Vsetín – Kadaň 5:2 (kon.) | Poruba 2011 – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Chomutov – Benátky n/J 1:2 (po pr.)
Motor ČB – Jihlava 3:2 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 2:3 (0:3 po s.n.) | Havířov – Prostějov 3:2 (kon.)
Frýdek-M. – Třebíč 3:5 (kon.) | Přerov – Slavia 2:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 13.11.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Po reprezentační pauze se naplno rozjíždí Chance liga! V tomto duelu se spolu podíváme na šlágr dvacátého prvního kola, ve kterém se spolu střetne Motor a Jihlava. Utkání startuje v 17:30 a my budeme přímo v Budvar aréně u toho!
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši musí být zatím spokojení s průběhem sezóny, jelikož takovou nadvládu čekal asi málokdo, jestli vůbec někdo. Motor má totiž po dvaceti utkáních na svém kontě skvělých padesát tři bodů, takže jich v dosavadním průběhu sezóny ztratil jen sedm! Navíc jen v jediném případě v utkání nebodoval, a to v domácím zápase s Litoměřicemi. Budějovice mají jasně nejlepší útok soutěže, který nastřílel už devadesát tři branek a blíží se ke stovkové hranici. Druhé Litoměřice s Porubou mají dvaasedmdesát vstřelených branek. K tomu má ještě Motor druhou nejlepší obranu, která inkasovala čtyřicet jedna branek, lépe je na tom jen Přerov.

    Jihočeši se začínají zvedat i v týmových statistikách. Poslední dobou se jim totiž poměrně daří v početních výhodách. Na začátku sezóny sice patřili k nejhorším celkům celé ligy, ale postupem času se propracoval až na druhé místo. V současné době je tak procento využití přesilových her 22,83. To oslabení stále trochu hapruje, ovšem i tam přišlo zlepšení. Motor tak ubrání 83,15% přesilových her soupeře.

    České Budějovice drží parádní sérii deseti výher v řadě. K tomu je ještě delší bodová série, která je v současné době na čísle třináct. Motor opravdu prožívá skvělé období. V posledních pěti utkáních postupně porazili Třebíč, Kadaň, Ústí nad Labem, Benátky nad Jizerou a Slavii Praha. V posledních deseti zápasech nasázely České Budějovice čtyřicet sedm branek, zatímco jich inkasovaly jen šestnáct.

    Nejproduktivnější hráči:
    Roman Přikryl – 24 bodů (5+19)
    Karel Plášil – 23 bodů (4+19)
    Pavel Pýcha – 22 bodů (3+19)

    Brankáři:
    Milan Klouček – 13 zápasů, 11 výher, úspěšnost 93,88%, průměr obdržených branek – 1,56.
    Jan Strmeň – 8 zápasů, 6 výher, úspěšnost 90,96%, průměr obdržených branek – 2,33.
     
    HC Dukla Jihlava

    To Jihlava zůstává v této sezóně zatím jasně za očekáváním. Po dvaceti kolech má na svém kontě jen třicet dva bodů a patří ji až devátá pozice! Dukla zatím sice nasázela padesát branek, což není úplně špatné číslo, jenže jich také rovnou čtyřiačtyřicet inkasovala. Tyto špatné výsledky stály před reprezentační přestávkou místo hlavního trenéra Petra Vlka, který stál na jihlavské střídačce málo vídaných devět let. Novým trenérem se stal Viktor Ujčík, jenž si jako svého asistenta vybral Karla Nekvasila. Ježci určitě budou chtít první zápas pod novými trenéry vyhrát, ale rozhodně je nečeká nic lehkého.

    Jihlavě navíc ani moc nepomáhají speciální formace, hlavně tedy ty přesilovkové. Jihlava je v této statistice totiž třetím nejhorším celkem v rámci celé Chance ligy. Využila totiž jen jedenáct početních výhod z třiaosmdesáti, což je úspěšnost 13,25%. Hůře jsou na tom jen Kadaň a Benátky nad Jizerou. To oslabení už je na tom přece jen podstatně lépe. Branku dostane Jihlava průměrně v každém sedmém, což dělá úspěšnost 85,71%.

