Zlín – Olomouc 1:0 (kon.) | Příbram – Opava 0:0 (kon.) | Jablonec – Sparta 2:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:2 (0:2)
AC Sparta Praha
Sobota 09.11.2019, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! V 16. kole FORTUNA:LIGY si to o třetí místo v tabulce rozdají tradiční soupeři, FK Jablonec a AC Sparta Praha! Projeví se zlepšená forma Pražanů, nebo naopak jejich neúspěšnost na hřištích soupeřů? Buďte u toho s námi.
     
    FK JABLONEC

    Přestože jablonecký kádr prošel přes léto mnoha změnami, zelenobílí se v tabulce znovu drží mezi elitou a patří jim krásné třetí místo! Aktuálně drží třízápasovou sérii bez porážky. Po remíze na hřišti Liberce následovaly dvě výhry. Svěřenci Petra Rady nejprve roznesli Teplice 4:1, načež nezaváhali ani v Karviné a ve spíše bojovném střetnutí urvali výsledek 1:0. V minulých dvou mačích se hned třikrát prosadil Martin Doležal. Severočeši, podobně jako Sparta, bodují převážně na domácím hřišti, kde z posledních patnácti duelů prohráli jediný. Dokáží svoji sílu také proti neoblíbenému soupeři?

    Nejlepším střelcem týmu je už výše zmíněný Martin Doležal, z jehož kopačky či hlavy putovalo do sítě šest úspěšných střel. Pětkrát se trefili hráči hostující ze Slavie, Janové Sýkora a Matoušek. Start druhého jmenovaného je ale vinou zranění ve hvězdách. Zásadním článkem jablonecké ofenzivy je taktéž Vladimir Jovović. Černohorský křídelník si v dosavadním průběhu soutěže připsal tři branky a stejný počet gólových asistencí. Domácím bude zcela jistě chybět stoper Dominik Plechatý, jenž na severu hostuje právě ze Sparty.

    SLOVA TRENÉRA PETRA RADY

    „Zápasy proti Spartě, Plzni a Slavii mají určitý náboj. Ale připravujeme se na to jako na každé jiné utkání. Víme o tom, že teď má Sparta nějakou sérii tří čtyř zápasů bez prohry, takže určitě nějak konsolidovali sestavu. Ale my teď také získali body venku a uvidíme, jak to bude vypadat. Hlavně potřebuji, aby byli všichni hráči zdraví a připravení na zápas."

    „Každý soupeř je k poražení. Na druhou stranu, každý soupeř má svou kvalitu. Sparta má teď sérii, kdy se jim dařilo a vyhrávali. Musíme se dobře připravit a pokusit se doma zvítězit."
     
    AC SPARTA PRAHA

    Slavný pražský celek se už několikátým rokem snaží vrátit k úspěšným časům. Ani letos však zatím jeho počínání není ideální. V tabulce momentálně na šestém místě uzavírá skupinu o titul. Vypadá to ovšem, že by se sparťané mohli vyhoupnout na vítěznou vlnu! Včetně pohárového utkání v Českých Budějovicích už pětkrát v řadě neprohráli. Jediný gól přitom inkasovali při remíze v Teplicích, kde Jílkově týmu protekly tři body mezi prsty až v nastaveném čase. Naposledy zvládli úpornou bitvu v Opavě a z daleké destinace se vraceli s výhrou 1:0, stejně jako Jablonec z Karviné.

    Proti Spartě hraje fakt, že se z důvodu karetního trestu bude muset obejít bez Guelora Kangy, špílmachra a nejlepšího střelce v jedné osobě. Elitním kanonýrem by tedy v zápase proti Jablonci měl být šestigólový Libor Kozák, který se po vlažném nástupu do nového angažmá konečně rozjíždí. Třikrát rozjásali sparťanské příznivce Martin Hašek, Benjamin Tetteh a mladý Adam Hložek. Zajímavé bude také sledovat, kdo se objeví mezi tyčemi! Florin Niţă s Milanem Hečou si zatím minutáž rozdělují téměř rovnoměrně.

