Lucembursko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Bulharsko – Česko 1:0 (kon.)
Kosovo – Anglie 0:4 (kon.) | Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Island 1:2 (kon.)
Albánie – Francie 0:2 (kon.)
konec
Albánie
0:2 (0:2)
Francie
Neděle 17.11.2019, 20:50 • Arena Kombëtare, Tirana • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám vás u posledního kvalifikačního zápasu skupiny H, který vlastně vůbec nic už neřeší. Proti sobě se totiž postaví Albánie a Francie.
     
    Pokud se podíváme na tabulku zjistíme, že Albánie ztratila šanci na postup, jelikož ztrácí sedm bodů na Turecko. Domácí celek v dosavadním průběhu posbíral třináct bodů, takže se nemá za co stydět. Pokud se budeme bavit o Francii, tak to je úplně jiná káva. Favorit celé skupiny potvrdil papírové předpoklady a vyhřívá se na vedoucí pozici. Franci společně s Tureckem postupují na závěrečný turnaj.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Beriša – Hysaj (C), Djimsiti, Dermaku, Veseli – Bare, Gjasula, Lenjani – Qose – Manaj, Balaj.
    Náhradníci: Hoxha, Strakoša – Ismajli, Memolla, Memušaj, Mihaj, Ndoj, Ramadani, Roši, Seferi, Traši, Uzuni.

    Francie: Mandanda – Varane (C), Lenglet, Kimpembe – Dubois, Moussa Sissoko, Tolisso, F. Mendy – Griezmann – Ben Yedder, Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Maignan – Digne, Fékir, Guendouzi, Kanté, Lemar, Mbappé, NDombèlé, Pavard, K. Zouma.

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (všichni SVN).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí ze Slovinska zahájil dnešní střetnutí, Albánie se hned hnala do akce a Raphaël Varane musel přijít s obranným skluzem. Následný centr mířil před branku, kde se do menších obtíží dostal Steve Mandanda.
     
    2
    Arena Kombëtare je novým stánkem, na kterém se dnes hraje první střetnutí. Ještě pro upřesnění, domácí celek hraje v červeném, naopak Francie se oblékla do bílé sady.
     
    3
    Situaci na střelu měl přichystanou Keidi Bare, který se k pokusu neodhodlal a Albánie o balon přišla. Sledujeme tak postupný útok favorita z Francie.
     
    5
    Stále sledujeme útočné tažení Francie, která byla vytlačena na vlastní polovinu hrací plochy. Zajímavé bude sledovat, jak se na trávníku srovná útočné trojice.
     
    6
    Na pravé straně se přes soupeře dostal Léo Dubois, který nabral velkou rychlost. Jeho centry byl ale odehrán za postranní čáru. Míč pak putoval na levou stranu, kde se o centr pokusil Ferland Mendy, ale bude se jen kopat od branky.
     
    7
    Podle prvním obrázků to vypadá, že trávník není v optimální kondici, což by mělo vyhovovat spíše domácímu mužstvu. Sledujeme faul, jehož se dopustil Elseid Hysaj.
     
    8
    Francie právě vstřelila branku!
    K rozehrání standardní situace se postavil Antoine Griezmann. který na první tyči našel CORENTINA TOLISSA. Jeho hlavička zamířila přesně k levé tyči, kam se Etrit Beriša nedostal. Asistence: Antoine Griezmann.
    8. Corentin TOLISSO - 0:1
     
    10
    Hostující celek je znovu u balonu a opět sledujeme jeho kombinační hru. Hráči v bílých dresech po rychlé brance nemají kam pospíchat.
     
    11
    Rey Manaj se vydal středem do útoku, proti němu ale stála hned trojice soupeřů. Fanoušci na tribunách se hodně zlobí, protože se zřejmě jednalo o faul.
     
    13
    Presnel Kimpembe se pokusil o dlouhý pas, který mířil do šestnáctky, a za nímž běžel Olivier Giroud. Z branky ale vystartoval Etrit Beriša, který celou akci překazil.
     
