Teplice – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Karviná – Jablonec 0:1 (kon.) | Liberec – Příbram 3:2 (kon.)
Opava – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FK Teplice
1:3 (0:3)
SK Dynamo Č. Budějovice
Neděle 03.11.2019, 14:30 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního podvečera. (16:26:36)
     
    V úvodní pětačtyřicetiminutovce České Budějovice soupeře zaskočily, když potrestaly všechny jeho chyby v obraně. Dynamo tak dalo výsledku základ k dnešnímu úspěchu. Hra se postupně vyrovnávala a ve druhém poločase už byly Teplice lepší, ovšem až v závěru se dočkaly snížení. Jihočeši se tak radují ze třech bodů už počtvrté v řadě a dostávají se v tabulce před dnešního soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Souhra hostující celku byla znovu pohledná, Ivo Táborský posunul míč na Matěje Helešice, jenž se snažil přihrát ještě pod sebe. Balon byl zastavený obráncem, jenž ho přikopl k Tomáš Grigarovi.
     
    90+3
    Ivo Táborský s míčem znovu prchl k rohovému praporku, kde ho o něj obral Pavel Čmovš. Jenomže České Budějovice budou vhazovat, a tak ušetří další důležité vteřiny.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí, která na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Ivo Táborský sice vůbec na míč nevyskočil, přesto mu Jan Shejbal daroval rohový kop. Česká Budějovice drží balon u praporku, kde Teplice donutily k faulu. Alois Hyčka totiž poslal na zelený pažit Benjamina Čoliće.
     
    90
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Jiří Kladrubský.
     
    88
    Jakub Mareš z levé strany odcentroval na zadní tyč, kde už číhal Tomáš Vondrášek. Jenomže lépe postavený byl Matěj Helešic, který míč odvrátil na rohový kop. Centr od praporku zamířil na zadní tyč, kde měl dost času Pavel Čmovš, jenž bránu trestuhodně přestřelil.
     
    87
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Matěj Helešic.
    85. Petr MAREŠ - 1:3
     
    85
    Teplice právě vstřelily branku!
    Severočeši se dočkali alespoň snížení, ovšem branka přichází příliš pozdě! Z poza šestnáctky se napřáhl PETR MAREŠ, jehož zakončení ve vzduchu trochu zaplavalo a zamířilo přesně k pravé tyči. Jaroslav Drobný se snažil zasáhnout, tentokrát marně. Asistence: Jan Shejbal.
     
    84
    Domácí mužstvo se usadilo na útočné polovině hrací plochy, kde dlouho hledalo cestu do šestnáctky. České Budějovice jsou přikovány k vlastnímu pokutovému území.
     
    83
    Na pravé straně se uvolnil skvělým pohybem Patrik Žitný, jehož centr přizvedl na další roh hostující brankář. Po centru od praporku sice Teplice zakončily, ovšem pouze vedle branky Jihočechů.
     
    82
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Pavel Vyhnal.
     
    81
    Tomáš Kučera byl atakován a přišel o míč, dle sudího šlo o nedovolený zákrok. České Budějovice se už hnaly do akce, ovšem musely balon znovu odevzdat.
     
    80
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Ivo Táborský.
     
    79
    Severočeši jsou znovu u balonu a troufnu si říct, že dnes odejdou bez bodů. To by musel přijít totální kolaps Českých Budějovic, které se ale skvěle brání.
     
    78
    Další snadný zákrok pro domácího brankáře, na kterého zamířil Patrik Čavoš. Jeho pokus vyletěl proti brance zpoza velkého vápna, ale jednalo se o slabou střelu.
     
    76
    Hru Teplic výrazně oživil Matěj Radosta, jehož centr mířil před branku, kde se k míči nedostali spoluhráče. Stejný hráč měl šanci ještě na reparát, ale Jakub Mareš se více věnoval souboji než míči. Domácí kapitán se navíc dožadoval penalty, ale rozhodčí je proti.
     
    75
    Na středu hrací plochy a nějakých třicet metrů od branky dostal více prostoru Ivan Schranz, jehož pokus ale přišel ze záklonu, a tak střela zamířila nad branku.
    73. Řezníček dopravil míč do sítě, gól neplatí kvůli ofsajdu
     
    73
    Branka Teplic není uznána, jelikož se autor gólu ocitl v ofsajdovém postavení! Z hranice šestnáctky vystřelil nově příchozí Matěj Radosta, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se dostal Jakub Řezníček, jehož následná radost byla už zbytečná.
     
