Kladno – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
6:5 (3:1, 1:1, 2:3)
HC Olomouc
Úterý 22.10.2019, 17:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 16. kolo
Partner:
     
    58:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček D. – 2 min., podrážení).
     
    58:00
    Mokrý míří na střídačku.
     
    56:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z přečíslení dva na jednoho dává Olomouc kontaktní branku. V této převaze se ocitli Joshua James Mácha a DAVID ROSECKÝ, který poslal kotouč z pravého křídla na bližší tyč za přemísťujícího se gólmana. Asistence: Joshua James Mácha, David Kalač.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., sekání).
     
    47:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí opět vedou o dvě branky. Střelu Michala Kunce vyrazil Mokrý betonem k tyčce, od které se puk odrazil k MATĚJI SVOBODOVI, jenž už kotouč dorazil za Mokrého záda. Asistence: Michal Kunc, Daniel Kowalczyk.
     
    45:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté měli tlak v útočném pásmu, ale po zaváhání Máchy se puku chopil MICHAL KUNC. Domácí útočník přebruslil tři olomoucké hráče, najel si do pásma a střelou na vyrážečku prostřelil gólmana Mokrého. Asistence: Bez asistence.
     
    42:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neuběhly ještě ani tři minuty třetí třetiny a je vyrovnáno. V útočném pásmu si přebral kotouč DAVID KALAČ a ze značné vzdálenosti v mezikruží prostřelil Kubíka pokusem na pravou tyč. Asistence: Bez asistence.
     
    40:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To, co se Olomouci nepovedlo v tlaku na konci druhé třetiny, přichází osm sekund po začátku třetího dějství. Rychlý přechod po pravém křídle zakončil střelou do bližšího horního rohu JOSHUA JAMES MÁCHA. Asistence: David Rosecký, David Kalač.
     
    39:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    V poslední minutě druhé třetiny si Kometa bere zpět svůj dvoubrankový náskok, s kterým do této části hry vstupovala. V rychlém protiútoku přepadla přes levé rameno Mokrého teč MARCELA MARTIŠKY. Asistence: Jan Holemý, Dominik Furch.
     
    32:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček D. – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že se tato olomoucká přesilovka bude podobat té předchozí, kdy Kometa svého soupeře nepustila do žádné větší šance. Pak se ale sám před brankou objevil TOBIÁŠ HANDL, zamíchal s pukem a po ledě jej mezi betony poslal k vzdálenější tyčce. Asistence: David Vosátko.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martiška – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:07
    Hosté se na druhou stranu přeci jen dostali a ránu z levého kruhu za přemisťujícího se brankáře předvedl Kořenek. V této situaci také fauloval domácí Dufek, který dostává dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    19:53
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mácha.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tichý – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát domácí se střelou počkali a vyplatilo se. Mnoho volného prostoru dostal na levém křídle DOMINICK VAŠÍČEK, jenž přesně trefil místo mezi pravou rukou a tělem gólmana. Asistence: Matěj Svoboda, Karel Dufek.
     
    09:32
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kořenek – 2 min., sekání).
     
    07:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se ve hře dostali do podobné situace jako útočník Olomouce před malou chvílí, tentokrát z toho však bylo trestné střílení, které DOMINICK VAŠÍČEK střelou do levého horního rohu proměňuje.
     
    07:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hladiš – trestné střílení, sekání).
     
    06:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kometa už rozehrávala z prostoru mezi modrými čarami, když zde MATĚJ KOŘENEK získal kotouč. Hostující útočník se tak ocitl v brejkové situaci, kterou využil přesnou střelou mezi betony. Asistence: Bez asistence.
     
    04:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    MICHAL KUNC si najel do mezikruží, kde dostal také přesnou přihrávku od Daniela Indráka. Se střelou chvíli počkal a pak ji nasměroval k levé tyči olomoucké branky. Asistence: Daniel Indrák, Matěj Svoboda.
     
    01:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Indrák – 2 min., podrážení).

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Kunc (Indrák, Svoboda), 8. Vašíček D. (TS), 12. Vašíček D. (Svoboda, Dufek), 40. Martiška (Holemý, Furch), 46. Kunc, 48. Svoboda (Kunc, Kowalczyk) – 7. Kořenek, 30. Handl (Vosátko), 41. Mácha (Rosecký, Kalač), 43. Kalač, 57. Rosecký (Mácha, Kalač)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Studený, Sedláček, Kowalczyk, Vašíček P., Holemý, Furch – Svoboda, Dufek, Kunc, Stránský, Indrák, Malý, Martiška, Bartes, Vašíček D., Žák.
    HC Olomouc: Mokrý (Hořejší) – Hlaváč, Pírek, Vosátko, Mader, Hladiš, Bahounek – Kalač, Kořenek, Rosecký, Ministr, Mácha, Krupa, Tomajko, Štědrý, Tichý, Kučera, Tarnoczy, Handl.

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Komínek
    thejrc.org