    14
    Za šestnáctkou se přihrávkou prezentoval Elseid Hysaj, ovšem Rey Manaj balon nezpracoval. Ovšem Francie se po zisku míče znovu vzdala a bude se dál bránit.
     
    15
    Jenomže hráči v červených dresech byli vytlačeni až k vlastnímu pokutovému území. Následně přišel pas za obranu, ovšem Bekim Balaj se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    16
    Krásnou přihrávku vymyslel Antoine Griezmann, který viděl nabíhajícího spoluhráče. Následně mířila přihrávka do druhé vlny, ale Albánie se ubránila.
     
    17
    Na stadionu panuje i přes nepříznivý stav výborná kulisa. Navíc se domácí hráči nacházejí u balonu, ovšem Steve Mandanda byl znovu pozorný a akci Albánie překazil.
     
    19
    Na levé straně si chtěl Antoine Griezmann narazit s Mendym, což se také stalo. Ovšem přihrávka druhého psaného byla zastavena domácím kapitánem.
     
    20
    Ferland Mendy se u postranní čáry dopustil faulu, a tak Keidi Bare mohl rozehrál standardní situaci. Centr mířil na zadní tyč, kde se nacházeli hned tři hráči v červeném. Ovšem Ermir Lenjani na balon sotva doskočil, a tak ohrožení branky nepřišlo.
     
    21
    Prvním potrestaným hráčem dnešního večera je Elseid Hysaj (Albánie), který zastavil rychlý protiútok Francie. Domácí kapitán se zlobí a asi se nyní dá jeho hněv pochopit.
     
    22
    Už to vypadalo, že Elseid Hysaj zakončí, protože se nacházel sám na pravé straně šestnáctky. Místo střely ale přišla přihrávka do druhé vlny, jenže to už Francie přečetla.
     
    24
    Po faulu se k rozehrání volného kopu postavil Antoine Griezmann, který míč kroutil na zadní tyč. Jenže před Olivierem Giroudem zasáhl Etrit Beriša, který skvěle vyběhl.
     
    25
    Pětadvacet minut hry je minulostí a jediná střela na branku skončila gólem. Jinak se ale nehraje v nějakém převratném tempu, což je rozhodně pro fanoušky škoda.
     
    26
    Dalším hráčem, jenž se zblízka podíval na žlutou kartu je Clément Lenglet (Francie), který nechal nohu v souboji a přes ní mu přeletěl Bekim Balaj.
     
    28
    Další centr v šestnáctce odvrátil do strany Presnel Kimpembe, k balonu se ale dostal Kastriot Dermaku, jenž nůžkami vracel hru před branku. Jenomže Francie se znovu ubránila a opět kombinuje.
     
    29
    Moussa Sissoko vytvořil nepřesnou přihrávku, kterou Albánie zachytila. Jenomže úspěšným obranným zákrokem se pak prezentoval Ferland Mendy.
     
    30
    Dost prostoru měl u postranní čáry Ermir Lenjani, jehož centr mířil hodně blízko brance, a tak se míče zmocnil Steve Mandanda.
     
    31
    Francie právě vstřelila branku!
    Téměř osm set minut čekání na gól je pryč a malý muž francouzské reprezentace se znovu raduje! Výbornou práci předvedl Léo Dubois, který na hranici vápna nevypustil snahu získat míč a poté z levé strany přihrál před branku. Do nebezpečného prostoru si naběhl ANTOINE GRIEZMANN, jenž míč uklidil do spodního rohu branky. Asistence: Léo Dubois.
    31. Antoine GRIEZMANN - 0:2
     
    34
    Albánie se sice snaží, ale vysoké centry míří do míst, kam se Steve Mandanda v pohodě dostane. Tentokrát centroval z pravé strany Elseid Hysaj, ovšem jak jeho akce dopadla už víte.
     
