Brest – PSG 1:2 (kon.) | Lille – Méty 0:0 (kon.) | Monaco – Dijon 1:0 (kon.)
Remeš – Angers 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nîmes 4:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
1:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 09.11.2019, 17:30 • Stade Francis-Le Blé (Brest) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Brestois v pozici nováčka pořádně potrápil Paris Saint-Germain, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:32:53)
     
    Sledovali jsme velmi pohledné utkání, kterému by asi slušela remíza. Vůbec to nevypadalo na souboj nováčka s nejlepším týmem Francie. Paris Saint-Germain šlo v závěru prvního poločasu do vedení, když se prosadil Ángel Di María. Jenže po přestávce Brestois pokračoval ve výborném výkonu a zásluhou bylo vyrovnání, o které se postaral Samuel Grandsir. Jenže v koncovce PSG potvrdilo svou kvalitu, soupeře zmáčklo a konečnou podobu dal výsledku Mauro Icardi. Hostující tým tak bere do tabulky další tři body, ovšem po velmi těžkém střetnutí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    K přímému kopu se postavil Ángel Di María, který nastřelil jen zeď. Přesto je jasné, že Paris Saint-Germain bere v těžkém utkání další tři body.
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta, kterou vidí Yoann Court (Brest). Domácímu hráči unikl Eric Choupo-Moting, kterého pak skluzem poslal na zelený pažit.
     
    90+3
    Již běží třetí nastavená minuta z pěti stanovených. Na hrací ploše zůstal přikrčený Ángel Di María, a tak se jde hlavní rozhodčí přesvědčit, zda je hráč v pořádku.
     
    90+2
    Centr do šestnáctky byl odvrácen, ale míč do ohně vrátil Julien Faussurier. Ke střele se pak po skvělém zpracování dostal Yoann Court, jehož halfvolej byl ale nepřesný a zamířil asi o metr nad břevno.
     
    90+1
    V nastaveném času pronikajícího soupeře zastavil Abdou Diallo (PSG), který si před něj dal ruku a trefil jej loktem do obličeje, a tak je zaslouženě potrestán.
     
    90
    Do pokutového území zamířil Julien Faussurier, který pak neustál souboj se soupeřem a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Ovšem hlavní rozhodčí byl situaci blízko a hned ukázal, že nic neviděl.
     
    88
    Další krásné hostujícího celku, který si v samotném závěru začal věřit. Od postranní čáry až do velkého vápna si to namířil Julian Draxler, jehož pokus minul zadní tyč jen o několik centimetrů, další pohledná akce PSG!
    86. Mauro ICARDI - 1:2
     
    86
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na domácí straně nedokázal zakončit Yoann Court, a tak se hra velmi rychle otočila, což bylo pro Brestois smrtící! Eric Choupo-Moting se nacházel na hranici ofsajdu, ale celou situaci zvládl a mohl přihrát před branku, kde si svůj nepovedený zákrok bude vyčítat Dénys Bain. Po jeho chybě se k míči probojoval MAURO ICARDI, který se z malého vápna často nemýlí.
     
    85
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Ángel Di María, jenž se prezentoval zakončením k první tyči. Ovšem Gautier Larsonneur předvedl pěkný zákrok a hra se znovu otočila.
     
    84
    Na pravé straně výborně pracuje Julien Faussurier, který ale trefil jen prvního bránícího hráče. Brestois sice vhazoval, ale znovu chyboval a musel se rychle vracet.
     
    83
    Jdeme do koncovky zápasu, ve které můžeme očekávat tlak favorita střetnutí. Paris Saint-Germain je také u míče a kombinuje na útočné polovině, ovšem domácí se výborně přesouvají.
    81. Eric Choupo-Moting (PSG)
     
    81
    U postranní čáry byl faulován Layvin Kurzawa, a tak Ángel Di María mohl poslat další centr do šestnáctky. Na míč si na malém vápně naskočil nově příchozí Eric Choupo-Moting, jehož hlavička byla nepřesná.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Mauro Icardi.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Marquinhos.
     
    79
    PSG v přerušené hře zvýší útočnou sílu, protože za postranní čárou je připraven Mauro Icardi. Hostující tým kombinoval za šestnáctkou, ale balon do strany byl zachycen. Alexandre Mendy pak mohl jít do přečíslení, ale celou akci zbytečně přibrzdil.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Alexandre Mendy.
     
