Zlín – Kometa Brno 5:4 (kon.) | Sparta – Kladno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Rytíři Kladno
Středa 13.11.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě pro dnešek už poslední informace. Další utkání čeká sparťanský tým v pátek proti Hradci Králové, kdy Vás u online přenosu přivítá kolega Vojtěch Martinek. Děkuji za pozornost a úspěšný zbytek týdne! Mějte se fajn a na počtenou! (21:14:26)
     
    Utkání je u konce! Sparťané ve třetí třetině si ještě pojistili své vedení, když se prosadil Lukáš Rousek a Matúš Sukeĺ. Kladenští už nic nestihli a domů se vrací s prázdnou. Sparťané si naopak připisují do tabulky další tři body, v tabulce jsou tedy stále první!
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Fanoušci už jen tleskají a zvedají se ze svých sedadel. Mezitím Buchtele kontroluje hru v obranném pásmu Sparty a Kladenští dnes už nic nestihnou.
     
    58:39
    A ještě jeden trest. Jaromír Jágr (KLA) podrazil ve středním pásmu Kalinu a odsedí si dvě minuty na trestné lavici. Sparťané budou hrát další přesilovku.
     
    58:13
    Poslední dvě minuty troufám si říct tohoto zápasu. Rousek teď zkontroloval kotouč pohledem ve středním pásmu. Fanoušci se tady v hale baví mexickou vlnou.
     
    57:08
    Melka si vzal puk u mantinelu a kombinoval se svým spoluhráčem Strnadem. Kladenský Jakub Strnad střílel z bezprostřední blízkosti, střela šla o kousek vedle.
     
    56:35
    Jágr si opět pohrál s pukem na hokejce, jeho jízdu musel řešit až v brance chytající Sedláček. Sparťanský gólman puk přikryl svou lapačkou.
     
    56:13
    Domácí vyhazují kotouč až za branku Denise Godly a nepřipouštějí žádné větší komplikace ve vlastním obranném pásmu. Kladenští začínají znovu.
     
    55:32
    A právě Milan Jurčina (SPA) dostává od rozhodčích dvě minuty za hrubost. Kladenští mají zřejmě poslední šanci se zápasem něco udělat.
     
    55:19
    Milan Jurčina inkasoval skvostnou přihrávku na modrou čáru, do které se pořádně opřel, velice prudká rána skončila nakonec vedle kladenské branky.
     
    54:34
    Redlich zasekl hru na útočné modré a předal kotouč do jízdy Strnadovi. Kladenský útočník zkusil nahrnout puk do branky, Sedláček si vše pohlídal.
     
    54:03
    Forman svými typickými kličkami u mantinelu chtěl zmást kladenského obránce, to se mu částečně i podařilo, ale sparťané se ke střele nedostali.
     
    53:57
    Kladenští nemají už příliš moc času, nicméně stále se snaží přidat ještě alespoň jeden gól. Teď ale musel zasáhnout Godla proti střele domácích.
     
    53:42
    Dnešní utkání tady ve vysočanské aréně sleduje skvělých 17 220 diváků! Poprvé na Spartě je tedy vyprodáno! Následuje komerční přestávka.
     
    53:02
    Hosté opět v nadějné příležitosti. Vítězslav Bílek v situaci tři na tři zvolil střelu bekhendem, na kterou byl brankář Sedláček plně připraven.
     
    52:34
    Tomášek byl na vhazování neúspěšný a hosté mohli zaútočit. Košťálek ale dobře zapracoval u mantinelu a nedovolil Kladenským dostat se do šance.
     
    51:54
    Sedláček teď nahrál Poláškovi, který ale našel jen hůl Jakuba Strnada. Kladenský útočník kombinoval se svými spoluhráči, ale nic nebezpečného z toho nebylo.
    50:56 Matúš SUKEĽ - 6:2
     
    50:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale další pokus už skončil v síti brankáře Godly! A byl to právě nejviditelnější hráč posledních vteřin MATÚŠ SUKEĹ, který napálil puk před brankovištěm a nakonec ho poslal až do cíle. Asistence: Robert Říčka.
     
    50:51
    Opět na buly Matúš Sukeĺ. Domácí forvard byl opět úspěšný a sparťané se posléze dostali do útočného pásma, kde ale brankáře Godlu už neohrozili.
     
    50:39
    Sukeĺ vyhrál vhazování po levici brankáře Jakuba Sedláčka, ale hostující hráči se i nadále dokázali udržet v útočném pásmu. Sparťanský gólman přerušil hru.
     
    50:32
    Po buly ve středním pásmu se Polášek snažil rozehrát po mantinelu, ale opět poslal příliš prudkou přihrávku, kterou nemohli útočníci zachytit. Icing.
     
    50:19
    Austinovu ránu od modré čáry tentokrát zablokoval Kudrna a kladenští hokejisté si museli pro puk dojet až do vlastního obranného pásma.
     
    50:07
    Dobrý pokus kladenských hráčů. André Lakos se dostal k puku na modré čáře a zkusil okamžitě vypálit. Sedláček vytasil svoji lapačku a puk ukryl.
     