    35
    Hráči v bílých dresech dlouho kombinovali na levé strany. Až se k centru odhodlal Presnel Kimpembe, ale jeho snažení bylo odvráceno obranou.
     
    36
    Znovu si Albánie vynutila faul u postranní čáry. Jenomže Keidi Bare poslal míč blízko brance, a tak v pohodě zasáhl francouzský brankář.
     
    38
    První poločase se už blíží ke konci a Franci kontroluje hru. O přenesení hry se postaral Corentin Tolisso, který parádním pasem našel Léoa Duboise, jehož centr byl znovu odvrácen.
     
    39
    Elseid Hysaj hraje na pravé straně opravdu skvěle, ale další jeho pas ze vzduchu sebral Raphaël Varane. Hra se tak rychle otočila a pak před brankou Albánie odvrátil Berat Djimsiti.
     
    40
    Centr od rohového praporku zamířil na hranici malého vápna, kde mezi soupeři vyplul osamocený Clément Lenglet, jehož hlavička zamířila jen těsně nad břevno. Tohle byla příležitost, která by měla konči v brance.
    40. Clément Lenglet (FRA)
     
    41
    Hrací plocha už je opravdu ve špatném stavu. Franci se vydala do otevřené obrany. Přihrávkou před branku se prezentoval Ferland Mendy, ale výborně zareagoval Etrit Beriša, který tak zamezil dalšímu inkasovaným gólu.
     
    43
    Francie kontroluje konec prvního poločasu, který teda moc fotbalové krásy nepřinesl. Ovšem to se asi před zápasem dalo čekat.
     
    44
    Hostující favorit potvrzuje papírové předpoklady a hlavně v posledních chvílích kontrolují utkání. Dá se očekávat, že se duel ponese v podobném duchu i v další části hry.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin navíc.
     
    45+1
    Na útočný výlet se vydal Berat Djimsiti, kterého fauloval Olivier Giroud. Albánie poslala další centr do šestnáctky, který byl znovu odvrácen.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Francie působí tak, jakoby se vůbec nezpotila. Ovšem v úvodu poločasu Albánie hodně kousala. Bohužel pro ni, ale byly pasy nepřesné a nebo si pro ně došla hostující obrana. Favorit zápasu tak potvrzuje papírové předpoklady a kontroluje vývoj střetnutí.

    Stadion sice zažívá premiérové utkání, ovšem stav hrací plochy je po pětačtyřiceti minutách v katastrofálním stavu. Dá se očekávat, že kombinační hry už moc neuvidíme. Navíc je jasné, že stav trávníku se bude dál zhoršovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Kristi Qose, přichází Ledian Memušaj.
     
    46
    Slovinký hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování druhého poločasu. Po chvíli se na pravé straně chtěl uvolnit Elseid Hysaj, jehož fauloval Ferland Mendy.
     
    47
    Na pravé straně postupoval vpřed Keidi Bare, který přihrál na první tyč, kde se nacházeli Elseid Hysaj a Berat Djimsiti. Právě druhý jmenovaný se dostal k nebezpečnému pokusu, který prosvištěl kolem první tyče.
    47. Berat Djimsiti (ALB)
     
    49
    Další akce domácího mužstva nabrala rychlý konec, protože se v ofsajdové pasti ocitl Ledian Memušaj. Jeho přihrávka před branku tak byla už zbytečná.
     
    50
    Hráči v červených dresech vstoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky hodně aktivně, jenže další přihrávku pohlídal Raphaël Varane. Albánie se k míči vrátili, ale přihrávku před branku si pohlídal Steve Mandanda.
     
    51
    Komunikace vázla mezi Beratem Djimsitiem a Ledianem Memušajem, mezi nimiž míč propadl. Celou situaci musel vyřešit Etrit Beriša, jenž míč odkopl.
     
