Chelsea – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Burnley – West Ham 3:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 2:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:2 (kon.) | Tottenham – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:0 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Sobota 09.11.2019, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou. (18:11:30)
     
    Parádní utkání končí těsným vítězstvím Newcastlu, který poráží Bournemouth 2:1, a poprvé od dubna zvládá druhé ligové kolo za sebou. Do vedení se dostali Cherries, parádně secvičený signál z rohového kopu nekompromisně zakončil Harry Wilson. Domácí postupem času přebrali iniciativu a ještě před přestávkou vyrovnali, Saint-Maximinovu nabídku v gól přetavil DeAndre Yedlin. Rozhodující moment se odehrál ve dvaapadesáté minutě, když Ramsdale podruhé inkasoval, tentokráte jej se štěstím překonal Ciaran Clark. V samotném závěru měl vyrovnání na hlavě King, prázdnou branku ale nepochopitelně minul.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Domácím spadl kámen ze srdce, King vyrovnáním doslova pohrdl.
     
    90+5
    Groeneveld vybojoval pro hosty ještě jeden roh. Fraserův centr za sebe prodloužil Francis, na zadní tyči pak ve stoprocentní tutovce neuvěřitelně selhal Joshua King.
     
    90+4
    Do otevřené obrany soupeře se vrhl Almirón, na polovině hřiště byl ale dostižen. I tak to šikovný Paraguayec udělal výborně, když balon ještě chvíli podržel a poté jej vrátil až k Dúbravkovi.
     
    90+3
    Domácí už opravdu nikam nespěchají, hlavní rozhodčí Atkinson musel Yedlina hodně popohánět k tomu, aby vhodil míč do hry. Newcastle o něj navíc hned po této situaci přišel.
     
    90+2
    Danjuma lehkou patičkou prodloužil balon na Joshuu Kinga, jenže dnes velmi dobře hrající Federico Fernández s touto variantou počítal a zasáhl.
     
    90+1
    Závěr zápasu se protáhne hned o šest minut. Udrží domácí fotbalisté těsné vedení a vyhrají druhé utkání v řadě?
     
    90
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Christian Atsu.
     
    90
    Tohle bylo nepříjemné, Steve Cook totiž ve snaze o akrobatické zakončení trefil špičkou kopačky do obličeje Andyho Carrolla, ten je ale pouze otřesen.
     
    89
    Centr od rohového praporku dolétl až k Simonu Francisovi, jehož prudkou ránu z první obětavě zablokoval před brankou číhající Isaac Hayden. Nápor Cherries pokračuje.
     
    88
    Hosté nyní sáhli k dlouhému autu, který obstaral Steve Cook. Obrana Magpies situaci ustála, Billing poté navíc zcela jasně fauloval Andyho Carrolla.
     
    87
    Dominic Solanke si na hranici šestnáctky narazil s Ryanem Fraserem a poté hledal před brankou čekajícího Kinga, kterého k zakončení nepustil Ciaran Clark.
     
    86
    Závěr zápasu je hodně emotivní, hra se často přerušuje. Nyní je to kvůli Willemsovi, který se ve vzdušném souboji hlavou srazil s Ryanem Fraserem.
     
    85
    Další akce jednobrankové manko dotahujícího Bournemouthu skončila poměrně brzy, střídající Arnaut Groeneveld totiž zpracovával balon v těsném ofsajdu.
     
    84
    Rychlostně neuvěřitelně vybavený Allan Saint-Maximin zatlačil na rozehrávajícího Akého, podle rozhodčích si ale opět počínal za hranicí pravidel.
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joelinton, přichází Andy Carroll.
     
    82
    Na ledě trochu vzplály emoce, když hosté nezakopli balon do zámezí ani poté, co se na trávníku svíjel Joelinton. Hra se přerušila až poté, co Almirón fauloval Groenevelda.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Yedlin (Saint-Maximin), 52. Clark (F. Fernández) – 14. H. Wilson (Fraser)

    Karty:   37. Hayden (NEW), 75. F. Fernández (NEW)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:5.
    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lascelles (C) (20. P. Dummett), Clark, Willems – Almirón, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin (90. Atsu) – Joelinton (83. Carroll).
    Náhradníci: Darlow – Krafth, P. Dummett, M. Longstaff, Atsu, Gayle, Carroll.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (78. Groeneveld), S. Cook (C), Aké, Rico (66. Solanke) – H. Wilson (66. Francis), L. Cook, Billing, Fraser – C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Stacey, Francis, Mepham, Gosling, Groeneveld, Solanke.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Nick Hopton

    Diváci: 44 424
    ocianews.com