    SLOVA TRENÉRA VÁCLAVA JÍLKA

    „Potkávali jsme teď soupeře, kteří jsou tabulkově v nižších patrech soutěže. Ale cítíme, že naše výkonnost se zvedá, zápas v Jablonci nám nastaví zrcadlo.“

    „To, že nebudeme mít k dispozici Guelora Kangu, bude určitě zásah, protože trojice záložníků už byla ustálená. Na druhou stranu i v zápase v Budějovicích i v Opavě jsme dali na závěr Krejčího a střed vypadal velmi dobře. K dispozici už máme také Mandjecka, takže věřím, že si s absencí Kangy poradíme.“
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Břečka, Krob – Považanec – Jovović, Kratochvíl, T. Pilík, Sýkora – Doležal (C).
    Náhradníci: Richter – Hübschman, Hämäläinen, R. Acosta, Chramosta, V. Kubista, Matoušek.

    AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Semih Kaya, Lischka, M. Frýdek (C) – Vindheim, M. Hašek, L. Krejčí, Trávník, Hložek – Kozák.
    Náhradníci: Nita – Costa, Hancko, Matěj Hanousek, Mandjeck, Juliš, Tetteh.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch..
     
    Základní sestava Sparty vypadá víceméně podle předpokladů. To Petr Rada sáhl k překvapivému tahu! Na lavičku náhradníků usadil velezkušeného Tomáše Hübschmana, místo nějž se od první minuty předvede Tomáš Pilík.
     
    Zápas bude provázet klasické jablonecké počasí. Celý den vytrvale prší, trávník je tedy velice mokrý, což by na atraktivitu hry zcela jistě mohlo mít efekt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou připraveny na hrací ploše. Jablonec oblékl své klasické zelené dresy, Pražané se představí v bílé barvě. Za okamžik začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Královec poprvé zadul do píšťalky a šlágr kola začíná. Výkop si vzali na starost sparťané, napadající Martin Doležal však zkomplikoval Kayovi rozehrávku. Vše nakonec pro hosty dobře dopadlo.
     
    2
    Ladislav Krejčí si po Hložkově sklepnutí odclonil Pilíka. Pražané se přesunuli na útočnou polovinu, kde byli o míč poměrně rychle připraveni. Do hry se zapojuje také brankář Hrubý.
     
    3
    Jan Sýkora obdržel dobrou přihrávku do běhu a dral se mezi sparťanské stopery. Ti dokázali zasáhnout, Severočeši budou moci zahrávat první rohový kop.
     
    3
    A nezhostili se jej špatně, nadýchaný centr si našel Tomáš Břečka, z lehkého záklonu nicméně hlavičkoval poměrně daleko od Hečovy klece.
     
    4
    Martin Hašek uvolnil do samostatného úniku Libora Kozáka, který pěkným obloučkem poslal balon přes Hrubého do sítě! Pomezní mával ofsajd, prohlíží se video.
     
    4
    Sparta právě vstřelila branku!
    A gól skutečně platí! Pražané udeřili z bleskově provedené akce a ujímají se vedení. Martin Hašek skvělou kolmicí za obranu poslal do úniku LIBORA KOZÁKA, který před Hrubým nezpanikařil a elegantně jej přehodil!
    4. Libor KOZÁK - 0:1
     
    6
    Hosté nemají dost a znovu se ženou vpřed. Ladislav Krejčí nakopl po autu Frýdka míč až k vápnu, po sérii odrazů jej ze země sbírá Vlastimil Hrubý.
     
    7
    Rychlá rozehrávka Semiha Kayi nikoho ze spoluhráčů nenašla. Turecký stoper následně gestem zklidňuje celý tým. Sparta teď každopádně na hřišti viditelně vládne.
     
    8
    Libor Kozák se ve středu pole nádherně zbavil Považance. Ten jej pak lehkým zatáhnutím za dres poslal na zem, což rozhodčí Královec ocenil hvizdem.
     