    Dukla rozhodně nemá na svém kontě takovou šňůru jako Motor, vždyť v posledních zápasech vyhrála jen dvakrát. Navíc v prvním z těchto utkání utrpěla celkem senzační prohru, když ji porazila Kadaň, která vyhrála téměř po roce. Následovaly dvě výhry s Ústí nad Labem a Benátkami nad Jizerou. Jenže Jihlava na ně nenavázala a zapsala zase dvě prohry. Nejprve padla doma těsně se Slavií 1:2 po prodloužení, načež venku nestačila na Litoměřice.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Čachotský – 15 bodů (4+11)
    Matěj Pekr – 14 bodů (7+7)
    Michal Poletín – 13 bodů (3+10)

    Brankáři:
    Jan Brož – 11 zápasů, 6 výher, úspěšnost 92,69%, průměr obdržených branek – 1,98.
    Niklas Lundström – 8 zápasů, 4 výhry, úspěšnost 92,06%, průměr obdržených branek – 2,16.
     
    1. vzájemné utkání – 23.9. 2019

    Dukla Jihlava – České Budějovice 2:3

    Branky a nahrávky: 52. Jiránek (J. Pohl, Pekr), 53. A. Zeman (Pekr) – 19. Šimánek (Pavel, R. Přikryl), 43. M. Novák (Plášil, J. Veselý), 46. Karabáček (Plášil, Šimánek).

    Sestava Jihlavy: Lundström (50. Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek, A. Zeman, Pekr – Harkabus, Čachotský, Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.

    Sestava Motoru: Klouček – Suchánek, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, Endál – Christov, Venkrbec, Holec – Babka.

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, J. Pohl, J. Holý, Černohorský, D. Kolář – Čachotský, Skořepa, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – Jiránek, Fronk, Anděl – Půža, Lichanec, Davídek.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Tvrdík, Polonyi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Miroslav Holec se hned hnal do napadání v útočné třetině. Sice nad kotoučem na chvíli získal kontrolu, avšak ta netrvala moc dlouho.
     
    00:53
    Tomáš Harkabus udržel puk na útočné modré a dostal se až ke střele. Jeho rána ovšem minula domácí branku o značnou část.
     
    01:26
    Tohle už bylo nebezpečné! Těsně před Kloučkem tečoval Tomáš Chlubna kotouč a dlouho nikdo nevěděl, kde puk je. Nakonec spadl v rohu kluziště.
     
    01:55
    Jiří Šimánek získal puk za brankou soupeře. Karel Plášil nakonec vyslal velmi nebezpečnou střelu, ale o kousek přestřelil horní tyčku Brožovy branky.
     
    02:27
    Nyní se museli mít diváci na velkém pozoru! Milan Davídek totiž dostával přihrávku, která byla sražena do hlediště. Jeden fanoušek to měl opravdu o kousek.
     
    02:43
    René Vydarený nyní neodhadl situaci moc dobře. Soupeř byl totiž u puku o něco rychleji a dostal ho do útočné třetiny. Tam už si ho ale dal moc před sebe.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., hákování).
     
    03:36
    Domácí hokejisté ale začali své oslabení na jedničku. Už dvakrát se jim podařilo vyhodit kotouč za branku Brože, odkud musí Jihlava znovu začít.
     
    03:57
    Tohle už vypadalo celkem zajímavě! Milan Klouček vyrazil střelu ze strany před sebe, kde už se chystal soupeř na dorážku. V tu chvíli se však ozvala píšťalka rozhodčího, jelikož branka se ocitla mimo postavení.
     
    04:21
    Jan Pohl si vyměňoval přihrávku se svými spoluhráči, načež vypálil z první od modré. Jeho střela ovšem vůbec nedolétla až ke gólmanovi.
     
    05:13
    Milan Klouček zatím chytá velmi spolehlivě! V početní nevýhodě musel čelit několika střeleckým pokusům, ovšem všechny bezpečně vyrazil či chytil.
     
    05:16
    Jakub Suchánek je na ledě!
     
    05:37
    Velká šance hostujícího celku! Tomáš Chlubna dostal krásnou přihrávku mezi obránce, ovšem střela na přední tyč nakonec netrefila branku.
     
