Mountfield HK – Třinec 1:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:7 (kon.) | Litvínov – Sparta 3:4 (po pr.)
Zlín – Liberec 3:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:2 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Kladno 1:3 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 17.11.2019, 15:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu devatenácté kolo této nejvyšší soutěže a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Sparta Praha.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se dále potácejí na chvostu extraligové tabulky a i letošní sezóna pro ně zatím není rozhodně dobře rozjetá. Letos je to o to horší, že se už se nehraje baráž a poslednímu celku tedy hrozí přímý sestup do Chance ligy. Verva je v současné době na předposledním třináctém místě se ziskem sedmnácti bodů před posledními Pardubicemi. Verva pětkrát vyhrála a třináctkrát prohrála. Naposledy nestačila na Liberec, jenž doma zvítězil 6:1. Pokud nechtějí Litvínovští řešit sestupové starosti, měli by pomalu, ale jistě sbírat velmi důležité body. O to se pokusí i dnes, ale proti Spartě je nečeká vůbec nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 14 bodů (6+8)
    Jakub Petružálek – 13 bodů (5+8)
    Martin Hanzl – 10 bodů (4+6)
     
    HC Sparta Praha

    Hosté ze Sparty Praha naopak letos zatím prožívají sezónu snů. Po několika špatných letech, kdy se sparťanům příliš nedařilo, letos doslova dominují. Vyhřívají se na prvním místě v tabulce a na své konto dosud zapsali jednačtyřiceti bodů. Extraligu vedou o pět bodů před druhou Plzní. Nyní mají hosté za sebou sérii čtyř výher v řadě, kdy neztratili ani bod. Postupně porazili Třinec, Brno, Kladno a naposledy královéhradecký Mountfield. A dnes by tuto šňůru rádi natáhli. V utkání s Litvínovem budou favorité a uvidíme, zda tuto roli na zimním stadionu Ivana Hlinky naplní.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Řepík – 19 bodů (8+11)
    Jiří Smejkal – 16 bodů (8+8)
    Miroslav Forman – 14 bodů (6+8)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. Na ledě v O2 aréně slavili dva body po výhře 5:4 v prodloužení hokejisté pražské Sparty. Litvínov tak má dnes rozhodně co vracet.
    Sparta je i nadále na čele tabulky TELH!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla – Mahbod, V. Hübl (C), Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, F. Lukeš – Jurčík (A), Helt, Trávníček.

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Rousek, Dvořáček.

    Rozhodčí: Bejček, Pražák – Gerát, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování a hned se dostali do útočného pásma. Michal Řepík se pak jal ke střele na Januse, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    00:30
    Na druhé straně poslal kotouč před branku hostů Martin Hanzl a u levé tyče natáhl svoji hůl Richard Jarůšek, ale i ten se mezi tři tyče netrefil.
     
    00:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned po vhazování v útočném pásmu jde Verva do vedení. Válek orazítkoval břevno hostující branky, kotouč se odrazil do mezikruží, kde ho poté svou střelou umístil za Sedláčkova záda SAMSON MAHBOD – 1:0. Asistence: Lukáš Válek.
    00:34 Samson MAHBOD - 1:0
     
    01:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže prakticky hned okamžitě je vyrovnáno. Po nepřesném zákroku Jaroslava Januse se puk odrazil na levou stranu, kde ho svižnou střelou umístil k protější tyči MATÚŠ SUKEĽ – 1:1. Začíná se tak brzy znovu od začátku. Asistence: Milan Jurčina a Andrej Kudrna.
    01:13 Matúš SUKEĽ - 1:1
     
    01:13
    Branku hostů ještě kontroloval videorozhodčí, ale nic nenasvědčovalo tomu, aby byl důvod ji neuznat. Opravdu je tedy vyrovnáno.
     
    02:54
    Na obou stranách došlo k dalším akcím, ale oba brankáři byli pozorní a puk za svá záda nepustili.
     