    10
    Centr Martina Frýdka z levé strany byl sražen do vzduchu. Hlavou jej pak sklepl na bránu Adam Hložek, jehož nerazantní pokus Vlastimil Hrubý v klidu kryl.
     
    11
    Jakub Považanec na chvíli vybojoval balon pro domácí, jenže pak o něj svojí nerozvážností hned přišel. Sparťané rozjíždějí další kombinaci, převážně ve středu pole jsou zatím mnohem důslednější.
     
    12
    Miloš Kratochvíl se snažil hlavou najít Sýkoru, jenže balon nasměroval pouze za autovou čáru. Dobrou práci na své obranné polovině zanedlouho odvedl Adam Hložek, který otřel míč o Jovoviće. Hosté budou vhazovat.
     
    13
    Miloš Kratochvíl byl v souboji tělo na tělo faulován Frýdkem. Jablonec se pokusil o rychlou rozehrávku, což se neukázalo býti správnou volbou.
     
    14
    První roh Sparty v zápase rozehrál z levé strany Martin Hašek. David Lischka se nebezpečně prodíral za jeho centrem, balon nakonec prolétl domácí šestnáctkou bez toho, aby nadělal větší neplechu.
     
    15
    Jakub Jugas se snažil dlouhým balonem oslovit Vladimira Jovoviće, avšak pobídka nebyla přesná a skončila v zámezí.
     
    16
    Libor Kozák dlouho držel míč proti přesile. Poté se do vřavy zapojil také Tomáš Pilík a nechal se hrotovým útočníkem Sparty faulovat. Balon pro Severočechy.
     
    17
    Svěřenci Petra Rady se po dlouhé době přiblížili pokutovému území. Miloš Kratochvíl se dokonce podíval dovnitř, přihrát už ale nedokázal.
     
    17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byl nádherný gól! MARTIN FRÝDEK se u levé postranní čáry parádně zbavil Vladimira Jovoviće a ze strany měl otevřenou cestu až do pokutového území. Toho také využil a parádní ranou pravým nártem z kraje vápna rozvlnil síť! Míč se snesl přesně ke vzdálenější tyči, kam se letící Vlastimil Hrubý neměl šanci dostat. 2:0 pro Spartu!
    17. Martin FRÝDEK - 0:2
     
    19
    Do Holíkova centru vložil nohu Adam Hložek. Domácí tedy měli k dispozici roh. Krobův centr si Pražané pohlídali a úspěšně vyvezli míč až na útočnou polovinu.
     
    21
    Slabší chvilku si nyní vybral Milan Heča, jenž se snažil sebrat míč ze země, ale kulatý nesmysl mu proklouzl do autu.

    Po dalším rohovém kopu se k hlavičce propracoval Tomáš Břečka, nepřesný pokus ale pro hosty žádnou hrozbu nepředstavoval.
    21. Nedorozumění Kayi s Hečou, rohový kop pro domácí
     
    22
    Sparta prožívá vůbec první pasáž v utkání, kdy se jí nedaří přesně si přihrát. Důsledkem toho je odkop Vlastimila Hrubého od vlastní branky.
     
    23
    Michal Trávník se s vervou hnal za odkopnutým míčem. Zasáhl ale do obličeje Kroba, domácí tedy budou rozehrávat ze středu hřiště.
     
    24
    Severočeši se zkoušeli prosadit přízemní kombinací, ze všeho ale vzešel pouze brejk Pražanů. Frýdek nastřeloval balon po zemi před bránu, kde zasáhli Jugas s Břečkou.
     
    25
    Vladimir Jovović po dobré zasekávačce připravil střeleckou pozici Kratochvílovi, jehož technický pokus ze střední vzdálenosti letěl příliš vysoko.
    25. Kratochvílův obstřel z nadějné pozice nebyl přesný
     
    27
    Andreas Vindheim napadal rozehrávajícího Kroba a odrazil jeho nákop do autu. Mezitím se ze sparťanského kotle ozvala silná rána. Snad hostující fanoušci neplánují průběh zápasu zkomplikovat.
     
