Hertha – RB Lipsko 2:4 (kon.) | Mohuč – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
2:3 (0:2)
1. FC Union Berlín
Sobota 09.11.2019, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Mainz právě vstřelil branku!
    Pozor! Union naprosto vypadl ze hry a Mohuč ještě dramatizuje zápas! Po rozehrávce faulu získal u postranní čáry míč jeden z domácích, postrčil ho na DANIELA BROSINSKIHO, který křižnou střelou o zadní tyč z úhlu ještě hecuje domácí fanoušky – 2:3! Asistence: Karim Onisiwo.
     
    90
    Maxim mohl spustit šílenství na stadionu, protože k němu propadl centr, ale z bezprostřední blízkosti si nedokázal před Gikiewiczem poradit. I kdyby se mu to ale povedlo, pískán by byl útočný faul jeho spoluhráče.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Anthony Ujah.
     
    81
    Mainz právě vstřelil branku!
    Ještě ale zcela hotovo není! Union skutečně přešel do veliké pasivity a bude muset bojovat. Niakhaté provedl míč vápnem a těsně před blokujícím obráncem nahrál na KARIMA ONISIWU, který tvrdou střelou propálil hostujícího gólmana a vrací do zápasu prvek napětí – 1:3! Asistence: Moussa Niakhaté.
     
    80
    Z tohoto rohu ale domácí šanci vytvořili, gól to ale stále není! Na hlavičku si naběhl Burkardt a postrčil balon na zadní tyč, kterou zavíral Quaison na zakončení do prázdné. Quaisonovi však chyběl půlkrok na zakončení!
     
    77
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Jonathan Burkardt.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Polter, přichází Felix Kroos.
     
    73
    Marvin Friedrich (UNB) tvrdě dohrál Onisiwa a vidí za to žlutou kartu.
     
    69
    Někdy je lepší zavřít ústa a smířit se s verdiktem. Pokud to někdo nepřijme, dopadne ve fotbale zřejmě jako Sebastian Polter (UNB). Ten za přílišné protesty schytal žlutou kartu.
     
    64
    Rafał Gikiewicz předvedl naprosto výborný zákrok! Union na chvilku vypadl zcela ze své role a Mohuč toho využila k tlaku. Maxim uvolnil průnikovou přihrávkou střídajícího Onisiwa. Ten střílel okamžitě nahoru pod víko, hostující gólman ale reflexivně stopl míč rukou! Domácí i nadále bušili do vrat, následný pokus Maxima ale skončil jenom na boční síti.
     
    61
    Tvrdý střet na půlící čáře končí odpískáním faulu pro Union a přichází na řadu navíc další střídání. Za Jeana-Paula Boëtiuse nastupuje Karim Onisiwo.
     
    58
    Na zemi se zcela mimo hru ocitl jeden z hostujících hráčů, kterého udeřil do obličeje Maxim. Sudí jedná o možném trestu s videem a porada trvá dost dlouho...
     
    52
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Alexandru Maxim.
     
    52
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Další rohový kop končí gólem v síti domácích a Union mašíruje za třemi body zcela suverénním stylem! Opět to byl Trimmel, který zakroutil míč z rohu na bližší tyč. Tam stál opět připravený SEBASTIAN ANDERSSON, který protlačil balon do branky a Mohuč už stojí na hodně tenké hraně – 0:3! Asistence: Christopher Trimmel.
     
    49
    Taktický faul předvedl Michael Parensen (UNB), který stáhl za dres k zemi unikajícího Quaisona. Také za to vidí žlutou kartu a Mohuč á nadějnou rozehrávku trestňáku.
     
    46
    Domácí působí naprosto opařeně a vypadá to, jako by stáli na hřišti spolu poprvé. Union měl v krátkém sledu dvě šance, poprvé z malého vápna Polter promáchl, podruhé hlavičkoval Lenz těsně nad břevno!
     
    45+3
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    V OPEL Areně se bučí a nadává na domácí hráče, protože ti předvedli při bránění rohového kopu neskutečnou lehkovážnost a pykají za to druhým gólem v síti! Trimmel rozehrál rohový kop přesně na hlavu nabíhajícího SEBASTIANA ANDERSSONA, jehož náběh absolutně nezachytila domácí obrana a Gentner hlavou umístil míč do pravého horního rohu – 0:2! Asistence: Christopher Trimmel.
     