    03:23
    Blain zachytil puk u modré čáry a poslal kotouč do předbrankového prostoru, tam však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl připraven na případnou dorážku.
     
    04:24
    Martin Hanzl zkrotil neposedný kotouč v útočném pásmu, ale ten do hostujícího teritoria proskočil ze středu pole a je z toho ofsajd. Hra je tedy vykázána zpět do středního pásma.
     
    05:14
    Sparta byla před litvínovskou klecí znovu hodně agilní, z pravého kruhu to zkoušel Jurčina, ale nakonec se ke střele vůbec nedostal. Avšak stále hosté drží útočnou třetinu.
     
    05:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Piskáček – 2 min., hákování).
     
    06:02
    Jako první hrají přesilovou hru domácí hráči, hned se dostali ke střele, ale zakročil Sedláček, který poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    06:38
    Adam Polášek nyní zabránil nebezpečné střele Litvínova a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat. Verva ale stále drží útočné teritorium.
     
    07:22
    Viktor Hübl usměrňoval kotouč před brankou Sparty po střele Jakuba Petružálka, ale opět z toho není gól. Hned na to se hosté osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    07:47
    Sparta je v plném počtu.
     
    08:18
    Následuje první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    08:22
    Další pokus hostů byl z kategorie těch nebezpečnějších, ale Jaroslav Janus si své místo u pravé tyčky pohlídal a dostal holí puk do bezpečí.
     
    09:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva si vrací své vedení zase zpátky. RICHARD JARŮŠEK, jenž do Litvínova přišel právě z pražské Sparty, nyní strhává vedení na litvínovskou stranu. Nejproduktivnější domácí hráč si sjel těsně před Jakuba Sedláčka, kterého pak prostřelil k bližší tyči – 2:1. Asistence: Jakub Petružálek a Tomáš Pavelka.
    09:28 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    11:05
    Domácí branka se vychýlila ze svého postavení a je třeba ji umístit a upevnit zase zpět na své místo. Následuje tak krátká pauza.
     
    11:29
    Lukeš našel najíždějícího Jana Myšáka. Litvínovský mladíček ale vyslal nepřesnou střelu. Poté to z levého kruhu zkoušel tahem Marek Baránek, ale jeho pokus pohotově vyrazil do rohu Jakub Sedláček.
     
    12:03
    Andrej Kudrna vyslal pokus a rozvlnil domácí síť, ale pouze tu boční. Sparťané neudrželi útočné pásmo a na druhou stranu se už dere zase litvínovská Verva.
     
    12:38
    Přichází další komerční přestávka.
     
    12:45
    Mahbod se snažil proniknout do útočného pásma, ale to se mu nepovedlo. Do rychlé akce na druhé straně se vydali sparťané, jenže je zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    13:23
    David Štich u modré čáry nezachytil kotouč, který poté hráči Sparty vyvezli opět před branku Jaroslava Januse, kde se domácí vymanili za cenou faulu. Hosté si tak zahrají přesilovou hru.
     
    13:23
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Filip Helt – 2 min., hákování).
     
    14:13
    Po delší době se Litvínovští dostali v obranném pásmu ke kotouči a zavezli ho až do útočného pásma. Jurčík ve vlastním oslabení vyslal pokus na Sedláčka, ten byl ale pozorný.
     
    14:48
    Hosté se už znovu uhnízdili v pásmu Litvínova a kombinují před Janusem. Ten musí být mezi třemi tyčemi hodně pozorný.
     
    15:11
    Nakonec puk dostali pod kontrolu obránci Vervy a poslali ho až před Jakuba Sedláčka a tohle oslabení domácí už zřejmě zvládnou.
     
    15:23
    Je to tak, Helt je na ledové ploše a Litvínov je tedy v plném počtu.
     
    16:15
    Juraj Mikúš obkroužil branku hostů a chtěl poté zasunout puk za Sedláčkova záda, ale dostal se už prakticky do nulového úhlu a nic z toho nebylo.
     
