Švédsko – Rusko 4:5 (1:2 po s.n.) | Finsko – Česko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Finsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Česko
Sobota 09.11.2019, 16:30 • Hartwall arena • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Trenér Miloš Říha: "Chtěli jsme ustát úvod, loni jsme ho neustáli. Myslím, že se nám to podařilo. Měli jsme tam dvě tutový šance do prázdný brány. Znovu se nám zopakoval ten nedůraz v před brankovém prostoru. Zase musím říct, že kluci plnili to, co jsme si řekli. Taktiku na Finy jsme změnili, protože jsou trochu jiní než Švédové. Zachytal nám výborně brankář a ani za stavu 1:2 jsme to nepoložili, naopak jsme byli v tom závěru lepší." (21:49:01)
     
    Český tým se ihned zítra představí v posledním zápase Karjala Cupu, kdy změří síly s Ruskem. Sborná má na turnaji jedno vítězství a jednu porážku. O vítěz letošního ročníku Karjala Cupu se tak rozhodne v posledním hracím dnu!
     
    Český celek zůstává i po svém druhém vystoupení na Karjale neporažen! Dnes svedl tuhý boj s houževnatými a dobře bránícími Finy.

    První třetina nám branku nepřinesla. Skóre se začalo měnit až v prostřední části hry, kdy se do vedení dostali domácí, když Juho Lammikko byl dostatečně důrazný před českou brankou. Jakub Jeřábek však dokázal ještě do konce druhé třetiny vyrovnat stav zápasu. Ve třetí třetině nechytili Češi začátek a brzy opět inkasovali, tentokrát z hole Sakari Manninena. Češi se pak postupně snažili převzít otěže zápasu zpět na svou stranu a při hře bez brankáře se dočkali vyrovnání, o které se zasloužil Tomáš Filippi. V prodloužení měli více ze hry Finové, ale na Langhamera si nepřišli a tak duel musely rozhodnout samostatné nájezdy. Langhamer vynuloval střelce Suomi, zatímco jeho protějšek jednou inkasoval a Češi se mohli radovat ze svého druhého vítězství na turnaji.
     
    Střel na branku v zápase: 28:26!
     
    Konec zápasu.
    Jakub KREJČÍK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je JAKUB KREJČÍK, který při svém nájezdu poslal puk pod horní tyčku a byl jediným úspěšným exekutorem samostatných nájezdů.
    Kristian KUUSELA
     
    5. série
    0:1
    Kristian Kuusela to zkoušel mezi betony Langhamera, ten je však rychle zaklapl a Češi vítězí nad Finskem po samostatných nájezdech!
    Michal ŘEPÍK
     
    4. série
    0:1
    Michal Řepík nastřelil lapačku.
    Toni RAJALA
     
    4. série
    0:1
    Toni RAJALA neproměňuje.
    Jakub KREJČÍK
     
    3. série
    0:1
    Jakub KREJČÍK se svižně rozjel a dokázal zvednout puk a poslat jej za záda finského gólmana.
    Harri PESONEN
     
    3. série
    0:0
    Harri Pesonen se snažil Langhamera vymíchat v brance, ale ten to ustál!
    Jan KOVÁŘ
     
    2. série
    0:0
    Jan KOVÁŘ zvolil dobré zakončení, ale netrefil branku. Jussi Olkinuora si chvíli nebyl vůbec jistý, kde skončil puk.
    Marken.cz

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 23. Lammikko (Pokka, Kuusela), 41. Manninen (Pokka, Lindbohm) – 38. Jeřábek (R. Zohorna, H. Zohorna), 59. Filippi (T. Zohorna), rozh. náj. J. Krejčík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sakari Manninen (FIN)
    0:0   Tomáš Filippi (CZE)
    2. série:
    0:0   Teemu Turunen (FIN)
    0:0   Jan Kovář (CZE)
    3. série:
    0:0   Harri Pesonen (FIN)
    0:1   Jakub Krejčík (CZE)
    4. série:
    0:1   Toni Rajala (FIN)
    0:1   Michal Řepík (CZE)
    5. série:
    0:1   Kristian Kuusela (FIN)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Niemelä, Vittasmäki, Nikkilä, Pokka, Lindbohm, Hietanen (C), Lehtonen – Anttila, Lammikko, Kuusela – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Suomi, Ilomäki (A), Turunen – Puljujärvi, Manninen, Pesonen.
    Česko: Langhamer (Vejmelka) – Jeřábek, Šustr (C), J. Krejčík, Moravčík (A), D. Musil, Zámorský, J. Galvas (A), Pyrochta – A. Nestrašil, Jan Kovář, Řepík – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Jaškin, Sedlák, Smejkal – O. Beránek, Filippi, M. Kovařčík – R. Pavlík.

    Rozhodčí: Mikael Nord, Andreas Harnebring – Hannu Sormunen, Neva Henri

    Diváci: 12 150
    ocianews.com