Hertha – RB Lipsko 2:4 (kon.) | Mohuč – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
2:3 (0:2)
1. FC Union Berlín
Sobota 09.11.2019, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 28 000 diváků. (18:09:46)
     
    Z mé strany je to dnes opravdu vše. Doufám, že jste se u textového přenosu bavili stejně jako já a někdy příště se budu těšit u německé fotbalové Bundesligy znovu napočtenou!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:19.
     
    Za námi je zápas, který splnil všechny parametry výborného útočného fotbalu. Divák, který dnes tento zápas sledoval, rozhodně nelitoval. Po první půli, ve které si nejprve vlastní gól dal Daniel Brosinski a v nastavení navýšil vedení z rohového kopu Sebastian Andersson, se právě posledně jmenovaný stal střelcem třetího gólu, který padl – jak jinak – z rohového kopu v 52. minutě, se Berlínští zatáhli a čekali na chyby soupeře. Domácí se ale osmělili, připomněli se jednou povedenou akcí v 64. minutě, která skončila na výborném Gikiewiczovi. Gólové mlčení se prolomilo na straně Mohuče až v 81. minutě, když se prosadil střídající Karim Onisiwa. Od té doby se museli hosté hodně strachovat o výsledek, domácí naprosto jasně soupeře přehrávali a působili mu velké problémy. Za svoji přílišnou pasivitu byl tým z hlavního města potrestán podruhé ve čtvrté minutě nastavení z nohy Daniela Brosinskiho (tentokrát již do správné branky), ale to už bylo pozdě. Union si tak domů poveze těžce ubojovanou výhru 3:2.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední nákop domácích do útočného pásma končí útočným faulem. Tohle je zřejmě konec velice sympatického snažení domácích.
     
    90+4
    Mainz právě vstřelil branku!
    Pozor! Union naprosto vypadl ze hry a Mohuč ještě dramatizuje zápas! Po rozehrávce faulu získal u postranní čáry míč jeden z domácích, postrčil ho na DANIELA BROSINSKIHO, který křižnou střelou o zadní tyč z úhlu ještě hecuje domácí fanoušky – 2:3! Asistence: Karim Onisiwo.
     
    90+3
    Útočný faul Onisiwa na vyskakujícího Parensena zřejmě ukončuje snahu Mohuče dotáhnout zápas alespoň k snížení na 2:3.
     
    90+2
    A ani tam nedoběhl, ale rohový kop domácích byl dost nebezpečný. Na malém vápně totiž zůstal osamocený Onisiwo, jenže timing nebyl nejlepší a míč ho o pár centimetrů přelétl.
     
    90+2
    Mohuč bude kopat roh, do útoku zatím nesprintuje gólman Zentner.
     
    90
    Nastavuje se závěrečných pět minut.
     
    90
    Maxim mohl spustit šílenství na stadionu, protože k němu propadl centr, ale z bezprostřední blízkosti si nedokázal před Gikiewiczem poradit. I kdyby se mu to ale povedlo, pískán by byl útočný faul jeho spoluhráče.
     
    89
    Kuriózním pokusem zkusil překonat vyběhnutého Zentnera Ujah, který přes nohu, zády k brance nabral míč z první a doufal, že zapadne do branky. To se nepovedlo a domácí jdou do posledního tažení.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Anthony Ujah.
     
    88
    Baku zbytečně kličkoval na ose hřiště a dva obránci soupeře jej o míč připravili. FSV ale útočilo dále a chtělo penaltu po pádu jednoho z hráčů, pískat se nebude.
     
    87
    Maximův tečovaný centr do vápna na nabíhajícího Quaisona udělal Gikiewiczovi problémy, nakonec si ale hostující stálice v brance Unionu poradila a zase o něco přiblížila hosty třem bodům.
     
    86
    Mohuč jako jediný tým v bundeslize dokázala dát Unionu gól v poslední patnáctiminutovce zápasu.
     
    85
    Mohuči zbývá něco přes pět minut na nějaké překvapení. To už je ale samo o sobě málo času.
     
    81
    Mainz právě vstřelil branku!
    Ještě ale zcela hotovo není! Union skutečně přešel do veliké pasivity a bude muset bojovat. Niakhaté provedl míč vápnem a těsně před blokujícím obráncem nahrál na KARIMA ONISIWU, který tvrdou střelou propálil hostujícího gólmana a vrací do zápasu prvek napětí – 1:3! Asistence: Moussa Niakhaté.

    Tomáš Kalas

    Branky: 81. Onisiwo (Niakhaté), 90+4. Brosinski (Onisiwo) – 30. Brosinski (vla.), 45+3. Andersson (Trimmel), 52. Andersson (Trimmel)

    Karty:   42. St. Juste (MAI) – 4. Andrich (UNB), 49. Parensen (UNB), 69. Polter (UNB), 73. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:19.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron Martín – Öztunali (52. Maxim, 77. Burkardt), E. Fernandes, Baku – Szalai, Boëtius (61. Onisiwo), Quaison.
    Náhradníci: F. Müller – Hack, Pierre-Gabriel, Barreiro, Malong, Latza, Burkardt, Maxim, Onisiwo.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck (33. Parensen), Subotić – Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen, Andersson (88. Ujah), Polter (76. Kroos).
    Náhradníci: Nicolas – Parensen, Reichel, Ryerson, Kroos, Schmiedebach, Bülter, Ujah.

    Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Kempter

    Diváci: 28 000
    ocianews.com