Martin – Skalica 2:1 (kon.) | Levice – Pov. Bystrica 6:3 (kon.) | Žilina – Spišská N. Ves 2:1 (kon.)
Dubnica – Topoľčany 2:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Trnava 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK Skalica
sk Pátek 15.11.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Počítali sme od začiatku stretnutia s náporom domáceho tímu, čo sa aj potvrdilo. Súper výborne korčuľoval, dostával nás pod tlak, pričom si vypracoval dostatok šancí. Vo viacerých momentoch nás podržal brankár. Snažili sme sa, aby sme mali pokrytý predbránkový priestor a nevznikali dorážky. S podporou brankára sa nám to darilo, dostali sme sa do vedenia. Nevýhodou bolo, že sme 42 sekúnd pred koncom druhého dejstva inkasovali vyrovnávajúci gól. Vzápätí na to sme mali príležitosť ísť do vedenia. Gól sme nestrelili. V tretej tretine sme mali výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, dostali sme sa do pásma, stratili sme ale puk, čo rozhodlo. Martin bol aktívny v oslabení, nedokázali sme sa presadiť. Na druhej strane naši hráči bojovali až do konca. Musíme dať preto hlavy hore a pokračovať ďalej."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Som spokojný nielen s výsledkom ale aj hrou. Rozdiel bol naozaj tesný, Skalica dnes hrala umný hokej. Výsledok v Bratislave z jej strany nebol určite náhodný. Čo sa týka nášho tímu, musím hráčov pochváliť za prístup po každom jednom striedaní. Nechválim často, dnes sme ale mali veľmi dobrý pohyb, dobre sme korčuľovali, fungovala nám kombinačná hra pričom sme sa držali aj v defenzíve. Súpera sme prakticky počas zápasu pustili len do dvoch prečíslení. Jediné, v čom sme neuspeli, bola efektivita. Mali sme množstvo striel, nahodených pukov, ale rovnako ako povedal kolega, jeho tím si svoje pásmo výborne pokrýval. Čo sa nepodarilo zlikvidovať obrane, zlikvidoval brankár. V zápase sme zaznamenali 58 streleckých pokus vrátane nahodených smerom na bránku. Paradoxom je, že sme práve rozhodujúci gól zaznamenali vo vlastnom oslabení. Samozrejme, sme vďační za tri body, aj za divákov, ktorí vycítili, že za stavu 1:1 mužstvo potrebuje povzbudiť. Dívam sa ako ľudia v Martine hokeju rozumejú. Vycítili moment, kedy mužstvo potrebovalo pomôcť. Nielen hráčom ale aj divákom chcem poďakovať za podporu."

    Daniel Štumpf (útočník HK Skalica): "Určite kvalitné stretnutie, ktoré sme si všetci odmakali. Martin hrá v domácom prostredí veľmi dobre, čo sme vedeli. Škoda druhého inkasovaného gólu počas našej presilovej hry. Mrzí nás strata bodov, minimálne jeden sme si dnes zaslúžili. Škoda, aj také zápasy sú. Máme určite dobrý tím, ktorý si sadol. Máme výborných korčuliarov, každému tímu sa hrá proti nám ťažko. Je pravda, že nám dnes pomohol brankár. Držal nás nad vodou, dal nám príležitosť bodovať. Do istého stavu, do istej minúty sme boli v hre. Opäť škoda nepremenených príležitostí, mali sme ich dosť. Každý samozrejme sleduje tabuľku, v hre je ale ešte veľa bodov. Nebolo by preto správne, nechať sa zväzovať tabuľkou. Našou úlohou je snažiť sa pozbierať čo najviac bodov. Túto sezónu je veľká vyrovnanosť tímov oproti predchádzajúcej sezóne. Všade sa ťažko hrá, máme však svoju kvalitu a chceme bodovať s každým. Pred sezónou boli určité prognózy, máme tu november, je ešte priskoro hovoriť o tom, kto má najväčšiu šancu vyhrať titul. Vidíme ale, že stretnutia môžu dopadnúť akokoľvek."