    16:56
    V rohu domácího pásma vznikl souboj o puk, který nakonec vydolovali hráči Litvínova a hned ho zavezli před branku soupeře, kde ale nevymysleli nic.
     
    17:36
    David Dvořáček se prosprintoval až před Jaroslava Januse, ale jeho pokus šel vedle jeho branky. Poté se před domácí brankou do sebe pustili Tomášek se Štichem a bude se vylučovat.
     
    17:36
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Tomášek – 2 min., hrubost).
     
    17:54
    Hraje se tedy ve čtyřech hráčích na obou stranách, u puku jsou domácí hokejisté, konkrétně Jakub Petružálek, ovšem před Sedláčkem se nedostal k žádnému zakončení.
     
    18:41
    Tvrdá rána Tomáše Pavelky minula hostující branku a Sparta tak získala puk a míří ještě do útočného pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Bekhendem posílal puk na Helta Adam Jánošík, ale prvně jmenovaný ho nezachytil. Poté ale po dalším pokusu Vervy zakročil Sedláček a hra je přerušena.
     
    19:52
    Kudrna se dostal do úniku před branku domácích a byl faulován. Stihl sice vystřelit, ale Janus jeho pokus vyrazil. Nicméně se bude vylučovat na litvínovské straně.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pavelka – 2 min., hákování).
     
    19:57
    Proti střele Michala Řepíka musel zakročit Jaroslav Janus a ten hned připsal další zákrok a hru přerušil. Tři vteřiny před koncem první třetiny se ještě bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní se už po čtyřiatřiceti vteřinách ujali domácí hráči vedení, když se prosadil Samson Mahbod. Sparťané ale záhy vyrovnali Matúšem Sukel'em a začínalo se brzy znovu od začátku. V desáté minutě ale vrátil vedení na stranu Litvínova Richard Jarůšek, jenž do Litvínova přišel právě z pražské Sparty. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 16:31.
     
    Střely na branku: 8 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají svou přesilovou hru a v Litvínově je opět vyrovnáno. Smejkal poslal do mezikruží přihrávku mezi nohama obránce Litvínova a z prostoru mezi kruhy se poté nemýlil LUKÁŠ ROUSEK – 2:2. Asistence: Jiří Smejkal a David Tomášek.
    20:26 Lukáš ROUSEK - 2:2
     
    21:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).
     
    21:22
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., podrážení).
     
    21:22
    Verva si zahraje přesilovou hru čtyři na tři. Unikajícího Mahboda podrazil Sukel' a už putuje na trestnou lavici.
     
    21:39
    Richard Jarůšek postrčil puk do mezikruží, kde poté pálil František Lukeš. Ovšem jeho pokus končí mimo tři tyče. Poté puk raději dostal k sobě Sedláček a hra je pozastavena.
     
    22:26
    Myšák na pravé straně nadvakrát chtěl prostrčit puk k levé tyči Sedláčka, to se mu nepovedlo. Poté se dostal ke střele Martin Hanzl, ale netrefil mírně odkryté místo u levé tyče Sedláčkovy branky.
     
    23:02
    Hosté jsou ve čtyřech, domácí hráči v plném počtu.
     
    23:22
    A Sparta je už kompletní.
     
    24:02
    Marek Baránek nepustil Andreje Kudrnu do zakončení a po zisku puku se do útočné akce dostali Litvínovští. Avšak před brankou Sedláčka si počínali nepřesně.
     
    25:34
    Obrovská šance Litvínova a v ní Richard Jarůšek. Ten u modré čáry vypíchl puk a uháněl sám na Sedláčka. Zamíchal kotoučem před jeho brankou a zakončoval z pravé strany, ale brankář hostů přitiskl levý beton k ledu a puk za svá záda nepustil!
     
