Montreal – Columbus 3:2 (1:0 po s.n.) | Boston – Florida 4:5 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
St. Louis – Arizona 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Colorado 0:4 (kon.) | Anaheim – Detroit 3:4 (po pr.)
Vancouver – Nashville 5:3 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 3:1 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
6:3 (3:0, 2:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Středa 13.11.2019, 04:38 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Tomáš Hertl si dal narozeninový dárek v podání gólu a vítězství, se loučím a přeji vám příjemný vstup do středečního dne. (07:11:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 2 střely, 17:15 čas na ledě
    Radim Šimek (SJS) 0+1, 1 střela, 20:00 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Erik Karlsson (SJS) 0+3
    2. Timo Meier (SJS) 1+1
    3. Barclay Goodrow (SJS) 1+1
     
    Dnešní střetnutí rozhodl vstup do zápasu, jelikož San Jose rychle odskočilo do tříbrankového vedení, ale také práce v předbrankovém prostoru. Žralokům se podařilo hned několik tečí, po kterých se radovala ze vstřelené branky. Naopak Edmonton v úvodu nestíhal, ale poté hru vyrovnal, jenomže zdramatizování už nepřišlo. Dnes to prostě nebylo vystoupení, které by souboru kolem Connora McDavida sedlo, a tak jej hostující hráč musejí rychle hodit za hlavu.

    Střely na branku: 25:24.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:9.
     
    Konec zápasu.
     
    58:39
    V souboji jeden na jednoho se pokoušel obhodit soupeře Logan Couture, ale puk se mu zastavil o brusli bránícího hráče. Následně oba protivníci podstoupili ještě souboj u zadního hrazení.
     
    57:33
    Zakončením od modré čáry se ještě prezentoval Marc-Édouard Vlasic, jehož střela cestu do prostoru tří tyčí nenašla. Utkání už se spíše dohrává, jelikož o osudu je rozhodnuto.
     
    56:41
    Ve středovém kruhu si o kotouč klepl Tomáš Hertl, který se chtěl proháčkovat za obránce. Ovšem ten hráč českého útočníka do těla, a tak akci zastavil.
     
    55:19
    Logan Couture získal kotouč za brankou a předal jej do levého kruhu, odkud se střelou z jedné prezentoval Radim Šimek. Mike Smith celou situaci postřehl a kotouč vyrazil.
     
    55:00
    Své štěstí podruhé vyzkoušel od pravého mantinelu Sam Gagner, tentokrát byl Martin Jones pozorný a zakončení zastavil. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    54:32
    Za brankou dlouho operoval Joe Thornton, který čekal až si někdo ze spoluhráčů najede do střelecké pozice. Mezi kruhy se tak vydal Marcus Sörensen, jenž se srazil se spoluhráčem.
     
    52:49
    Černou gumu u modré čáry zastavil Evander Kane, který se pokusil vystřelit. Jeho snažení bylo ale sražené pouze k pravému mantinelu.
    52:18 Sam GAGNER - 6:3
     
    52:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A další branka, která osud přeci trochu zdramatizuje! Před brankou bylo hned několik hráčů a k zakončení se dostal Joakim Nygård, jehož pokus vyrazil Martin Jones za branku. K zadnímu hrazení si pro kotouč zajel SAM GAGNER, jenž o brankářova záda skóroval. Asistence: Joakim Nygårda Patrick Russell .
     
    51:37
    Troufám si říct, že osudu dnešního zápasu je rozhodnuto. San Jose Sharks míří za cenným vítězstvím, protože to nevypadá, že by Oilers zvedli.
    50:30 Timo MEIER - 6:2
     
    50:30
    San Jose právě vstřelilo branku!
    S góly se v tomto zápase opravdu nešetří! Erik Karlsson nahodil kotouč před branku, kde se nacházel TIMO MEIER, jehož teč zamířila mezi brankářovy betony. San Jose hraje v dnešním střetnutí v předbrakovém prostoru skvěle. Asistence: Erik Karlsson a Barclay Goodrow.
    49:08 Zack KASSIAN - 5:2
     
    49:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Za vlastní brankou chyboval Tomáš Hertl, kterému kotouč utekl ke Connoru McDavidovi. Následně se puku zmocnil Leon Draisaitl, jenž celou akci vyšperkoval přihrávkou na ZACKA KASSIANA. Jeho zakončení zamířilo po ledě do tyče, ale následná dorážka se už ujala. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Burns (Sörensen, R. Šimek), 8. E. Kane (Couture, Dillon), 12. Marleau (Heed, J. Thornton), 22. Goodrow (Meier, E. Karlsson), 38. Hertl (E. Karlsson, Couture), 51. Meier (E. Karlsson, Goodrow) – 30. Draisaitl (Gagner, Bear), 50. Kassian (Draisaitl, McDavid), 53. Gagner (Nygård, P. Russell)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Vlasic, Heed, Dillon – Labanc, Couture, E. Kane – Goodrow, Hertl, Meier – Marleau, J. Thornton, Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Gregor.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Benning, Klefbom, Manning, K. Russell – Kassian, McDavid, Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins, Neal – J. Archibald, Sheahan, Khaira – P. Russell, Gagner, Nygård.

    Rozhodčí: Dwyer, O'Rourke – Baker, Shewchyk

    Diváci: 15 567
    ocianews.com