    28
    Tomáš Pilík přihrál dozadu na Kratochvíla, na kterého dotíral Hložek. Ten domácího záložníka tvrdým nárazem srovnal ze zemí, rozhodčí vše řeší domluvou.
     
    29
    Jabloneckým se nedaří přejít na útočnou polovinu. Semih Kaya nyní parádně vystoupil ze své pozice stopera a hlavou vrátil balon až k Hrubému.
     
    30
    Svěřencům Petra Rady se stále nedaří najít cestu vpřed a vlastní příznivci se ozývají pískotem. Alespoň z dálky to mohl zkusit Tomáš Pilík, avšak otočil se dozadu a tím akce skončila.
     
    31
    Na hřišti chvíli ležel Michal Sáček. Už je odváděn za postranní čáru a zdá se, že bude v pořádku.
     
    32
    Severočeši se v posledních minutách drží na míči, většina přihrávek ale míří dozadu. Sparta se skvěle pohybuje bez balonu a nenechává soupeře projít.
     
    33
    Po Hečově vysokém nákopu se snažil prosadit Libor Kozák. Pomohl si nicméně útočným faulem, rozehrávat tedy budou zelenobílí.
     
    34
    Tomáš Pilík vytloukl dvojnásobný blok. Čtvrtý roh Jablonce rozehrával právě on. Ve vápně se trošku překvapivě dostal k hlavičce nevysoký Libor Holík a Milan Heča musel rychle skočit k tyči!
     
    36
    Tomáš Pilík zrychlil hru na Sýkoru. Tomu nabíhal na střed Vladimir Jovović, Pražané si ale se situací úspěšně poradili a zahráli balon do autu.
     
    37
    Adam Hložek vyslal vpřed Martina Haška, jehož přetažený centr z levého křídla proletěl mimo dosah sparťanů až k dobíhajícímu Janu Krobovi.
     
    38
    Andreas Vindheim (SPA) se stal prvním, kdo dnes inkasoval žluté napomenutí. Zřejmě si ho vyloužil za debatu s rozhodčím.
     
    39
    Sparta nepustila Pilíka ke střele, Martin Doležal ale udržel Severočechy v útoku, když posunul balon doleva na Sýkoru, jehož centr hosté tečovali do Hečových rukavic.
     
    40
    Vladimiru Jovovićovi se na pravé straně otevřel zajímavý prostor. Černohorec se rozhodl centrovat na zadní tyč, kde čekal připravený David Lischka.
     
    41
    Jan Krob rozehrál jabloneckou standardku centrem do pokutového území. Tomáš Břečka prodloužil balon za sebe, avšak pouze do držení Milana Heči.
     
    42
    Martin Frýdek zleva dobře nastřelil balon do malého vápna. K zakončení se málem dostal Libor Kozák, jehož těsně bránil Tomáš Břečka. Krátká konzultace s videorozhodčím potvrdila, že vše proběhlo v souladu s pravidly.
     
    43
    Mizernou rozehrávku brankáře Hrubého zastihl Andreas Vindheim. Jablonecký gólman své zaváhání včas napravil a lapil Švédův centr do rukavic.
     
    44
    Andreas Vindheim se nyní objevil až na hrotu a snažil se hlavou trefit pobídku Frýdka. Nescházelo mu mnoho, balon nicméně prolétl k Hrubému bez teče.
     
    45
    Vladimir Jovović (JAB) se zodpovědně vracel s pronikajícím Hložkem. Podařilo se mu jej zastavit pouze za cenu žluté karty.
     
    45+1
    Sparťané už by rádi dohráli poločas bez většího vzrušení před vlastní klecí. Vyprodukovali ale zajímavý brejk, Martin Frýdek poslal do šestnáctky další centrovaný míč, který pak Michal Trávník sklepl hlavou pouze na domácí kopačky.
     