    06:06
    Zatím to vypadá, že Jihlava je na ledě o něco lepším celkem. Rozhodně ji pomohla přesilová hra, po které se přece jen dostala do herní pohody.
     
    06:33
    Ovšem nyní se už musel mít na pozoru také Jan Brož. Po pár přihrávkách se dostal ke střele nejspíše Lukáš Endál, ovšem jeho ránu gólman našel v lapačce.
     
    06:52
    Daniel Kolář vyslal svižnou střelu od modré,kterou vyrazil Klouček jen před sebe. Poté se ještě dostal k ráně Matěj Pekr kousek od modré, ale trefil jen hlouček soupeřů před sebou! To nevypadalo vůbec zle.
     
    07:39
    Tohle už byla gólovka na jihlavské straně! Těsně před Kloučkem byl totiž tečován kotouč, který domácí gólman těsně vyrazil ramenem vedle tyčky! Tady už mohla padnout branka.
     
    07:49
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ivan Lytvynov – 2 min., držení).
     
    07:56
    Miroslav Holec předvedl dobrou předvídavost. Přihrávku na modrou totiž vystihl a posunul puk do středního pásma. Část týmu díky tomu mohla vystřídat.
     
    08:24
    Tentokrát už jsme viděli střelu na branku, ovšem s tou neměl domácí brankář žádné strasti. Schoval puk pod lapačku a nechal přerušit hru.
     
    08:42
    Nyní jsou diváci nespokojení s výročím rozhodčího a nutno dodat, že nejspíše oprávněně. Tomáš Čachotský totiž předvedl kličku na modré, kvůli čemuž vystavěl spoluhráče do ofsajdu, který se nepískal.
     
    09:18
    Tomáš Harkabus se už připravoval ke střele na středu hřiště, jenže se k němu dostali domácí hráči, kteří ho odstavili, načež kotouč odpálil daleko.
     
    09:49
    Ivan Lytvynov je na ledě!
     
    10:05
    Michal Poletín protečoval kotouč do útočného pásma, kam si chtěl také dojet. Narazil však na obránce, který ho zastavil, a tak šel Poletín raději střídat.
     
    10:25
    Martin Novák získal odražený kotouč jako první, ovšem soupeři mu nedovolili zakončit. Proto se Jihlava po chvilce znovu dostal ke kotouči.
     
    11:07
    Nyní vidíme, že oba týmy mají jemný problém s přechodem přes střední pásmo s pukem na holi. Přesto se k odraženému puku dostal Zdeněk Doležal, jehož střelu vyrazil Jan Brož betonem mimo nebezpečí!
     
    11:57
    Další velká šance Českých Budějovic! Václav Karabáček zastavil střelu od modré, díky čemuž se dostal do samostatného úniku. Ten chtěl dokončit střelou k tyči, ale gólman hostí puk vyrazil! Zatím asi největší šance zápasu.
     
    12:30
    Vypadá to, že Jihočeši se přece jen začínají zvedat. Jan Kloz se dostal ke střele, kterou však brankář Jihlavy chytil. Před námi je tedy komerční přestávka.
     
    12:52
    Jan Pohl předvedl dobrou obrannou práci, když na poslední chvíli odpálil kotouč z hokejky domácího hráče. Na druhé straně se poté puk dostal do ochranné sítě.
     
    13:20
    Vít Christov dobře zachytil křižnou přihrávku skrze hřiště, ovšem jeho následná přihrávka na Holce nebyla moc přesná. Škoda pro domácí.
     
    13:56
    Další zajímavá šance na straně Motoru, který trochu přece jen zvedl hru! Domácí byli v přečíslení dva na jednoho, kdy Vít Christov dostával přihrávku, ovšem ta byla o kousek delší, než bylo třeba.
     
    14:35
    René Vydarený nyní předvedl celkem nepochopitelnou věc. Všichni hráči totiž střídali, přesto domácí obránce poslal puk po mantinelu jen na zakázané uvolnění.
     
