Slavia – Chomutov 1:4 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (po pr.) | Litoměřice – Motor ČB 5:8 (kon.)
Benátky n/J – Poruba 2011 6:2 (kon.) | Kadaň – Frýdek-M. 2:7 (kon.) | Prostějov – Sokolov 4:2 (kon.)
Jihlava – Přerov 0:1 (po pr.) | Třebíč – Havířov 4:3 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:8 (2:2, 1:5, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 16.11.2019, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u šlágru 22. kola hokejové Chance ligy. V tomto kole přivítá aktuálně druhý tým tabulky HC Stadion Litoměřice lídra ČEZ Motor České Budějovice. Přeji Vám příjemné počtení.
     
    Oba týmy v současnosti sbírají body jak na běžícím pásu. Litoměřický Stadion neokusil hořkost porážky již pět zápasů v řadě. To vítězná šňůra Motoru se line už podstatně delší dobu. Českobudějovičtí neprohráli již v jedenácti zápasech za sebou. Před duelem s Litoměřicemi navíc posílili o zkušeného beka Conora Allena, který naposledy hájil trikoty extraligových týmů z Plzně a Hradce Králové. Byť tedy do vzájemného duelu ještě nenastoupí. To Stadion spíše musí počítat ztráty. Tou poslední je produktivní útočník Matěj Beran. Ten si ve čtrnácti odehraných zápasech za kališníky připsal třináct bodů.
     
    Poslední vzájemný zápas byl jistě velkým překvapením kola. Vždyť kališníci dokázali svého soupeře na domovském ledě v českobudějovické Budvar aréně smést vysoko 6:2. O to se celkem zasloužili Daniel Voženílek, Aleš Pavlas a Patrik Marcel, všichni nasbírali po dvou kanadských bodech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Gaspar, Kukla, Marcel (A), Dajčar, Mlčák, Strejček, Krutil – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – Šik, Vitouch, Kangas – M. Havelka, Přikryl, Kropáček.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Babka, Lytvynov, Pavel – Gilbert, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, Endál – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Prokeš, J. Veselý.

    Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Flegl, Belko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    První akce a první střela Litoměřic! Z levé strany si najížděl na branku Peter Jánský. Jeho střelu ale Klouček chytil do lapačky.
     
    00:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., sekání).
     
    00:43
    Motor využil svou první přesilovku v usazení se v útočném pásmu. Tomáš Král tak musí čelit obrovskému tlaku, zatím mu ale zvládá odolávat.
     
    02:12
    Domácí v plném počtu.
     
    02:39
    Od vlastní branky se snažil o rozehrávku Patrik Marcel. Naproti tomu ale Budějovičtí blokují na modré čáře a nepouští svého soupeře ven z vlastní třetiny.
     
    03:38
    David Gilbert si velmi rychle najel ven ze třetiny a snaižil se o přímou střelu na Krále. Cestu mu ale zkřížil Michael Gaspar, který ho odstavil od kotouče. Českobudějovičtí se ale stále drží nedaleko litoměřické brány.
     
    04:59
    Z obranného pásma chtěl rozehrát Patrik Marcel. Peter Jánský ale kotouč nedokázal zachytit, ten se posléze odrazil až na zakázané uvolnění.
     
    05:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde rychle do vedení! Klozovu nahrávku převzal v levém kruhu MARTIN NOVÁK, který našel volnou skulinu u levé tyče svatyně Tomáše Krále. Asistence: Jan Kloz.
    05:14 Martin NOVÁK - 0:1
     
    06:20
    Na druhé straně se rychle utrhl Markus Korkiakoski. Jemu samotnému ale sjel kotouč příliš daleko před sebe, čímž jej dokázal ubránit pro svůj tým Ivan Lytvynov.
     
    07:02
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., sekání).
     
    07:31
    Hra čtyři na čtyři zatím o něco více sedí hráčům Motoru. Ti se drží v útočném pásmu. Ke střele se záhy dostal David Gilbert. Svou střelou ale vysoko přepálil branku Kloze.
     
    09:02
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    09:57
    Kališníci se dostali k dalšímu výjezdu na branku. Sice se k samotné střele, avšak udrželi se alespoň v útočném pásmu.
     
    10:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Niklas Pavel – 2 min., krosček).
     
    10:35
    Svou přesilovku zahájil Stadion pozvolnou rozehrávkou od Miroslava Kukly. Motor se ale záhy dostal ke kotouči. A konkrétně Radek Prokeš, který se rychle vyřítil proti Králově brance.
     
