Montreal – Los Angeles 3:2 (kon.) | Ottawa – Carolina 4:1 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 3:2 (2:1 po s.n.) | Toronto – Philadelphia 2:3 (1:2 po s.n.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
Colorado – Columbus 4:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Florida 5:6 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Dallas 3:2 (po pr.) | Vancouver – New Jersey 1:2 (kon.)
Detroit – Vegas 3:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 10.11.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám vás u dalšího zápasu slavné NHL, která má na programu další zápas, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Chicago Blackhawks. Domácí mužstvo bude ve střetnutí plnit roli obrovského favorita, což si potvrdíme v dalším příspěvku.
     
    Oba celky se nacházejí v opačných konferencích, ale lépe je na tom Pittsburgh, který se nachází na šestém místě, když získal devatenáct bodů. Penguins se v posledních pěti zápasech nacházejí v dobré formě, vždyť pouze jednou nebodovali a hned třikrát zvítězili. Po rozpačitém začátku se začíná chytat také Chicago, které v posledních třech případech zvítězilo. Blackhawks tak opustili poslední příčku a posunuli se na dvanáctou pozici, když mají na kontě třináct bodů.
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 16 odehraných zápasů, 9 bodů (2+7)

    David Kämpf (CHI) 15 odehraných zápasů, 5 bodů (3+2)
    Dominik Kubalík (CHI) 14 odehraných zápasů, 6 bodů (3+3)
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Galchenyuk – Rust, Malkin (A), McCann – Simon, Bjugstad, Kahun – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, Määttä, Koekkoek – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.

    Rozhodčí: Skilliter, Pollock – Gibbs, Kovachik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Teddy Blueger, a tak Penguins mají právo prvního útoku. Jenže Tučňáci nepřešli přes střední pásmo a navíc se píská přihrávka rukou.
     
    00:28
    Brandon Tanev se pokusil o přihrávku za brankou, kterou zachytil soupeř. Chicago se pak vydalo do akce a od modré čáry vystřelil Olli Määttä, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    00:49
    Další pokus od modré čáry byl sražen vedle domácí branky. Do protiakce se vydal domácí kapitán, jemuž nevyšla klička u mantinelu.
     
    01:19
    Blízko první brance byl Alex Galchenyuk, který převzal přihrávku na hranici brankoviště. Ovšem jeho zakončení letělo přesně k tyči, kde se ještě nacházel Corey Crawford.
     
    01:45
    Hostující brankář si pohrál s nervy fanoušků, když dlouho váhal s rozehrávkou. Následně trefil ještě držadlo hole Bryana Rusta, ale pro Blackhawks vše dobře dopadlo.
     
    02:33
    Marcus Pettersson už mohl vystřelit, jenomže ještě vymýšlel přihrávku na druhou stranu pásma. Chicago puk ztečovalo a následně hru i vyvezlo do středního pásma.
     
    03:28
    Blackhawks se pokusilo o dlouhou přihrávku, kterou nezachytil Alexander Nylander, a tak se pro zakázané uvolnění bude vhazovat před hostujícím brankářem.
     
    03:56
    Z pravé strany přihrával před branku Jake Guentzel, který viděl svého kapitána. Sidney Crosby jen nastavil hůl, ale zakončení těsně nad ledem vyrazil betonem Corey Crawford.
     
    04:40
    Od levého mantinelu nahazoval černou gumu na branku Calvin de Haan, ovšem jeho snažení zachytil John Marino, který hru opět otočil.
     
    05:13
    Cink! Blackhawks měli obrovské štěstí, protože Simonův pokus z levé strany hrací plochy zacinkal jen na brankovou konstrukci!
     
    05:53
    Dvě obrovské šance měl na hokejce nový člen první formace! Nejprve si Alex Galchenyuk prostrčil hůl mezi nohy a zakončil do ramene hostujícího brankáře. Poté se stejný hráč natlačil do brankoviště, ale Corey Crawford si pokus mezi nohy pohlídal.
     
    06:26
    Dalším pokusem se prezentovali Blackhawks, když od levého mantinelu vystřelil Zack Smith. Jeho zakončení skončilo v moci domácího brankáře, který byl na správném místě.
     
    Střely na branku: 4:4.
     
    06:31
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Duncan Keith, jehož snažení zastavil před brankou bránící hráč. Hosté se do pásma rychle vrátili, jenomže bekhendový pokus si pohlídal Matt Murray.
     
    07:25
    Brandon Tanev zavřel třetinu a chvíli počkal až mu před branku najede Teddy Blueger. Ten se pokusil zakončit do protipohybu gólmana, ale branku jen těsně minul.
     
