Nashville – Calgary 5:6 (po pr.) | Vegas – Montreal 4:5 (po pr.)
po prodl.
Nashville Predators
5:6 (2:1, 2:0, 1:4 - 0:1)
Calgary Flames
Pátek 01.11.2019, 01:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 351 diváků. (04:09:14)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:48
    David Rittich (CGY) 64:12 minut, 31 zákroků, 5 gólů, 86,1%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matthew Tkachuk (CGY) 2+1
    2. Austin Watson (NSH) 2+2
    3. Calle Järnkrok (NSH) 2+0
     
    Naprosto senzační, ale také hodně bláznivý zápas je u svého konce. Šťastným vítězem je nakonec Calgary Flames, které předvedlo skvělý comeback a těsně před koncem prodloužení dokázalo vstřelit vítězný gól.
    Do utkání vstoupili domácí naprosto skvěle a už v 6. minutě otevřel brankový účet Bonino. V 11. minutě přidal druhou branku Predators Watson a na ledové ploše bylo pouze jedno mužstvo, ovšem v 16. minutě hosté snížili teprve ze druhé střely na branku, kdy se trefil Ryan a domácí se nakonec museli klepat v oslabení, aby Flames nesrovnali před přestávkou.
    Už pár minut po začátku druhé periody poslal Predators zpět do dvoubrankového vedení v oslabení Calle Järnkrok. Ke konci této třetiny Flames měli převahu a posléze také přesilovku, ovšem místo jejího využití přišla pohroma v podobě další obdržené branky v oslabení, kterou opět vstřelil Calle Järnkrok.
    Málokdo by věřil ve srovnání hostujícího celku, který v prvních dvou třetinách nepředváděl dobrý výkon. Třetí perioda ale byla naprosto jiná a skvěle jí načal ve 42. minutě Rasmus Andersson. Hosté byli jasně lepším týmem a v 54. minutě snížil na rozdíl branky Elias Lindholm. Nečekané se stalo skutečnosté a v 57. minutě bylo po brance Alana Quineho srovnáno na 4:4! Minutu před koncem ale rozveselil domácí fanoušky Austin Watson, který vrátil vedení zpět na stranu Predators. Ovšem třicet osm vteřin před koncem dokázal vyrovnat Matthew Tkachuk a šlo se tak do prodloužení. V tom byla k vidění spíše statická hra především ze strany Flames, která ale přinesla ovoce, jelikož dvě minuty před koncem rozhodl Matthew Tkachuk.
    Calgary Flames zvítězilo na ledě Nashvillu Predators 6:5 po prodloužení.

     
    Konec zápasu.
    64:58 Matthew TKACHUK - 5:6
     
    64:58
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Bláznivý zápas je u svého konce a to dvě vteřiny před koncem prodloužení! Elias Lindholm se dostal ke střele, která byla zblokována, ovšem k odraženému kotouči se dostal MATTHEW TKACHUK, který holí z podnoh vstřelil neuvěřitelnou branku! Na tento famózní moment není potřeba slov. V absolutně neskutečném zápase tak nakonec vítězí Calgary Flames! Asistence: Elias Lindholm a TJ Brodie.
     
    64:46
    Ryan Ellis se skvěle uvolnil, ale nedokázal poslat kotouč na svého volného spoluhráče, jelikož hostující kapitán Mark Giordano si lehl na led a zamezil tak jasnému gólu!
     
    64:22
    Andrew Mangiapane to posléze zkusil, ovšem Pekka Rinne byl připraven a chytil kotouč do lapačky.
     
    64:06
    Rasmus Andersson dával kotouč před bránu z levé strany, ale ani nyní z toho není střela.
     
    63:36
    Nepřesná přihrávka domácího hráče skončila pouze u soupeře a prodloužení nám toho tak moc nenabízí, jelikož ani jedno mužstvo nechce udělat nějakou chybu.
     
    63:02
    Až nyní se k puku dostali Predators, ale ani oni nešli do nějaké rychle střely a raději podrželi kotouč.
     
    62:32
    Za hlasitého bučení se Calgary opět beze střely dostalo s kotoučem do středního pásma.
     
    62:13
    Nakonec se Flames dostali s pukem do středního pásma a vystřídali formaci na prodloužení.
     
    61:39
    Calgary už je v útočném pásmu, ale zatím pouze drží puk krátkými předávkami bez nějaké střely na bránu.
     
    61:12
    Ovšem chybná přihrávka hostů nabídla Nashvillu šanci, ale střela Matta Ducheneho byla zblokována do ochranné sítě.
     
    60:49
    Nyní už je u puku opět Calgary, které se snaží něco vymyslet pomalou kombinací.
     
    60:16
    Nebezpečná střela Johnnyho Gaudreaua skončila na betonu domácího brankáře. Posléze se dopředu dostali Predators, ale nebylo z toho nic nebezpečného.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 6. Bonino (C. Smith, Ellis), 11. Watson (Sissons, Irwin), 25. Järnkrok (Watson), 39. Järnkrok (Watson), 59. Watson (Sissons, Ekholm) – 16. D. Ryan (Tkachuk, Hanifin), 42. R. Andersson (J. Gaudreau, Monahan), 54. E. Lindholm (Monahan), 57. Quine (Giordano, D. Ryan), 60. Tkachuk (Monahan, J. Gaudreau), 65. Tkachuk (E. Lindholm, Brodie)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Irwin, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, Järnkrok – Mikael Granlund, Duchene, F. Forsberg – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Watson, Turris, Sissons.
    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – S. Bennett, D. Ryan, Mangiapane – Quine, Jankowski, Lucic.

    Rozhodčí: Jake Brenk, Marc Joannette – Brad Kovačik, Travis Toomey

    Diváci: 17 351
    ocianews.com