    72
    Individuálním průnikem se představil Patrik Brandner, kterého k zemi poslal Alois Hyčka. Tepličtí vůbec neprotestovali, z velké dálky pak zakončil Benjamin Čolić, který trefil jen střed brány.
     
    71
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Matěj Radosta.
     
    70
    Na levé straně si míč vyměnil Jakub Řezníček s Aloisem Hyčkou. První jmenovaný se pak pokusil o centr, který zablokoval Tomáš Sivok. Severočeši pak kopali ještě rohový kop, který skončil po faulu na brankáře.
     
    69
    Nastřelený hostující hráč zůstal ležet na zemi, a tak je k němu přivolán lékařský tým Českých Budějovic. Zda se, že po ošetření bude Ivan Schranz v pořádku.
     
    68
    Těsně za pokutovým územím byl faulován Tomáš Vondrášek, který pro Teplice vybojoval standardní situaci. Petr Mareš chtěl z přímého kopu zakončit, ale trefil jen stojícího Ivana Schranze ve zdi.
     
    67
    Po faulu na domácího obránce přišel faul, po kterém se k hlavnímu rozhodčímu přiřítil kapitán Jakub Mareš. Jeho protesty byly zbytečné a rozhodčí hráče od sebe odhání.
     
    65
    Na druhé straně se z velké dálky ke střele odhodlal Benjamin Čolić, jehož zakončení po zemi vyrazil domácí brankář. Teplice si na podobné protiútoky musejí dávat pozor, protože by mohly znovu inkasovat.
     
    64
    Pavlu Moulisovi (Teplice) byl odpískán faul, který ještě žlutou kartou oceněn nebyl. Následně protesty a gestikulace hlavní rozhodčí kartou ohodnotil.
     
    64
    Už to vypadalo, že Petr Mareš bude postupovat sám na brankáře. Jenomže jeden z obránců domácího hráče doběhl a vytlačil ho do strany. Teplice pak rozehrály rohový kop, jenž byl odvrácen.
     
    63
    Po autovém vhazování si chtěl balon zaseknout Patrik Brandner, který vybojoval pro Jihočechy další rohový kop. Centrem od praporku se prezentoval Benjamin Čolić, který před brankou našel jen hlavu soupeře.
     
    62
    Teplice se prezentovaly dalším centrem, který mířil na Tomáše Kučeru. Domácí záložník na balon nedoskočil, a tak se České Budějovice znovu ubránily.
     
    60
    Na pravé straně se uvolnil Matej Mršić, který přes soupeře vnikl do šestnáctky a zakončil. Jeho pokus se do prostoru tří tyčí nevešel, ovšem Tomáš Grigar se na své spoluhráče znovu zlobí.
     
    59
    O rozehrání volného kopu se postaral Petr Mareš, jehož pas měl hledat spoluhráče nabíhající na zadní tyči. Ovšem balon byl nepřesný, a tak se bude kopat jen do branky Dynama.
     
    58
    U půlící čáry byl faulován Jakub Mareš, kterého poslal k zemi Filip Havelka. Domácí kapitán se hodně rozčiloval, protože požadoval pro soupeře žluté potrestání.
     
    56
    Hostující mužstvo zastavilo další akci soupeře a Tomáš Sivok dokonce přihrál na vlastního brankáře. Jaroslav Drobný rozehrál do strany, odkud přišlo prodloužení míče, které skončilo v zámezí.
    54. Grigar zklividoval zakončení Mršiče!
     
    54
    Po velké chybě postupoval z levé strany sám na brankáře Matej Mršić, který chtěl vystřelit podél gólmana. Tomáš Grigar z branky výborně vyrazil a zakončení hostujícího záložníka zlikvidoval.
     
    53
    Dalším centrem na zadní tyč se prezentoval Tomáš Vondrášek, který viděl nabíhajícího spoluhráče. Jakub Řezníček byl těžké pozici, přesto jeho hlavička z úhlu do branky mířila, ale na místě byl znovu skvělý Jaroslav Drobný.
     