    08:19
    Další střelou od modré čáry se předvedl Slater Koekkoek, pokus ale zablokoval Juuso Riikola. Chicago ještě chvíli zůstalo ve třetině, ale už nezakončilo.
     
    09:11
    Tentokrát se na levém kruhu nacházel David Kämpf, ale také jeho pokus byl před brankou zastavený. Penguins zatím dobře brání předbrankový prostor, a tak se Blackhawksdo větších příležitostí nedostávají.
     
    10:08
    Na obranné modré čáře zasáhl Marcus Pettersson, který vystavil soupeře do ofsajdu. Snažení Drakea Caggiuly tak bylo zbytečné a hra byla vykázaná do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 5:6.
     
    10:48
    Alex Galchenyuk prohodil od mantinelu soupeře a před brankou se ocitl osamocený Sidney Crosby, kterému se nepodařil zpracovat puk. Domácí kapitán pak chtěl přihrát zpoza branky, ale kotouč byl zachycen.
     
    12:04
    V tomto momentu se na hrací ploše sešli hned tři čeští hráči. Souboj Dominiků Simona a Kubalíka vyhrál druhý jmenovaný.
     
    12:23
    Blackhawks se znovu pokusili o přihrávku přes dvě čáry, ale také tentokrát se píská zakázané uvolnění. Pittsburgh se tak stěhuje před branku, kterou hájí Corey Crawford.
     
    12:52
    Na modré čáře došlo k souboji mezi Justinem Schultzem a Zackem Smithem. Černá guma se pak odrazila na domácí střídačku a vhazovat se bude před Mattem Murrayem.
     
    13:43
    Jake Guentzel přihrál po mantinelu na modrou čáru, odkud se napřáhl John Marino. Hostující brankář na kotouč celou dobu viděl, a tak jej schoval do lapačky.
     
    14:20
    Kotouč v útočném pásmu se snažil zachytit Calvin de Haan, což se mu ale nepovedlo. Čárový sudí stál velice blízko, a tak hru vykazuje do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 6:6.
     
    14:43
    Corey Crawford znovu nerozehrál dobře, tentokrát našel u mantinelu českého soupeře. Dominik Simon ihned přihrál před branku, ale Nick Bjugstad vystřelil jen do brankářovy vyrážečky.
     
    15:56
    Hostující mužstvo dlouho kombinovalo v útočném pásmu a až napodruhé se Penguins osvobodili. Oblouček tak letěl do středního pásma a domácí rychle střídají.
     
    16:40
    Těžkou přihrávku předvedl domácí kapitán, jenž trochu vyděsil švédského spoluhráče. Marcus Pettersson pak od mantinelu trefil jen bránícího hráče před brankou.
     
    17:39
    Jevgenij Malkin si dlouho hledal střeleckou pozici, ale cesta k brance se mu neotevřela, a tak přišla přihrávka na pravou stranu, kde puk před prázdnou brankou nezpracoval Jared McCann.
     
    17:52
    Na levé straně se nacházel osamocený Brandon Saad, který uháněl sám na brankáře. Jeho pokus domácího brankáře pokořil, ale zastavil se na levé tyči!
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Patrick Kane – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka gólovou radost nepřinesla, ovšem oba celky byly blízko, protože zacinkaly na brankovou konstrukci. Pittsburgh byl v první části nebezpečnější, ale na překonání Coreye Crawforda recept nenašel. Naopak Blackhawks se spíše bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Do druhé periody vstoupí Penguins v početní výhodě.

    Střely na branku: 7:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Nahození za hostující brankou zachytil Calvin de Haan, jemuž se podařilo vyhodit. Z branky musel vystartovat Matt Murray, který rozehrál podél mantinelu.
     
    21:31
    Justin Schultz bránil českého útočníka, který si najel mezi kruhy. David Kämpf vystřelil těsně nad ledem a do protipohybu gólmana, Matt Murray se musel pořádně natáhnout.
     
    22:16
    Další pokus proti brance Penguins vyslal Dylan Strome, jehož snažení skončilo v brankářově lapačce. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    22:30
    Brian Dumoulin přejel modrou čáru a nahodil černou gumu na branku. Corey Crawford na kotouč dobře viděl, a tak ji betonem vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    23:22
    Sidney Crosby a Alex Galchenyuk ujížděli na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal domácí kapitán, jehož zakončení mířilo těsně nad horní tyč.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., podrážení).
     
