Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
APOEL Nikósia
2:1 (0:1)
FK Karabach
Čtvrtek 07.11.2019, 18:55 • GSP Stadium, Nikósie • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že APOEL FC Nikósie ve druhém poločasu otočil nepříznivý stav proti Karabachu z 0-1 na 2-1 a rázem se z posledního místa ve skupině posouvá na druhé postupové (lepší vzájemný zápas proti Karabachu) se s Vámi loučí a hezký čtvrteční večer – a to nejen u fotbalu – přeje Tomáš Lysý. (20:57:35)
     
    Situace v tabulce po čtvrtém hracím dni:
    1. FC Sevilla, 12 bodů – jistý postup
    2. APOEL FC, 4 body
    3. FK Karabach 4 body
    4. Dudelange 3 body.
     
    Statistiky zápasu:
    Branky: 2-1
    Střely celkem: 13-13
    Střely na branku: 4-4
    Zásahy gólmanů: 3-2
    Střely mimo: 2-8
    Zblokované střely: 7-1
    Rohy: 6-6
    Ofsajdy: 2-2
    Držení míče: 54%-46%
    Fauly: 21-17
    Žluté karty: 3-5
    Červené karty: 0-0.
     
    Domácí mají obrovskou radost a není se čemu divit. Utekli totiž blížícímu se nepostupu a naopak dělají rázný krok k tomu, aby bylo v posledních dvou kolech o co hrát – zejména tady o druhé postupové místo, jelikož Sevilla je v této skupině suverénní.

    Hosté vedli od desáté minutě po rohovém kopu, kdy Quintana poslal míč na hlavu Maxima Medveděva a ten mířil hlavičkou o zem pod horní tyč. Ale to byla také jedna z mála vážnějších věcí, co hosté předvedli. Naopak APOEL se po celý zápas tlačil do zakončení a hnal se za třemi body. A byl odměněn. V 59. minutě se po rohu prosadil Lucas Souza, který hlavičkou z hranice penaltového puntíku nedal Begovićovi šanci a důrazně zatloukl míč do sítě. V závěru zápasu už byli hosté hodně stažení a bez aktivity a trest přišel v 88. minutě, kdy po dalším rohu z voleje pálil Georgios Efrem. Míč směřoval k pravé tyči, ale po odrazu zřejmě od nohy Ioannoua (těžko říct, zatím je jako střelec gólu uveden Erfem) se balon odrazil ke druhé tyči a došoural se za brankovou čáru – 2:1.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak nakonec ano a máme tu hned tři žluté karty. Za domácí vidí žlutý kartonek Praxitelis Vouros, za hosty Rašad Sadygov a Gara Garajev.
     
    90+5
    To je nám panečku na středovém kruhu strkanice. Zapojilo se do ní snad šest hráčů z obou týmů. Ale vypadá to, že sudí nic kartou řešit nebude.
     
    90+4
    Domácí fanoušci slaví, tři body jsou zatraceně blízko!
     
    90+3
    Domácí obrana dokázala odvrátit míč na rohový kop. A Abdullajev byl chvillku zmaten – nejprve si myslel, že se bude vhazovat. Do vápna už míří brankář Karabachu Begović, jenž předvedl dnes dobrý výkon. Bohužel zřejmě bez bodů.
     
    90+2
    Lucas Souza zcela zbytečně porazil Abdullajeva a je z toho zajímavá situace pro hosty – přímý volný kop z pětatřiceti metrů z pravé strany.
     
