Lucembursko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Bulharsko – Česko 1:0 (kon.)
Kosovo – Anglie 0:4 (kon.) | Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Island 1:2 (kon.)
Albánie – Francie 0:2 (kon.)
konec
Bulharsko
1:0 (0:0)
Česko
Neděle 17.11.2019, 18:00 • Natsionalen Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že česká reprezentace nestačila v posledním utkání kvalifikační skupiny na Bulharsko, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:58:28)
     
    V posledním utkání kvalifikační skupiny na EURO národní tým prohrál v Bulharsku. Sice pravděpodobně rozhodla trefa z těsného ofsajdu, ovšem hra naší reprezentace byla hlavně ve druhém poločase nemastná – neslaná. Dluhou se čekalo na závěrečný tlak České republiky, který bohužel nepřišel, a tak zelené dresy na úvod štěstí nepřinesly. Naopak Bulharsko se raduje a po odvolání téměř všech mužů kolem reprezentace, se raduje z cenného vítězství. Reprezentační kariéru dnes navíc ukončil kapitán Ivelin Popov, který se sice loučí třemi body, ale bohužel pro něj před prázdnými tribunami.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tomáš Souček roztáhl hru do strany, kde se pohyboval český kapitán. Vladimír Darida poté ale přihrávkou před branku našel jen soupeře, a tak národní tým ani po přechodu do otevřené obrany neuspěl.
     
    90+3
    Ve druhém poločase téměř Jakub Jankto (Česko) vidět nebyl. Ovšem aktuálně neudržel nervy na uzdě a zakopl balon až na tribunu. Hlavní rozhodčí za tento prohřešek českého záložníka trestá.
     
    90+2
    Žlutou kartu ještě vidí Georgi Georgiev (Bulharsko), který při výkopu hru příliš zdražoval.
     
    90+2
    Na hranici šestnáctky spolupracovali Lukáš Masopust a Martin Doležal. Jenomže míč jim utekl k obráncům, kteří následně nastřelil ještě útočníka Jablonce, a tak se bude kopat od branky.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje opět čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Kristijan Malinov, přichází Aleksandar Cvetkov.
     
    88
    Kristijan Malinov potřeboval ošetření, a tak byl na hrací plochu vpuštěn lékařský tým. Domácí hráč se po chvíli zvedl a odešel po svých za postranní čáru.
     
    87
    Už běží sedmaosmdesátá minuta a národní tým stále prohrává. Josef Hušbauer atakoval Kristijana Malinova, což bylo dle Bulharska nedovolené. Češi se vydali do akce, ovšem centr byl nepřesný.
     
    86
    Domácí mužstvo rozehrávalo další standardní situaci, kterou rozehrál Petar Zanev. Za obranu tentokrát mířil Vasil Božikov, ovšem před ním zasáhl Martin Doležal. Z rohového kopu Bulharsko zakončení nevyprodukovalo.
    84. Martin Doležal odmítl vyrovnání z jasné pozice
     
    84
    Na levé straně šestnáctky výborně pracoval Josef Hušbauer, který přihrávku po zemi poslal za malé vápno, kde se nacházel Martin Doležal. Útočník Jablonce měl na kopačce vyrovnání, ovšem v jasné pozici branku přestřelil.
     
    82
    Další střelou zpoza velkého vápna se prezentoval Josef Hušbauer, který mířil přesně k levé tyči. Balon před bulharským brankářem ještě skočil, ovšem Georgi Georgiev si znovu skvěle poradil. Po centru od praporku ještě hlavičkoval Tomáš Souček, kterému zřejmě není souzeno.
     
    81
    Z velké dálky se znovu napřáhl český kapitán, jehož zakončení bylo sražené na další rohový kop. Sám Vladimír Darida poslal míč na malé vápno, odkud byl ale odvrácen.
     
    80
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Zdeněk Ondrášek, přichází Martin Doležal.
    79. Daridův pokus k tyči vyrazil skvěle chytající brankář Bulharska
     
    79
    Jaroslav Šilhavý přichystal poslední střídání, do hry přijde Martin Doležal. Ještě před vystřídáním si za šestnáctkou přehodil míč na levačku Vladimír Darida, jehož pokus mířil k pravé tyči. Ovšem domácí brankář zaznamenal další výborný zákrok.

    Michal Luxa

    Branky: 56. Božikov (Despodov)

    Karty:   50. Kostadinov (BUL), 90+2. G. Georgiev (BUL) – 64. Kúdela (CZE), 90+3. Jankto (CZE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:10. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:13.
    Bulharsko: G. Georgiev – S. Popov, Božikov, Terziev, Zanev – Malinov (89. Cvetkov), Kostadinov – I. Popov (C) – Despodov (69. Krajev), Marcelinho, Wanderson (72. Nedělev).
    Náhradníci: P. Iliev, Mihajlov – K. Dimitrov, Isa, G. Ivanov, Krajev, Nedělev, Slavčev, V. Popov, Čorbadžijski, Cvetkov, D. K. Iliev.

    Česko: O. Kolář – Kadeřábek, Čelůstka, Kúdela, Bořil – T. Souček, Král (71. Hušbauer) – Ševčík (66. Masopust), Darida (C), Jankto – Ondrášek (80. Doležal).
    Náhradníci: Pavlenka, Vaclík – Brabec, Coufal, Doležal, Hušbauer, Kalas, Kalvach, Krejčí, Krmenčík, Masopust.

    Rozhodčí: Karasev – Demeško, Gavrilin (všichni RUS)
    thejrc.org