    David Videlka (útočník HK VITAR Martin): "Je jedno, či zvíťazíte 2:1 alebo 7:2, čo sa týka bodov. Je však vidieť, že sme v predchádzajúcich dvoch stretnutiach zlepšili našu hru v defenzíve. Sme radi, že neinkasuje vyšší počet gólov, naďalej je prioritou zbierať v domácom prostredí body. Je ďalej úplne jedno, kto takéto stretnutie rozhodne. Dnes celý tím pracoval do konca, drel a veril, že rozhodneme v tretej tretine. Spoločná práca sa ale oplatila, každý jeden hráč dnes k tomu pomohol. Že sa rozhodlo, že to padlo na mňa, nie je podstatné. Musím vyzdvihnúť výkon brankára Bernáta, ktorý chytal famózne už druhé stretnutie. Vedeli sme, že Skalica nebude zlý súper. Hralo sa o víťazstvo, o tri body, ktoré sme získali. V zostávajúcich siedmich minútach sme si povedali, že našou defenzívou, ktorú zlepšujeme, udržíme víťazstvo. Nechceli sme sa hnať dopredu. Je úplne jedno, či zvíťazíte 4:1 alebo 2:1, dôležité sú tri body, ktoré máme. Pre nás je dôležitý postup v tabuľke, čo najvyššie umiestnenie pred play-off. V stredu nás čaká náročné stretnutie v Topoľčanoch. Bolo by výborné, ak by sme dokázali zvíťaziť, na horúcej pôde v Topoľčanoch to ale nebude nič jednoduché. Budeme sa ale snažiť ísť za víťazstvom. Rovnako tak ako aj v prípade stretnutia s výberom do 18 rokov, čo je viac-menej povinné víťazstvo. Každým krokom, stretnutím chceme ísť teraz vyššie a posúvať sa v tabuľke. Ambície sú v tomto tíme vysoké. Vyhlasuje sa samozrejme, že naším cieľom je víťazstvo v súťaži, ktoré ale závisí aj od vedenia, či sa dokážeme posilniť. My sa samozrejme snažíme ísť do každého stretnutia naplno, trénovať, pričom samotné zápasy sú len čerešničkou na torte." (22:19:04)
     
    Martin si po dramatickom závere ustrážil víťazstvo 2:1. Góly: 40. Jurášek (Paulíny, Rudzan), 52. Videlka (Brezniak, Tabaček) – 27. Štumpf (Šmída).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Šmída medzi kruhmi. Hostia naďalej so šiestimi hráčmi.
     
    59:21
    Oddychový čas hostí.
     
    59:21
    Horváth sa ocitá v postavení mimo hry. Zbytočná chyba.
     
    59:06
    Horváth sa rútil na domácu bránku. Brezniak mu v tom chcel zabrániť.
     
    58:39
    Oddychový čas domácich.
     
    58:34
    Trutt opúšťa bránku. Hostia hrajú power-play.
     
    58:16
    Štumpf z diaľky. Hostia ešte aj striedali.
     
    57:31
    Hostia už zúžili hru na tri formácie. Aktuálne to skúša po ľavej strane Klučiar.
     
    56:47
    Šmída sa pokúšal o prienik medzi dvoma hráčmi. Tí ho odstavili k mantinelu.
     
    56:07
    Langhammer udržal puk v útočnom pásme. Až na druhý pokus dokázal Janík dostať puk do bezpečia.
     
    55:38
    Domáci sa ponúkajú prihrávkami. Až kým to sami nepokazia.
     
    55:11
    Paulíny spoza bránky. Jurášek sa pri dorážke nepresadil.
     
    54:59
    Daniel Štumpf (SKA) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    54:09
    Matejka sa dopúšťa zakázaného uvoľnenia. Tentoraz bez zbytočných emócií.
     
    53:52
    Zakázané uvoľnenie na domácej strany. Fanúšikovia sa búria.
     
    53:21
    Šimon odtlačil Mikulu do rohu. Hostia očividne aktívnejší.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 40. Jurášek (Paulíny, Rudzan), 52. Videlka (Brezniak, Tabaček) – 27. Štumpf (Šmída)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Matejka, Tabaček – Dvořák, Burzík – Šimon, Rusina – Themár, Ligas – Brezniak, Murček, Poliaček – Rudzan, Paulíny, Jurášek – Videlka, Dírer, Pokrivčák – Babka, Langhammer, Nauš
    HK Skalica: Trutt (Ovečka) – Horváth, Škápik – Mikéska, Janík – Hohl, Hílek – Moritz, Melicher – Okoličány, Šmída, Štumpf – Mikula, Pulščák, Klučiar – Trnka, Dvonč, Kotzman A. – Koziot, Kotzman P., Tenčan

    Rozhodčí: Vido – Číž, Staššák, Majling

    Diváci: 1020
    ocianews.com