    90+1
    Romanu Bezjakovi nyní pranic nevadí, že po faulu na Garajeva dostává žlutou kartu. Čas plyne dál a svým konáním ho pro APOEL trošku ušetřil.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    89
    Na druhé straně se o střelu po přímém volném kopu pokusil Garajev, ale jeho rána byla zblokována.
    88. Georgios EFREM - 2:1
     
    88
    APOEL právě vstřelil branku!
    Situace ve skupině A se zamotává ještě více! Matić dal krásný centr na vzdálenější stranu vápna, kde se do balonu skvostně položil GEORGIOS EFREM. Jeho střela z první by zřejmě nezapadla k levé tyči, kde byl připravený jeden z hráčů hostí, ale před brankářem šel do souboje Nicholas Ioannou a balon se od nohy možná právě Ioannoua odrazil na druhou tyč, kam se těsně došoural. Každopádně gól je zatím připsán Efremovi, což ukazuje při gólové oslavě i šťastný iniciátor rozhodujícího odrazu. Asistence: Uroš Matić.
     
    87
    Tahle taktika by se samozřejmě nemusela hostům vyplatit. Zejména nyní, kdy je průnik Suleimana sražen obráncem Sadygovem na další rohový kop.
     
    87
    A Karabach se už jen brání odkopáváním míčů za půlící čáru.
     
    86
    APOEL opět získává míč a domácí se znovu tlačí před branku Begoviće. Tři body dneska opravdu potřebují.
     
    85
    Georgios Efrem poslal z levé strany po faulu z přímého kopu krásný nadýchaný centr na zadní tyč, kde míč propadl až k Musa Suleimanovi. Ten byl však tak moc překvapený, že nedokázal hlavičkou sklepnout pumlíč k tyči.
     
    84
    Asmir Begović dostává za zdržování hry žlutou kartu.
     
    84
    Domácí se na druhé straně také dočkali odraženého míče. Musa Suleiman ho zkusil z první poslat na branku, ale i on minul.
     
    83
    Almeida centroval míč do vápna a ten se odrazil přímo na hranici čtverce pro Sadygova. Ten neměl optimální pozici ke střele, dával v krkolomném postavení skluzem míč k tyči, ale minul jí.
     
    83
    Míchel nakonec ve hře pokračovat nebude a střídá ho Abbas Husejnov.
     
    82
    Míchel je stále ošetřován a sudí ukazuje, že nastaví čas – je si vědom prodlevy hry.
     
    81
    A hosté se po malých krůčcích dostávají na polovinu soupeře. Opět přichází další centrovaný míč, který Praxitelis Vouros skluzem ve vápně odkopává od Míchela. Ani bych ho nevinil, že jej nyní chytají křeče. Záložník Karabachu toho oběhal skutečně hodně.
     
    80
    Ioannou nezískal míč, aut vhodí Maxim Medveděv, jediný dnešní úspěšný střelec Karabachu.
     
    80
    Asmir Begović zdárně sahá po centrovaném míči a také on uklidní své spoluhráče.
     
    79
    Až nyní se situace v pokutovém území Vida Belece trošku uklidňuje a gólman kyperského týmu může v klidu odkopávat od branky.
     
    78
    Z pravé strany uvedl míč do hry Zoubir. Přetažený balon přešel až na druhou stranu vápna a následně k druhému rohovému praporku, kde Souza nevybojoval aut nebo odkop a je z toho další roh.
     
    77
    Jenže přišel nesmyslný úprk Mihajlovice, který šel do tří hráčů, ztratil míč a byl z toho rychlý kontr hostí. Po centru z levé strany odehráli domácí hráči balon na rohový kop.
     
    77
    Po faulu centroval míč do vápna Abdullajev, ale obrana APOELU dokázala míč hned dostat mimo bezpečí.
     
    76
    Zdá se, že Magaye Gueye má nějaký zdravotní problém. V 16. minutě totiž střídal Quintanu a o šedesát minut déle jde z placu i on sám, když ho nahradí Jaime Romero.
     
    75
    Poslední střídání na straně domácích. Georgios Efrem nahradí Linuse Halleniuse, který také dnes nezahrál na svoje možnosti dobře.
     
    74
    Aktuální postavení v tabulce se má tak, že Sevilla má "virtuálních" 12 bodů a postupuje, za ní je s pěti body Karabach, dále tříbodové Dudelange a se dvěma body APOEL FC.
     
