Dallas – Montreal 4:1 (kon.) | Boston – Ottawa 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 4:0 (kon.)
Philadelphia – Toronto 3:4 (1:2 po s.n.) | Buffalo – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:5 (kon.)
Columbus – Calgary 0:3 (kon.) | Minnesota – St. Louis 3:4 (po pr.) | Arizona – Colorado 3:0 (kon.)
Vegas – Winnipeg 3:4 (po pr.) | San Jose – Vancouver 2:5 (kon.) | Los Angeles – Chicago 4:3 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
New York Islanders
Neděle 03.11.2019, 00:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že šťastným a jediným střelcem zápasu byl Derick Brassard, se loučím a přeji vám dobrou noc a nebo hezké sledování dalších zápasů NHL. (02:32:50)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Semjon Varlamov (NYI) 27 zákroků, čisté konto, 100% úspěšnost zákroků
    2. Derick Brassard (NYI) 1+0
    3. Carter Hutton (BUF) 20 zákroků, 1 inkasovaný gól, 95,2% úspěšnost zákroků
     
    Československá stopa:

    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 1 střela, 11:17 čas na ledě
     
    No, opět se potvrdilo, že v hokeji mít tlak a být lepší vůbec nic neznamená. Jediným autorem šťastného gólu byl Derick Brassard, jenž od zadního mantinelu nachytal Cartera Huttona. Buffalo mělo sice více ze hry, ale zahazovalo vyložené šance a navíc nenašlo recept na překonání Semjona Varlamova. Ruský brankář měl kolikrát také štěstí, protože domácí útočníci v nadějných příležitostech nemířili přesně. Ovšem i Islanders si několik šancí vypracovali a také gólman Sabres pokusy vyčapal. Trochu na mě celek z New Yorku působil unaveně, za což asi mohlo včerejší střetnutí.

    Střely na branku: 27:21.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Na modrou čáru dostal nabito Rasmus Ristolainen, jehož zakončení vyrazil betonem Semjon Varlamov. Troufám si říct, že o vítězi už je rozhodnuto.
     
    59:00
    Carter Hutton opět zamířil na střídačku a domácí to opět zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:35
    Sabres zahráli ve vlastním pásmu vysokou holí, a tak se Carter Hutton vrací zpátky do brankoviště.
     
    58:07
    Carter Hutton zamířil na střídačku a Buffalo Sabres posílá do hry šestého bruslaře. Podaří se domácím vyrovnat?
     
    57:34
    Za domácí bránou vybojoval puk Mathew Barzal, který zadovkou našel před brankou postaveného Caseye Cizikase, který trestuhodně prostor tří tyčí netrefil.
     
    56:30
    Za branku si najel domácí kapitán ,který zadovkou přihrával mezi kruhy. Ovšem v nebezpečném prostoru se nacházel jen bránící hráč.
     
    Střely na branku: 24:20.
     
    55:34
    Domácímu mužstvu už moc času nezbývá a navíc bylo Buffalo donucené ke schování se za vlastní branku. Elitní formace Sabres si jde odpočinout, za pár vteřin se ale jistě vrátí.
     
    54:11
    Cinkala také domácí svatyně! Jeden z hostujících hráčů si najel mezi kruhy, odkud vyslal bekhendový pokus, který zastavila branková konstrukce.
     
    53:58
    Islanders dostali soupeře při rozehrávce pod tlak, a tak jej donutili na vyhození přes všechny čáry, Bude se vhazovat po levé ruce brankáře Sabres.
     
    51:48
    Z pravého kruhu vystřelil Cal Clutterbuck, kterého vychytal Carter Hutton. K odraženému pokus se pa dral Michael Dal Colle, jemuž překážel již zmíněný spoluhráč.
     
    50:57
    Anders Lee jel podél mantinelu až za branku, odkud podél první tyče přihrál na hranici brankoviště, kde se nacházel Josh Bailey. ten ihned inkasoval ránu, a tak vyslal jen slabý pokus do brankáře.
     
    49:25
    Conor Sheary nezvládl přihrávku a už to vypadalo, že se Brock Nelson vydá sám na domácího brankáře. Chybující hráč chybu napravil, když rybičkou černou gumu soupeři vypíchl.
     
    48:05
    Dalším zakončením od modré čáry se prezentoval Rasmus Ristolainen, který trefil prvního bránícího hráče. Hostující mužstvo se pak hnalo do protiakce, ale ta byla zastavená hned za útočnou modrou.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. Brassard (Beauvillier)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe, Dahlin, Montour, C. Miller, Jokiharju – S. Reinhart, Eichel, Vesey – Olofsson, Ma. Johansson, Skinner – Sheary, Mittelstadt, Sobotka – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Dal Colle – Wahlstrom, Bardreau, Johnston.

    Rozhodčí: StLaurent, Morton – Brisebois, Tobias
    thejrc.org