    11:37
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci využívají přesilovku a srovnávají vývoj skóre! Od modré prudce vypálil Patrik Marcel, jehož střelu, odraženou od gólmana, dopravil rychle do brankové sítě MARTIN KADLEC. Asistence: Patrik Marcel a Josef Jícha.
    11:37 Martin KADLEC - 1:1
     
    12:45
    A další výjezd Motoru na soupeřovu branku. Ke střele se dostal Lukáš Endál. Pod velkým úhlem ale nedokázal Krále překonat, navíc celou situaci ohlídal Michael Krutil.
     
    13:16
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., držení).
     
    13:35
    Tak to byla enormní šance Českých Budějovic! Přesnou přihrávku do mezikruží převzal Lukáš Endál, jehož střelu ale Král pohotově vykryl.
     
    14:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesto Motor nakonec využívá přesilovku! Od modré prudce napálil kotouč na branku KAREL PLÁŠIL, po čemž kotouč zaplul přesně k pravé tyči branky Tomáše Krále. Asistence: Jan Kloz.
    14:11 Karel PLÁŠIL - 1:2
     
    15:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Vít Christov – 2 min., faul kolenem).
     
    15:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V dnešním utkání budou hrát přesilovky jistě velkou roli. Již třetí z nich je totiž využitá. Nešťastně odražený kotouč od gólmana Kloučka převzal MARKUS KORKIAKOSKI, který z těsné blízkosti uklidil kotouč od naprosto volného prostoru branky Motoru. Asistence: Kristian Kangas a Peter Jánský.
    15:57 Markus KORKIAKOSKI - 2:2
     
    16:25
    Středním pásmem se snažil probít Martin Novák. Řada kliček mu ale k samotnému průjezdu na branku nevyšla. Obrana Litoměřic mu precizně blokovala průjezd.
     
    17:47
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., sekání).
     
    17:53
    Kališníci se probíjejí z rohu kluziště. Tak usilovně, až sudí ztratili kotouč z dohledu a vhazovalo se tak ve středním pásmu.
     
    18:11
    Miroslav Kukla se drží na rozehrávce svého týmu v obranném pásmu. Rychle své spoluhráče nasměroval do útočného pásma, kde ale kališníci nic nedokázali vytvořit.
     
    19:01
    Při svém nájezdu nestačil Radek Prokeš na Daniela Voženílka. Stadion tak dokázal obrátit hru a vydal se před Kloučka.
     
    19:47
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je u konce! K vidění byl celkem atraktivní boj, který přinesl mnoho šancí na obou stranách. O něco málo více ze hry ale měli Českobudějovičtí, kališníci za to sázeli na využívání přesilovek, z nichž padly oba jejich góly. Proto do druhé třetiny vstupují oba za vyrovnaného stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    První buly druhé třetiny připadlo kališnickým hokejistům. Načež se rozhořel litý boj o kotouč ve středním pásmu.
     
    21:15
    Vyhozený kotouč za brankou zastavil Milan Klouček.
     
    21:57
    Hned dvě velké šance Stadionu v krátkém čase! V obou případech se do akce zapletl Martin Kadlec. Poprvé si najížděl sám, avšak bek Motoru ho zastavil, podruhé vytvořil krásnou příležitost pro Davida Vitoucha. Ten si ale sjel dost dopředu a Klouček jeho střelu zastavil.
     
    22:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se opět ujímá vedení! V těsné blízkosti se dostal k dorážce MARTIN NOVÁK, který si posunutím kotouče za branku připisuje svůj druhý dnešní gól. Asistence: Karel Plášil a Jan Kloz.
    22:57 Martin NOVÁK - 2:3
     
    23:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to nikterak dlouho a Motor své vedení navyšuje! Po samostatném výpadu se opřel v levém kruhu do kotouče MIROSLAV HOLEC a tvrdě rozvlnil síť za zády Tomáše Krále. Asistence: Matouš Maxmilián Venkrbec.
    23:34 Miroslav HOLEC - 2:4
     
    24:51
    Českobudějovičtí se dostali k pozvolné rozehrávce. Ke střele se ale tentokrát nedostali.
     
    25:33
    Na druhé straně si ovšem aktivně počínal David Vitouch. Při dvou nájezdech ale vždy narazil na budějovického beka, který ho od kotouče odstavil.
     