    49:58
    Sedláček pomohl Dvořákovi s rozehrávkou v obranném pásmu a domácí si mohli alespoň na chvíli zase oddychnout. Hraje se ve středním pásmu.
     
    49:16
    Řepík se dostal k odraženému kotouči u modré čáry a chtěl okamžitě založit protiútok. Na jeho přihrávku ještě čekal Tomášek, k němu se puk ale nedostal.
     
    48:45
    Sparťané chtěli rychle přejít do útočného pásma a zkusit překvapit kladenskou defenzivu. To se nepovedlo, jelikož puk skončil až na icingu.
     
    48:08
    Zikmund operoval s pukem v rohu v útočném pásmu, dál ho však sparťané už nepustili. Sukeĺ ještě z posledních sil zkusil znepříjemnit hostující rozehru.
     
    47:45
    Kalina v obranném pásmu prohrál osobní souboj a Kladenští se dostali ke střele od modré čáry. Sedláček nemusel zasahovat, jelikož střela byla sražená.
     
    47:22
    První menší potyčka v dnešním utkání. Buchtele spolu s Austinem byli ve slovní přestřelce a rozhodčí museli celou situaci zklidnit. Vše se obejde bez vyloučení.
     
    47:15
    Petr Kalina teď neodhadl dobře směr své přihrávky, když nahrával po mantinelu na Pecha. Přihrávka byla hodně nepřesná a rozhodčí ihned píská icing.
     
    46:39
    Tomáš Kaut s pukem na holi dojel až k brance Jakuba Sedláčka, kterého se pokoušel překonat bekhendovou střelou. Domácí brankář v klidu zasáhl.
     
    45:59
    Ne nadlouho. Za pukem do útočného pásma spěchal Smejkal, ke kotouči měl ale příliš daleko, a tak raději zvolil střídaní. Sparťané se už nikam neženou.
     
    45:22
    Řepík držel puk na své hokejce v útočném pásmu, ale domácí se k žádnému většímu ohrožení Godlovy branky už nedostali. U puku Kladno.
     
    44:36
    Jágr nepustil sparťany vymanit se z obranného pásma a ještě zdržoval jejich rozehrávku. Nakonec Říčka dokázal dostat puk ven do bezpečí.
     
    44:17
    Kladenští se snaží s aktuálním stavem ještě něco udělat. Střela jednoho z hostujících hráčů skončila přesně v náruči brankáře Jakuba Sedláčka.
    43:42 Lukáš ROUSEK - 5:2
     
    43:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    A krátce poté zní v hale píseň Pátá! Sparťané se dostali do útočného pásma, po zmatcích před brankou Denise Godly se dostal k puku LUKÁŠ ROUSEK, který po své otočce překonal kladenského brankáře. Asistence: Jan Košťálek, Adam Polášek.
     
    42:42
    Na druhé straně byl sám před brankou Kladna Michal Řepík, který se snažil rozhýbat brankáře Godlu, ten však nechal beton přikovaný k zemi a nepustil puk.
     
    42:06
    Po skončení přesilové hry na straně kladenského mužstva se do dobré šance dostal Tomáš Redlich, jehož střelu z levého kruhu vyrazil Sedláček mimo branku.
     
    41:58
    Tohle byla parádička v podání Jaromíra Jágra! Kladenský útočník se dostal až před Sedláčka, kterého ale svou jedovatou střelou nepřekonal.
     
    41:22
    Brady Austin se rozhodl pro střelu od modré čáry, ale Sedláček nakonec nemusel zasahovat. Sparťané jsou teď už hodně vyčerpaní, Kladno tlačí.
     
    40:57
    Kladenští jsou usazeni v útočném pásmu, ale zatím je to bez střelby. Jágr na levém kruhu zásobuje své kolegy přihrávky na modrou i křížem, Sedláček odolal.
     
    40:15
    Po patnácti vteřinách je vyloučen domácí Petr Kalina (SPA), který od hlavního rozhodčího dostal dvě minuty za hákování. Kladno hraje přesilovku.
     
    40:09
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli domácí hokejisté, kteří se ihned snažili založit útočnou akci. Kladenští jsou však rychle u puku a mají teď výhodu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jsme zpátky! Hráči už krouží po tradičně výborně připraveném ledu tady v O2 areně. Za pár okamžiků začne třetí třetina. Zdramatizují Kladenští zápas?
     
    Střely na branku: 9 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 20:31 hodin.
     
    Prostřední dvaceminutovka byla pořádně divoká. Domácí se nejprve dostali po gólech Miroslava Formana a Michala Řepíka do tříbrankového vedení. Poté se prosadili také Kladenští, když šťastnou trefu si na své konto připsal Ladislav Zikmund. Sparťané ale poté znovu odskočili, když se prosadil Jan Buchtele. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny vrátil svůj tým do hry o body Antonín Melka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Rousek si dojel Blainovo nahození ze středního pásma, ale kladenští hokejisté další komplikace už nepřipustili. Puk je v neutrální zóně, třetina končí.
     