    23:46
    Neuvěřitelný zákrok domácího brankáře! Dylan Strome přihrál přes brankoviště k levé tyči, kde se nacházel Alex DeBrincat. Jemu pokus nesedl, a tak Matt Murray zasáhl širokou holí.
     
    24:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brandon Tanev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    24:51
    Diváci se zlobí, protože Jonathan Toews poslal na led Briana Dumoulina. Akce trvala dál a před Patrickem Kanem se ocitla odkrytá branka, kterou hostující sniper z první minul. Penguins reagují oddychovým časem!
     
    25:20
    Patrick Kane rychlou přihrávkou našel na zadní tyči spoluhráče! Alex DeBrincat okamžitě vystřelil, ovšem Matt Murray se skvěle přesunul a stal se hrdinou okamžiku!
     
    26:32
    Pittsburgh přežil kritickou situaci bez ztráty kytičky, což jej může nakopnout! V dalším průběhu sáhl do přihrávky Jack Johnson, čímž Chicago vystavil do ofsajdu.
     
    Střely na branku: 9:13.
     
    27:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na útočné modré čáře propadl Justin Schultz, a tak hosté ujížděli ve třech na jediného obránce. Brandon Saad přihrál na pravou stranu, odkud z jedné vystřelil DOMINIK KUBALÍK, na jehož pokus Matt Murray už dosáhnout nemohl. Asistence: Slater Koekkoek a Brandon Saad.
    27:09 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    28:07
    Krásná akce domácího celku končí bez zakončení! Jake Guentzel přihrál na pravou stranu, odkud před branku přihrál Alex Galchenyuk. Ovšem před brankou se do puku netrefili Brian Dumoulin ani Sidney Crosby.
     
    28:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Po pravé straně uháněl do útočného pásma PATRICK KANE, jehož pokus zamířil nad lapačku domácího brankáře. Tohle by měl Matt Murray chytat. Asistence: Calvin de Haan.
    28:47 Patrick KANE - 0:2
     
    30:17
    Polovina zápasu je minulostí a Blackhawks jsou dvěma slepenými góly v nadějné pozici. Dalším pokusem přes obránce se prezentoval Dominik Kubalík, ale brankář jej vyrazil.
     
    31:51
    Pittsburgh se zlobí, protože kotouč v ponechané výhodě skončil v brance. Autorem gólu byl asi Dominik Kahun, který se hodně rozčiluje. Penguins ale budou hrát pouze přesilovou hru.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Ryan Carpenter – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku: 15:16.
     
    32:13
    Calvin de Haan opět zastavil kombinaci soupeře, když zachytil černou gumu za brankou a středem ji vyhodil přes všechny čáry.
     
    33:01
    Pittsburghu se hra v početní výhodě nedaří, Malkinovu přihrávku zachytil u mantinelu Brent Seabrook, který opět snadno vyhodil.
     
    33:37
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Juuso Riikola, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Následně ještě pálil Alex Galchenyuk, jenomže Corey Crawford byl znovu na správném místě.
     
    34:40
    na modré čáře se nedohodli Bryan Rust a Jared McCann, který tak spoluhráče vystavil do ofsajdu. Hra je vykázaná do středního pásma, kde se bude po reklamní pauze vhazovat.
     
    Střely na branku: 17:16.
     
    34:55
    Patrick Kane přihrál před branku, kam si z modré čáry najel Erik Gustafsson. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ale brankář Penguins byl znovu úspěšný.
     
    36:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásnou akcí se prezentoval Jevgenij Malkin, který projel až do útočného pásma, kde prohodil puk přes Slatera Koekkoeka do druhé vlny. Před branku mířil JAKE GUENTZEL, jehož zakončení zamířilo nekompromisně pod horní tyč. Asistence: Jevgenij Malkin.
    36:04 Jake GUENTZEL - 1:2
     
    37:27
    Chicago Blackhawks sice vyhrálo souboj v rohu obranného pásma, ale následně bylo nuceno vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    37:44
    Nahození ze středního pásma schoval Matt Murray do lapačky a už nerozehrál, protože se k němu rychle blížil Ryan Carpenter.
     
    38:19
    Dylan Strome se už nacházel v útočné třetině, zatímco Patrick Kane s pukem tam teprve mířil. Pro další ofsajd se hra vrátí do neutrální zóny.
     
    38:53
    Pokus od modré čáry se odrazil před branku, ke které byl zády Ryan Carpenter, a tak jeho bekhendový pokus vyrazil domácí brankáře betonem.
     