    78
    Vypadá to, že Irvin Cardona dohrál, protože potřebuje znovu lékařské ošetření. Sám hráč odchází za postranní čáru se slzami v očích.
    76. Haris Belkebla (BST)
     
    76
    Tentokrát míč putoval doprava, odkud odcentroval Abdou Diallo, jenž přihrávkou po zemi vybídl spoluhráče ke skórování. Haris Belkebla sice trefil balon z jedné, ale dal mu malou razanci a ještě mířil doprostřed branky.
     
    74
    Prvním potrestaným hráčem v dnešním střetnutí je Julian Draxler (PSG), který zezadu poslal soupeře k zemi. Brestois tak posílá na zelený pažit lékařský tým, protože je potřeba ošetření.
    72. Samuel GRANDSIR - 1:1
     
    72
    Brest právě vstřelil branku!
    Nováček soutěže se dočkal vyrovnání, které by ho mělo nakopnout! Irvin Cardona se štěstím udržel míč, který se k němu zpátky odrazil. Brestois dál byl v přečíslení, které výborně vyřešil Yoann Court, jenž přihrál na levou stranu šestnáctky. Ke střele se tak dostal SAMUEL GRANDSIR, jehož pokus podél brankáře zamířil mezi tři tyče.
     
    71
    Znovu málem zafungovala spolupráce Ángel Di María – Layvin Kurzawa. Centr druhého jmenovaného zamířil na zadní tyč, kde číhal Julian Draxler.
     
    70
    Na pravé straně se rozeběhl Ibrahima Diallo, který okamžitě centroval, ale v pokutovém území měl pouze jednoho spoluhráče. PSG se znovu ubránilo, jenomže tentokrát míč pouze soupeři odevzdalo.
     
    69
    Na další centr z levé strany nedoskočil Edinson Cavani, a tak balon dopadl na nohu překvapeného Dényse Baina, od něhož zamířil na branku. Ovšem tak pomalu, že v pohodě zakročil Gautier Larsonneur.
     
    68
    Vše ale bylo v pořádku, a tak favorit rozehrál rohový kop. Ideální centr našel hlavu Thiaga Silvy, který zamířil jen vedle pravé tyče. Hostující kapitán se ale v těchto momentech často nemýlí.
     
    67
    Layvin Kurzawa si narazil míč s Ángelem Di Maríou, který vybídl spoluhráče k centru. Hostující hráč pak nastřelil ruku soupeře, a tak VAR zkoumá možnost pokutového kopu.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Samuel Grandsir.
     
    64
    Hra se často rychle přelévá ze strany na stranu, což je k vidění i v posledních momentech. PSG vybojovalo další rohový kop, jenže zakončení hlavou zamířilo jen nad břevno.
     
    63
    Brestois vyslal zpoza velkého vápna další nebezpečný pokus, po kterém se musel natahovat Sergio Rico. Autorem střely byl Romain Perraud, jenž mířil k levé tyči.
     
    62
    Volný kop byl rozehrál k pravé tyči, odkud přišla spíše přihrávka na druhou tyč, odkud v pádu zakončoval Edinson Cavani. Jeho pokus z malého vápna byl slabý a skončil v moci domácího brankáře.
     
    61
    Přihrávka mířila na hranici šestnáctky, kde se pohyboval Layvin Kurzawa, který si míč navedl více na střed. Jeho pokus byl ale vyloženě slabý a navíc zamířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Gautier Larsonneur.
     
    59
    Z pravé strany poslal další centr do šestnáctky Julien Faussurier, jehož pas odvrátil Thiago Silva na roh. Brestois rozehrál velice rychle, jenže jednalo se spíše o zbrklost, která byla podtrhnuta útočným faulem.
     
    58
    Rychlá kombinace na levé straně byla zakončena. Romain Perraud přihrál na první tyč a míč se snažil trefit na první tyči Yoann Court, jehož pokus proletěl jen vedle branky.
     
    57
    Paris Saint-Germain bylo opět v kombinaci, kterou ale ukončilo nepřesné přesunutí hry na pravou stranu. Brestois tak mohl vhazovat a poté přišel faul ze strany Edinsona Cavaniho.
     
    56
    Nutno podotknout, že Brestois v domácím prostředí ještě neprohrál. Zaznamenal tři vítězství a stejný počet remíz. Podrží se mu udržet tuto bilanci i po střetnutí s PSG?
     