    51
    Po zakončení ustoupil Pavel Moulis více k lajně, odkud se postaral o další centr. Jenomže České Budějovice další centr mířící před branku odvrátily.
     
    50
    Domácí hráči rozehrávali další rohový kop, jenž mířil do zadní části velkého vápna, odkud se z jedné napřáhl Pavel Moulis. Jeho pokus byl zablokován, jenže Teplice v útoku pokračují.
    49. Obrovská šance Žitného! Drobný vyběhl a míč vyrazil
     
    49
    V úvodu druhého poločasu jsou Severočeši aktivnější! Pavel Moulis ze strany odcentroval a na zadní tyči našel osamoceného Patrika Žitného. Nadějný záložník si balon zpracoval a vystřelil, ovšem Jaroslav Drobný skvěle vyběhl proti soupeři a zasáhl.
     
    48
    Na druhé straně se centrem z pravé strany prezentoval Tomáš Vondrášek, který čekal náběh na první tyč. Ovšem Jakub Mareš jeho myšlenku nepochopil a zůstal až před brankou.
     
    47
    Jan Shejbal se pokusil založit útočnou akci, ale podklouzl a míč mířil jen za postranní čáru. České Budějovice otočily hru, kde na trávníku po souboji skončil Matej Mršić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Před samotným zápasem asi nikdo na severu Čech nečekal, že budou Teplice takhle špatně bránit. I díky tomu se České Budějovice dostaly do vedení, které postupně navyšovaly. Po třetím zásahu domácí přeskupili své řady a přeci se trochu více dostali do hry, ovšem recept na skvěle chytajícího Jaroslava Drobného nenašli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bud hrát pouhá minuta navíc. U balonu jsou sice hráči ve žlutých dresech, kteří ale kombinovali na vlastní polovině.
     
    45
    Lukáš Havel se před šestnáctkou dopustil faulu, a tak Teplice rozehrávaly přímý kop. K balonu se postavil Petr Mareš, jehož pokus mířil k pravé tyči, kam se ale dostal také Jaroslav Drobný. Domácí pak rozehrávali rohový kop, pro který si opět došel hostující brankář.
     
    43
    Na pravé straně měl hodně prostoru naběhlý Tomáš Vondrášek, který si dal na centru záležet. Jeho pas před brankou přizvedl Jaroslav Drobný a celou situaci uklidnil až Patrik Brandner.
     
    42
    Do otevřené obrany mířily České Budějovice, celou akci zakončil Matej Mršić. Hostující záložník si balon navedl na střed hrací plochy, odkud vystřelil jen doprostřed branky,
     
    41
    Dynamo rozehrálo rohový kop centrem na zadní tyč, kde číhal hostující kapitán. Tomáš Sivok viděl míč na poslední chvíli, a tak jej minul.
     
    40
    Ještě před autovým vhazování hlavní rozhodčí přerušil hru, aby se ujistil, jak je na tom Tomáš Sivok. Zkušený stoper bude v pořádku, a tak se může pokračovat v duelu.
     
    39
    Domácí hráči se pokusili o přihrávku na Jakuba Mareše, ovšem ta byla nepřesná, a tak se balonu zmocnil Jaroslav Drobný. České Budějovice mířily do protiakce, ale tentokrát daleko nedošly.
     
    36
    Na druhé straně byla k vidění také velká šance, která byla zahozená! Centr letěl před branku zprava, hráči v souboji ho podskočili, a tak se k hlavičce dostal osamocený Petr Javorek, který trestuhodně zamířil nad břevno.
    35. Hrdina okamžiku Drobný! Parádně zastavil Vondráškův pokus
     
    35
    Hráči ve žlutých dresech se po rohovém kopu mohli dočkat snížení, jenomže skvělým zákrokem se blýskl Jaroslav Drobný! Po centru se k hlavičce probojoval Pavel Čmovš, jehož hlavička mířila do strany, kde se nacházel Tomáš Vondrášek, jehož pokus na zadní tyč vyškrábl brankář.
     
    34
    Na levé straně se uvolnil Petr Mareš, který se pokusil o přihrávku do šestnáctky. Dynamo poslalo míč jen na tribunu, a tak Teplice pokračovaly. O další přihrávku před branku se postaral Pavel Moulis, ovšem skvěle zasáhl Tomáš Sivok.
     
