Linz – Znojmo 3:4 (po pr.)
po prodl.
Steinbach Black Wings Linz
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Úterý 12.11.2019, 19:15 • Keine Sorgen Eisarena Linz • bet-at-home ICE Hockey League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:47
    Orli právě vstřelili branku!
    Symbolická akce pro dnešní večer, postarali se o ni dva nejlepší hráči Znojma v zápase. Teemu Lassila nejprve sám proti Florekovi vytáhl neskutečný zákrok lapačkou, volný puk zatáhl po levém křídle Rob Flick a narýsoval milimetrovou přihrávku na druhou stranu pro ANTHONYHO LUCIANIHO, který z první trefuje odkrytou branku. Lassila si připisuje výhru, Flick třetí bod. Oba dnes hráli velký zápas. Asistence: Rob Flick.
     
    60:58
    Lassila se jen ohlédl, Finnovu ránu švihem zastavila spojnice břevna a tyče!
     
    59:41
    Orli právě vstřelili branku!
    To jsou věci! Když Kevin Tansey 25 vteřin před koncem v pádu suploval gólmana Lassilu, nevypadalo to se šancemi Znojma na body vůbec růžově. Jenže power-play už podruhé v krátké době vyšla výborně. Tentokrát po zavezení puku po pravém křídle Kickert jen vyrazil střelu Sedláka od modré, Luciani prakticky z nulového úhlu pohotově dorážel a na brankovišti důrazně operující ROB FLICK si v prvním startu za Orly připisuje gól, který posouvá Znojmo minimálně k jednomu bodu! Asistence: Adam Sedlák, Anthony Luciani.
     
    58:45
    Znojmo hraje v šesti bez brankáře.
     
    55:50
    Branka i po přezkoumání videozáznamu platí, Znojmu zbývají 4 minuty a 10 vteřin na odpověď.
     
    55:50
    Znojemská střídačka si ještě bere Coach's Challenge na brankovou situaci, Gaffal tam operoval na hraně brankoviště.
     
    55:50
    Linz právě vstřelil branku!
    Bohužel, domácí to po vyhraném buly sehráli dobře. Skrytou střelu zpoza obránce ještě tečoval přímo před Lassilou clonící STEFAN GAFFAL, změnil tak dráhu střely a odšpuntoval gejzír radosti v hale. Asistence: Dan DaSilva, Matt Finn.
     
    52:45
    Fantastický Lassila sebral gól z hole Kalusovi, který zůstal volný u levé tyče. Finský gólman v pádu vyrazil jeho dorážku.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Sova – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:43
    Trocha štěstí pro znojemské barvy. Cijan využil špatné přihrávky Orlů ve středním pásmu, projel až do zakončení, bekhendem procedil puk za Lassilu, ten se ale odklouzal mimo tři tyče.
     
    43:24
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Wolf – 2 min., držení).
     
    39:35
    Už v situaci pět na pět se další krásnou stahovačkou prezentoval Bowles, obhodil si obránce a byl sám před Kickertem, ovšem ten jeho střelu do protipohybu lapačkou skvěle zneškodnil.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Matzka – 2 min., držení).
     
    34:03
    Linz právě vstřelil branku!
    Teď už to domácím vyšlo a několik minut trvající tlak znásobený přesilovkou nakonec proměňují ve vyrovnání. Schofieldovu střelu z mezikruží Lassila vyrazil a poradil si výtečně i proti první dorážce BRIANA LEBLERA. Jenže ke střelci domácího celku se kotouč vrátil a napodruhé už jej zvládl zamést do odkryté klece. Asistence: Rick Schofield, Dragan Umicevic.
     
    30:22
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Sova – 2 min., držení).
     
    27:31
    Lebler dnes nedal už třetí jasnou gólovku, tentokrát z pravého kruhu proti rozhozené obraně a klečícímu Lassilovi míjí branku.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Luciani.
     
    25:38
    Teď se Lassila jen ohlédl. DaSilva dostal přihrávku mezi kruhy, z první se opřel do kotouče a trefil zřejmě břevno znojemské branky.
     
    22:15
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Florek – 2 min., hákování).
     