    15:03
    Milan Klouček nyní lapil kotouč ze vzduchu, načež hned rozehrál. Motor se sice dostal ke střele, ovšem ta byla jen sražena do rohu útočného pásma.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Pohl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:06
    Zdeněk Doležal zastavil puk u mantinelu, načež ho ještě Jiří Šimánek udržel na útočné modré. Přesto se Jihlavští dokázali během pár vteřin osvobodit.
     
    16:27
    Jan Brož vyrazil kotouč po střele od mantinelu jen před sebe, kde vznikla menší skrumáž. Přesto si gólman hostí puk našel a schoval ho pod lapačku.
     
    17:00
    Václav Karabáček nyní vyslal moc pěknou přihrávku mezi obránce, na kterou si sjel Martin Novák. Ten byl však zastaven, a tak kličku nemohl dokončit.
     
    17:32
    Pavel Pýcha dostal rychlou přihrávku, kdy místo dalšího pasu volil střelu. Jeho pokus ovšem prolétl jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    17:52
    Jan Pohl je na ledě!
     
    18:23
    Lukáš Endál zastavil přihrávku v rohu kluziště. Hostující Jihlava se přesto dostala k puku, který však poslala jen na zakázané uvolnění.
     
    19:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakub Babka v obrovské šanci selhal, a tak se z rychlého protiútoku prosazuje Jihlava, která jde v Budvar aréně minutu před koncem třetiny do vedení! Domácí se dostali do přečíslení tři na jednoho, kdy MICHAL POLETÍN hledal spoluhráče před brankou. Do branky si však kotouč nejspíše srazil René Vydarený. Asistence: Tomáš Chlubna.
    19:04 Michal POLETÍN - 0:1
     
    19:42
    Niklas Pavel dostal přihrávku na modrou, odkud pálil příklepem. Střela mu však zrovna dvakrát nesedla, a tak byla snad dvakrát sražena mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které může být rozhodně spokojenější Dukla, která vede o jednu branku. Ta měla na začátku utkání tlak, ve kterém ji pomohla i přesilová hra. Poté však domácí se dostali do zápasu a měli několik gólovek, ovšem ani jedna z nich neskončila v síti. Tu poslední neproměnil Jakub Babka, jemuž puk sjel, načež se hráči z Vysočiny dostali do protiútoku, který proměnil Michal Poletín.

    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 9 – 13
    Střely mimo: 4 – 4
    Zblokované střely: 5 – 7
    Vhazování: 10 – 9
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Motor nyní vyhodil kotouč až za branku soupeřem, ovšem zakázané uvolnění se nepíská. Tak Jihočeši alespoň napadali rozehrávku, ovšem neúspěšně.
     
    21:08
    Jan Kloz by klidně mohl hrát i baseball! Nyní totiž zastavil přihrávku letící skrze střední pásmo ve výšce pasu. Přesto se Budějovice na puku neudržely.
     
    21:51
    Lukáš Endál se dostal ke střele, když byli domácí v přečíslení tři na dva. Mířil však přesně do míst, kde byl Jan Brož připravený, a tak puk lapil.
     
    22:21
    Václav Karabáček zastavil přihrávku na útočné modré, a tak se znovu Motor pustil do napadání, přesto jsme viděli přečíslení dva na jednoho! Křižný pas šel přesně na hokejku hostujícího hráče, proti němuž se vytáhl Milan Klouček!
     
    23:34
    Michal Poletín byl nyní obětí čistého hitu a málem letěl až na svou vlastní střídačku. Moc se mu to nelíbilo, a tak se ještě pošťuchoval se svým soupeřem.
     
    24:15
    Viděli jsme několik nepřesných přihrávek na obou stranách, tu poslední nyní vyslaly České Budějovice. Proto se Jihlava dostala až do útočné třetiny.
     
    25:00
    Jenže nepřesná přihrávka nyní byla vyslána i na straně Jihlavy. Proto se hraje hlavně ve středním pásmu a moc zajímavého toho na hřišti nevidíme.
     
    25:38
    Matouš Venkrbec byl zastaven na hranici pravidel, díky čemuž se Milan Davídek dostal do nebezpečné šance. Milan Klouček ovšem sklapl betony včas.
     
