Nové Veselí – Red Boys Differdange 21:22 (kon.) | Dukla – Gračanica 26:21 (kon.)
konec
TJ Sokol Nové Veselí
21:22 (13:13)
Red Boys Differdange
Neděle 17.11.2019, 17:30 • ZDT Aréna, Nové Veselí • Challenge cup • 3. kolo
     
    Hostující trenér i po tiskovce působil ve velmi dobrém rozmaru, upíjel pivo a vyprávěl všem historky ze své trenérské kariéry. Tisková konference navíc tímto i skončila a končí i můj přenos. Děkuji vám za pozornost a bylo mi velikou ctí tímto utkáním vás provázet. Ve středu se budu těšit napočtenou opět odtud, tentokrát z extraligového zápasu proti Zubří. Přeji vám krásný konec svátečního dne a budu se těšit někdy příště napočtenou! (19:27:02)
     
    Pavel Hladík (Nové Veselí): (nejprve gratuluje soupeři) Diváci si museli přijít na své. Differdange mělo ohromnou kvalitu a ukázalo to, my zase výborně bojovali. Za týden se připravíme na soupeře, abychom zápas zvládli. Dost se to lámalo v úvodu za stavu 1:5, kdy jsme platili tu nováčkovskou daň, soupeř měl navrch. Stálo nás to moc sil na dotáhnutí. Myslím si, že na konci to bylo štěstí, když se k hostujícímu hráči odrazil míč. My jedeme do Lucemburska s čistou hlavou a nemáme co ztratit. Děkujeme také fanouškům, i hosté museli být z tohoto překvapení. Ale ta prohra nás mrzí.
     
    Sylvain Brosse (Differdange): Viděli jsme výborné utkání. Je pro nás dobré, že jsme vyhráli, ale přiští týden to je stále otevřené.
     
    Během chvíle by měla proběhnout tisková konference, pokusím se o přepis angličtiny hostujícího týmu do toho domácího.
     
    V tvářích domácích hráčů se skví slzy a zklamání. Nové Veselí bylo totiž blízko remízovému stavu, který by orámoval tohle skvělé utkání. Sokol poprvé na domácí palubovce padl. Rozhodl zřejmě už samotný úvod zápasu. Veselí jej nezachytilo, prohrávalo už 1:5 a i když čtyřgólový rozdíl stáhlo, každý gól se v této soutěži počítá a právě ten jeden zásah pak ve finále chyběl. Přesto může Sokol opouštět hřiště se vztyčenou hlavou. Předvedl výborný výkon, podpořený Michalem Studeným v domácí brance. Ve výborném světle se ukázali i domácí fanoušci, kterým aplaudovali dlouho i ti hostující.

    Hosté však mohli vyhrát větším rozdílem. Ale doplatili na velký počet technických chyba a lehkovážnost, kterou předváděli v určitých fázích utkání. Tak či tak, výhra Differdange je asi v kontextu celého zápasu spravedlivá, domácí by si však alespoň remízu za bojovnost a svůj výkon zasloužili.
     
    Konec zápasu. (21:22)
    60
    Domácí ztrácí zápas pouhou sekundu před koncem, v čase 59:59! Hosté zahráli fantasticky poslední akci, nechali prostor pro Yanna Hoffmanna, který přesnou střelou na zem z osy hřiště k levé tyči překonává Studeného v domácí brance! (21:22)
     
    60
    Čas 59:45, hostující trenér Brosse bere poslední timeout zápasu! Situace se však má tak, že Differdange zůstane v útoku, neboť byl pískán technický přestupek domácím. (21:21)
     
    60
    Poslední minuta zápasu, hosté jsou již v pasivní hře. Faber mohl poslat hosty do vedení, ale Studený proti němu z pivota fantasticky zasáhl nohou! (21:21)
    59
    Luboš Bartůněk ustál těžký moment a ve výborné pozici z levého křídla srovnává na 21:21! (21:21)
     
    59
    Ale pozor! Scheid nedovoleně bránil Ptáčníka a poslední minutu a půl budou hrát hosté v oslabení! (20:21)
     
    59
    Domácí jdou do útoku. Pokud by nyní nedali, bude to dost možná klíčový moment. (20:21)
    58
    Batinovič to jako správný tahoun vzal na sebe a z ničeho prostřelil Studeného mezi nohama! Minutu a 58 sekund před koncem bere trenér Hladík timeout! (20:21)
     
    58
    Přehoz Meise z křídla zamířil mimo branku, Differdange nicméně na míči zůstává, dvě minuty před koncem! (20:20)
     
    57
    Batinoviče přerušil Štohanzl klasickým „štohanzlovským“ stylem, tedy ještě něco přidat soupeři na cestu. Hosté pokračují v útoku a možná si vezme trenér hostí time. Alespoň na to tak vypadá. (20:20)
    56
    Sekulič to na pivotu opět urval pro sebe a do posledních čtyř minut vstupují týmy srovnané na dvaceti gólech! (20:20)
     
    56
    Kocich šel do průrazu a hosté zase do brejku, ale opět je zradila technická chyba. Skutečně vidíme velké množství technických chyb... (19:20)
     
    55
    Další tragické zakončení Fabera z pivota mířilo ve vyložené šanci mimo branku a hosté se díky tomu můžou zlobit jenom na sebe. Jinak už tak o pět branek vedli... (19:20)
     
    54
    Hosté jsou ve vlastní přesilovce v pasivitě. Střílet zkoušel Hoffmann, ale střelu blokuje obrana na roh. (19:20)

    Tomáš Kalas

    TJ Sokol Nové Veselí: Studený, Šimovček – Veselý, Kocich, Dodica, Bartůněk, Melichar, Bassomben, Parolly, Flajsar, Sekulič (C), Krčál, Štohanzl, Voika, Ptáčník, Řepa
    trenér: Pavel Hladík

    Red Boys Differdange: Moldrup, Hotton – Rezič, Ostrihon, Manderscheid, Reding, Alen Zekan, Meis, Batinovič, Faber, Marzadori, Kratovič, Aldin Zekan, Scheid, Plantin, Hoffmann
    trenér: Sylvain Brosse

    Rozhodčí: Sirbu, Serdiuc (oba MDA)

    Diváci: 650 (vyprodáno)
    bahis siteleri