Nové Veselí – Královo Pole 27:25 (kon.)
konec
TJ Sokol Nové Veselí
27:25 (14:13)
SKKP Handball Brno
Středa 06.11.2019, 18:00 • ZDT Aréna, Nové Veselí • Český pohár mužů • Osmifinále
     
    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Domácí hráče čeká nyní dlouhé volno, neboť zápas v Kopřivnici mají přeložen kvůli televizi až na úterý 12. listopadu.

    Z haly městyse se vám opět přihlásím až v sobotu 16. listopadu, kdy Veselí přivítá soupeře z Lucemburska, Red Boys Differdange, to v rámci 3. kola Challenge Cupu EHF. Do té doby užívejte volného času od veselské házené a do té doby se budu těšit napočtenou! (19:40:33)
     
    Další utkání v Novém Veselí je za námi a domácí Sokol zůstává doma stále neporažen! Tentokrát se k tomu ale neskutečně nadřel. V kombinované sestavě přitom měl hodně možností, jak zápas rozhodnout už mnohem dříve. První šance k tomu byla v první půli díky skvělému nástupu a průběžnému vedení 5:1, které ale Brno dokázalo stáhnout a do druhé půle vstoupit se ztrátou jedné branky. I začátek druhé půle však vyšel lépe domácím, kteří se utrhli do čtyř až pětibrankového náskoku. Jenže Brno se rozhodně nevzdávalo, Sokol navíc přišel o Ptáčníka a hrála se naprosto vyrovnaná partie. Kénik však nezvládl ty nejvíce klíčové momenty ve vyhroceném závěru, kdy se upravoval čas, neuznal se jeden gól a Dodica trávil závěr zápasu jako vyloučený. Veselí je zvládlo zkrátka lépe a postupuje do čtvrtfinále po výhře 27:25.

    Po utkání se na hrací ploše ještě dlouho debatovalo nad výkonem rozhodčích a oba trenéři měli co říci. Tak či tak, emoce se ve finále uklidnily a hřiště se už postupně vyprazdňuje.
     
    Konec zápasu. (27:25)
    60
    Bosák pár sekund před koncem koriguje skóre, ale ve finále už to nic nezmění. (27:25)
     
    60
    Ten samý hráč pak navíc zblokoval přihrávku Brna do autu a jako žolík to byl povedený tah! (27:24)
    60
    Parolly šel na plac ve svém první střídání a při osobní obraně se nakonec se štěstím prosadil! (27:24)
     
    60
    Voika předvedl v klíčové fázi zápasu možná rozhodující zákrok! K dispozici měl v pasivitě střelu, kterou ale Drápela vytáhl. Mladý gólman Brna pak zkusil přihrávku na brejk, ale Voika míč skvěle zachytil! (26:24)
    58
    Koubek sedmičku proměnil s přehledem a je to o jeden gól! (26:24)
     
    58
    Gól Králova Pole není uznán! Dodica totiž nešetrně fauloval Bosáka a dostává za to dvě minuty. Celý hostující tým byl na nohou a chtěl vidět červenou kartu. Ta nepřichází, jenom dvě minuty a hosté budou házet sedmičku! (26:23)
    58
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Flajsar). (26:23)
     
    58
    Šimovček předvedl proti Václavovi další povedený zákrok, dvě a půl minuty před koncem tak jdou Veselští do útoku! (25:23)
    57
    Flajsar přesilovku využil znamenitě a Sokol vede zpět o dvě branky. Brno už musí hrát na velký risk a bez gólmana. (25:23)
     
    57
    Šimovček v důležité chvíli podržel svůj tým zákrokem a domácí mohou jít do možná klíčového vedení o dvě branky! (24:23)
     
    56
    ...a navíc zajistil, že Berhouma dnešní zápas taktéž nedohraje. Za svůj zákrok dostal dvě minuty, taktéž potřetí, což znamená opět červenou kartu! (24:23)
    56
    Voika se protlačil přes Berhoumu, přidal tak gól... (24:23)
    55
    A máme vyrovnáno! Dodica neudržel Dostalíka na pivotu a zkušený vousáč přidává 23. gól Kéniku. (23:23)
     
    55
    Veselý mohl o něco více uklidnit fanoušky, luxusní spojkový úhel z pravého křídla ale neproměnil, trefil jej pouze jenom do Drápely! (23:22)
     
    54
    Koubek zkusil z nouze ledabylý podstřel, který skončil na levé tyčce! (23:22)
     
    54
    Koubek byl natlačen do Veselého, proto je opět pískán faul a Brno je v pasivní hře. (23:22)

    Tomáš Kalas

    TJ Sokol Nové Veselí: Šimovček, Vařečka – Veselý, Dodica, Melichar (C), Bassomben, Flajsar, Sekulič, Krčál, Štohanzl, Gregorovič, Voika, Ptáčník, Rubáč, Parolly, Řepa
    trenér: Pavel Hladík

    SKKP Handball Brno: Pšenica, Drápela – Hlípala, Vaněk, Václav, Horut, Dostalík, Koubek, Petrovič, Burget, Kučera, Stein, Ondřej Číž, Janíček, Berhouma, Bosák
    trenér: Ivo Vávra

    Rozhodčí: Halada, Kosmák
    thejrc.org