    26:01
    Jihlavští se dostali ke kotouči ve středním pásmu, načež ho nahodili do toho útočného. Udělali to ale ještě před červenou, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    26:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po necelých sedmi minutách v druhé třetině je srovnáno! Lukáš Endál potáhl kotouč za brankou, načež ho naservíroval JANU KLOZOVI, který se vrátil do sestavy po hostování z Parudubic a který ranou z první překonal Brože v brance. K tomu navíc střílí první branku v Motoru! Asistence: Lukáš Endál.
    26:31 Jan KLOZ - 1:1
     
    27:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A během pár vteřin je stav otočený, Motor potvrzuje, že se mu v druhých třetinách nejvíce daří! Jan Kloz šikovně posunul kotouč na LUKÁŠE ENDÁLA, který měl před sebou spoustu prostoru a prosadil se střelou mezi betony Brože. Asistence: Jan Kloz a Pavel Pýcha.
    27:12 Lukáš ENDÁL - 2:1
     
    27:44
    Roman Přikryl byl nyní zastaven hodně na hraně pravidel. Přesto se dostal ke střele Zdeněk Doležal, ovšem jeho celkem slabá rána šla vedle tyčky.
     
    28:10
    Viděli jsme dvě zakázané uvolnění během několika vteřin. To druhé zahrály České Budějovice, načež se puk dostal na střídačku. Je před námi komerční pauza.
     
    28:34
    Závar vznik před brankou Brože, ale domácí toho nedokázali využít! Kotouč totiž ležel na středu hřiště, ale dva Jihočeši si dávali přednost, takže ani nevystřelili.
     
    29:16
    Jihočeši jsou na koni a momentálně jsou jasně lepším týmem na hřišti. Viděli jsme střelu od modré, ovšem ta byla jen sražena do ochranné sítě.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    29:55
    Jihlava vyhrála buly v útočné třetině, kde zatím kombinuje. Už stihla vyslat i dvě střely, ale jedna byla sražena domácí hráčem, druhá mířila vedle.
     
    30:27
    Matouš Venkrbec se nyní nemohl zvednou z ledu, jelikož dostal několik krosčeků do zad. Tohoto prohřešku si však sudí nevšimli, tak se faul pískat nebude.
     
    30:54
    Milan Klouček se musel mít na pozoru, nicméně střela přišla z celkem velké vzdálenosti, navíc před domácím brankářem ani nikdo nestál.
     
    31:35
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    31:49
    Roman Přikryl se ihned zapojil do útoku svého týmu. Jeho přihrávka sice nebyla přesná, přesto se k puku dostal Jakub Babka, jehož střelu má Brož v lapačce.
     
    32:00
    Domácí se už radovali z branky, ale ta není uznána! Jiří Šimánek vypálil tvrdou ránu od modré, která se odrazila od mantinelu zpět před branku. Tam však Karel Plášil zasmečoval do branky, takže branka ani nemůže být uznána.
     
    32:35
    Roman Přikryl nyní vymotal dva hráče za brankou, a poslal přihrávku na hůl Zdeňka Doležala, jehož tečovanou ránu Jan Brož musel vyrazit betonem.
     
    33:05
    Niklas Pavel si jako první dojel odražený kotouč, ovšem místečko u přední tyče netrefil. Motor má však v posledních minutách obrovský tlak.
     
    33:14
    Ivan Lytvynov poslal puk před branku, kde ho Jan Brož schoval pod lapačku. Poté vznikla ještě menší rozmíška, ale vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    33:42
    Václav Karabáček si to nyní namířil mezi obránce, ale při kličce mu bylo do kotouče sáhnuto, takže se nedostal až před jihlavského gólmana.
     
    34:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Václav Karabáček a Jakub Babka se srazili ve svém vlastním obranném pásmu, a tak se Jihlava dostala k puku. Jan Holý vypálil od modré, do jeho rány navíc sáhl MILAN DAVÍDEK, který nedal Kloučkovi šanci. Asistence: Jan Holý.
    34:17 Milan DAVÍDEK - 2:2
     
    34:52
    Niklas Pavel to nyní zkoušel o mantinel do jízdy Jiřímu Šimánkovi. Ten byl však o něco pomalejší než hostující obránce, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    35:23
    Jan Brož pomohl svému týmu s rozehrávkou, přestože měl spíše kotouč nechat v lapačce. Takhle jsou v útoku znovu domácí hokejisté.
     