    39:09
    Smejkal ve spolupráci s Řepíkem ještě zdržovali kladenskou rozehrávku, krátce poté však Jágr zapracoval a dostal hru pro svůj tým do bezpečí.
     
    38:57
    Dvořákova rána od modré čáry skončila zablokovaná a puk si našel cestu až do ochranné sítě. Godla tedy zůstal bez práce, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    38:48
    Brendan O´ Donnell si nahodil puk sám pro sebe, naložil si toho na sebe příliš moc a u kotouče byl nakonec dříve obránce Kalina. Píská se zakázané uvolnění.
     
    38:19
    Poláškovi projel kotouč mezi bruslemi a Jágr mohl zaútočit na druhé straně. Kladenská legenda nepřihrála dobře, puk skončil až v obranném pásmu hostí.
     
    37:57
    Antonín Melka opět při chuti. Kladenský útočník se dostal s pukem do útočného pásma, tam ale jeho cesta skončila a sparťané mu puk odebrali.
     
    37:42
    Učebnicová situace v útočném pásmu Sparty. Růžička vyhrál buly, puk se dostal až na modrou čáru k Blainovi, jehož rána skončila v náruči Denise Godly.
     
    37:23
    Martin Réway se snažil přebruslit obránce Kalinu, poslední sparťanský obránce byl ale v souboji chytřejší a zmocnil se neposedného kotouče.
     
    36:52
    Vhazování ve středním pásmu ovládli kladenští hokejisté, kteří ale nedokázali přenést hru do útočného pásma. Sparta teď dobře brání modrou čáru.
     
    36:13
    Dobrá souhra domácích borců. Pech přenechal za sebe Miroslavu Formanovi, který vypálil. Denis Godla byl ale připravený a nepřipustil žádné dorážky.
     
    35:59
    Polášek raději jen posunul kotouč do středního pásma a dopřál svým spoluhráčům chvilku oddechu. Domácí mohou následně také vystřídat.
    35:20 Antonín MELKA - 4:2
     
    35:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A hosté se rázem vrací zpátky do hry! Jágr dobře načasoval svou přihrávku a poslal přesný pas na ANTONÍNA MELKU, který se do puku opřel z mezikruží a vymetl branku Jakuba Sedláčka! Asistence: Jaromír Jágr, Brady Austin.
     
    35:14
    Jakub Hajný v dobré rychlosti nakonec donutil brankáře Jakuba Sedláčka k dalšímu zákroku. Sparťanský gólman přerušil hru, která bude za okamžik pokračovat.
     
    34:33
    Godla pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou a Kladenští se nakonec dostali do útočného pásma. Brzy je však vyrušil Řepík, který obrátil hru na druhou stranu.
     
    34:13
    Forman pouze pustil letící puk do útočného pásma a domácí mohli znovu zaútočit. Jeden z hostujících obránců byl ale dobře postavený a puk odpálil.
     
    33:58
    Jaromír Jágr opět u puku ve špatný moment, když jedna z kladenských hvězd v sestavě se ocitl v postavení mimo hru. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    33:45
    Kladenští se snažili rychle přenést hru před Jakuba Sedláčka, přihrávka jednoho z hostí byla ale hodně nepřesná a puk končí na zakázaném uvolněním.
     
    32:54
    Růžička zvedl hlavu a viděl na útočné modré Lukáše Rouska, přihrávka byla ale moc prudká a sparťanský útočník jen dobruslil puk, aby z toho nebyl icing.
     
    32:13
    Rousek pomohl se sparťanskou rozehrávkou v obranném pásmu, přesto se však domácí nedostali ven ze svého obranného pásma. Sedláček v pozoru.
     
    31:28
    Strnad před Řepíkem pouze nahodil za branku Sedláčka a Rytíři se poté zabydleli v útočném pásmu. Nashova rána skončila na hrudi sparťanského gólmana.
     
    30:58
    Pražané se zatím brání na jedničku. Teď sparťané ujížděli do přečíslení tři na jednoho ve vlastním oslabení, Buchtele ale nenašel svým pasem Sukeĺa! Velká škoda pro domácí tým.
     
    29:50
    Sparťané budou hrát poprvé dnes v oslabení. Robert Říčka (SPA) inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění a odsedí si svůj trest na lavici hanby.
    29:37 Jan BUCHTELE - 4:1
     
    29:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu však rychlá odpověď, a to přímo z hole JANA BUCHTELEHO! Forman našel prvního jmenovaného přesným pasem u levé tyče Godlovy branky a Buchtele už jen doklepl kotouč do branky. Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Dvořák.
    29:24 Ladislav ZIKMUND - 3:1
     
    29:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A rozhodčí nakonec gól uznávají! LADISLAV ZIKMUND s pukem na hokejce obkroužil branku a zasunul puk u tyčky až za záda Jakuba Sedláčka. Kladenští tak snižují na rozdíl dvou branek. Asistence: Martin Kehar.
     