    22:01
    Situaci tři na dva vyřešila Bartošova formace velmi dobře, Beránek nejprve nebezpečně střílel bekhendem, následnou dorážku Bartoše se štěstím zastavil přesouvající se Kickert.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Flick – 2 min., krosček).
     
    19:02
    Orli právě vstřelili branku!
    A je tam další! No to jsou věci, Znojmo přežilo spoustu gólovek soupeře a nyní samo vede. Nová posila Rob Flick ukázal bleskové ruce, po vyhraném buly si vymíchal dva protihráče, jeho nahození před branku se pokusil Kickert zblokovat, což se mu ale nepovedlo, a ANTHONY LUCIANI tak před sebou měl prázdnou branku! Asistence: Rob Flick.
     
    16:59
    Orli právě vstřelili branku!
    Fantazie!!! Znojmo ustálo obrovský tlak domácích a ihned po vhazování se vydalo do rychlého protiútoku. Dlouhým pasem vzduchem vyslal Tansey do brejku TOMÁŠE SVOBODU, který přesnou střelou nad lapačku srovnává stav utkání! Asistence: Kevin Tansey, Anthony Luciani.
     
    16:52
    Další obrovský závar po nahození puku zpoza brány před Lassilu, ale ani tentokrát se domácí hokejisté neradují z branky!
     
    16:05
    To je neuvěřitelné, co znojemský gólman chytá! Nahrávku zpoza brány dostal úplně volný Florek, ale nedokázal přehodit Lassilův beton s lapačkou!
     
    14:59
    Linz se dostal do obrovské šance, kdy Leblerova formace ujela do protiútoku, který vyřešila fantastickou kombinací, kdy zůstal úplně osamocený útočník domácích s kotoučem sám před Lassilou, ale na znojemského gólmana trestuhodně nevyzrál!
     
    12:18
    A mohlo udeřit na druhé straně, přihrávku do jízdy totiž dostal Berisha, byl rychlejší než obránci domácích, jenže ve velké rychlosti mu blafák nevyšel a Kickertova hůl kotouč zastavila.
     
    11:40
    Teemu Lassila ve znojemské brance zatím hraje velký zápas. Lebler se opět prokličkoval znojemskou obranou, až stál tváří v tvář maskovanému muži, ale opět si na něm vylámal zuby. Lassila skvěle v pádu vyráží.
     
    08:08
    Příležitost navýšit náskok měl Schofield, který po přesném pasu do jízdy ujížděl sám na Lassilu, finský gólman ale jeho forhendový blafák vychytal!
     
    05:22
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Altmann – 2 min., hákování).
     
    04:11
    Linz právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou aktivitu v úvodu utkání odměněni brankou. Byla to podobná situace jako ta z úvodní minuty utkání. Znojemským pásmem létalo mnoho rychlých přihrávek, sám mezi kruhy zůstal Roach, ještě našel lépe postaveného spoluhráče a ANDREAS KRISTLER zblízka trefil odkrytou branku. Asistence: Josh Roach, Justin Florek.
     
    00:45
    Úvodní minuta patří domácím. Hrozí zejména Lebler, který nejprve těsně minul v pádu mezi kruhy, následně nabil do druhé vlny pro Roache, ale ani on z bezprostřední blízkosti nepřekonal padajícího Lassilu!

    Tomáš Teplý

    Branky a nahrávky: 5. Kristler (Roach, Florek), 35. Lebler (Schofield, Umicevic), 56. Gaffal (DaSilva, Finn) – 17. Svoboda (Tansey, Luciani), 20. Luciani (Flick), 60. Flick (Sedlák, Luciani), 63. Luciani (Flick)


    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Wolf, Roach, Altmann, Rutkowski, Finn, Valach, Matzka – Lebler, Schofield, Umicevic – Kristler, Florek, Leiler – Cijan, Brucker, Woger – Kalus, Gaffal, DaSilva – Ober.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš, Novák – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – Bowles, McRae, Gago – Berisha, Češík, Oščádal.

    Rozhodčí: Gruber, Ofner – Bedynek, Nothegger
    ocianews.com