    36:03
    Jan Kloz posílal přihrávku po mantinelu na Jakuba Suchánka, jenže ten zrovna tam nebyl. Budějovice se taky samy vyhnaly z útočné třetiny.
     
    36:46
    Jan Veselý se probíjel do výhodné pozice na středu hřiště, ovšem o kotouč byl celkem jednoduše obrán soupeřem. Jihlava se však nemůže dostat do útoku.
     
    37:32
    Vít Christov srazil přihrávku skrze šíři středního pásma, načež domácí puk získali. Jan Brož se poté prezentoval výjezdem, kdy kotoučem trefil Venkrbce, ale kotouč se odrazil jen do středu.
     
    38:07
    Obrovský tlak v podání Motoru okolo brankoviště! První střelu vyrazil gólman hostí před sebe, kde zakončoval další hráč Motor. Ten sice Brože překonal, ale na čáře ho zastoupil obránce, který poslal puk přímo na hůl Karla Plášila, jenž těsně minul!
     
    38:32
    Jakub Babka se i v dnešním zápase zapojuje do obrany. Nyní třeba nastupuje s Jakubem Suchánkem a po jeho nahození je hra přerušena u mantinelu.
     
    38:54
    Tomáš Harkabus dostal přihrávku v rychlé protiakci a vyslal nebezpečnou ránu, kterou mířil do vzdálenějšího růžku. Ten však o kousek netrefil.
     
    39:34
    Matouš Venkrbec se na druhé straně dostal do zajímavé střelecké pozice, ovšem jeho rána taktéž netrefila branku. Přeletěla totiž horní tyčku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá perioda dnešního utkání, která přinesla zajímavější podívanou než ta první. Domácí fanoušci mohli bát navíc spokojení, jelikož po šesti a půl minutách bylo srovnáno. Jan Kloz dostal přihrávku zpoza branky a ranou z první překonal Brože. A v Budvar aréně bylo o několik vteřin později ještě veseleji, jelikož se Motor dostal do vedení. Jan Kloz uvolnil Lukáše Endála na křídle, a ten prostřelil gólmana střelou mezi betony. Jihlavě se však podařilo srovnat. Jan Holý vypálil od modré a do jeho rány sáhl Milan Davídek, jenž nedal gólmanovi šanci.

    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 26 – 18
    Střely mimo: 9 – 10
    Zblokované střely: 9 – 9
    Vhazování: 20 – 21
    Trestné minuty: 6 – 2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jan Kloz vyhrál čistě buly v útočné třetině, načež Karel Plášil vypálil od modré. Jeho rána však šla celkem vysoko, takže vůbec netrefila branku.
     
    40:51
    Tomáš Harkabus ukázal skvělý postřeh. Kotouč mu sice byl vypíchnut, ovšem on svou hokejkou ho přesto dostal do útočné třetiny, kde ho však ztratil.
     
    41:26
    Roman Přikryl ukázal, jak je šikovným hráčem! Dostal se přes dva hráče až do zakončení, které Jan Brož vyrazil vedle sebe. Roman Přikryl poté kotouč netrefil!
     
    41:32
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Brož – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Milan Davídek.
     
    42:08
    Karel Plášil vyslal tvrdou střelu od modré, ale znovu se netrefil mezi tři tyče. Poté se ještě snažil dorážet Jan Veselý, ovšem hokejka mu byla zablokována.
     
    42:24
    Zdeněk Doležal sice nezpracoval kotouč, když si najížděl do útočné třetiny, ale jeho soupeř při obratu upadl. Proto se Budějovice mohou usadit v útočné třetině.
     
    42:56
    Karel Plášil dělal, co mohl, aby stihl kotouč ještě na útočné modré. Ten se však nakonec dostal jen mezi jeho brusle, takže Jihočeši musí vystěhovat pásmo.
     
    43:32
    Milan Davídek je na ledě!
     
