Trnava – Pov. Bystrica 2:3 (kon.) | Martin – Dubnica 4:3 (kon.) | Žilina – Topoľčany 3:5 (kon.)
Levice – Spišská N. Ves 3:4 (kon.) | Bratislava Capitals – Skalica 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 13.11.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jozef Zavadil (tréner MHK TSS GROUP Dubnica nad Váhom): "V prvom rade musím zagratulovať domácim k víťazstvu. Zápas mal slušnú úroveň, bol pohyblivý. Začiatok sme nezachytili. Neviem, či to bolo tým, že sme prišli neskoro, čo ale bola naša chyba. Skóre sme ale dokázali dorovnať. Mrzí ma inkasovaný gól niekoľko minút pred koncom tretiny. Nemenovaný hráč skočí zo striedačky na ľad, pričom vo vlastnom oslabení odíde od obrancu, čo si nedovolí ani žiak. Som samozrejme nahnevaný, najmä ak mal zápas dobrú úroveň."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Ďakujem za gratuláciu, víťazstvo si nielen ja, ale aj hráči budeme veľmi ceniť. Odohrali sme jedno mimoriadne ťažké stretnutie. Svojich hráčov som upozorňoval na silný dubnický útok. Vekový priemer tímu je 29,5 roka. Upozorňoval som najmä na to, že ak hráčov súpera pustíme do našej obrannej tretiny, budeme mať veľké problémy. Moje slová sa aj potvrdili. Musím povedať, že súper nás prestrieľal, bol aktívnejší, čo sa týka streľby. Stretnutie bolo náročné aj z toho dôvodu, že sme niektoré jeho fázy nezvládli. Na druhej strane sme sa pracovitosťou, vôľou, dodržiavaním určitých zásad, dokázali presadiť. Výsledok 2:0 bol pre nás priaznivý, ako rýchlo sme ale k nemu prišli, tak rýchlo sme aj oň prišli. Bolo to náročné stretnutie, v ktorom sme mali štyroch vylúčených hráčov. Keďže má Dubnica silných hráčov na presilové hry, bolo to samozrejme pre nás riziko. Nechcem hovoriť, že vyhral šťastnejší, pretože my sme za týmto výsledkom išli hneď po striedaní strán. Potrebujete samozrejme aj šťastie na to, aby ste niekoľko minút pred koncom skórovali. Nám sa to podarilo, za čo som vďačný. Hlavne, za divákov a hráčov. Stretnutie preto hodnotím pozitívne."

    Michal Chatrnúch (obranca MHK TSS GROUP Dubnica nad Váhom): "Z pohľadu prvej tretiny sme mali slabší začiatok. Do druhej tretiny sme prichádzali s cieľom vyrovnať skóre, čo sa nám podarilo. Za stavu 2:2 sme síce inkasovali, do konca druhého dejstva sme ale opäť dokázali vyrovnať. Do tretej tretiny sme vstupovali s úmyslom vyhrať toto stretnutie, gól po našej taktickej chybe ale rozhodol v náš neprospech. V oboch doterajších stretnutiach medzi Dubnicou a Martinom išlo o vyrovnaný priebeh. Doma sme boli o niečo šťastnejší, dnes to boli pre zmenu domáci hráči. V stretnutí sa zaskveli obaja brankári, nielen my, ale aj domáci hráči majú skvelého brankára. Útočníci sa presadzovali veľmi ťažko, možno chýbal v tretej tretine jeden gól práve toho nášho, aby sme sa radovali z víťazstva. Rozhodujúci gól padol z presilovej hry, my sa musíme predovšetkým vyvarovať takýchto chýb v závere tretiny. Za nerozhodného stavu na ľade hrozí počas presilovej hry rozhodujúci gól, čo sa aj stalo. Snažíme sa vyhrávať každý zápas, rozdiely medzi tímami sú naozaj tesné. Rozhoduje každý bod, tri body sme mohli mať aj my, možno aspoň dva. Zameriavame sa na seba, zatiaľ sa nám v sezóne darí, ako tím ašpirujeme na tie najvyššie priečky."

