Žižkov – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Dukla Praha 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
3:0 (2:0)
MFK Vítkovice
Neděle 10.11.2019, 15:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, Hradec Králové dokázal po dvou předchozích porážkách zvítězit proti podobně trápícím se Vítkovicím v poměru 3:0. Zatímco pro domácí to značí udržení se v blízkosti třetí barážové pozice, pro Vítkovice je to ještě větší ponoření do špatného podzimu. Díky za pozornost a u nějakého dalšího online přenosu na počtenou. (16:58:44)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Utkání se už spíše dohrává, míč drží na kopačkách spíše domácí tým, který se dopředu už příliš nežene.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází David Doležal, přichází Fahrudin Djurdević.
     
    86
    Východočeši teď měli dva hodně dobré náznaky na tom, aby se dostali do přečíslení či možná samostatného úniku! Vždy však na poslední chvíli zasáhl někdo z vracejících se hráčů.
     
    85
    Při snaze snížit zapracoval na straně vápna hradecký Kopečný, který celou situaci zvládl perfektně a míč odehrál daleko od domácího vápna.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Filip Firbacher.
     
    81
    Nový hráč na hřišti se hned připletl do akce Hradeckých, když hlavou odhlavičkoval nebezpečný centr do vápna Vítkovic.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází David Mikula.
     
    78
    Pokračovalo se přímým kopem na branku hostů, Votroci z toho ale vymysleli pouze přihrávku nakrátko, o kterou se následně postaral defenziva Slezanů a míč končí mimo hrací plochu.
     
    76
    Votroci se poslední dvě minutky snaží prokousat směrem dopředu pravou stranou hřiště, vypadá to ale, že Vítkovice si tuto část hřiště pevně hlídají.
     
    74
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Daniel Procházka.
     
    73
    Hradecký Leibl zastavit u střídaček rozjíždějící se akci hostů a zbytečně dostává za tohoto stavu žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Marián Kovařík, přichází Lukáš Buchvaldek.
     
    73
    I nadále toho na hřišti příliš zajímavého k vidění není, podstatě rozhodnutý stav k tomu pochopitelně příliš nenapomáhá.
     
    69
    Směrem k brance hostů rozehrávali Hradečtí přímý kop, ze strany domácích to ale příliš povedené nebylo, protože brankář Květoň míč celou dobu bezpečně viděl, proto ho i bez problémů lapil.
     
    67
    Tutovka vítkovického Suchana! Ten dostal do vápna míč přímo na hlavu, jenomže k jeho velké smůle poslal míč pouze do rukavic připraveného brankáře Ottmara!
     
    65
    K vidění toho příliš zajímavého v posledních chvílích není, oba týmy se pohybují spíše ve středu hřiště, odkud žádné nebezpečí rozhodně nehrozí.
     
    62
    Už znovu přibývá zbytečných faulů od obou týmů, které tak kouskují hru. To domácím na druhou stranu nevadí, ale Vítkovice by při teoretickém pomýšlení na vykřesání byť minimální naděje potřebovali svoji aktivitu směrem dopředu v momentální chvíli o hodně zvýšit.
     
    60
    Šípek teď ve snaze získat balon tvrdě atakoval hostujícího brankáře, který hodně bolestivě upadl na zem. Za takového stavu to byl pochopitelně zbytečný faul a hradecký útočník si toho je moc dobře vědom.
     
    58
    Teď ale domácí museli myslet také na zadní vrátka, aby zbytečně neinkasovali. O prudký centr z pravého křídla se ovšem postaral Soukeník.
     
    57
    Východočeši jsou při chuti, jsou i nadále na balonu a snaží se dostat k dalším dobrým příležitostem.
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    JAKUB ŠÍPEK dostal parádní přihrávku za obranu hostů, kam si rychle naběhl a pak ještě lépe usměrnil skákací balón za záda hostujícího brankáře Josefa Květoně – 3:0!
     
    53
    Pokračovalo se přímým kopem hostů, kteří tuto situaci rozehráli nakrátko a nakonec z toho byla i poměrně dobrá přízemní střela. V dráze letu však stál připravený stoper Martinec.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Dominik Martišiak (MFK Vítkovice).
     
    50
    Pokračuje se vyrovnanou hrou na obě strany, druhý poločas tak zatím nabízí o hodně vyrovnanější hru, než ten první.
     
    48
    Ovšem na druhé straně byla k vidění ještě větší příležitost! Po pravé straně pronikli domácí až na bližší tyč, kde ve stoprocentní ložence, ovšem v těžké pozici, přestřeluje Prekop!
     
    47
    Hosté začali hodně aktivněji a před Ottmarem bylo hned veselo! Hradec ale tuto nebezpečnou situaci přečkal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nastavený čas přináší spíše opatrnější hru, zatímco Hradec se soustředí hlavně na defenzivu, také Vítkovice nechtějí udělat směrem dozadu chybu, která by utnula veškeré teoretické naděje do druhé poloviny.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty, uvidíme, jestli nám nabídnout ještě něco zajímavějšího.
     
    43
    Šero na hradeckém pažitu už neplatí, v Hradci se totiž rozsvítila pověstná lízátka nad stadionem. Po září reflektorů je nyní k vidění vehementní snaha hostů do přestávky snížit.
     
    41
    Následný rohový kop zahrával Vlkanova, ke kterému se balon ještě vrátil, takže centroval prakticky do identických míst znovu. Tohle si však hosté nyní pohlídali a hned vyráží směrem dopředu.
     
    39
    Tohle zavánělo třetí brankou Východočechů! Dlouhý centr na pravou stranu velkého vápna si zpracoval Leibl, který se snažil vystrašit brankáře střelou na přední tyč. Květoň nakonec musel rychle zasahovat a málem si i tečoval střelu těsně pod břevno. Vše ovšem nakonec bezpečně zvládl.
     