    52
    V náběhu za obranu se nacházel Olivier Giroud, který si míč pokryl výborně tělem. Útočník Chelsea pak tlačil svůj pokus do pravé části branky, ovšem Etrit Beriša předvedl výborný zákrok, a tak je hrdinou okamžiku.
    52. Olivier Giroud (FRA)
     
    54
    Ferland Mendy působí hodně aktivně a znovu se odpoutal od soupeře, ovšem nacházel se v ofsajdu. Franci se rychle k míči vrátila a Antoine Griezmann si naběhl na pravou stranu šestnáctky, odkud přihrávala na zadní tyč. Jenomže domácí brankář celou akci dalším zásahem zmařil.
     
    56
    Další centr z levé strany zamířil na zadní tyč, odkud přišlo zpracování na prsa. Poté se k míči dostal Keidi Bare, jehož pokus srazil nad branku Presnel Kimpembe.
     
    57
    Albánie hraje ve druhém poločase mnohem odvážněji a troufnu si říct, že Francie přestala kontrolovat utkání.
     
    58
    V pohybu se nacházel Léo Dubois, který si chtěl na pravé straně šestnáctky obhodit soupeře. Jenomže po něm sáhl rukou a stáhl jej na zelený pažit.
     
    59
    Keidi Bare hraje prostě úžasně, tentokrát vymyslel průnikovou přihrávku do pokutového území. Za přihrávkou mířil Bekim Balaj, který na míč jen těsně nedosáhl, a tak se bude kopat od branky.
     
    60
    V nebezpečném prostoru před brankou se nacházel Rey Manaj, k němuž se odrazil míč. Domácí hráč okamžitě zakončil, ale míč zablokoval Clément Lenglet. Steve Mandanda měl díky spoluhráči pak už snadnou práci.
     
    62
    Francie by trochu potřebovala zklidnit hru a právě o to se teď snaží. Přihrávka mířila do šestnáctky, kam mířil Olivier Giroud. Jenže míč na útočníka nemířil, a tak se ho zmocnil Etrit Beriša.
     
    63
    Další akce Albánie končí po ruce, kterou nechtěně zahrál Elseid Hysaj. Francie se tak znovu zmocnila míče a bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    64
    Krásnou střelou z halfvoleje se prezentoval Olivier Giroud, jehož pokus vyletěl z levé části šestnáctky. Balon by nejspíše zapadl k zadní tyči, ale Etrit Beriša předvedl další parádní zákrok.
     
    65
    Za ohromného potlesku se žene domácí celek do další útočné akce. Ovšem Ledian Memušaj byl faulován, a tak přijde kombinace na levé straně hrací plochy.
     
    66
    Albánie poslala další centr z levé strany, pas mířil na zadní tyč, kde se nacházel domácí kapitán. Jenže balon na rohový kop odvrátil Ferland Mendy. Po rohovém kopu nepřesně zakončil Rey Manaj, bude se jen kopat od branky.
     
    67
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu, kde si míč chtěl zaseknout Ferland Mendy. Tentokrát na rohový kop zahrál Elseid Hysaj, jenž se nenechal překvapit.
     
    68
    V pravé části pokutového území se nacházel Corentin Tolisso, jehož dělovka mířila k bližší tyči. Ovšem Etrit Beriša štiplavou ránu vyrazil na další roh.
     
    69
    Pro centr k rohovému praporku si doběhl Antoine Griezmann, jehož pas našel před brankou Corentina Tolissa. Jeho hlavička byla nepřesná a zamířila pouze nad břevno.
     
    70
    Francie drží míč na vlastní polovině, ovšem Albánie vytáhla napadání hodně vysoko. Domácí celek následně získal balon a předvede nám další tažení za gólem.
     
    71
    Akce na levé straně byla zastavena a favorit zápasu hru opět rychle otočil. Skvěle hrající Ferland Mendy byl v náběhu a vybojoval další rohový kop pro svůj tým.
     
    72
    Nejprve se výborně vrátil Antoine Griezmann, který o chvíli později našel na hranic vápna útočníka Chelsea. Olivier Giroud vyslal technický pokus, kterým nastřelil pouze levou tyčku.
    72. Olivier Giroud (FRA)
     
    74
    Další pas domácího mužstva mířil za obranu, kam si nabíhal Ledian Memušaj. Ovšem z branky výborně vystartoval Steve Mandanda, který hru přečetl.
     