    29:24
    Pozor! Kladenští hokejisté zřejmě dosáhli gólu, ale rozhodčí si jede ještě celou situaci prohlédnout k videu! Další klíčový moment.
     
    29:02
    Domácí se zabydleli v útočném pásmu a Godla musel řešit další problémy. Rousek dostal dobrou přihrávku do mezikruží, odkud vystřelil, ale gól z toho nebyl.
     
    28:24
    Sparťané vyhráli vhazování v obranném pásmu a Polášek už zase vybízel své spoluhráče na modré čáře do útočného pásma. Kladenští byli na svém místě.
     
    28:13
    Strnadova formace byla příliš moc unavená, a tak jeden ze členů této útočné letky jen nahodil na branku Sedláčka, který puk ukryl ve své náruči.
     
    27:28
    Řepík si poradil s obráncem na modré čáře a poté hledal na modré čáře Blaina. Sparťanský obránce nebyl na přihrávku dostatečně připravený a puk netrefil.
     
    27:06
    Říčka po vyhraném vhazování v útočném pásmu nedokázal najít svého spoluhráče před brankářem Godlou a sparťané se poté připravili o další atak.
     
    26:59
    Dvořák opět v akci. Sparťanský obránce teď dobře obkroužil branku soupeře a zkoušel zasunout puk pod betony Godly. Kladenský gólman celou situaci ustál.
     
    26:51
    Tomáš Dvořák střílel ze situace tři na dva, jeho ránu ale zablokoval jeden z kladenských hokejistů. Denis Godla tak nemusel zasahovat, sparťané zůstávají u puku.
     
    26:01
    Zikmund se dobře vrátil do obranného pásma a vypomohl svým obráncům v rozehrávce. Kladenští se daleko nedostali, jejich souhru vyrušil svou holí Pech.
     
    25:53
    Hosté dobrou minutu točili sparťanskou pětici v jejím obranném pásmu, Hajný nebezpečně kroužil za brankou Sedláčka, sparťanský gólman puk kryje.
     
    25:06
    Rytíři na chvíli zavítali do útočného pásma, kde svírali sparťanskou defenzivu. Sedláček pomohl svým spoluhráčům hokejkou a nakonec hru přerušil.
     
    24:19
    Domácí se nadále tlačí do útočného pásma snaží se přidat další góly. Rousek ale neudržel kotouč za brankou Godly po osobním souboji a puk ztratil.
    23:49 Michal ŘEPÍK - 3:0
     
    23:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď se sparťané rozstříleli! MICHAL ŘEPÍK se dostal k puku ve středním pásmu a chladnokrevnou střelou z levého kruhu pro vhazování zavěsil do branky Denise Godly. Bez asistence.
     
    23:34
    Sparťané se teď nemohli dostat ze svého obranného pásma a dvakrát vyhodili kotouč přes všechny čáry. Sudí píská zakázané uvolnění, hra je přerušena.
     
    23:13
    Kladenští se pokusili alespoň zkorigovat skóre dnešního zápasu, které se zatím pro ně nevyvíjí úplně nejlépe. Rozhodčí viděl ofsajd, který posoudil jako úmyslný.
    22:37 Miroslav FORMAN - 2:0
     
    22:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to sparťanům vyšlo na jedničku! Pech zavezl kotouč do útočného pásma, prohodil si ho s Růžičkou, který našel před brankou dobře postaveného MIROSLAVA FORMANA, jenž přesnou střelou rozvlnil síť za brankářem Godlou podruhé! Asistence: Lukáš Pech, Vladimír Růžička.
     
    22:14
    Zkraje početní výhody pro domácí zkoušel Polášek ve spolupráci s Řepíkem a Tomáškem rozjet další útok. Nepovedlo se, přihrávka byla nepřesná.
     
    21:47
    Po konci sparťanské přesilovky je tu další faul kladenského mužstva. Michal Barinka (KLA) totiž dostal dvě minuty za hákování. Sparta bude hrát přesilovku.
     
    21:11
    Pech si sebral puk u mantinelu v útočném pásmu a hledal své spoluhráče na modré čáře. Kladenští ale celou situaci dobře přečetli a nepustili soupeře do šance.
     
    20:40
    Růžička nepřesně hledal svého spoluhráče na druhé straně a přihrávku vystihl Strnad. Kladenský útočník se později dostal do úniků, Sedláček chytá.
     
    20:09
    Sparťané ještě dohrávají svou přesilovku z první třetiny. Košťálek ale musel po prohraném úvodním buly až za vlastní branku, sparťané začínají nový útok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou již zpět na ledové ploše. Druhá třetina začíná už za chvíli!
     
    Střely na branku: 11 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25 hodin.
     
    První třetina je minulostí. K vidění mnoho zajímavých momentů a také jeden gól. Sparťané po zásluze Andreje Kudrny odskočili do vedení. Další branku jsme již neviděli. Do kabin tak jdou spokojenější domácí hokejisté.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Sparťané se drželi v útočném pásmu a ohrozili brankáře Godlu. David Tomášek střílel sám z levého kruhu pro vhazování, kladenský gólman zasáhl.
     