    73
    Hra je opět navázána, na středové čáře budou uvádět míč do hry hosté.
     
    72
    Míchel je nyní hodně emotivní a rozezlený. Další jeho faul na Souzu, domácí budou kopat zhruba 40 metrů od vápna z levé strany přímý volný kop. Centrovat bude Uroš Matić.
     
    71
    Je to tak, Míchel ve výskoku zasáhl rukou protivníka do obličeje a žlutá je tedy jasná. A ještě se strhla menší mela, kterou ale sudí řeší.
     
    70
    Bezjak pocítil tvrdost Míchela a iniciátor faulu bude za tento zákrok zřejmě napomínán.
     
    69
    Po rohu domácích se nestalo vůbec nic. Hosté odkopli míč na druhou stranu, ale na půlící čáře jej zase vybojovala žlutá letka.
     
    69
    Sudí Schuttengruber ještě ukazuje hráčům, že takto se ve vápně rozhodně chovat nebudou, chtějí-li, aby hra pokračovala dále.
     
    68
    Nehledě na to, že budou zahrávat rohový kop.
     
    67
    Domácí samozřejmě cítí šanci na obrat zápasu a jsou nyní aktivnějším týmem.
     
    65
    V souběžně hraném utkání vede Sevilla nad Dudelange na jeho hřišti již 5:0 a tato remíza tak pořádně zamotává bojem o druhé postupové místo.
     
    63
    Po vyrovnání zápas rozhodně dostal pořádný náboj, na vedoucí gól, který APOEL z hlediska případného postupu hodně potřebuje, má ještě kolem třiceti minut času.
     
    61
    Souza se do statistik zapíše i žlutou kartou, neboť v souboji o míč pořádně rozpažil a nechtíc trefil Zoubira. I tak to ale musí žlutá karta býti.
     
    60
    Roman Bezjak jde z placu, kde tento útočník nahradí Savvase Gentsogloua.
    59. Lucas SOUZA - 1:1
     
    59
    APOEL právě vstřelil branku!
    Další roh se už ale hostům stal osudný. Uroš Matić z kopu od levého rohového praporku našel na penaltovém puntíku LUCASE SOUZU, jenž se nekompromisně prosazuje tvrdou hlavičkou a dává svůj první gól v letošním ročníku Evropské ligy. A hned hecuje diváky na znamení podpory ve stylu: Pojďte nám pomoct k další brance! Asistence: Uroš Matić.
     
    59
    Domácí vybojovali rohový kop.
     
    57
    No a málem mohlo, jelikož Suleiman z pravé strany centroval krásně na zadní tyč, kde se vzduchem marně prolétl Lucas Souza. Míč v dobré pozici netrefil.
     
    57
    Tak Vid Belec se nyní překonává. Z dvaceti metrů zkoušel zamířit pod horní tyč Abdellah Zoubir, ale gólman APOELU jistě sebral míč. Jen aby to hosty nemrzelo...
    56. Míchel si vylámal zuby na Belecovi
     
    56
    Tohle by se mělo dávat. Po zblokované střele hostí se míč dostal přímo v šestnáctce na nohu Míchela, který se mohl Belece zeptat, kam to chce. Ale tvrdou střelou vyprášil pouze gólmanovy rukavice a ten úspěšně zasáhl.
     
    55
    Hosté mají vhazování na své obranné polovině a ihned jdou dopředu.
     
    53
    Abdullajev zkusil z přímého volného kopu vystřelit rovnou na branku, tu ale minul.
     
    52
    Dva fauly na hostující hráče, to samozřejmě také hraje ve prospěch Karabachu.
     
    51
    Po Almeidově rohu zakončoval Ailton, ale tomu tentokrát chyběla přesnost a míří vedle.
    50. Výborný zákrok Vida Belece
     
    50
    Abdullajev si na pravé straně krásně vyměnil míč se spoluhráčem a vzápětí poslal do vápna nadýchaný centr přesně na hlavičku Míchela, který umístil svůj pokus přesně k tyči, kam se ale fantasticky natáhl Vid Belec. Ten tak drží naděje domácích nad vodou a připisuje si první zákrok zápasu. A hned tak důležitý!
     