    26:31
    Na druhé straně se rychle snažil zakončit David Dvořáček, ale i Janus byl pozorný a ukryl puk do své lapačky. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To vše ale až po další komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    26:37
    Miroslav Forman dostal puk na Jana Buchteleho, ten ještě akci vyšperkoval na Lukáše Pecha, jenž poté svou střelou nechal vyniknout Januse, jenž zakročil svým betonem.
     
    27:10
    Nepřesná akce hostů skončila pukem na hokejkách Vervy a domácí hráči už směřují opět před branku Jakuba Sedláčka.
     
    27:43
    Jenže se před ním nedokázali prosadit a ztratili puk. S ním už naopak na opačnou stranu míří zase pražská Sparta.
     
    28:07
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., podrážení).
     
    28:19
    Mahbod švihl do střely z vrcholu pravého kruhu a na teč byl v mezikruží připraven Richard Jarůšek. Ale nakonec to nevyšlo. Po zisku kotouče pak Sparta posílá tento až před domácí branku a osvobozuje se.
     
    29:11
    Hübl neviděl Smejkala, který sebral puk a znovu ho poslal až před litvínovskou branku a znovu šetří cenné vteřiny z oslabení pražské Sparty.
     
    30:07
    Hosté své oslabení zvládli a nyní jsou už v plném počtu.
     
    30:25
    Na pravé straně měl dost prostoru ke střele Martin Hanzl, jeho prudká rána ale končí na hostujícím brankáři! Domácí útočník tak nebyl daleko od vedoucí branky.
     
    30:37
    Po velkém litvínovském tlaku si domácí lavička bere oddechový čas.
     
    30:44
    Lukáš Válek sklepl puk v prostoru mezi kruhy, před Sedláčkem ji ještě tečoval jeho spoluhráč, ale mimo tři tyče. Následně pak velmi rychle zavážejí puk na opačnou stranu hosté.
     
    31:41
    Doudera v souboji o kotouč s Andrejem Kudrnou uspěl a Verva se hnala do dalšího útoku. Ale před Jakubem Sedláčkem se nakonec k nebezpečné střele nedostala.
     
    32:21
    Lukáš Rousek byl v dobré šanci, ale svůj pokus poslal jen těsně vedle tyče domácí branky. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    33:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou poprvé dnes do vedení. JAN KOŠŤÁLEK střílel z pravého kruhu, kotouč prošel Janusovi mezi jeho betony a skončil u jeho levé tyče. Ovšem Košťálek ho poté holí dostal za brankovou čáru a dokončil to, co načal při svém pokusu – 2:3. Donutil tak domácí lavičku k výměně brankáře. Asistence: Jiří Smejkal a Lukáš Pech.
    33:04 Jan KOŠŤÁLEK - 2:3
     
    33:04
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov: ze hřiště odchází Jaroslav Janus, přichází David Honzík.
     
    35:37
    David Dvořáček táhl další akci Sparty, ale nakonec přišel o puk v souboji s domácím obráncem a do akce jde nyní zase litvínovská Verva.
     
    35:58
    Lukáš Válek se zjevil těsně před Sedláčkem, jeho bekhendové zakončení však holí zachytil právě brankář Sparty a hned poslal puk svým spoluhráčům.
     
    36:47
    Honzík se už rozkoukal v brankovišti a nyní vytasil dobrý zákrok proti střele Davida Tomáška.
     
    37:43
    Mahbod potáhl puk na Hübla, který poté střílel z prostoru mezi kruhy, ale brankář hostů proti němu uspěl. Poté nechal hru raději přerušit.
     
    38:15
    Robert Říčka se natlačil před domácí branku, kde se dostal i ke střele, ale Honzík se dobře zorientoval a nedovolil, aby kotouč skončil za jeho zády.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Zakázané uvolnění Sparty stěhuje hru před Sedláčka.
     
    39:28
    Domácí se nyní prosadili střelou pod horní tyč, ale ještě to není rozhodně jisté, zda je vyrovnáno. Následuje totiž video, zda hůl při teči Viktora Hübla nebyla příliš vysoko!
     