    43:53
    Jihlavští už jsou celkem dlouho na ledě, navíc tam budou muset ještě nějakou dobu zůstat. Zahráli totiž jen na zakázané uvolnění a hra se vrací před Brože.
     
    44:12
    Nyní už ale budou moci vystřídat. Václav Karabáček si najel ke střele od mantinelu, ovšem jeho pokus má hostující gólman někde ve výstroji.
     
    44:29
    Tomáš Jiránek si nabruslil na vrcholek kruhu, odkud vyslal slušnou ránu, kterou mířil na zadní tyč. Místo toho však trefil jen mantinel za brankou.
     
    45:03
    Niklas Pavel chtěl poslat kotouč bekhendem do jízdy Lytvynovovi, ovšem přihrávka se mu ani trochu nepovedla, takže puk skončil jen na icingu.
     
    45:43
    Václav Karabáček dostal krásnou dlouhou přihrávku do přečíslení dva na jednoho. Trochu ho zradilo zpracování, takže už nemohl nahrát. Vzal to tedy na sebe, ale místečko mezi rukou a tělem netrefil!
     
    45:57
    Josef Skořepa zůstal ležet na ledě, poté co se dostal do souboje. Nakonec mu na střídačku pomohl spoluhráč, jinak se Jihlavě píská zakázané uvolnění.
     
    46:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., podrážení).
     
    46:40
    Karel Plášil ukázal nyní svou rychlost a nejspíše zachránil svůj tým! Většina domácího týmu se totiž nechala strhnout soubojem u mantinelu, který ale vyhrála Jihlava. Domácí obránce však stihl dojet střelce a jeho ránu zblokovat do rohu!
     
    47:12
    Hra se přerušila a vhazovat se bude na obranné modré Českých Budějovic. Toto vhazování vyhráli hostující hráči, kteří se opět ženou do útoku.
     
    47:50
    Niklas Pavel si pro změnu na jedničku splnil své obranné povinnosti. Po něm ukázal šikovné ruce Jiří Šimánek, ovšem jeho střela byla sražena nad.
     
    48:19
    Jakub Suchánek je na ledě!
     
    48:40
    Těsně po konci přesilové hry jsme viděli velkou šanci Jihlavy! Hráč hostí totiž dostal přihrávku na vrcholek kruhu a jeho ránu vyškrábl lapačkou Klouček.
     
    49:13
    Jan Kloz nyní zacílil na druhou branku v utkání! Pálil z podobné pozice jako při vstřelení branky, ale byl trochu v záklonu, takže branku nakonec těsně minul!
     
    49:50
    Zdeněk Doležal si nepohlídal brusli na modré čáře, a tak přejel o chvilku dříve než puk. Čárový sudí si toho všiml, takže bylo odpískáno ofsajdové postavení.
     
    50:24
    Zdeněk Doležal dostal tvrdý úder hokejkou do zad přímo před zraky rozhodčího, který se ale rozhodl nepískat. Deset minut do konce je stav stále srovnaný.
     
    50:58
    Jakub Babka dostal nabito na modrou, aby mohl pálit z první. Rána mu však ani trochu nesedla, takže Jihlava se rychle dostala ke kotouči.
     
    51:30
    A nyní mohla Dukla i skórovat! Milan Klouček celkem riskantně vyjel z branky, jenže u puk byl dříve soupeř. Domácí gólman se však nenechal překonat a chytil puk do lapačky, odkud ho rychle vyndal, aby nedostal dvouminutový trest.
     
    51:58
    Tomáš Harkabus dostal kotouč zadovkou na vrcholek kruhu a pálil nebezpečně na zadní tyč, kterou ale o malý kousek minul. Před námi je komerční pauza.
     
    52:13
    Miroslav Holec v obrovské šanci! Dostal se totiž šikovně přes obránce, načež chtěl gólmana překonat střelou. Toho sice překonal, jenže trefil horní tyčku, od které se puk odrazil pryč!
     
    53:19
    Martin Novák to nyní zkusil z kruhu, ale jeho pokus byl tečován bruslí Holého. Jeho teč ovšem poslala kotouč hodně mimo vymezené území.
     
    54:00
    Jakub Suchánek byl jako poslední obránce, který navíc zlomil hůl. Jihočeši to však bez potíží ustáli. Poté se ale sami provinili ofsajdovým postavením.
     