    39:30
    Ve druhé vlně se nacházel David Kämpf, jehož pokus z mezikruží mířil k levé tyči. Ovšem Matt Murray zasáhl vyrážečkou, když černou gumu viděl na poslední chvíli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jestliže v úvodní periodě byl nebezpečnější Pittsburgh, ve druhé to platilo o Chicagu, které se na rozdíl od soupeře dvakrát prosadilo. Zásluhou Dominika Kubalíka a Patricka Kanea byli Blackhawks ve dvoubrankovém vedení. Ovšem Penguins v závěru třetiny snížili, když se mezi střelce zapsal Jake Guentzel. V poslední dvacetiminutovce nás čeká ještě zajímavá podívaná a uvidíme, kdo se po šedesáti minutách bude radovat.

    Střely na branku: 19:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Teddy Blueger přejel modrou čáru středem a okamžitě přes obránce zakončil. Corey Crawford rychle puk z lapačky vyklepal a znovu rozehrál.
     
    41:08
    Dominik Kahun se pokusil rozehrát po mantinelu, ale soupeř poslal černou gumu do ochranné sítě. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    41:35
    Od modré čáry se střelou prezentoval Erik Gustafsson, jehož pokus byl v předbrankovém prostoru sražen k zadnímu mantinelu.
     
    44:07
    Od modré čáry nepřesně vystřelil Marcus Pettersson a Pittsburgh pak prohrál souboj u hrazení. Chicagu se podařilo posunout černou gumu alespoň do neutrální zóny.
     
    45:27
    Domácí trenér není spokojen s hrou útočných formací, a tak je proházel. Dominik Kahun se nachází v elitní formaci místo Alexe Galchenyuka.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dylan Strome – 2 min., podrážení).
     
    46:10
    Hostující kapitán vyvezl puk do útočného pásma, kde se pokoušel o kličku. Ovšem Justin Schultz ho hrál do těla, a tak ho černé gumy zbavil.
     
    47:25
    Přesilové hry se domácímu mužstvu vůbec nedaří. Střelou od modré čáry se na druhé straně prezentoval Duncan Keith, jenomže branku netrefil.
     
    48:12
    Od levého mantinelu se napřáhl Olli Määttä, který trefil domácího brankáře do hrudi. Matt Murray neposedný kotouč na dvakrát schoval do lapačky.
     
    Střely na branku: 21:23.
     
    48:38
    Sidney Crosby odešel do kabiny a zatím se z ní nevrátil. Domácí celek tak znovu mění své útočné řady!
     
    49:15
    Jake Guentzel přihrával od levého mantinelu na zadní tyč, kde číhal Justin Schultz. Ovšem Corey Crawford trefil černou gumu širokou holí a vyhodil ji mezi diváky.
     
    50:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins dnes přejí válečným veteránům a teď jim darují vyrovnávací gól! John Marino předvedl, jaký má přehled, když přihrál přes osu na levý kruh. BRYAN RUST měl před sebou odkrytou branku a střelou pod víko se nemýlil. Asistence: John Marino a Jevgenij Malkin.
    50:57 Bryan RUST - 2:2
     
    52:30
    Calvin de Haan k souboji přistupoval poněkud ledabyle, a tak se k zakončení dostal Jared McCann. Jeho pokus ale proletěl kolem první tyče, a tak se stav zápasu nemění.
     
    53:25
    Dominik Kubalík z levé strany nahazoval puk před branku, kam mířil Andrew Shaw. Jeho pokus vyrazil Matt Murray a za dorážkou se ještě hnal David Kämpf. Ovšem ani druhý český útočník domácího brankáře potřetí nepokořil.
     
    Střely na branku: 24:23.
     
    54:48
    Od pravého mantinelu si na osu hrací plochy najel Alex Galchenyuk, který trefil před brankou bojujícího Jakea Guentzela. Chicago se vydalo na druhou stranu, odkud puk na branku nahodil Brent Seabrook.
     
    55:54
    Dominik Simon to udělal perfektně, když se prohnal kolem soupeře a pak našel na vrcholu kruhu ruského spoluhráče. Jevgenij Malkin se do kotouče opřel z jedné, ale Corey Crawford se stal hrdinou okamžiku!
     
    57:11
    Od modré čáry vystřelil Calvin de Haan, jehož pokus celou dobu dobře viděl Matt Murray, který černou gumu schoval do lapačky.
     
    58:02
    Zpoza branky se výpadem na hranici brankoviště dostal Nick Bjugstad, jenž se pokusil zastrčit kotouč k tyči. Jenomže hostující brankář se skvěle přesunul a zasáhl betonem.
     