    45+2
    Těsně před odchodem do kabin je tu ještě žluté napomenutí na adresu Jakuba Považance (JAB).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka by se dala rozdělit na dvě části. V té první na hřišti jednoznačně vládla Sparta, za což jí byly odměnou hned dva vstřelené góly. Skóre otevřel na hraně ofsajdu se pohybující Libor Kozák, aby poté Martin Frýdek parádní individuální akcí zvýšil na 2:0. Pražané už se následně malinko zatáhli a dobře bránili. Severočeši z obléhání pokutového území vytěžili pouze šanci Holíka, který hlavou Heču nepřekonal. Uvidíme, co nabídne druhá půle!

    Střely na branku – 2:3.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Jan Chramosta.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Matoušek.
     
    46
    Jablonec do druhé půle podle očekávaní vstoupil hned se dvěma změnami v sestavě.

    Jako první zaútočila Sparta. Andreas Vindheim to zkusil z poměrně velké dálky, přičemž Hrubého svatyni minul o pořádný kus.
     
    47
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A střídání okamžitě nesou ovoce! Přízemní centr Libora Holíka z pravého křídla jeden z obránců Sparty odkopl velice nedůrazně a JAN MATOUŠEK, který celou akci sám začal, vypálil z první naprosto nekompromisně. Severočeši jsou zpátky ve hře!
    47. Jan MATOUŠEK - 1:2
     
    49
    Domácí jsou při chuti. Jan Sýkora se zleva protáhl do šestnáctky a vybojoval roh, po kterém musel balon odkopávat u tyče stojící David Lischka!
     
    50
    Jablonec má velký tlak. Rozehrával už třetí rohový kop za sebou. Krobův centr nadvakrát dostal mimo svoje pokutové území Libor Kozák, Pražané mají konečně na chvíli klid.
     
    51
    Už to vypadalo na nadějnou příležitost hostů, Adam Hložek byl ale nachytán v postavení mimo hru, což mu zmařilo plány na centr.
     
    52
    Jan Chramosta se neostýchal a parádním skluzem získal míč na Davidu Lischkovi. Ten poté bývalého spoluhráče fauloval a je tu zajímavá standardní situace!
     
    53
    Jan Krob ji rozehrál zajímavě za vápno. Z voleje vystřelil Jan Matoušek, který svůj pokus udržel těsně nad zemí a dokonce propálil změť těl. Milan Heča si však míč zvládl najít.
    53. Matouškova nádherná střela z voleje pořádně potrápila Heču
     
    55
    Adam Hložek udržel na zádech Považance, jenže následná přihrávka na Haška postrádala přesnost. U míče jsou znovu jablonečtí fotbalisté.
     
    56
    Po souboji Kroba se Sáčkem zůstal druhý jmenovaný ležet na zemi. Rozhodčí Královec po docela dlouhém váhání foukl do píšťalky a ukončil nadějně vyhlížející akci Jablonce. Jan Krob (JAB) za následnou reakci obdržel žlutou kartu.
     
    57
    A emoce na tribunách znovu planou. Z rohu Sparty se urodila protiakce Jana Sýkory, s nímž se vracel Frýdek. Královec pískl domácímu hráči útočný faul, což fanoušci nesou velice nelibě.
     
    58
    Sparta se ve druhé půli zatím hledá a po ztrátě na útočné polovině se znovu musela bránit. S centrem Kroba si však zadáci poradili.
     
    59
    Miloš Kratochvíl (JAB) hasil protiútok Pražanů za cenu faulu, který rozhodčí Královec ocenil žlutou kartou.
     
    60
    Jan Matoušek se po hřišti prohání s obrovskou energií a získal pro své barvy autové vhazování. Jablonečtí se nadále drží na balonu.
     
    61
    Semih Kaya vyřešil další exkurzi protihráčů do sparťanského vápna razantním odkopem míče do autu. Nedlouho poté napřáhl z dálky Jakub Považanec, avšak rána mu vůbec nesedla.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 103 diváků.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Libor Kozák (AC Sparta Praha).
     
    63
    Sparta po delší době udržela míč na svých kopačkách, jenže nepovedená souhra Sáčka s Trávníkem zapříčinila, že se kupředu mohou znovu vydat domácí.
     
    64
    Karetní mariáš pokračuje, nyní však zcela oprávněně. Martin Frýdek (SPA) se vůbec nepáral s Holíkem, který rozvíjel zajímavou protiakci.
     