    19:11
    Druhá přesilovka pro Spartu. Brendan Nash (KLA) inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Domácí čeká za kratičkou chvíli další přesilovka.
     
    18:59
    Dvořák trochu divokým pasem posílal na zteč Andreje Kudrnu, který ale nebyl v dobré rychlosti a u puku byli dříve hostující obránci.
     
    18:31
    Dobrá šance hostí. Nash se opřel do puku na modré, puk byl ještě někým tečovaný, ale Sedláček si dokázal černou pryž ve skrumáži těl před brankou najít.
     
    17:48
    Jurčina počkal, až mu dostřídají spoluhráči a mohl rozjet další útočnou akci. Forman se ale po puku natahoval marně a Kladenští bez problémů vyhodili.
     
    16:57
    Štěpán Bláha nepřešel přes postaveného Košťálka, který raději odpálil kotouč okamžitě do bezpečí. Sparťané mají teď hru plně ve svých rukou.
     
    16:36
    Pech posunul na Dvořáka, který rychlým pasem zkoušel poslat do jízdy Lukáše Rouska. Poslední jmenovaný se však moc daleko nedostal a puk končí v rohu.
     
    16:12
    Zikmund se neprobil přes bránícího Jurčinu, nicméně hosté zůstali v útočném pásmu. Jakub Sedláček všechny jejich pokusy ukryl do své lapačky.
     
    15:32
    Kladenští se probojovali před Jakuba Sedláčka, který ale nemusel zasahovat. Střela jednoho z hostí skončila přizvednuta až v ochranné síti.
     
    15:20
    Petr Kalina mohl střílet z levého kruhu, kde dostal až příliš mnoho prostoru. Denis Godla měl na jeho střelu dobrý výhled a bez problémů ji vyrazil.
     
    14:28
    Velká šance Kladenských! Patrik Machač se dostal s pukem do útočného pásma, kličkou přelstil posledního obránce, ale poté střílel jen do připraveného Sedláčka. Výtečný zákrok.
     
    13:54
    Košťálek nejprve nepřesně střílel a poté se zkoušel prosadit znovu. Sparťanský obránce tentokrát mířil přesněji, ale Godla přesto nemusel zasahovat.
     
    13:36
    Sparťané o druhé komerční přestávce roztáhli své velké choreo, které sklidilo z tribun velký potlesk.
     
    12:55
    Zikmund chtěl uklidnit hru, svým zaváháním ale připravil šanci pro Matúše Sukeĺa, jehož přízemní rána ale skončila na betonech brankáře Godly.
     
    12:09
    Řepík ve středním pásmu nahodil kotouč pro Davida Tomáška, který ale puk nedobruslil a Smejkal musel pro puk zajet až do vlastního obranného pásma.
     
    11:39
    Dvořák dobře vybruslil až do středního pásma, na jeho pobídku byl připravený Rousek, první jmenovaný ale už neměl síly a potřeboval vystřídat.
     
    10:57
    Po vhazování ve středním pásmu se puk dostal na hokejku Hajného, ale sparťané se dokázali včas vrátit a Blain rychle otočil hru a poslal puk pryč.
     
    10:30
    Jurčina tvrdě atakoval na hranici pravidel Patrika Machače, hostující útočník se ale rychle zvedl a hra pokračovala. Obránce domácích předvedl čistý hit.
     
    09:58
    Polášek si dojel kotouč za brankou Jakuba Sedláčka snažil se rychle rozehrát podél mantinelu na Rouska. Sparťanský mladík ale puk netrefil.
     
    09:26
    Zikmund tečoval nahozený kotouč před obráncem Kalinou a hosté mohli chvíli pokračovat v útoku. Do jejich souhry se ale vložil Říčka a kotouč vyhodil.
     
    08:53
    Řepík ve středním pásmu pouze prostrčil do útočného pásma, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Domácí se poté museli bránit, Sedláček však odolal.
     
    08:21
    Dvořáček s pukem na hokejce se snažil přenést hru do útočného pásma, na druhé straně mu ale ještě dříve přejeli jeho spoluhráči a rozhodčí píská ofsajd.
     
    08:06
    Hajný je dnes velmi aktivní a teď to znovu předvedl. Kladenský útočník ve výhodné pozici zkusil kličku, Sedláček se nenechal zmást a puk ukryl pod betony.
     
    07:22
    Jurčina musel přišlápnout v obranném pásmu a nakonec mu s rozehrávkou musel pomáhat Forman. Sparťané se dostali ven jen za cenu odevzdání kotouče.
     
    06:54
    Říčka si vzal kotouč ve středním pásmu a chtěl ho přihrát na svého kolegu na modrou čáru. Tam ale byla jen kladenská obrana, která poslala kotouč do bezpečí.
     
    06:13
    Po buly v útočném pásmu Sparty se k puku dostal Sukeĺ, který ho posunul na Kalinu, jenž se neodhodlal ke střele a domácí nakonec museli vycouvat.
     