    50
    Asmir Begović jasně uklidňuje své spoluhráče, že centrovaný míč má a nemusí si pro něj nikdo chodit.
     
    49
    Určitě bych nechtěl hosty obviňovat ze zdržování hry, byť nyní leží Garajev na hřišti. Tohle určitě bolelo, Souza do něj totiž z předešlého zákroku šel šlapákem a může být rád, že to není kartička.
     
    48
    Souza je hned na úvod druhé půle napomínán za faul na Garajeva.
     
    46
    Do druhého poločasu jde APOEL s jednou změnou v sestavě. Joäzinho, který nebyl příliš vidět, střídá, a místo něj jde na hřiště Musa Suleiman.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:58.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Branky: 0-1
    Střely celkem: 5-3
    Střely na branku: 2-1
    Zásahy gólmanů: 0-2
    Střely mimo: 1-2
    Zblokované střely: 2-0
    Rohy: 3-1
    Ofsajdy: 2-2
    Držení míče: 55%-45%
    Fauly: 9-11
    Žluté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas je u konce. Domácí sice po většinu pětačtyřiceti minut tlačili a snažili se vstřelit soupeři branku, jenže! V 10. minutě při vůbec první vážnější návštěvě Karabachu na půlce soupeře kopal roh Quintana a posadil míč přesně na hlavu Maxima Medveděva, jenž hlavičkou o zem a přesně pod víko trefil svůj první gól v letošním ročníku Evropské ligy. Domácím pak vytáhl gól brankář Karabachu Begović a když už Pavlović srovnal, byl při převzetí míče načapán v ofsajdu – 0:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na závěr nastavení je tu ještě jeden přímý volný kop. Matićův centr ale odvrátila obrana hostí.
     
    45+2
    Domácí to v prvním poločasu zkusí ještě jednou, ovšem zas a stále bez úspěchu. Hosté si pomáhají navíc miniaturními fauly, které jim sudí akceptuje.
     
    45+1
    A při první z nich Begović bez problémů stahuje centrovaný míč do svých rukavic.
     
    45
    V prvním poločasu uvidíme dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45
    Další rozzlobený výraz Dragana Mihajlovice, který nyní ukazuje, že Richard Almeida proti němu zahrál vysokou nohou. S tím by se dalo i souhlasit, ale zároveň může být Mihajlovic rád, že za emotivní gesta nedostal kartu.
     
    44
    Jenže nedostali se daleko a APOEL tak musí začít znovu od své branky – dokonce od rohového praporku po vhození autu.
     
    42
    Domácí ale opět vybojovali míč a pokusí se o další útočnou zteč branky hostí.
     
    40
    Domácí zahrávali v podání Matiće rohový kop po tom, co Nicholas Ioannou z pětadvaceti metrů napřáhl a pořádně protáhl gólmana Begoviće. A také po rohu měl gólman Karabachu pořádně napilno. Matić posadil míč na hlavu Pavloviće, ovšem i nyní zůstává Begović nepřekonán.
     
    39
    Vyjma prvního gólu nyní vidíme snad nejdelší pasáž hry, kdy jsou hosté v držení míče. To jim samozřejmě před poločasem maximálně vyhovuje.
     
    38
    A když se stane, že jsou faulovaní, jako třeba nyní, kdy Vouros skolil k zemi Zoubira, tak šetří před poločasem další cenné desítky sekund.
     
    37
    Jenže hráčům v bílém, tedy Karabachu, stačí v počínající nouzi v poklidu odkopávat míč za půlící čáru. Stejně, jako nyní.
     
    36
    Hosté ale nezůstali u míče dlouho a domácí už se opět snaží s nepříznivým stavem něco udělat.
    35. Ofsajd Andriji Pavloviće
     
    35
    Mohlo být srovnáno a nedivím se, že se nyní Andrija Pavlović drží za hlavu. Dostal parádní míč za obranu na pravou stranu přímo do vápna, načež krásně obstřelil brankáře, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení a jeho radost kazí zvednutý praporek asistenta sudího.
     
