Čerepovec – Omsk 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Nižněkamsk 6:3 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 4:1 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 6:2 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 2:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 3:2 (po pr.)
Riga – Spartak Moskva 3:1 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Avangard Omsk
Čtvrtek 14.11.2019, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:49 (19:21:14)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 19:39.
    Zblokované střely – 10:15.
    Vyloučení – 5:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 2/5.
    Vhazování – 21:40.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Omsku, který svého soupeře dokázal porazit poměrem 5:1. Poslední perioda nám přinesla celkem plynulou hru, přičemž byl k vidění celkem vyrovnaný hokej. Severstal se pochopitelně pokoušel se zápasem něco udělat, ve třetí třetině jsem ale viděli už jen jednu branku, o kterou se v samotném závěru postaral hostující Šumakov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Zanedlouho se hráči dočkají závěrečné sirény. Severstal se pochopitelně smířil s porážkou, nicméně v tuto chvíli operuje kolem branky brankáře Bobkova.
    58:38 Sergej ŠIROKOV - 1:5
     
    58:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    K provedení samostatného nájezdu se nakonec postavil SERGEJ ŠIROKOV, který to udělal znamenitě. Forhendovou kličkou si totiž položil brankáře a poté se mu povedlo zasunout puk vedle betonu až od branky.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vladislav Provolněv – trestné střílení, držení).
     
    58:15
    Na opačné straně to nevyšlo Bodrovovi, kterému utekl puk daleko od hokejky. V posledních minutách je k vidění celkem dost nepřesností, což Omsku vyhovuje.
     
    57:13
    Pokka ještě udržel puk před modrou čárou a sám se po delší době dostal k ohrožení branky. Jeho střela proletěla hodně vedle, Chakimov tak nezasahoval.
     
    56:06
    Už se hraje celkem dlouhou dobu bez přerušení, což ani jednomu celků určitě nevadí. Navíc si další zákroky připsal Bobkov, který naposledy vychytal Trubačjova.
     
    55:13
    Franson nabíjel do tandemu na Vojnova, který se s ničím nerozpakoval a ihned vypustil prudký projektil směr branka, nicméně puk nakonec skončil na mantinelu.
     
    54:02
    Čerepovec se neprokousal přes modrou čárou, naopak se čistým způsobem povedlo zakročit připravenému Košelevovi, který vyhodil tak, aby z toho nebyl icing.
     
    53:03
    Beck se nikým neatakovaný pokoušel natlačit před brankáře Chakimova, kterému se povedlo schovat puk pod sebe. Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    51:20
    Fantastický Bobkov! Čerepovec se po delší době dostal do stoprocentní šance, na zadní tyči navíc zakončoval Trubačjov, který trefil pouze lapačku brankáře.
     
    50:00
    Do konce tohoto duelu zbývá přesně deset minut hry. Avangard nepřipouští žádné větší drama, naopak si stále drží nadějné vedení hned o tři přesné zásahy.
     
    49:10
    Semjonov se bleskovým způsobem dostal do pásma, kde se pokusil o střelu švihem. Ta nakonec neprošla až na brankáře, naopak jí zablokoval soupeř.
     
    48:02
    Omsk si ve vlastním pásmu nedal pozor na Kodolu, který nebezpečně pálil ke vzdálenější konstrukci. Bobkov si i tentokráte poradil, jeho celek ihned otáčí hru.
     
    47:05
    Sledovali jsme přetahovanou u zadního hrazení, to nakonec dopadlo lépe pro hostující celek. Pokka navíc ihned vyhodil na druhou stranu, což znamená úspěšné oslabení.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 33. Morozov (Chipchura) – 3. I. Makarov, 6. Dědunov (I. Makarov, Pokka), 22. Andrighetto (Šumakov, Klinkhammer), 39. Beck (Vojnov), 59. Širokov (TS)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (6. Chakimov) – Kudako, Provolněv, N. Chlystov, Kinrade, Chabarov, Chochlov, Sizov – Morozov, Jakimov (A), Kodola – Liška, Chipchura, Kapustin – Geraskin, Trubačjov (C), Markovin – Gračjov, J. Bodrov, Monachov (A) – Kazakov.
    Avangard Omsk: Sudnicin (2. Bobkov) – Pokka, Bondarev, Franson (A), Vojnov, Martynov, Manuchov – Andrighetto, K. Semjonov, Širokov (A) – Beck, Klinkhammer, Šumakov – A. Potapov, Stas (C), Dědunov – Košelev, Pjanov, I. Makarov.

    Rozhodčí: Ansons, Kulakov – Viljugin, Šislo
    ocianews.com