    06:04
    Jeden z domácích se natlačil až do brankoviště Denise Godly a snažil se ho obalamutit bekhendovou kličkou. Kladenský gólman si celou situaci pohlídal.
     
    05:31
    Vladimír Růžička vyhrál další vhazování v útočném pásmu a Řepík střílel z hranice levého kruhu pro vhazování. Střela byla nepřesná a skončila mimo.
     
    05:13
    Růžička vyhrál vhazování na Poláška, který založil další útočnou akci. Rousek poté ještě zkoušel vydolovat puk u mantinelu, to se mu ale nepovedlo.
     
    04:46
    Patrik Machač se vydal na zteč do útočného pásma, tvrdým zákrokem ho od puku odstavil jeden ze sparťanských obránců. Výtečný zákrok domácích.
    03:59 Andrej KUDRNA - 1:0
     
    03:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    A krátce poté se sparťané radují z vedení! Rozhodčí celou situaci nakonec ještě zkoumal na videu, ale gólu bylo dosaženo v rámci regulí a domácí tedy jdou do vedení! Říčka vystřelil z levého kruhu pro vhazování a puk se od Godlovy masky odrazil na hůl ANDREJE KUDRNY, který dorazil kotouč do sítě. Asistence: Robert Říčka, Matúš Sukeĺ.
     
    03:43
    Zikmund se dostal až před Sedláčka, sparťanský brankář odklidil kotouč svou holí pryč. Následně se domácí dostali alespoň do středního pásma.
     
    03:26
    Kladenští své první oslabení přečkali bez úhony a nyní se mohou soustředit také na útok. Nyní se však bude vhazovat po pravici brankáře Denise Godly.
     
    02:39
    Velká šance kladenských borců. Jakub Hajný to vzal v situaci dva na jednoho na sebe, Sedláček puk vyrazil tak prudce, že mu spadla maska dolů.
     
    01:59
    Sparťané rozjíždí další útočnou akci. Růžička ještě vydoloval kotouč na modré čáře, ke střele se ale nakonec nedostal a hosté poté vyhodili puk ven.
     
    01:20
    První přesilová hra pro domácí celek. Tomáš Redlich (KLA) dostává dvě minuty za podrážení. Kladenští budou hrát poprvé v dnešním utkání v oslabení.
     
    00:54
    Andrej Kudrna se dostal do útočného pásma po levém křídle a okamžitě střílel. Godla bravurně zasáhl svou hbitou lapačkou. Buly po pravici brankáře Kladna.
     
    00:13
    Jako první vyhráli vyhazování hostující Rytíři, Jágr spěchal za pukem do útočného pásma, tam však byli připraveni pouze domácí borci v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují za bouřlivého potlesku obou táborů na ledovou plochu. Utkání startuje za malý okamžik!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech (A), Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček. Hlavní trenér: Uwe Krupp.

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, O'Donnell, Jágr – Réway, Machač, Jelínek – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný – Bílek. Hlavní trenér: David Čermák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Jindra, Zíka.
     
    Nyní se do akce dostává také sparťanský moderátor, už za malou chvíli se na kostce umístěné nad ledem spustí sestava domácího mužstva a promo video Nezastavíš.
     
    Tribuny se tady ve vysočanské aréně docela slušně zaplňují. Prognózy, že bude dnes poprvé v sezoně vyprodáno, se zřejmě splní opravdu na sto procent.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči už zajíždí do kabin, kde se budou následujících dvacet minut pečlivě koncentrovat na tento zápas. Ke slovu se nyní dostává rolba, která ještě vyžehlí led.
     
    Sparťanští trenéři opět protočí svého gólmana v brankovišti, kde dnes dostane příležitost Jakub Sedláček. Na střídačce bude k dispozici jeho kolega Matěj Machovský. Z obranných řad vypadl Martin Jandus a také Marek Ďaloga, jenž se s pražským klubem nedohodl na prodloužení smlouvy. První obranný pár bude dnes tvořit Petr Kalina s Jeremiem Blainem. Sparta hlásí jeden velký návrat, na pozici sedmého beka je totiž připraven navrátilec po vleklém zranění Jan Piskáček. Útočné řady zůstávají neměnné, na pozici prvního centra figuruje David Tomášek.

    Kladno přijelo do Prahy s téměř identickou sestavou, se kterou hrálo poslední duel ve Vítkovicích. V brance bude chytat Denis Godla, záda mu kryje Lukáš Cikánek. Trenéři však udělali patrnou změnu na centru první útočné formace, kde místo Davida Stacha nastoupí Brendan O´ Donnell. Legenda Jaromír Jágr dnes zažije další večer v O2 areně, své místo má na pravém křídle druhého útoku. Na levé straně druhého útoku naskočí Šimon Jelínek a v obraně chybí Ladislav Romančík. Další velké posuny k vidění nejsou.

    Takto trenéři poskládali své sestavy pro dnešní zápas!
     