    54:27
    Lajna Václav Karabáček – Roman Přikryl – Zdeněk Doležal nyní motala hlavy svým soupeřům. Nakonec bylo odpískáno a vhazovat se bude u branky Brože.
     
    54:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor tlačí svého soupeře a zaslouženě střílí vedoucí branku pět minut před koncem třetiny! Karel Plášil posunul puk na MIROSLAVA HOLCE, kdy obrana hostí propadla, a nepříliš prudkou střelou překonal Brože v brance! Asistence: Karel Plášil a Matouš Venkrbec.
    54:50 Miroslav HOLEC - 3:2
     
    55:12
    Radek Prokeš to zkoušel individuálně, ale neprosadil se. Přesto se dostal Jan Veselý ke střele na bližší tyč, ovšem gólman Dukly s potížemi vyrazil.
     
    56:00
    Lukáš Endál nyní nemohl nahrát svým spoluhráčům do obrany, tak posunul puk dopředu. Tam Budějovice zabojovaly a získaly ho na své hole.
     
    56:53
    Velká šance Jihlavy! Michal Poletín dostal křižnou přihrávku měl před sebou gólmana. Se střelou však trochu váhal, takže tam stihl dojet Karel Plášil. Přesto se jihlavský útočník dostal ke střele, ale minul tyčku! Matěj Pekr byl dalším střelcem, ovšem jeho ránu má Klouček v lapačce.
     
    57:23
    Velká šance i na druhé straně, mohlo být definitivně rozhodnuto! Jakub Babka si najel z druhé vlny na přihrávku, ale svou střelou těsně přestřelil. Myslel to však velmi dobře.
     
    58:11
    Jihlavě začíná ubíhat drahocenný čas velmi rychle. Karel Plášil navíc získal kotouč za svou brankou a dostal ho do středního pásma, Motor může vystřídat.
     
    58:47
    Jan Veselý dostal přihrávku do středního pásma a měl před sebou otevřený prostor. Nakonec vypálil, ale Jan Brož stihl sklapnout své betony včas.
     
    58:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:02
    Josef Skořepa se dostal k puku ve středním pásmu a pálil nebezpečně nad beton. Milan Klouček ovšem drží svůj tým nad vodou. Jihlava to navíc zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    59:22
    Vít Christov se dostal ke kotouči, ale neměl odvahu vystřelit z obranné modré. Takto však jeho přihrávka neprošla, takže je u kotouče zase Jihlava.
     
    59:40
    Nyní to domácí hokejista zkusil vysokým obloučkem, ale kotouč se dostal až na zakázané uvolnění. Dukle zbývá posledních dvacet vteřin na srovnání.
     
    59:54
    Jan Holý se dostal ke střele od modré a Milan Klouček toho moc neviděl. Přesto udržel puk ve výstroji a nenechal nikoho dorážet z velké blízkosti.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Motor byl ve třetí části aktivnějším týmem, což nakonec dokázal vstřelenou brankou. Karel Plášil rychle našel Miroslava Holce, který z úhlu překonal Brože v brance, přestože jeho rána nebyla prudká. České Budějovice už toto jednobrankové vedení nepustili, takže berou další tři body do tabulky. Jedná se pro ně už o jedenáctou výhru v řadě! Pro Jihlavu je to naopak neúspěšný start pod novou trenérskou dvojicí Ujčík – Nekvasil.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 40 – 26
    Střely mimo: 16 – 15
    Zblokované střely: 13 – 15
    Vhazování: 33 – 37
    Trestné minuty: 8 – 4
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:28:01)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 27. J. Kloz (Endál), 28. Endál (J. Kloz, Pýcha), 55. Holec (Plášil, Venkrbec) – 20. Poletín (Chlubna), 35. Davídek (J. Holý)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, Endál – Christov, Venkrbec, Holec – Babka.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, J. Pohl, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Půža – Čachotský, Skořepa, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – Jiránek, Fronk, Anděl – Lichanec, Davídek.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Tvrdík, Polonyi

    Diváci: 6421 (vyprodáno)
    thejrc.org