    34
    Ačkoliv se to nemuselo zdát, šlapák byl pískán Halleniusovi, který byl u míče přece jen o něco později než Medveděv.
     
    33
    Richard Almeida nyní fauloval Matiće a tento prohřešek již neušel pozornosti hlavního sudího. Až přílišná tvrdost – žlutá karta.
     
    32
    Ačkoliv se tomu Pavlović hodně diví, při pokusu o nůžky se dopustil faulu a u míče budou opět hosté.
     
    31
    První poločas se přehoupl do poslední třetiny. Lucas Souza byl na půlící čáře jasně podkopnut Garajevem, který ukazuje, že se nic nestalo, ale sudí byl názoru věru opačného.
     
    30
    Vzápětí však přišla výraznější šance. Míchel si naběhl na hranici šestnáctky na centrovaný míč z pravé strany a jeho hlavička měla hodně slušné parametry. Mířil však těsně vedle.
     
    29
    Okénko v obraně domácích nepotrestal Magaye Gueye. Řítil se z levé strany přímo před branku a ve stylu – zavři oči a naper ho tam – vystřelil. Jenže míč trefil vnějším nártem hodně špatně a kulatý nesmysl projel úplně vedle branky.
     
    28
    Gólman Begović na hranici sebezničení spoluhráče Badaviho Husejnova šel po centrovaném míči. Samozřejmě ho vyrazil a je třeba říct, že Husejnov asi neslyšel, jak si gólman volal.
     
    28
    Praxitelis Vouros si musel ke svému vápnu seběhnout pro míč, následně dal křižnou přihrávku na spoluhráče a Lucas Souza byl na půlce hřiště takticky zastaven. Rychle rozehrál, takže až pak uvidíme, zda to bude za kartu nebo ne.
     
    27
    Po delším času se také ohřáli na půlce soupeře hosté. I když, ohřáli je hodně silné slovo. Centrovaný míč přišel přímo na Belece, který byl připraven. A vzápětí rozehrával opět, když k němu dopadl dlouhý nákop hostí.
     
    26
    Dragan Mihajlovic se nyní obrovsky diví, že po jeho akci, vedoucí téměř až do vápna, nezahrávali domácí rohový kop. A je třeba si přiznat, že nyní to asi roh měl být. Ale sudí jsou také jen lidi.
     
    24
    Mihajlovic zkusí z pravé strany poslat dlouhý aut do vápna, ale to se mu nakonec nepovedlo. Ale míč propadl k Andrija Pavlovićovi, jenž z hranice velkého čtverce z pravé strany zkusil překvapit Asmira Begoviće. Marně, pro něj to byl lehký bonbonek.
     
    23
    Ačkoliv držení míče vyplývá naprosto jasně ve prospěch APOELU, důležité je skóre a tam zatím Karabach diky jedné střele na branku vede.
     
    20
    Sudí jasně ukazuje, že Vouros se s autovým vhazováním musí vrátit dozadu, udělal s míčem dopředu až příliš kroků a sudí mu to dává jasně najevo.
     
    18
    K rohovému kopu se dostali také domácí, ale po Matićově centru nejsou tak nebezpeční. Následuje ale druhý roh.
     
    16
    Tak nakonec je to pro hosty horší, než se čekalo. Dani Quintana, autor centru z rohu na první gól, jde z placu. Místo něj natupuje Magaye Gueye.
     
    14
    Na hřišti leží Dani Quintana a Joäzinho zakopává míč do zámezí. Bude se ošetřovat.
     
    14
    Ailton si dobře vystoupil proti přihrávce na Pavloviće a odkopává míč prakticky až k Belecovi, jenž si zatím pořádně nesáhl na míč.
     
    13
    Další útočná akce domácích je zastavena již v zárodku, neřkuli na to, že Lucas Souza vzápětí poslal míč naprosto mimo dosah spoluhráčů.
     