    Krásný hokejový podvečer ještě jednou, ale tentokrát už přímo z pražské O2 areny! Hráči se už pomalu trousí ze svých kabin na rozbruslení. My si mezitím pojďme představit sestavy obou týmů pro dnešní duel.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Po reprezentační přestávce se znovu rozjíždí naše nejvyšší hokejová soutěž a všichni účastníci budou sbírat body do extraligové tabulky. Ještě před pátečním menu je dnes na programu pikantní mač v podobě dohrávky desátého kola, kdy Sparta vyzve na svém ledě Rytíře z Kladna. Utkání, ve kterém budou k vidění zajímavé momenty, začne přesně v 18:30 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2013/2014

    7. kolo: Sparta – Kladno 3:2
    20. kolo: Kladno – Sparta 2:5
    33. kolo: Kladno – Sparta 5:4p
    46. kolo: Sparta – Kladno 6:0

    Poslední vzájemné duely dnešních soupeřů se přesně datují do ročníku 2013/2014. Lépe se vedlo hráčům v rudých dresech, kteří vyhráli tři ze čtyř duelů. Úvodní dvě střetnutí Holešovičtí vyhráli 3:2 a 5:2. Třetí zápas nabídl velkou divočinu, po dvou třetinách vedli Rytíři před svým publikem o čtyři góly, ale Pražané čtyřmi zásahy vyrovnali stav a Jan Buchtele pouhých devět vteřin před sirénou poslal nervy drásající zápas do prodloužení. V něm rozhodli domácí a vyhráli 5:4.

    V posledním vzájemném duelu se Pražané vrátili do herní pohody a po zápase statistici zapisovali několik rekordů. Výhra 6:0 sparťanům zajistila Prezidentský pohár, nynější sportovní ředitel Sparty Petr Ton díky dvěma kanadským bodíkům vkročil do dějin bohaté historie klubu jako nejproduktivnější hráč a současný sportovní manažer pražského klubu Jaroslav Hlinka vstoupil do klubové historie jako nejlepší nahrávač.
    Řada sparťanů se uplynulý týden činila v reprezentacích. Na mezinárodní úrovni měli své zastoupení i kladenští hokejisté, brankář Denis Godla se se svými výkony rozhodně neztratil.

     
    STĚŽEJNÍ OPORY TÝMŮ

    Sparťanští trenéři rovnoměrně rozdělují zápasovou zátěž mezi Matěje Machovského a i Jakuba Sedláčka. V obraně se domácí spoléhají na výkony Jana Košťálka nebo Adama Poláška. Efektivitu v útoku řídí Michal Řepík, který má vedle sebe hned několik spoluhráčů. Vladimír Růžička, Lukáš Pech a Miroslav Forman patří mezi nejzvučnější tahouny sparťanského celku.

    Kladenští Rytíři spoléhají na staronovou posilu Davida Stacha, který v létě vyslyšel vábení svého bývalého zaměstnavatele a kývl na další výzvu. Zajímavý člen v obranných řadách je Brady Austin, který je zatím nejproduktivnějším obráncem kladenského mužstva. Nesmíme však opomenout Jaromíra Jágra nebo Ladislava Zikmunda či také Jakuba Strnada.
    Další pohyby v kádru Sparty! S klubem se nedohodl na nové smlouvě obránce Marek Ďaloga, v klubu naopak zůstává jiný slovenský bek Milan Jurčina, který bude nadále sparťanským hráčem minimálně do konce sezony. Budou ještě další změny?

     
    REPREZENTANTI/HOKEJOVÁ LEGENDA

    Tématem dnešního střetnutí bude dozajista Jaromír Jágr. Zda útočník s osmašedesátkou naskočí, na to si musíme počkat až v předzápasových sestavách obou týmů. Každopádně pokud aktuálně nejlepší kladenský střelec do zápasu zasáhne, budou si na něj muset dát domácí hráči v čele se svým brankářem velký pozor.

    Během reprezentační přestávky bylo několik hráčů povoláno do českého i slovenského národního týmu. Zápasy na mezinárodní úrovni si vyzkoušel kapitán Sparty Michal Řepík. David Tomášek a bek Jan Košťálek se z nominace omluvili, a šanci tak dostal útočník Jiří Smejkal. Oba sparťané se zasloužili o český triumf na finské Karjale, kterou naši hokejisté ovládli po sedmi letech. Slovenský dres pak oblékli Andrej Kudrna, Marek Ďaloga a Matúš Sukeĺ.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTICKÉ OKÉNKO

    Sparťanskou produktivitu vede se sedmnácti body kapitán Michal Řepík. Na druhou příčku poskočil produktivní Jiří Smejkal, který nastřádal už patnáct bodů. Třetí pozice i díky dvěma gólům proti Kometě patří Vladimíru Růžičkovi, jehož bodový přísun šel nahoru. Z obránců se bodově daří Janu Košťálkovi, sparťanský odchovanec má na kontě osm kanadských bodů, ale také pět záporných bodů v tabulce pravdy.