    54
    Do protiakce se vydal Ángel Di María, jehož klička byla přečtena, a tak se Brestois vydal do protiútoku. Jenže Irvin Cardona si ve snaze získat balon pomohl nedovoleně a ještě si sám ublížil.
     
    53
    Je jasné, že Paris Saint-Germain v letošní sezóně pomýšlí na další ligový titul, ovšem tentokrát se musí bránit. Jenomže centr na levou stranu neprošel na nabíhajícího Irvina Cardona.
     
    52
    Dal sledujeme kombinační hru hostujícího mužstva, které se jen těže dostává přes červenou hráz. Centr z levé strany mířil přímo na brankáře, jenž hru otáčí.
     
    50
    Na druhou stranu hrací plochy se vydal Layvin Kurzawa, jehož pas proskákal až do zadní šestnáctky, kam se za ním vydal Edinson Cavani. PSG je tak u balonu a dál kombinuje na útočné polovině.
     
    49
    Další přihrávkou do pokutového území se prezentoval Julien Faussurier, jehož snažení bylo odvráceno na hranici šestnáctky, odkud nepřesně vystřelil Yoann Court. Domácí se snaží o vyrovnání, zatím marně.
     
    47
    U postranní čáry fauloval Ángel Di María, a tak Brestois rozehrával volný kop. Centr mířil před branku, kde se míč snažil usměrnit Jean-Charles Castelletto, ale jeho pokus zastavil Abdou Diallo.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu a při pohledu na zelený pažit to vypadá, že pokračujeme v zahajovacích sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Možná se to fanouškům PSG nebude líbit, ale dlouho jsme osobně neviděl, aby favorit celé soutěže byl v Ligue 1 horším týmem. Brestois se v prvním poločase prezentoval aktivní hrou, kterou se dostal k několik nadějným šancím. Ovšem několik výborných zákroků předvedl Sergio Rico a další pokusy byly těsně nepřesné. Také Paris Saint-Germain si vypracovalo několik pohledných akcí a po jedné z nich se v závěru poločasu prosadil Ángel Di María.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Ve strkanici se nacházeli Ibrahima Diallo a Abdou Diallo. Hlavní rozhodčí pozdržel vhazování domácího celku a oběma kohoutům důrazně domluvil.
     
    44
    Hráči v červených dresech se nechtějí vzdát a jejich sympatický výkon by vstřelenou branku zasloužil. Tentokrát Brestois zaváhal před půlící čárou, ale pak zastavil útok po straně.
     
    43
    A mohlo být vyrovnáno! Na hranici vápna se napřáhl Mathias Autret, jehož pokus mířil k pravé tyči. Ovšem před brankářem zasáhl velmi dobře pozičně postavený Thiago Silva, jenž míč zastavil ramenem.
    40. Ángel Di María - 0:1
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Možná je trochu škoda, že se o úvodní branku postaralo PSG, protože Brestois byl v úvodním poločase aktivnější! Julian Draxler se ve středovém kruhu zbavil soupeře a vyslal průnikovou přihrávku za obranu, kam mířil ÁNGEL DI MARÍA. Hostujíí ofenzivní záložník si pak počínal zkušeně, když obloučkem přehodil vybíhajícího Gautiera Larsonneura.
     
    40
    PSG sice vstřelilo branku, která byla pro ofsajd zrušená. Podle opakovaného záběru bylo vše v pořádku, a tak do hry vstupuje ještě VAR!
     
    38
    Brestois se dožadoval po nastřelení ruku pokutového kopu, která nebyla vyslyšena. Na druhou stranu se vydal Ángel Di María, který posílal centr před branku. Jenomže po míči se marně natahoval Edinson Cavani.
     
    37
    Krásná akce, do které se zapojili Layvin Kurzawa – Edinson Cavani – Ángel Di María. Ovšem první jmenovaný se nacházel v ofsajdu, a tak pokus hostujícího útočníka byl zbytečný.
     
    35
    Další centr z levé strany se točil do branky PSG, Sergio Rico míč jen přizvedl a Brestois bude rozehrávat další roh. Centr se točil na zadní tyč, kde jej ale netrefil nikdo v červeném.
     
    34
    Opravdu sledujeme výborný první poločas. Především proto, že Brestois se favorita nezalekl a hraje s ním vyrovnanou partii. Důkazem toho je další roh.
     