    26:02
    Rychlý nájezd Filipa Přikryla přes pravý kruh! Z něj také vypálil, avšak Klouček měl celou situaci na očích a puk bez větších obtíží pokryl.
     
    26:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Niklas Pavel – 2 min., hrubost).
     
    27:18
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci se opět dostávají na dostřel! MARTIN KADLEC se utrhl do samostatného nájezdu na Kloučka, jehož si krásně vymíchl a vstřelil svůj druhý dnešní gól. Asistence: Michael Gaspar.
    27:18 Martin KADLEC - 3:4
     
    28:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Masivní přestřelka pokračuje dalším gólem Motoru! Tentokrát se do výjezdu proti Královi dostal RADEK PROKEŠ, který velmi pohotově překonává litoměřického gólmana. Asistence: Pavel Pýcha a Karel Plášil.
    28:12 Radek PROKEŠ - 3:5
     
    29:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., krosček).
     
    29:24
    Motor zatím pomalu rozehrává od Milana Kloučka. Záhy se sice dostal na opačný konec kluziště, avšak Litoměřičtí z první vyhodili kotouč ven ze třetiny.
     
    30:37
    Josef Jícha krásně našel Otakara Šika napravo od něj. Mladý litoměřický forvard vypálil, avšak Klouček zůstal ve střehu.
     
    31:12
    Domácí v plném počtu.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., hákování).
     
    31:22
    Svou další přesilovku zahájil Motor souhrou v útočném pásmu. Tam jej sice kališnická obrana drží zkrátka, vytěsnit jej ven z pásma ale nemohou.
     
    33:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je tu další využitá přesilovka! Motor využil svého tlaku a ZDENĚK DOLEŽAL přesně nasměroval z mezikruží kotouč pod betony gólmana Krále. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
    33:05 Zdeněk DOLEŽAL - 3:6
     
    33:58
    Českobudějovičtí se stále drží u kotouče a rozehrávají od vlastní branky. Hlouběji než do středního pásma se ale dostat nemohou.
     
    35:15
    Velkou šanci měl před sebou Kristian Kangas! Sám se ocitl těsně před brankou a vypálil po ledě na Kloučka. Trefil se ale přímo do betonů českobudějovického brankáře.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., krosček).
     
    36:51
    Českobudějovičtí se opět drží v útočném pásmu a kombinují před Králem.
     
    38:19
    Domácí v plném počtu.
     
    38:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor rozjel doslova demolici svého soupeře! Po chybě litoměřického obránce se do střely dostal RADEK PROKEŠ, který zvyšuje již na rozdíl čtyř branek. Asistence: Vít Christov a Jakub Babka.
    38:33 Radek PROKEŠ - 3:7
     
    39:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., pozdní dohrání).
     
    39:53
    Ještě v posledních chvílích se Motor snaží o vstřelení osmé branky, kališníci ale vyhodili kotouč ke Kloučkovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla zcela v režii českobudějovického týmu. Hosté dokázali za záda Tomáše Krále vstřelit hned pět kotoučů. Do závěrečné periody tak vstupují s výrazným náskokem a takřka jistě si kráčejí pro dvanáctou výhru v řadě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Stadion Litoměřice: ze hřiště odchází Tomáš Král, přichází Adam Beran.
     
    40:27
    I třetí třetinu zahájil svým přesilovkovým tlakem Motor. K samotné střele se ale nemohou dostat.
     
    41:34
    Kališníci zvládají účinně bránit a vyhazovat kotouče ven ze třetiny.
     
    41:39
    Domácí v plném počtu.
     
    42:15
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., sekání).
     
    42:40
    Kališníci se do útočné třetiny dostávají několika samostatnými výjezdy směrem k brance Milana Kloučka. Ty ale Motor zatím zvládá blokovat a soupeře odstavovat od šance.
     
    43:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ani oslabení nezabránilo Motoru od vstřelení gólu! RADEK PROKEŠ si chytře zastavil kotouč před brankovištěm a připisuje si v tomto utkání hattrick! Bez asistence.
    43:57 Radek PROKEŠ - 3:8
     
    44:15
    Hosté v plném počtu.
     
    44:46
    I po vyrovnání početních sil pokračuje Motor ve svém útočném tažení na branku. Svůj obranný prostor ale kališníci v tuto chvíli hájí celkem účinně a nepustí soupeře k další střele.
     
    45:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Filip Přikryl.
     