    Kladenští hokejisté mají své bodování skromnější a produktivita je rozložena mezi několik klíčových borců. Na prvním místě je se třinácti body David Stach, jenž má oproti obránci Bradymu Austinovi o gól víc, který ho při rovnosti bodů posouvá v tabulce výše. Dvojici kladenských hráčů doplňuje fantom Jaromír Jágr, který ve čtrnácti zápasech zapsal už dvanáct bodů.

    Statistiky SPA:
    Michal Řepík (7+10; 17 zápasů)
    Jiří Smejkal (7+8; 16 zápasů)
    Vladimír Růžička (5+7; 12 zápasů)

    Přesilové hry:
    4. místo, 21,74% využití (46 přesilovek; 10 branek)
    Hra v oslabení:
    7. místo, 83,33% úspěšnost (60 oslabení; 10 branek)

    Statistiky KLA:
    David Stach (6+7; 16 zápasů)
    Brady Austin (5+8; 16 zápasů)
    Jaromír Jágr (8+4; 14 zápasů)

    Přesilové hry:
    6. místo, 18,03% využití (61 přesilovek; 11 branek)
    Hra v oslabení:
    13. místo, 77,27% úspěšnost (66 oslabení; 15 branek)
    Sparta udělala na začátku tohoto týdne pár změn ve svém kádru. Po reprezentační přestávce tým opustil Jiří Černoch, který zamířil do Karlových Varů, kde dohraje zbytek sezony.

     
    RYTÍŘI KLADNO

    11. místo, 19 bodů, skóre: 47:62
    Aktuální forma: P, P, P, V, V

    Kladenský celek v minulé sezoně ještě válčil o stupínek níže a v jarní úspěšně absolvované baráži postoupil do Tipsport extraligy a po pěti letech vrátil zpět do Kladna nejvyšší tuzemskou soutěž. Vstup do nového ročníku se Kladenským nepovedl, v prvních čtyřech duelech získali pouhý jeden bod. Rytířům nefungovala hra v útočném pásmu a výsledky celého týmu nebyly úplně optimální.

    Na konci září se hráči nadechli čerstvého vzduchu a výkony šly pomalou křivkou nahoru. Kladenští borci vyzráli na svého soka hned třikrát v řadě a najednou začali u ostatních mančaftů budit přirozený respekt. Přelom října a listopadu hráčům vyšel dobře, jelikož třikrát v řadě za sebou bodovali a před reprezentační pauzou si připsali další dvě velmi cenné výhry v řadě.

    Poslední zápasy:
    13. kolo: Kladno – Litvínov 2:3p
    14. kolo: Kladno – Třinec 1:7
    15. kolo: Hradec Králové – Kladno 2:1p
    16. kolo: Kladno – Karlovy Vary 4:2
    17. kolo: Vítkovice – Kladno 3:4p
    Sparta před reprezentační přestávkou byla na prvním místě v tabulce. Po zápase s brněnskou Kometou sparťany čeká další atraktivní soupeř, po pěti letech znovu změří síly s Kladnem!

     
    HC SPARTA PRAHA

    1. místo, 35 bodů, skóre: 65:43
    Aktuální forma: V, V, P, V, V

    Tým z hlavního města aktuálně prožívá nejlepší období nikoli jen v této sezoně, ale vůbec celkově za poslední čtyři roky. Sparťané byli dlouho opravdu suverénní a v říjnu prohráli jediné utkání. Jejich jízda se zastavila až na konci minulého měsíce, následně však v klubu opět zavládla spokojenost. Pražané jsou s pětašedesáti góly první v tabulce vstřelených branek a zatím se jim daří.

    Sparťané v posledních zápasech zlepšili své přesilové hry a do jejich výkonů se promítá výrazněji zlepšená činnost v obraně. Hra v defenzivní zóně se hráčům s eskem na hrudi začala dařit a v současné době mají čtvrtou nejlepší obranu v lize. Sparťané v posledním zápase sice dostali čtyři branky, svého soupeře však dokázali přestřílet a díky dalšímu tříbodovému zisku uhájili svou vratkou pozici na čele ligového pelotonu.

    Poslední zápasy:
    13. kolo: Olomouc – Sparta 0:4
    14. kolo: Plzeň – Sparta 2:3n
    15. kolo: Sparta – Liberec 0:2
    16. kolo: Třinec – Sparta 2:3
    17. kolo: Sparta – Kometa 5:4
    Vychutnají si hokejisté Sparty vítěznou děkovačku i po dnešním zápase proti Kladnu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Říčka, Sukeľ), 23. Forman (Pech, V. Růžička), 24. Řepík, 30. Buchtele (Forman, Tomáš Dvořák), 44. Rousek (Košťálek, Polášek), 51. Sukeľ (Říčka) – 30. Zikmund (Kehar), 36. Melka (Jágr, Austin)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka – Zikmund, O'Donnell, Jágr – Réway, Machač, Jelínek – Redlich, Melka, J. Strnad – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Bílek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Jindra, Zíka

    Diváci: 17 220
    thejrc.org