    33
    Hostující mužstvo vybojovalo rohový kop, ale centr byl na první tyči odvrácen. Další pas mířil na Edinsona Cavaniho, jenž si jej zpracoval do běhu, ale do hry se zapojil domácí brankář.
     
    32
    Dlouhý centr mířil do šestnáctky, kam nabíhal také Edinson Cavani. Jenomže z branky vystartoval Gautier Larsonneur, jenž se ve vzduchu dostal nejvýše.
     
    30
    Favorit zápasu se snaží dostat trochu do tempa a zároveň otupit aktivního soupeře. Po dlouhé kombinaci si napravo naběhl Colin Dagba, jehož centr našel v rukavicích Gautier Larsonneur.
     
    29
    V souboji jeden na jednoho uspěl na pravé straně Pablo Sarabia, který sice koukal do země, ale přihrával před branku, kam si nabíhal především Edinson Cavani. Domácí celek ale zahrál znovu na jedničku.
     
    28
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud byl hlavou prodloužen. PSG se znovu ubránilo a vyráží do rychlého protiútoku.
     
    27
    Výborně hraje především Irvin Cardona, který se pokoušel o střílený centr, jenž mířil před branku. V ideální pozici se ale nacházel Thiago Silva, který zahrál na rohový kop.
     
    27
    Sledujeme parádní fotbal, který rozhodně diváky musí bavit. Domácí celek byl při rozehrávce napadán, ale pomohl si dlouhým nákopem, za nímž běžel Irvin Cardona.
    25. Yoann Court (BST)
     
    25
    Panečku to je fotbal v podání domácího celku! Irvin Cardona postupoval k šestnáctce a následně přihrál na hranici vápna, kde se nacházel Romain Perraud. Z jeho kopačky míč pokračoval dále, a tak na pravé straně šestnáctky vyplul osamocený Yoann Court, jehož pokusu chyběly decimetry!
     
    23
    Hráči do nesnází dostali brankáře Sergia Rica, jenž míč odkopl ledabyle. Hráči v červených dresech balon získali zpátky, ale zakončení letělo jen vedle prázdné branky.
     
    22
    Brestois donutil soupeře k faulu u pravé postranní čáry. Centr z volného kopu mířil do ideální pozice, kde se nacházel Irvin Cardona. Jeho hlavička ale nepochopitelně mířila hodně vedle.
     
    21
    A znovu Pablo Sarabia, který si míč natáhl více na střed a zpoza šestnáctky mířil z levé tyči. Gautier Larsonneur balon vyrazil před sebe, a tak musel zlikvidovat také pokus, který vyslal Julian Draxler.
    20. Ángel Di María (PSG)
     
    20
    Pablo Sarabia se opět prohnal po pravé straně a vyslal centr, jenž zamířil do zadní části šestnáctky. Ángel Di María si balon zpracoval na prsa a rychle vystřelil, jenomže jeho pokus letěl jen těsně nad břevno.
     
    18
    Přihrávka šla ještě více do strany, odkud centr neprošel do šestnáctky. Hra se poté velmi rychle otočila a na branku se hnal atakovaný Edinson Cavani. Gautier Larsonneur výborně vyběhl a patou si posunul do své moci.
     
    17
    Hráči v červených dresech jsou opět na balonu, ale prezentují se dobrou kombinací. Navíc na pravé straně se faulu dopustil Marco Verratti, a tak Brestois bude rozehrávat volný kop.
    15. Mathias Autret (BST)
     
    15
    Domácí celek se po pěkné kombinaci dostal ke střele, která pořádně protáhl Sergia Rica. Z hranice šestnáctky zakončil Mathias Autret, který mířil na zadní tyč. Brestois se soupeře ani trochu nebojí a chce si to s ním rozdat o vítězství.
     
    14
    Paris Saint-Germain získalo míč a hnalo se do otevřené obrany. Ángel Di María přihrával do strany, zatímco Edinson Cavani se vydal středem.
     
    13
    Z levé strany mohl odcentrovat Layvin Kurzawa, který raději hru vrátil zpátky. PSG pak hru otočilo na druhou stranu, kde se ve vápnu přes dva soupeře dostal Pablo Sarabia, jehož pokus z úhlu zamířil do boční sítě.
     