    59:40
    Publikum se znovu zlobí, jelikož Brandon Tanev byl faulován, ale rozhodčí asi zákrok pořádně neviděli. Puk se poté od zadního mantinelu odrazil do brankoviště, kde jej pod lapačku schoval Corey Crawford.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut vítěze nepřineslo, a tak uvidíme minimálně prodloužení. Pittsburgh byl ve třetí části lepším celkem a zaslouženě vyrovnal. Nyní si oba celky zahrají o bonusový bod. Penguins ve třetí části přišli o svého kapitána, který odešel do kabiny a už se nevrátil.

    Střely na branku: 26:29.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:7.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Justin Schultz přihrál přes osu na pravý kruh, odkud se střelu z první prezentoval Jevgenij Malkin. Jeho pokus vyrazil dnes skvěle chytající Corey Crawford.
     
    61:04
    Brian Dumoulin obkroužil branku a snažil se puk zasunout po ledě k tyči. Hostující brankář se ale stihl přesunout a betonem šanci zlikvidovat.
     
    61:38
    S pukem za brankou dlouho míchal Patrick Kane, který se pak snažil o přihrávku před branku, kterou k brankáři ale srazil John Marino.
     
    61:54
    Alex DeBrincat se spoluhráčem postupovali na jediného obránce, ale Justin Schultz předvedl parádní defenzivní zákrok, kterým akci přerušil.
     
    63:54
    Z pravé části útočného pásma vystřelil Nick Bjugstad, který trefil jen hostujícího brankáře. Tlak Pittsburghu dál trvá a trojice Chicaga je pořádně unavená.
     
    64:16
    Na levé kruhu pro vhazování měl dost času John Marino, jehož pokus zamířil jen do brankáře Blackhawks. Domácí mohli rozhodnout, jelikož byli v situaci tři na dva.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze nepřineslo, a tak budeme ledovat samostatné nájezdy. Blíže ke vstřelení rozhodující branky, ale byli domácí.

    Střely na branku: 31:31.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jake Guentzel zamířil mezi betony a byl úspěšný.
     
    1. série
    1:0
    Jonathan Toews naznačil střelu, ale vzal to ještě do bekhendu, jenomže trefil beton.
     
    2. série
    1:0
    Také Jevgenij Malkin mířil mezi betone, ale úspěšný nebyl.
     
    2. série
    1:1
    Patrick Kane má šikovné ruce a trefil mezeru mezi betony.
     
    3. série
    2:1
    Jared McCann nic nevymýšlel a střelou o tyč nedal brankáři šanci.
     
    3. série
    2:1
    Alex DeBrincat také vystřelil, ale Matt Murray zasáhl vyrážečkou.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    JARED MCCANN se v posledních zápasech nachází ve výborné formě, kterou opět přetavil ve vítěznou branku. Domácí hráč se rozvážně rozjel, podíval se na brankáře a střelou o tyč mu nedal nejmenší šanci zasáhnout.
    Jared MCCANN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Pittsburgh díky samostatným nájezdům dokráčel k vítězství, ale v průběhu třetí třetiny odstoupil z utkání Sidney Crosby. Pokud se budeme věnovat hernímu projevu, tak Penguins o trochu více chtěli, a tak se dočkali vítězství. Ovšem ani Chicago se nemá za co stydět a alespoň do tabulky připisuje další bodík, navíc z hřiště soupeře.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Bryan Rust (PIT) 1+0
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 0+2
    3. Patrick Kane (CHI) 1+0
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 2 střely, 11:57 čas na ledě

    David Kämpf (CHI) 0+0, 3 střely, 15:12 čas na ledě
    Dominik Kubalík (CHI) 1+0, 2 střely, 11:26 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Pittsburgh sice zvítězil, ale přišel o svého kapitána, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne. (03:56:17)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 37. Guentzel (Malkin, McCann), 51. Rust (Marino, Malkin), rozh. náj. McCann – 28. D. Kubalík (Saad, Koekkoek), 29. P. Kane (de Haan)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Jake Guentzel (PIT)
    1:0   Jonathan Toews (CHI)
    2. série:
    1:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    1:1   Patrick Kane (CHI)
    3. série:
    2:1   Jared McCann (PIT)
    2:1   Alex DeBrincat (CHI)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Galchenyuk – Rust, Malkin (A), McCann – Simon, Bjugstad, Kahun – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, Määttä, Koekkoek – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.

    Rozhodčí: Skilliter, Pollock – Gibbs, Kovachik

    Diváci: 18 653
    thejrc.org