    12
    Domácí tak čeká ještě těžší práce, než se mohlo na první pohled zdát. Tohle je voda na mlýn pro tým z Ázerbajdžánu.
    10. Maxim MEDVEDĚV - 0:1
     
    10
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Tohle je hodně velký šok pro domácí hráče! Quintana poslal z rohu centrovaný míč na zadní tyč, kde domácí úplně zapomněli na MAXIMA MEDVEDĚVA. Ten si naběhl na centr a hlavičkou, respektive koníčkem o zem, poslal balon pod břevno. Asistence: Dani Quintana.
     
    9
    Ale hosté se přesto znovu dostali k míči a nakonec si Araz Abdullajev dokázal vybojovat rohový kop.
     
    9
    Asmir Begović rychle rozehrál odkopem dopředu na své spoluhráče, jenže po další kombinaci utekl Zoubirovi míč do zámezí.
     
    8
    Defenzíva Karabachu zatím působí hodně zformovaně, domácí stoperská dvojice musí začínat znovu ze své poloviny hřiště.
     
    6
    Tak se i stalo. Nakonec míč šel na pravou stranu do vápna na Andriju Pavloviće, který hlavičkoval před branku na penaltový puntík, ale dopustil se faulu.
     
    5
    Hosté faulovali a zhruba 45 metrů od branky si míč staví domácí tým. Myslím, že ani zeď nebude potřeba a půjde o rozehrávku nakrátko.
     
    4
    A vzápětí si Mihajlovic poradil se Zoubirem, kterého odstavil od míče.
     
    3
    Dlouhý centr z pravé strany na Vujadina Saviće neprošel, i tak ale domácí hráč dává palec nahoru na znamení dobré myšlenky.
     
    2
    Domácí tým se samozřejmě snaží od začátku tlačit na soupeře a tomu odpovídá i držení míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    APOEL FC: Belec – Vouros, Savić, Ioannou (C), Mihajlovic – U. Matić, Gentsoglou, Souza, Joãozinho – Pavlović, Hallenius.
    Náhradníci: Waterman – Efrem, Suleiman, Merkis, Aloneftis, Bezjak, Alef.

    FK Karabach: Begović – Medveděv, B. Husejnov, R. Sadygov (C), Ailton – Garajev – R. Almeida, Míchel – Quintana, Abdullajev, Zoubir.
    Náhradníci: Vágner – Mammadov, Romero, Hadžijev, Rherras, A. Husejnov, Gueye.

    Rozhodčí: Schüttengruber – Brandner, Steinacher (vš. Rakousko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Předchozí vzájemné zápasy:
    Do historie vzájemných zápasů nemusíme chodit daleko. V minulém kole APOEL vybojoval na půdě Karabachu první body v letošním ročníku Evropské ligy za remízu 2:2.

    Jak už bylo řečeno, ve třetím předkole Ligy mistrů sice APOEL doma padl s Karabachem 1:2, ale na horké půdě soupeře uspěl a po výsledku 2:0 jej vyřadil. To ale ještě nikdo nemohl tušit, že se oba týmy zanedlouho potkají v základní skupině Evropské ligy a po třech zápasech na tom bude opět lépe Karabach.
     
    FK Karabach
    Postup do skupinové fáze je pro Ázerbajdžánce obrovským úspěchem. Karabach nejprve nastupoval v kvalifikaci Ligy mistrů, kde nejprve díky vyššímu počtu venkovních branek zdolal Partizani Tirana (0:0, 2:0), následně díky parádnímu domácímu zápasu vyřadil Dundalk (1:1, 3:0), ale třetí předkolo se stalo konečnou. Byť Karabach vyhrál v APOELU 2:1, doma padl 0:2 a šel z kola ven. Útěchou ale bylo vítězné play-off o Evropskou ligu, kdy si Karabach poradil s Linfieldem po porážce 2:3 doma a výhře 2:1 venku – díky pravidlu o vyšším počtu gólu nastřílených venku šel dál.