    Martin Šimon (obranca HK VITAR Martin): "Po priebehu hry môžeme byť za víťazstvo radi. Sami sme si sťažili cestu za troma bodmi, že to vyšlo na mňa, je len bonus. Som rád, že sme zvíťazili. Za víťazný gól našťastie nie sú žiadne poplatky do kasy. Nielen začiatok druhej tretiny, prakticky celú sme akoby zostali v kabíne. Dubnica bola jasne lepším tímom, nielen v prípade pohybu. Po druhej tretine sme zmenili taktiku. Stiahli sme sa, čakali sme na svoju príležitosť, ktorá prišla. Využili sme ju a zvíťazili. Počas reprezentačnej prestávky sme veľa trénovali, ak sa 14 dní nehrá, herná prax sa stráca. Tréning nie je stretnutie, kde by som videl príčinu. Toto víťazstvo je pre mňa určite cennejšie ako zvíťaziť 7:2. Najbližší súper zo Skalice je veľmi silný, ak však budeme hrať zodpovedne a vyvarujeme sa chýb, máme na to, aby sme ju porazili. Náš tím má jednoznačný cieľ byť prvý. Dúfam, že to majú takto zafixované všetci, pretože ja to mám takto nastavené a tréner takisto. Našim cieľom je pobiť sa o Extraligu. Konkurencia je veľká, človek sa ale nikam neposunie, ak nemá najvyššie ciele. Cesta k tomu vedie cez bolesť, obetovanie. Ak budeme dodržiavať taktiku a hrať zodpovedne, podarí sa to. Nemáme v tíme možno také individuality ako má najväčší favorit z Bratislavy, hráme ale tímovo. Tímová hra, jeden za druhého, kedy ak prvý urobí chybu, druhý za neho zaskočí, to sme my. Sme dobrá partia chalanov, ktorí tiahnu za jeden povraz." (21:33:56)
     
    Martin v závere napokon vybojoval cenné víťazstvo nad Dubnicou v pomere 4:3. Góly: 7. Langhammer (Nauš), 18. Dírer (Videlka), 38. Videlka (Šimon, Pokrivčák), 58. Šimon (Rusina, Murček) – 21. Matejka (Kokavec, Švec), 22. Klimenta (Jakúbek, Nemček), 40. Nemček (Chatrnúch, Jakúbek).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Táto chyba pravdepodobne znamená, že hostia dnes body nezískajú.
     
    59:50
    Súboj v rohu klziska. Domáci držia puk mimo dostrelu vlastnej bránky.
     
    59:31
    Oddychový čas hostí.
     
    59:15
    Lakosil opúšťa bránku. Hostia môžu hrať konečne power-play.
     
    58:30
    Opäť úspešne vyhodený puk v podaní Tabačeka. Hostia strácajú sekundy.
     
    57:49
    Tabaček vyhadzuje puk. Lakosil sa medzitým pozeral, či nemá ísť na striedačku.
     
    57:11
    Oddychový čas domácich.
     
    57:11
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. MARTIN ŠIMON triafa pravý horný roh bránky po asistenciách Tomáša Rusinu a Michala Murčeka.
     
    56:27
    Tabaček z prvej. Hostia vyhadzujú puk.
     
    55:56
    Obranný zákrok Hefku. Domáci sa nemôžu udržať v útočnom pásme.
     
    55:16
    Michal Kokavec (DUB) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    54:15
    Semafor Bernáta. Kristínov pokus volal po góle.
     
    54:10
    Jakubekov pokus a Bernát vytláča puk na ochrannú sieť. Hra je prerušená.
     
    53:41
    Poliaček sa rútil na Lakosila, ktorý mu šiel naproti. Úspešnejší brankár.
     
    52:47
    Jakubík spoza Burzíka. Tento pokus mu nevyšiel.
     
    52:11
    Paulíny zrazený pri striedačke. Domáci si pýtajú faul.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 7. Langhammer (Nauš), 18. Dírer (Videlka), 38. Videlka (Šimon, Pokrivčák), 58. Šimon (Rusina, Murček) – 21. Matejka (Kokavec, Švec), 22. Klimenta (Jakúbek, Nemček), 40. Nemček (Chatrnúch, Jakúbek)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Matejka, Dvořák – Tabaček, Burzík – Šimon, Rusina – Themár, Ligas – Brezniak, Murček, Poliaček – Rudzan, Jurášek, Paulíny – Videlka, Dírer, Pokrivčák – Babka, Langhammer, Nauš
    TSS GROUP Dubnica: Lakosil (Kutej) – Homer, Švec – Košecký, Chatrnúch – Hefka, Trška – Dúžek, Plavecký – Kanaet, Matejka, Kokavec – Klimenta, Nemček, Jakubek – Kristin, Ďuriš, Jakubík – Prna, Hudák, Bodnár

    Rozhodčí: Tvrdoň – Knižka, Staššák, Jonák

    Diváci: 902
    ocianews.com