    39:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak nyní je to už jasné, v Litvínově je znovu vyrovnáno. VIKTOR HÜBL sklepl ze vzduchu puk a umístil ho pod horní tyč hostující branky. Následovalo prozkoumání videem a branka je uznána – 3:3. Asistence: Tomáš Pavelka a Lukáš Válek.
    39:28 Viktor HÜBL - 3:3
     
    39:50
    Hosté se ještě pokoušeli proniknout do útočného pásma, puk ale sebral u své branky Marek Baránek a to bude z této části už vše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také prostřední část hry je minulostí. V ní se k vyrovnání dostali hosté hned v jejím úvodu, když přesilovou hru využil Lukáš Rousek. Ve čtyřiatřicáté minutě šli hosté dokonce poprvé do vedení, když se prosadil dorážkou své střely Jan Košťálek a Litvínov musel znovu dotahovat. Ve čtyřicáté minutě pak bylo znovu srovnáno. Viktor Hübl sklepl ze vzduchu puk těsně před Sedláčkem a jeho gól ještě muselo prozkoumat video. Nakonec byl uznán a do třetího dějství se tak půjde za nerozhodného stavu. Třetí třetina začne přibližně v 17:30.
     
    Střely na branku: 24 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Richard Jarůšek táhl akci Vervy, nyní posunul puk na Jakuba Petružálka, ale druhý jmenovaný se nedokázal před Sedláčkem prosadit.
     
    40:55
    Na druhé straně z otočky v mezikruží vystřelil Miroslav Forman, leč neúspěšně a Samson Mahbod pak vybojoval kotouč a dostal ho do středního pásma.
     
    41:34
    David Honzík nyní čelil Rouskově nebezpečné střele, ale u své levé tyče si poradil a zakročil. Pak hned rozehrál puk a poslal ho svým spoluhráčům, kteří už směřují před Sedláčkovu klec.
     
    42:04
    Sparťané získali puk a zakládali další akci, ale zastavilo je postavením mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za okamžik vhazovat.
     
    43:15
    Zakázané uvolnění Vervy a nyní se dění hry přenáší zase před Davida Honzíka, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    44:02
    Michal Trávníček nabral rychlost ve středním pásmu a chtěl pokračovat dále, ale obránci Sparty ho v jeho rozletu zastavili a otočili hru před Davida Honzíka.
     
    45:18
    Filip Helt z pravé strany našel přihrávkou Michal Trávníčka, který v těsné blízkosti poslal kotouč jen přímo do něho. Kotouč pak brankář Sparty raději ukryl a přerušil hru.
     
    46:15
    Icing také na straně Sparty. Verva získala zadarmo útočné pásmo a vhazovat se bude po pravé ruce Jakuba Sedláčka.
     
    46:30
    Následuje komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 969 diváků.
     
    47:44
    Matúš Sukel' se dostal ke střele před brankou Litvínova, ale jeho pokus nakonec končí mimo tři tyče.
     
    48:40
    Střela Filipa Helta mířila pod paži Sedláčka, ale hostující brankář včas utěsnil škvírku a nepustil domácího hráče k přesnějšímu zakončení. Hra je poté přerušena.
     
    49:27
    Do ofsajdové pasti se dostal Viktor Hübl a hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    49:48
    Od vlastní branky zakládají svou akci znovu hokejisté Litvínova a jdou tak do další útočné akce před sparťanskou branku.
     
    51:01
    Další akce před Sedláčkem a kotouč tak dostal brankář Sparty znovu do své moci a přerušil hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce, Litvínovští drží útočné pásmo.
     
    51:10
    Pavelka našel přihrávkou Jakuba Petružálka, který vystřelil, ale znovu se zaskvěl Jakub Sedláček, jenž včas zakročil a nepustil Vervu do vedení.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adam Polášek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:10
    Nyní následuje další komerční přestávka a po ní si domácí Litvínov zahraje přesilovou hru.
     