    33
    U půlící čáry došlo k souboji kapitánů, úspěšnější byl Tomáš Sivok, jenž míč poslal do zámezí. Domácí rychle rozehráli, ale o další přerušení hry se postaral faul na Jakuba Řezníčka.
     
    32
    Tomáš Vondrášek se u postranní čáry může třeba rozkrájet, ovšem jestli nebude dostávat přesné přihrávky, tak těžko rozvine útočné akce Teplic.
     
    30
    Jakub Řezníček (FK Teplice) může být rád, že nebyl poslán pod sprchy! Domácí útočník si dal ruku kolem krku soupeře, kterého následně trefil ještě loktem. Řezníček dělá že nic, ovšem přesto dobře věděl, čeho se dopustil.
     
    29
    Hráče ve žlutých dresech čeká pořádná šichta, protože úvod zápasu se jim ani trochu nevydařil. Naopak Dynamo hraje skvěle a zaslouženě vede.
     
    28
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Igor Paradin, přichází Alois Hyčka.
    26. Lukáš HAVEL - 0:3
     
    26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to už je demolice celku Ze Stínadel! Tomáš Grigar si vybral správnou stranu, ovšem LUKÁŠ HAVEL zamířil ze svého pohledu do pravého horního rohu branky, a tak brankáři nedal šanci zasánout.
     
    26
    Pokutový kop pro České Budějovice! Ivan Schranz se přimotal do souboje a předskočil Jana Shejbala, který následně hostujícího hráče poslal k zemi.
     
    24
    K rozehrání standardní situace se postavil Benjamin Čolić, jehož centr byl odvrácen za velké vápno. Do míče se tak opřel Patrik Brandner, jehož zakončení letělo hodně vysoko nad branku.
     
    23
    Jakub Mareš roztáhl hru do strany, kde si faulem pomohl Pavel Moulis. České Budějovice se pak dostaly k pokutovému území, kde o míč na malou chvíli přišly.
    20. Petr JAVOREK - 0:2
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jihočeši hrají směrem dopředu úžasně a odskakují do dvoubrankového vedení! Benjamin Čolić přihrál doprava, odkud odcentroval Ivan Schranz. Jeho centr mířil do nebezpečného prostoru, kde se nacházel PETR JAVOREK, který opět zamířil přesně. Asistence: Ivan Schranz.
     
    19
    Do rychlého protiútoku se vydal Ivan Schranz, který na hranici vápna výpadem na střed oklamal Jana Shejbala. Hostující útočník pak orazítkoval levou tyčku, ovšem tentokrát mohl ještě přihrávat na osamoceného Patrika Brandnera.
     
    17
    Další balon letěl do pokutového území z pravé strany, Patrik Brandner se rychle otočil a přihrával více do středu šestnáctky. Jenomže místo spoluhráče našel jen soupeře ve žlutém.
     
    16
    Výborně hostující celek kombinoval na levé straně útočné poloviny, kde se pak k průniku odhodlal Pavel Novák. Jmenovaný hráč sice upadl, ovšem o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    15
    Tomáš Vondrášek je zatím nejčastěji u balonu, tentokrát nezvládl přihrávku z jedné na střed hrací plochy. České Budějovice tak získaly míč a mohou myslet na útočnou akci.
     
    14
    Nejprve mohli jít do akce domácí hráči a poté také Jihočeši. Obě akce dopadly úplně stejně, tedy ztrátou balonu.
     
    13
    Jakub Řezníček zabojoval na útočné polovině a vynutil pro Teplice alespoň autové vhazování. Po chvíli byla hra otočena na druhou stranu hrací plochy, kde se nepřesnou přihrávkou prezentoval Tomáš Vondrášek.
    11. Patrik BRANDNER - 0:1
     
    11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na levou stranu si naběhl Ivan Schranz, kterého jen stínoval Pavel Čmovš. Centr byl tak přesný, že se k němu dostal PATRIK BRANDNER, jehož střela pravou nohou zamířila přesně k pravé tyči. Tomáš Grigar byl v tuto chvíli jen v pozici diváka. Asistence: Ivan Schranz.
     
    10
    Filip Havelka se pokusil o vysunutí spoluhráče, Petr Javorek myšlenku nepochopil, a tak se míče zmocnily Teplice.
     
    9
    Velmi aktivní je v úvodu střetnutí Tomáš Vondrášek, který vybojoval rohový kop. Centr od praporku poslal do šestnáctky Petr Mareš, jenomže ve vzduchu kraluje zkušený Tomáš Sivok.
     