    11
    Julian Draxler mohl zakončit, ale raději ještě přihrál na hranici šestnáctky, kde operoval Edinson Cavani. Zkušený útočník čekal na náběh spoluhráče, ovšem vyslal jen nepřesnou přihrávku.
     
    10
    Brestois na vlastní polovině zastavil favorita zápasu a dokonce si vynutil faul. Hráči v červených dresech nepřesně kombinovali a musejí se znovu bránit.
     
    9
    Z levé části pokutového území se do odraženého míče opřel Yoann Court, který ale zamířil jen nad branku. Tohle byla složitá situace ke vstřelení gólu, přesto domácí hráč vystřelil.
     
    7
    Domácí mužstvo vyslalo centr z pravé strany před branku, kde si pro míč vyběhl Sergio Rico. Za ním sice číhal Jean-Charles Castelletto, jenž šanci na zakončení nedostal.
     
    7
    Do dnešního střetnutí nastoupil Stade Brestois 29 v červených dresech, naopak Paris Saint-Germain FC se oblékla do tmavě modré sady.
     
    5
    Těžkou přihrávkou našel Edinson Cavani za sebou stojícího Ángela Di Maríu, jehož halfvolej zamířil jen nad domácí branku.
     
    4
    Na druhou stranu se vydal Haris Belkebla, jehož přihrávka byla pokažená. PSG se znovu ubránilo a bude moci myslet na vstřelení úvodního gólu.
     
    3
    Favorit zápasu se opět nachází u balonu, na pravé straně se kolem soupeře prohnal Colin Dagba, jehož centr odvrátil soupeř. Zatím se hraje ve velkém tempu a Brestois určitě nechce jen bránit.
     
    2
    Pomezní rozhodčí chyboval, když odpískal ofsajd, ovšem Irvin Cardona se balonu vůbec nedotkl. Ve vápně se za obranou nacházel Jean-Charles Castelletto, kterého ale před brankářem zradilo zpracování.
     
    2
    Hostující gigant udělal těsně před zápasem změnu na pozici brankáře. Keylor Navas branku PSG hájit nebude, možnost tak dostal Sergio Rico. Pojďme se věnovat samotnému střetnutí.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení dnešního střetnutí, které zahájil prvním dotekem Edinson Cavani. Paris Saint-Germain tak začíná kombinací na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Bain, Perraud – Belkebla, Diallo – Court, Autret, Cardona – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Dagba, Silva, A. Diallo, Kurzawa – Gueye, Verratti, Draxler – Sarabia, Cavani, Di María.
    Náhradníci: S. Rico – Marquinhos, Bernat, Choupo-Moting, Icardi, Kimpembe, Paredes.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard.
     
    Francouzská nejvyšší soutěž je ohromě vyrovnaná, a tak spousta celků musí především koukat pod sebe. To se do jisté míry také týká Brestoisu, jemuž se sedmnácti body patří devátá příčka. Domácí celek pak má náskok na osmnáctý Štrasburk náskok jen pěti bodů. Stade jistě touží po Evropských pohárech, ale může se dívat ještě výše, vždyť na druhou pozici ztrácí pouhé tři body. Svoji soutěž už opět hraje PSG, které doslova kraluje Ligue 1. Největší favorit už posbíral sedmadvacet bodů, čímž si vypracoval sedmibodový náskok na druhé Angers. Hostující celek v posledním kole prohrál s Dijonem, a tak byla přerušená jeho vítězná šňůra.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u dalšího střetnutí francouzské Ligue 1, v němž uvidíme souboj trpaslíka s obrem, představí se tedy Stade Brestois 29 a Paris Saint-Germain FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky: 72. Grandsir (Court) – 40. Di María (Draxler), 86. Icardi (Choupo-Moting)

    Karty:   90+5. Court (BST) – 74. Draxler (PSG), 90+1. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Bain, Perraud – Belkebla, Diallo – Court, Autret (C) (65. Grandsir), Cardona (78. A. Mendy) – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy.

    Paris Saint-Germain: S. Rico – Dagba, Silva (C), A. Diallo, Kurzawa – Gueye, Verratti (80. Marquinhos), Draxler – Sarabia (80. Choupo-Moting), Cavani (80. Icardi), Di María.
    Náhradníci: Navas – Marquinhos, Bernat, Choupo-Moting, Icardi, Kimpembe, Paredes.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard
    thejrc.org