Gibraltar – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Irsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Malta – Norsko 1:2 (kon.)
Španělsko – Rumunsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Řecko – Finsko 2:1 (kon.)
Itálie – Arménie 9:1 (kon.) | Lichtenštejnsko – Bosna 0:3 (kon.)
konec
Gibraltar
1:6 (0:1)
Švýcarsko
Pondělí 18.11.2019, 20:45 • Victoria Stadium, Gibraltar • Kvalifikace ME • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:59:34)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:15. Střely mimo: 1:12. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 8:12.
     
    Švýcaři tedy vítězí rozdílem pěti gólů a díky remíze se současně hraného zápasu mezi Dánskem a Irskem končí v kvalifikační skupině D na prvním místě před Dány. Gibraltar je naopak bez bodu a se skóre 3:31 beznadějně poslední.
     
    Je dobojováno! Švýcarská reprezentace na závěr kvalifikačního cyklu splnila povinnost a odváží si z Gibraltaru tři body za jednoznačné vítězství 6:1. Domácí byli pod permanentním tlakem, ale i tak si z první půle odnesli pouze jednogólové manko, když skóre zápasu otevřel Itten. Po změně stran už byla gibraltarská obrana unavená a nebyla schopna zabránit obrovskému množství střel. Brankář Coleing si připsal devět úspěšných zákroků, ale pět dalších střelu už zastavit nedokázal. Čisté konto ale neudržel ani jeho protějšek Sommer, který nestačil na Stycheho zakončení ze čtyřiasedmdesáté minuty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sow uprostřed hřiště fauloval Ponse. Následoval fantastický nákop a zároveň náběh Josepha Chipoliny, jehož dobrou hlavičku musel Sommer likvidovat skokem k pravé tyči.
     
    90+2
    Reece Styche vyrazil do rychlého protiútoku. Na pravé straně ale fauloval Cümerta a za úder do obličeje dokonce vyfasoval žluté napomenutí.
     
    90+1
    Cédric Itten zaútočil na hattrick. Po centru zleva ale hlavičkoval na prostředek branky a tam brankář Coleing nemohl chybět.
     
    90+1
    Nico Elvedi se z pozice stopera vysunul až na hrot, jenže po hezké narážečce mu byl odpískán vcelku přísný faul na Sergeanta.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu se přidávají další čtyři minuty, které se dají označit za zbytečné.
     
    89
    Rodríguezův centr zleva hráči v červeném odvrátili. K balónu se pak ještě dostal Sow, ale ten se při střele z hranice pokutového území pořádně ukopl.
     
    88
    Hosté nemají dost a v závěru zápasu usilují i o další trefu. K dispozici nyní mají roh, který rozehraje Ricardo Rodríguez.
    86. Granit XHAKA - 1:6
     
    86
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A hned vzápětí dávají Švýcaři také gól s pořadovým číslem šest. Djibrill Sow posunul balón na osu hřiště GRANITU XHAKOVI, který si skvěle narazil s Ittenem a pak z patnácti metrů zavěsil přesně k boční tyči.
     
    85
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Mohamed Badr, přichází Alain Pons.
     
    85
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Michel Aebischer.
    84. Cédric ITTEN - 1:5
     
    84
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další zakončení dvaadvacetiletého útočníka už končí jeho druhým gólem! Přes Elvediho a Sowa se balón dostal k Langovi, který z pravé strany přesně odcentroval a CÉDRIC ITTEN hlavičkou trefil ze svého pohledu pravý horní roh brány.
     
    83
    Centrované balóny dělají domácím obráncům obrovské problémy. Po pasu Langa byl Itten naprosto nekrytý, ale hlavička byla v jeho podání hodně mizerná.

    Michal Břuchanský

    Branky: 74. Styche – 10. Itten (Vargas), 50. Vargas (Benito), 57. Fassnacht, 75. Benito (Fassnacht), 84. Itten (Lang), 86. Xhaka (Itten)

    Karty:   29. Walker (GIB), 78. Britto (GIB), 90+2. Styche (GIB) – 18. Ricardo Rodríguez (SUI), 49. Elvedi (SUI)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:15. Střely mimo: 1:12. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 8:12.
    Gibraltar: Coleing – Sergeant, R. Chipolina (C), Barnett, J. Chipolina – De Barr (61. Coombes), Mouelhi, Walker, Badr (85. Pons), Britto – L. Casciaro (62. Styche).
    Náhradníci: Goldwin, Banda – Coombes, J.-C. Garcia, Andrew Hernandez, Anthony Hernandez, Jolley, Pons, Power, Santos, Styche.

    Švýcarsko: Sommer – Benito, Akanji (65. Cümert), Elvedi, Ricardo Rodríguez – Fassnacht, Zakaria (60. Sow), Lang, Vargas (85. Aebischer) – Itten, Xhaka (C).
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Aebischer, Al. Ajeti, Cümert, E. Fernandes, Lichtsteiner, Mbabu, Moubandje, Sow, Steffen.

    Rozhodčí: Millot – Haquette, Jouannaud
    thejrc.org