Rusko – Finsko 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Rusko
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 07.11.2019, 17:30 • Hartwall Arena (Helsinky) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:53 Harri PESONEN - 3:4
     
    50:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ale vyšlo a Finové strhávají vedení na svou stranu. I na finské straně je zaděláno na hattrick, když se podruhé trefil HARRI PESONEN. Ten se dostal k odraženému kotouči u betonů Bočarova a poté ho zasunul do odkryté klece – 3:4Asistence: Jesse Puljujärvi a Ville Pokka.
    47:21 Miro AALTONEN - 3:3
     
    47:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I finská přesilovka je využita téměř rychle. Rajala naznačil střelu na levém kruhu a místo toho poslal puk na opačnou stranu pro MIRA AALTONENA, který poté v pokleku propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. Asistence: Toni Rajala a Juuso Hietanen.
    45:21 Rušan RAFIKOV - 3:2
     
    45:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A Rusové dvojnásobnou přesilovou hru využívají. Podruhé v utkání se trefuje RUŠAN RAFIKOV, jenž tak má zaděláno na hattrick. Jeho střela z levé strany skončila za zády Säteriho a ten tak loví potřetí kotouč ze své sítě – 3:2. Ještě pokračuje klasická početní výhoda pro Rusko. Asistence: Anton Burdasov a Konstantin Okulov.
    33:20 Rušan RAFIKOV - 2:2
     
    33:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Záhy je však vyrovnáno a znovu se začíná opět od začátku. RUŠAN RAFIKOV napřáhl ke střele na pravém kruhu a kotouč pak doletěl za záda Harriho Säteriho – 2:2. Asistence: Damir Žafjarov.
    32:42 Sakari MANNINEN - 1:2
     
    32:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šaripzjanov fauloval ve střelecké pozici Sakariho Manninena a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které SAKARI MANNINEN z levého kruhu svižnou ranou proměnil – 1:2.
    30:18 Harri PESONEN - 1:1
     
    30:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dočkali. Hned v úvodu svou přesilovku Finové využili a je vyrovnáno. Lehtonen vyslal na branku Rusů střelu, kterou těsně před Bočarovem šikovně tečoval HARRI PESONEN a jeho tým je pět ve hře – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Mikko Lehtonen.
    05:29 Damir ŠARIPZJANOV - 1:0
     
    05:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají vedení. Dobře to udělal Anton Burdasov, který zavezl puk podél pravého mantinelu do útočného pásma, počkal si, až si DAMIR ŠARIPZJANOV najede do prostoru mezi kruhy a poslal mu kotouč. Druhý jmenovaný pak napřáhl ke střele a propálil Säteriho ve finské brance – 1:0. Asistence: Anton Burdasov a Andrej Kuzmenko.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Šaripzjanov (Burdasov, Kuzmenko), 34. Rafikov (Žafjarov), 46. Rafikov (Burdasov, Okulov) – 31. Pesonen (Lehtonen), 33. Manninen (TS), 48. M. Aaltonen (Rajala, Hietanen), 51. Pesonen (Puljujärvi, Pokka)


    Rusko: Bočarov (Bobkov) – Šaripzjanov, Miščenko, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Čerepanov, Ožiganov, Blažijevskij – Žafjarov, K. Semjonov, Šumakov – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, Kadějkin, Makejev – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A).
    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa (A), Eronen, Pokka, Hietanen, Nikkilä, Vittasmäki, Vainio – Kuusela, Lammikko, Anttila (C) – Pesonen, Manninen, Puljujärvi – Haapala, M. Aaltonen, Hartikainen – Rajala, Tyrväinen, Ojamäki.

    Rozhodčí: Harnebring, Nord – Elonen, Hägerström

    Diváci: 9 421
    thejrc.org