    46:01
    Utkání se začíná velmi vyostřovat! Před Adamem Beranem došlo k tuhé šarvátce. Díky tomu se na litoměřické trestné lavici tísní již čtyři hráči.
     
    46:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miroslav Holec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hrubost).
     
    47:25
    Motor stále kombinuje v útočném pásmu a zcela s poklidem ostřelují Beranovu branku. Ten ale zvládá úspěšně hájit prostor svého brankoviště.
     
    48:28
    Domácí v plném počtu.
     
    49:17
    Po krátkém výjezdu Litoměřic se do hry znovu dostal Motor. Ten se i nadále drží v útočném pásmu a hledá vhodnou palebnou pozici.
     
    49:53
    Dlouhý výhoz kotouče zastavil v obranném pásmu Jan Mlčák. Kališnický bek se následně pokoušel o nasměrování svého týmu do středního pásma.
     
    50:44
    Milan Klouček zastavil puk za vlastní brankou. Nenasměroval ho ale nijak daleko před sebe, kališníci se tak sami snaží něco vytvořit před brankou Motoru.
     
    51:48
    Motoru se nedaří probít se ven z obranného pásma.
     
    52:12
    Nijak dlouho netrvalo nekonání hry před Adamem Beranem, výhoz kališníků totiž doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    52:50
    Do další rvačky se dostal Otakar Šik!
     
    52:50
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Otakar Šik – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Veselý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2+2 min, hrubost).
     
    53:23
    V útoku se pro tuto chvíli drží litoměřičtí hokejisté. Sami se ovšem nedokáží dostat ke střele na Kloučka.
     
    54:37
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 5 min. + osobní trest do konce utkání, faul kolenem).
     
    54:50
    Jan Veselý se vrátil zpět na ledovou plochu.
     
    55:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Již třetí využitá přesilovka kališníků v tomto utkání! Do samostatného průniku se dostal VOJTĚCH STŘONDALA, který tak vsítil alespoň kontaktní branku Stadionu. Asistence: Markus Korkiakoski.
    55:58 Vojtěch STŘONDALA - 4:8
     
    56:23
    Kališníci, povzbuzeni další gólovou trefou, se nadále drží v útočném pásmu a čekají na vhodnou příležitost k dalšímu prověření gólmana Kloučka.
     
    57:01
    Souhra kališníků v útočném pásmu pokračuje i nadále. Proti tomu se ovšem staví obrana Motoru, které se daří blokovat řadu soupeřových šancí.
     
    58:09
    Motor rozjíždí průnikovku proti Beranovi. Daleko se ale nedostal, již za modrou kališníci dokázali puk zblokovat.
     
    58:53
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    VOJTĚCH STŘONDALA je v samém závěru utkání celkem při střelecké chuti, neboť v krátkém čase střílí již druhý gól a částečně dramatizuje dnešní utkání. Asistence: Otakar Šik a Miroslav Kukla.
    58:53 Vojtěch STŘONDALA - 5:8
     
    59:51
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Litoměřičtí ještě v závěru dokázali lehce zmírnit nepříznivý stav a stvrdit tak stav tuhé přestřelky mezi oběma soupeři. Ve šlágru kola je ale šťastnější jihočeský tým, který navyšuje svou vítěznou šňůru již na úctyhodných dvanáct zápasů.
     
    Odsud z Kalich Areny je to pro dnešek ode mne vše. Přeji vám hezký zbytek sobotního večera a někdy příště u dalších online přenosů na počtenou! (19:34:55)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. M. Kadlec (Marcel, Jícha), 16. Korkiakoski (Kangas, Jánský), 28. M. Kadlec (Gaspar), 56. Střondala (Korkiakoski), 59. Střondala (Šik, Kukla) – 6. M. Novák (J. Kloz), 15. Plášil (J. Kloz), 23. M. Novák (Plášil, J. Kloz), 24. Holec (Venkrbec), 29. Prokeš (Pýcha, Plášil), 34. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), 39. Prokeš (Christov, Babka), 44. Prokeš


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (41. A. Beran) – Gaspar, Kukla, Marcel (A), Dajčar, Mlčák, Strejček, Krutil – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – Šik, Vitouch, Kangas – M. Havelka, Přikryl, Kropáček.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Babka, Lytvynov, Pavel – Gilbert, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, Endál – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Prokeš, J. Veselý.

    Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Flegl, Belko
    thejrc.org