    52:28
    Po vhazování v obranném pásmu Pražanů dostala obrana Sparty puk k sobě a hned ho poslala až před litvínovskou branku.
     
    52:50
    František Lukeš pálil na branku hostů, ale trefil Martina Hanzla, jenž číhal u Sedláčkovy klece.
     
    53:25
    Myšák nahodil puk před branku soupeře, Juraj Mikúš ho však těsně před Sedláčkem netečoval a ten tak má kotouč v lapačce. Hra je pozastavena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    54:10
    Sparta je v plném počtu.
     
    54:30
    Petr Kalina vytlačil Petružálka z kruhu a zabránil tak jeho případné střele. Od vlastní branky pak další akci zakládají Pražané.
     
    55:48
    S blížícím se koncem třetí třetiny je hra obou celků hodně opatrná. Nikdo nechce udělat chybu, která by ho stála bodový zisk.
     
    56:57
    Verva se dopustila zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Davida Honzíka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:45
    Viktor Hübl poslal puk před branku Sparty, ale Mahbod se před ní nezorientoval a následně pak ani nevystřelil. Nicméně stále Litvínov drží útočné pásmo.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:38
    Domácí vytáhli puk do neutrální zóny, konkrétně Jan Myšák a ten tak vymanil Vervu z menšího sparťanského tlaku.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., podrážení).
     
    59:55
    Oddechový čas si bere lavička domácího celku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a dojde tak na prodloužení. Pokud ani v něm nikdo branku nevstřelí, tak budeme svědky samostatných nájezdů. Oba týmy v tuto chvíli mají jistý bod. Kdo připíše ten bonusový, nám napoví až rozuzlení celého zápasu.
     
    Střely na branku: 35 – 24
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Tomáš Pavelka zakončoval z prostoru mezi kruhy, ale kotouč skončil jen u Sedláčka. Domácí ale nadále kombinují před jeho brankou v přesilové hře.
     
    61:09
    Hosté získali puk a už ho vyhazují až před domácí branku.
     
    61:30
    Tvrdá rána Jakuba Petružálka orazítkovala jen zadní mantinel a hosté se opět osvobozují.
     
    61:55
    Hosté se ubránili a nyní jsou už ve čtyřech. Po přerušení hry bude následovat klasická hra tři na tři v nastavené hrací době.
     
    62:56
    Jan Ščotka v blízkosti Sedláčka zakončil, ale hostující brankář si připsal další důležitý zákrok a hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    63:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Sparťané se prosazují v prodloužení a berou bonusový bod navíc. Kudrna z pravého kruhu posunul puk před branku, kam si najel MATÚŠ SUKEĽ a poté zblízka svou svižnou ranou nedal Honzíkovi žádnou šanci – 3:4. Asistence: Andrej Kudrna.
    63:48 Matúš SUKEĽ - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dva body poputují do Prahy, jeden pak zůstane na severu Čech. Už to vypadalo, že zápas dojde do samostatných nájezdů, ale v závěru prodloužení o výhře Sparty rozhodl Matúš Sukel' a Sparta nadále drží dlouhou šňůru vítězství.
     
    Střely na branku: 35 – 27
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:21:03)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Mahbod (Válek), 10. Jarůšek (Petružálek, T. Pavelka), 40. V. Hübl (T. Pavelka, Válek) – 2. Sukeľ (Jurčina, Kudrna), 21. Rousek (Smejkal, Tomášek), 34. Košťálek (Smejkal, Pech), 64. Sukeľ (Kudrna)


    HC VERVA Litvínov: Janus (34. Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla – Mahbod, V. Hübl (C), Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, F. Lukeš – Jurčík (A), Helt, Trávníček.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Rousek, Dvořáček.

    Rozhodčí: Bejček, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 969
    bahis siteleri