    8
    Tomáš Vondrášek zachytil míč u postranní čáry, ale nákop na útočníka si pohlídal jeden ze stoperů. Poté se k balonu dostal ještě Tomáš Kučera, jehož přihrávka do strany byla zastavena.
     
    6
    Českobudějovičtí se vykombinovali na levé straně útočné poloviny a ke střele poté natáhl Matej Mršić. Hostujícímu hráči zakončení vůbec nesedlo a letělo jen za boční čáru.
    4. Osamocený Schranz prověřil gólmana Grigara
     
    4
    Na druhé straně dostal hodně prostoru u lajny Petr Javorek, jehož centr byl přesný, a tak se k nebezpečné hlavičce dostal Ivan Schranz. Jeho pokus letěl do levého spodního rohu branky, ovšem Tomáš Grigar zaznamenal výborný zákrok. O chvíli později se střelou do boční sítě ještě prezentoval Patrik Brandner.
     
    3
    Po autovém vhazování se balonu zmocnili Jihočeši, kteří o něj na vlastní polovině přišli. Tomáš Vondrášek přihrál na střed, odkud zpoza šestnáctky ke střele natáhl Pavel Moulis, jehož pokus mířil jen doprostřed branky.
     
    2
    Na pravé straně operoval Patrik Brandner, který se pokusil projít přes soupeře, ale sám si míč ukopl do zámezí. Bude se tak odkopávat od domácí branky.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní utkání, jako první se balonu dotkl Jakub Mareš. Po pár přihrávkách mezi obránci se Teplice pokusili o nákop za obranu, ovšem domácí kapitán nemohl hrát pro ofsajdové postavení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Paradin, Shejbal, Čmovš – Vondrášek, Kučera, Žitný, Moulis, P. Mareš – Jakub Řezníček, J. Mareš (C).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Hyčka, Hasil, Liška, Radosta, Royo, Vyhnal.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Brandner, Javorek, Mršić, Havelka, Čavoš – Schranz.
    Náhradníci: Staněk – Ekpai, Helešic, Kladrubský, Kulhánek, Mustedanagić, Táborský.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Představování obou celků začneme nejprve Teplicemi, které s osmnácti body najdeme na desátém místě tabulky. Severočeši mají hlavní problém se střílením branek, jelikož se ve čtrnácti duelech radovali ze vstřeleného gólu pouze dvanáctkrát, což je po mužstvech ze samého dna nejméně. Formu celek Ze Stínadel nemá vůbec špatnou, vždyť v posledních pěti duelech vyválčil osm bodů a pouze jednou odešel poražen – naposledy s Jabloncem. Zle na tom není ani nováček z Českých Budějovic, který se díky třem výhrám posunul až na jedenáctou pozici a pouhý bod za Teplice. Jestliže domácí mají problém se střílením branek, tak Dynamo zase nezvládá hru do obrany. Jihočeši totiž inkasovali už pětadvacet gólů.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u patnáctého kola FORTUNA:LIGY, v němž se představí FK Teplice a SK Dynamo České Budějovice. Hledat favorita v tomto souboji je poněkud složité, a tak to nechme až na samotném střetnutí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Michal Luxa

    Branky: 85. P. Mareš (Shejbal) – 11. Brandner (Schranz), 20. Javorek (Schranz), 26. L. Havel (pen.)

    Karty:   30. Jakub Řezníček (TEP), 64. Moulis (TEP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:4.
    FK Teplice: Grigar – Paradin (28. Hyčka), Shejbal, Čmovš – Vondrášek, Kučera, Žitný, Moulis (71. Radosta), P. Mareš – Jakub Řezníček (82. Vyhnal), J. Mareš (C).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Hyčka, Hasil, Liška, Radosta, Royo, Vyhnal.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Brandner (80. Táborský), Javorek, Mršić (87. Helešic), Havelka (90. Kladrubský), Čavoš – Schranz.
    Náhradníci: Staněk – Ekpai, Helešic, Kladrubský, Kulhánek, Mustedanagić, Táborský.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler

    Diváci: 2 723
    ocianews.com