Mönchengladbach – W. Brémy 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (2:0)
Werder Brémy
Neděle 10.11.2019, 13:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (15:30:41)
     
    Je za námi parádní utkání Bundesligy, ve kterém Borussia Mönchengladbach přehrála Werder Brémy v poměru 3:1 a na vrcholu bundesligové tabulky má již čtyřbodový náskok! Sledovali jsme parádní útočný výkon od obou celků, hostům jedna branka nebyla uznána a Klaassen nedal penaltu. Za domácí celek se prosadili Rámí Binsibajní a dvakrát Patrick Herrmann. V poslední minutě korigoval Leonardo Bittencourt.

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Werder právě vstřelil branku!
    Yann Sommer dnes čisté konto neudrží, Brémy totiž v poslední nastavené minutě dávají branku. Milot Rašica před vápnem zakličkoval a v šestnáctce našel LEONARDA BITTENCOURTA. Ten parádní technickou ranou dává tečku za utkáním. Asistence: Milot Rašica.
     
    90+3
    Hodně hlasití jsou nyní domácí fanoušci, kteří slaví osmou výhru svého celku a čtyřbodový náskok na špici bundesligové tabulky!
     
    90+2
    Leonardo Bittencourt poté reklamoval penaltový zákrok, ale oba hráči šli do souboje poměrně stejně. Pokračovat se tak bude odkopem od branky dnes skvělého Sommera.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty. V první třetině tohoto času šli hosté do útoku, ale Leonardo Bittencourt byl faulován. Z hloubi hřiště tak uvidíme centrovaný míč.
     
    90
    Marcus Thuram na levé straně parádně zakličkoval a zbavil se tak hráče. Z úhlu pak přihrával do lepší pozice na zakončení, ale Jiří Pavlenka jeho přihrávku vyrazil na roh.
     
    88
    Standardní situaci na hranici vápna zahrával Rašica, který poslal do vápna přízemní centr. Zakončení ovšem nepřišlo a uvidíme jen rohový kop.
     
    87
    Rámí Binsibajní si premiérovou branku naprosto zkazil zbytečným faulem tři minuty před koncem utkání. Alžírský fotbalista vzal Osaku přes párky a vidí druhou žlutou kartu.
     
    86
    Gladbach se dostal do rychlého útoku. Thuram našel před brankou Stindla, který dloubákem Pavlenku nepřekonal! Sudí ale nakonec viděli velice těsný ofsajd.
     
    85
    Werder se dostal po levé straně do útoku, ale centr přes obranu nakonec neprošel. Bude z toho rohový kop, k míči se staví Milot Rašica.
     
    84
    Utkání se v posledních minutách už jen dohrává, především hostující Brémy by se už viděly v kabině. Zatím to hosté zkoušejí z obrany a nikam nespěchají.
     
    82
    Josh Sargent se hned na startu střídaní dostal k míči. U pravé lajny míč zasekl a od bránícího hráče se dostal do autu. Brémy tak vybojovaly rohový kop z pravé strany.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Lars Stindl.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Marco Friedl, přichází Josh Sargent.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Marco Friedl (Werder Brémy).
     
    80
    Alassane Pléa se nyní dostal s míčem do vápna, kde zakončoval pravou nohou. Jiří Pavlenka se nyní ovšem zaskvěl velice dobrám zákrokem!
     
    79
    Brémy se pokouší hrát na míči, což se jim aktuálně daří. Směrem do útoku to ovšem není ono. Werderu dnes není přáno.
     
    78
    Utkání se nám pomalu dostává do své poslední desetiminutovky a již se nehraje tak aktivně. O vítězi utkání je totiž již dávno rozhodnuto.

    David Panuška

    Branky: 20. Binsibajní (Bénes), 22. Herrmann (Thuram), 59. Herrmann (Zakaria) – 90+3. Bittencourt (Rašica)

    Karty:   14. Elvedi (MNC), 25. Lainer (MNC), 52. Binsibajní (MNC), 70. Herrmann (MNC) – 38. Veljković (BRM), 57. Şahin (BRM), 75. Klaassen (BRM), 81. Friedl (BRM)   87. Binsibajní (MNC)

    Neproměněná penalta: 53. Klaassen (BRM), brankář Sommer zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:11.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer (34. J. Hofmann), Zakaria – Herrmann, Bénes (58. Neuhaus), Thuram – Pléa (81. Stindl).
    Náhradníci: Grün – Wendt, Beyer, Stindl, J. Hofmann, Strobl, Neuhaus, Traoré, Raffael.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Friedl (81. Sargent) – M. Eggestein, Şahin (73. Goller), Klaassen – Bittencourt, Osako, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Lang, Toprak, Bargfrede, Groß, J. Eggestein, C. Pizarro, Sargent, Goller.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    thejrc.org