    37
    Votroci se vymanili z dalšího útoku Vítkovic a sami se nyní snaží kombinačně probojovat k brance hostů. Nesnaží se však zbytečně brzy zakončit, protože by bylo jasné, že by se hosté hned vydali do rychlého brejku.
     
    35
    Hradec směrem dopředu rozhodně nevypnul svoje snažení, nicméně poslední chvíle utkání skutečně patří snažení Slezanů.
     
    33
    Další hodně povedená rána Vítkovic! Tentokrát si míč na hranici šestnáctky navedl Bzirský a jeho hodně rychle padající rána šla těsně za břevno hradecké branky!
     
    31
    Byl to zřejmě Matoušek, který se z ničeho nic dostal až na hranici domácího vápna a prudkou ránou těsně vedle levé tyče hodně vystrašil letícího brankáře Ottmara!
     
    29
    Hradečtí jsou směrem dopředu sice hodně aktivní, jenomže hosté teď přidávají pod ofenzivní kotel a jsou směrem dopředu čím dál více viditelnější!
     
    27
    Pro zraněného vítkovického hráče Matěje nakonec přijela záchranná služba, vypadá to na zranění nohy.
     
    25
    Na hřišti je k vidění i čím dál více tvrdších střetů, hlavní sudí ale zatím ještě ani jednou žlutou kartu nevytáhl. Nicméně vypadá to, že k tomu zřejmě už není daleko.
     
    23
    Hradečtí se i nadále snaží být směrem dopředu aktivní a zápas ještě více rozhodnout. Vítkovice ale sympaticky nic nevzdávají a snaží se ještě snížit, což by je vrátilo do hry.
     
    21
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Na hranici penalty se otevřel prostor pro zcela neobsazeného DAVIDA DOLEŽALA, který si s nastalou situací věděl rady a posílá domácí už do dvoubrankového vedení – 2:0!
     
    20
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jan Matěj, přichází Dominik Martišiak.
     
    19
    Hosté v deseti málem skórovali! Velký závar po rohovém kopu ale nakonec dokázal uklidnit brankář Ottmar, který míč lapil do rukavic a s rozehrávkou raději nespěchá.
     
    18
    Matěj je odnášen na nosítkách ale vypadá to, že se o nic vážného naštěstí jednat nebude. Vítkovice ale určitě budou střídat – hra mezitím pokračuje.
     
    17
    Pro Matěje nakonec musí i nosítka, doufejme, že se o nic vážného nejedná.
     
    16
    Ale pozor, tohle vypadá na zranění, na hřiště spěchá ošetření a hostující hráči ihned signalizují střídání.
     
    15
    Směrem k brance se snažil proniknout tentokrát hostující Matěj, ten byl však tvrdě poslán k zemi! Sudí ale pro žlutý kartónek tentokrát ještě nesáhl.
     
    13
    Další dobrá šance Votroků! Po dobrém protažení míče až do pokutového území, o které se postaral Vlkanova, dostal nabito Šípek, branku však hodně vysoko přestřeluje! Pro domácí velká škoda, pro hosty naopak velkém štěstí!
     
    11
    Prekop se dostal do mírného samostatného úniku, který i zakončil, jenomže s přispěním nohy bránícího hráče letí míč hodně prudce mimo území vítkovické branky!
     
    9
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Adam Vlkanova udělal před brankou velký závar, do kterého přilétl ještě OTTO URMA, jenž nakonec kulatý nesmysl se štěstím poslal za brankáře Květoně – 1:0!
     
    7
    Slezané se udrželi u vápna Hradce a nakonec z toho klidně mohla být i branková šance! Hostující Kovařík ale místo střely upadl, penalta se ale nepíská!
     
    5
    Tohle se Hradci příliš nepovedlo, defenziva Vítkovic se o balon postarala a poprvé se bude snažit dostat dopředu před domácího strážce svatyně.
     
    4
    Pokračuje se rohovým kopem, domácí se stále snaží být viditelně aktivnější než Vítkovice.
     
    2
    Hradec začal aktivně a snaží se probojovat k první dobré příležitosti zápasu, zatím se však tak nestalo a Květoň jen lehce kontroluje hru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré nedělní odpoledne s jedním ze zápasů 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Hradec Králové dnes na svém domácím pažitu přivítá Vítkovice, oba týmy se přitom nachází ve stejném rozpoložení, a to ve ne zcela ideálním. Zatímco Votroci z posledních dvou zápasů nezískali ani jeden bod, Slezané jeden. Vítkovice se však nacházejí až na předposledním místě tabulky a Hradečtí by rádi mysleli na pravý opak, tedy dotažení zpět k vrcholu. Na druhé barážové místo jim ovšem momentálně schází už šest bodů! Dnes se tak bude hrát o hodně důležité vítězství, jelikož případná remíza by ani pro jeden tým příliš neřešila!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 9. Urma, 21. D. Doležal, 55. Šípek

    Karty:   73. Leibl (HKR) – 51. Martišiak (VIT)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Martinec (C), Leibl, Urma – Zbrožek, Šípek (74. D. Procházka), Soukeník, D. Doležal (87. Djurdević) – Vlkanova, Prekop (83. Firbacher).
    Náhradníci: Vízek – F. Čech, Djurdević, Firbacher, Jukl, Kvída, D. Procházka.

    MFK Vítkovice: Květon – Surzyn, Holiš, V. Cverna (C), Klusák – Motyčka – Matoušek, Bzirský, Suchan (80. Mikula), Matěj (20. Martišiak) – M. Kovařík (73. Buchvaldek).
    Náhradníci: Simkanič – Mikula, Buchvaldek, Kania, Martišiak.
    ocianews.com