    42
    Jerry St. Juste ve vzduchu doslova našrouboval koleno Polterovi zezadu do hlavy a vidí za to žluté zbarvení. Hrdina berlínského derby z posledního týdne se ošetřuje, ale zřejmě bude schopen hry.
     
    37
    Po minutách strávených ve středu pole se dostává ke slovu Robin Quaison! Tentokrát si naběhl výborně na centr z poloviny travnaté plochy, dostal se za Subotiče a šel sám na Gikiewicze, který ale včas vyběhl a zabránil Quaisonovi v tom, aby skóroval!
     
    33
    Keven Schlotterbeck už dále nemůže. Bolest nosu, do kterého dostal míčem, je zřejmě natolik velká, že musí střídat. Na jeho místo tedy nastupuje Michael Parensen.
     
    30
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union je nakonec tím týmem, který využívá jako první své šance a jde do vedení! Christopher Trimmel táhl útočnou misi po pravém křídle a v načasovanou chvíli nacentroval do vápna. Obránci FSV nebyli schopni zablokovat tento centr a DANIEL BROSINSKI ve snaze zachránit situaci před nabíhajícím Ingvartsenem uklidil míč do své vlastní branky – 0:1!
     
    28
    Rafał Gikiewicz máchá rukama, protože obrana před ním dosti zahořela a byla z toho hodně nebezpečná akce. Levin Öztunali zvládl v brejkové situaci překonat hned trojici bránících obránců jednoduchou nahrávkou zpět na osu trávníku, kde si nabíhal Baku. Jenže domácí #34 technickým obstřelem těsně minula pravou tyč!
     
    20
    Na druhé straně přichází ještě lepší šance Mohuče! Okolo dvou obránců se obtočil Fernandes a povedenou střelu vytáhl Rafał Gikiewicz na rohový kop!
     
    19
    Tentokrát se předvedl divákům Christopher Lenz! Andrich mu poslal z pravého křídla podélný pas po zemi, který ale Lenzovi před nohou skočil, díky teči jednoho z hráčů ve vápně. Přesto Lenz zahrál míč na branku spíše nohejbalovým způsobem, ale znovu, míč v brance nekončí!
     
    15
    Christian Gentner měl na kopačce další šanci svého týmu. Z hloubi pole přišel nákop do šestnáctky, kde vyhrál vzdušný souboj Andersson a sklepával hlavou pod sebe na nabíhajícího Gentnera z druhé vlny. Ten však tvrdou střelou poslal míč o pár decimetrů nad branku!
     
    10
    K úspěšnému zakončení rychlého brejku Unionu chybělo málo a mohl to být gól! Při zahrávaní vhazování domácí zcela propadli a naskytl se rychlý brejk 4 na 3, od centrujícího Anderssona šel míč ještě přes jednoho hráče hostí na úplně volného Poltera do vápna, tomu však scházel půlkrok na střelu!
     
    4
    Robert Andrich (UNB) si píchl balon až moc dopředu, proti němu vyběhl Szalai a hostující záložník tvrdě prošlápl kotník maďarskému útočníkovi. Dostává za to žlutou kartu a možná za to může být i rád.

    Tomáš Kalas

    Branky: 81. Onisiwo (Niakhaté), 90+4. Brosinski (Onisiwo) – 30. Brosinski (vla.), 45+3. Andersson (Trimmel), 52. Andersson (Trimmel)

    Karty:   42. St. Juste (MAI) – 4. Andrich (UNB), 49. Parensen (UNB), 69. Polter (UNB), 73. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:19.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron Martín – Öztunali (52. Maxim, 77. Burkardt), E. Fernandes, Baku – Szalai, Boëtius (61. Onisiwo), Quaison.
    Náhradníci: F. Müller – Hack, Pierre-Gabriel, Barreiro, Malong, Latza, Burkardt, Maxim, Onisiwo.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck (33. Parensen), Subotić – Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen, Andersson (88. Ujah), Polter (76. Kroos).
    Náhradníci: Nicolas – Parensen, Reichel, Ryerson, Kroos, Schmiedebach, Bülter, Ujah.

    Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Kempter

    Diváci: 28 000
    thejrc.org