    75
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Ferland Mendy, přichází Lucas Digne.
     
    76
    Faulem na Bekima Balaje se předvedl Presnel Kimpembe. Albánie bude rozehrávat standardní situaci z luxusní pozice. Ovšem na zemi zůstal ležet Raphaël Varane, jenž potřebuje ošetření.
     
    78
    K přímému kopu se postavil Ledian Memušaj, jehož zakončení zamířilo do zdi. Odražený míč mířil znovu za šestnáctku, ovšem další nepřesnou ránu vyprodukoval Elseid Hysaj.
     
    79
    V posledních minutách se hraje spíše na polovině Francie, která se musí bránit. Na domácím celku je cítit odhodlání k tomu, aby se dočkal prvního gólu na novém stadiónu.
     
    81
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Lorenc Traši.
     
    82
    Kapitánskou pásku pro zbytek zápasu převzal Ledian Memušaj. Albánie by si v závěru utkání zasloužila vstřelit alespoň čestnou branku.
     
    84
    Hostující mužstvo už příliš nikam nespáchá. Do akce se po chvíli vydal Léo Dubois, jemuž přihrávka nevyšla, a tak se Francie musí velmi rychle vracet zpátky.
     
    85
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Nabil Fékir.
     
    87
    Kastriot Dermaku roztáhl hru na pravou stranu, odkud se Keidi Bare pokusil o další průnikovou přihrávku. Ovšem té dal pořádnou razanci, a tak míč skončil jen v zámezí.
     
    88
    Klaus Gjasula se pokusil o přihrávku do strany, ale míč byl zachycen. Albánie se k balonu rychle vrátila, ovšem z obrovské dálky se do míče opřel Klaus Gjasula.
     
    88
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Léo Dubois, přichází Benjamin Pavard.
     
    89
    V poslední desetiminutovce ztratilo utkání tempo, což vyhovuje především Francii. Celkově sledujeme střetnutí, které diváky mockrát z židle nezvedlo.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Podaří se Albánii vsítit alespoň čestnou branku?
     
    90+2
    Atmosféra na stadionu byla celé utkání výborná, ale gól si domácí fanoušci nezařvali. Znovu se nehraje, protože jeden z reprezentantů Albánie zůstal ležet na zeleném pažitu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Francie v posledním utkání kvalifikační skupiny potvrdila roli favorita a zvítězila díky brankám v prvním poločase. Ovšem pokud se zaměříme na hru, tak ta byla spíše průměrná. Nemohu se zbavit dojmu, že Albánie si zasloužila vsítit alespoň jeden gól. Ovšem fotbal není spravedlivý, a tak Steve Mandanda si do statistik může udělat další čárku v kolonce čistých kont.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:43:29)

    Michal Luxa

    Branky: 8. Tolisso (Griezmann), 31. Griezmann (Dubois)

    Karty:   21. Hysaj (ALB) – 26. Lenglet (FRA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:18.
    Albánie: Beriša – Hysaj (C) (81. Traši), Djimsiti, Dermaku, Veseli – Bare, Gjasula, Lenjani – Qose (46. Memušaj) – Manaj, Balaj.
    Náhradníci: Hoxha, Strakoša – Ismajli, Memolla, Memušaj, Mihaj, Ndoj, Ramadani, Roši, Seferi, Traši, Uzuni.

    Francie: Mandanda – Varane (C), Lenglet, Kimpembe – Dubois (88. Pavard), Moussa Sissoko, Tolisso, F. Mendy (75. Digne) – Griezmann – Ben Yedder (85. Fékir), Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Maignan – Digne, Fékir, Guendouzi, Kanté, Lemar, Mbappé, NDombèlé, Pavard, K. Zouma.

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (všichni SVN)
    thejrc.org