    65
    Jan Matoušek se z pravé strany prosmýkl až do šestnáctky a skončil na zemi. Pavel Královec po kontaktu s videorozhodčím pokutový kop nenařídil.
     
    66
    Andreas Vindheim přihrál na osu hřiště Martinu Haškovi, který chtěl z první posunout do strany na Michala Trávníka. Nepotykal si však s přesností, Vlastimil Hrubý bude vykopávat.
     
    67
    Michal Sáček se nadechl k úžasné individuální akci. Zidanovkou se zbavil Miloše Kratochvíla a ještě připravil palebnou pozici Haškovi, jehož pokus zpoza vápna letěl značně nad břevno.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Andreas Vindheim, přichází Matěj Hanousek.
     
    69
    Nově příchozí Matěj Hanousek se hned zapojil do akce, když přerušil smělý průnik Holíka po pravé postranní lajně.
     
    70
    Hložkův nákop na Haška byl příliš dlouhý a Tomáš Břečka snadno zahrál balon na vlastního brankáře. Právě Hrubý jej posléze nakopl vpřed.
     
    72
    Nepovedený centr Adama Hložka z pravého kraje pokutového území trošku postrašil jablonecké diváky, míč se totiž snesl nedaleko horního rohu Hrubého pokladnice.
     
    73
    Sparta mohla víceméně rozhodnout! Michal Sáček krásným přízemním centrem našel na penaltovém puntíku číhajícího Libora Kozáka, který ve velké šanci netrefil míč.
    73. Kozák ve vynikající šanci netrefil míč z první ideálně
     
    74
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Také druhý střídající hráč Jablonce dává gól a je vyrovnáno! Jan Krob vysunul Jana Sýkoru. Ten z levého křídla nacentroval JANU CHRAMOSTOVI za záda, jenže domácí útočník předvedl neskutečně pohotové zakončení a patičkou nasměroval kulatý nesmysl přesně k tyči! Chramosta se stává adeptem na trefu roku a na Střelnici se hraje od začátku.
    74. Jan CHRAMOSTA - 2:2
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha).
     
    76
    Jablonečtí prahnou po další brance! Centr Matouška zprava doletěl až k Martinu Doležalovi, který zblízka v souboji s obráncem poslal míč jen nad horní tyč.
    76. Doležal po Matouškově centru hlavičkoval vysoko nad bránu Vložte si toto video do své stránky 400px 550px 640px Vlastní velikost Skrýt komentáře k videu
     
    77
    Vlastimil Hrubý si po delší době sáhl na balon, když chytil nepovedený centr. Jablonecký brankář ho okamžitě posílá na útočnou polovinu.
     
    78
    Adam Hložek vlétl do pokutového území a snažil se o zakončení po centrovaném míči, Vlastimil Hrubý ve spolupráci se stopery vše zvládl.
    78. Hložek na zadní tyči, Hrubý proti jeho pokusu musel zasahovat
     
    79
    Oba týmy aktuálně spíše vyčkávají, co provede soupeř. Mírně více se na míči drží hosté, jenže nic zajímavého se z jejich strany zatím neudálo.
     
    81
    Tohle Jablonečtí nemohou vidět rádi. Jan Matoušek se ve sprintu chytil zezadu za stehno a zůstává ležet na hřišti. Uvidíme, jestli dokáže pokračovat.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Hašek, přichází Georges Mandjeck.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Vojtěch Kubista.
     
    83
    Tečovaný centr Michala Trávníka odvrátil Považanec na roh. Rozehrával ho Martin Frýdek, který se marně snažil najít vysokého Libora Kozáka.
     
    84
    Skvělou defenzivní práci odvedl Miloš Kratochvíl, jenž návratem zneškodnil příležitost Hanouska po narážečce a ještě o něj otřel míč. Bude se tedy kopat od Hrubého klece.
     
    85
    Michal Trávník zblízka napálil Sýkoru a centr si mohl zopakovat od rohového praporku. Ve vápně ale nikoho nenašel, jeho balon byl příliš dlouhý.
     