    A v Evropské lize rozhodně tým z Ázerbajdžánu nepatří k outsiderům. Doma sice zaplatil nováčkovskou daň porážkou se Sevillou, ale následně zdolal Dudelange nabuzené výhrou v APOELU na jeho hřišti jasně 4:1. Kompletaci všech možných výsledků dokončil Karabach v minulém kole remízou s APOELEM. Pokud by dneska hosté bodovali, udělali by bezpochyby výrazný krok k postupu.

    Zápasy Karabachu v EL:
    Karabach – APOEL 2:2
    Dudelange – Karabach 1:4
    Karabach – Sevilla 0:3.
     
    APOEL FC
    Tým z kyperské strany Nikósie (hlavní město je bohužel stále válečným konfliktem děleno na kyperské území a území neuznané Severokyperské turecké republiky) si zatím v Evropské lize vede špatně. Kypřané se marně ucházeli o Ligu mistrů, kde nejprve vyřadili Sutjesku, poté pro letošní sezonu souzeného soupeře z Karabachu, ale ve čtvrtém předkole nestačili na Ajax (0:0 a 0:2).

    Ale i základní skupina je pro APOEL zřejmě úspěchem, byť na první výhru zatím čeká marně. Smolně totiž prohrál první domácí zápas s lucemburským Dudelange, což bylo tedy obrovským překvapením (3:4) a poté kyperský tým padl těsně v Seville 0:1. Až proti Karabachu bodoval. V předkole Ligy mistrů dokázal získat na ázerbajdžánské půdě vyválčit výhru 2:0, nyní se musel spokojit s remízou 2:2. Tentokrát musí APOEL vyhrát, chce-li zůstat v boji o postup do vyřazovací části.

    Zápasy APOELU v EL:
    Karabach – APOEL 2:2
    Sevilla – APOEL 1:0
    APOEL – Dudelange 3:4
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u čtvrtého hracího dne Evropské ligy, ve kterém proti sobě mimo jiné nastoupí i APOEL FC Nikósie proti FK Karabachu. Velkým favoritem tohoto utkání jsou domácí Kypřané, ovšem u těchto celků nikdy nevíte, co se stane. APOEL na domácí půdě GSP Stadionu nutně potřebuje bodovat, jelikož má po třech odehraných kolech pouhý jeden bod – který získal za remízu v předešlém utkání právě na půdě Karabachu. Ázerbajdžánci jsou na tom o tři body lépe a drží druhé postupové místo. Ještě doplňme, že skupinu A vede španělská Sevilla s devíti body a skóre 7:0, která nastoupí na hřišti doposud třetího Dudelange, jenž má body tři. Obě dvě utkání začínají shodně v 18:55 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Tomáš Lysý

    Branky: 59. Souza (U. Matić), 88. Efrem (U. Matić) – 10. Medveděv (Quintana)

    Karty:   61. Souza (APO), 90+1. Bezjak (APO), 90+5. Vouros (APO) – 33. R. Almeida (KBK), 71. Míchel (KBK), 84. Begović (KBK), 90+5. R. Sadygov (KBK), 90+5. Garajev (KBK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:17.
    APOEL Nikósia: Belec – Vouros, Savić, Ioannou (C), Mihajlovic – U. Matić, Gentsoglou (60. Bezjak), Souza, Joãozinho (46. Suleiman) – Pavlović, Hallenius (75. Efrem).
    Náhradníci: Waterman – Efrem, Suleiman, Merkis, Aloneftis, Bezjak, Alef.

    FK Karabach: Begović – Medveděv, B. Husejnov, R. Sadygov (C), Ailton – Garajev – R. Almeida, Míchel (83. A. Husejnov) – Quintana (16. Gueye, 76. Romero), Abdullajev, Zoubir.
    Náhradníci: Vágner – Mammadov, Romero, Hadžijev, Rherras, A. Husejnov, Gueye.

    Rozhodčí: Schüttengruber – Brandner, Steinacher (vš. Rakousko)
    thejrc.org