    86
    Sparťané utahují šrouby a rádi by si vzali zpět promrhané vedení. Jablonečtí jsou poskládaní okolo svého vápna a důsledně jej brání. Nyní si hosté zkusí další roh.
     
    87
    K hlavičce se po něm tlačil Georges Mandjeck, který si našel cestu mezi dvěma protihráči. Míč se mu poslat na branku ale nepodařilo.
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Benjamin Tetteh.
     
    88
    Matěj Hanousek (SPA) si chtěl pádem ve vápně vymodlit pokutový kop, místo toho ovšem od rozhodčího Královce vidí žlutou kartu za simulování!
    88. Hanousek nafilmoval pád ve vápně a dostal žlutou kartu
     
    89
    O slovo se přihlásil také Jablonec. Oba centry hosté odvrátili, domácí ale zůstávají u balonu a Petr Rada burcuje diváky na hlavní tribuně.
     
    90
    Jan Krob zahrával rohový kop z levé strany a hlavička Jakuba Jugase dopadla přesně k tyči! Gól ale k obrovskému zklamání domácích hráčů i fanoušků neplatí z důvodu faulu, který rozhodčí našel ve vzájemném souboji Martina Doležala s Davidem Lischkou.
     
    90+1
    V úvodu tříminutového nastavení si Vlastimil Hrubý šel pro balon, přičemž se dostal do kontaktu s Tettehem. Právě jemu je odpískán nedovolený zákrok.
     
    90+2
    Jan Sýkora se přes bohorovného Sáčka málem dostal do obrovské šance! V akci pokračoval Kratochvíl, který získal rohový kop. Z něj Severočeši nic nevytěžili.
    90+2. Sýkora se proháčkoval do vápna, Sáčkovi se zamotal míč pod nohama
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče - 56 % : 44 %.
    Střely na branku - 3:3. Střely mimo - 5:0. Rohy - 10:6.
     
    Je dobojováno! Jablonec nakonec proti Spartě vybojoval zasloužený bod za remízu 2:2!

    Do druhé půle nasadil Petr Rada Matouška s Chramostou a právě tato dvojice byla na hřišti nesmírně cítit. Jan Matoušek hned po návratu z kabin pohotovou ranou prostřelil Heču a snížil. Čtvrt hodiny před koncem se předvedl také Jan Chramosta, který si krásnou patičkou podal přihlášku do soutěže o gól sezóny. Dokonce to vypadalo, že Severočeši dosáhnou na obrat, gól Jugase ze samotného závěru ale neplatil.

    Sparta tedy promrhala velice dobře rozjeté utkání a bere pouze bod. Severočeši dnes mohou být spokojeni, před Pražany si totiž udrželi tříbodový náskok.
     
    Přeji hezký večer! (19:02:03)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 47. Matoušek, 74. Chramosta (Sýkora) – 4. Kozák (M. Hašek), 17. M. Frýdek (L. Krejčí)

    Karty:   45. Jovović (JAB), 45+2. Považanec (JAB), 56. Krob (JAB), 59. Kratochvíl (JAB) – 38. Vindheim (SPA), 62. Kozák (SPA), 64. M. Frýdek (SPA), 75. L. Krejčí (SPA), 88. Matěj Hanousek (SPA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 10:6.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Břečka, Krob – Považanec – Jovović (46. Matoušek, 82. V. Kubista), Kratochvíl, T. Pilík (46. Chramosta), Sýkora – Doležal (C).
    Náhradníci: Richter – Hübschman, Hämäläinen, R. Acosta, Chramosta, V. Kubista, Matoušek.

    AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Semih Kaya, Lischka, M. Frýdek (C) – Vindheim (68. Matěj Hanousek), M. Hašek (82. Mandjeck), L. Krejčí, Trávník, Hložek – Kozák (88. Tetteh).
    Náhradníci: Nita – Costa, Hancko, Matěj Hanousek, Mandjeck, Juliš, Tetteh.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch.

    Diváci: 4 103
    thejrc.org