Třinec – Kometa Brno 6:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Úterý 19.11.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Diváci v Třinci půjdou na hokej už za dva dny. Ve čtvrtek 21. listopadu se pod Javorovým bude od 18 hodin hrát v rámci předehrávky 20. kola již třetí derby v sezóně. Nechte se tedy pozvat k textovému online přenosu ze zápasu Oceláři Třinec – Vítkovice Ridera! (19:37:37)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 27:26
    Střely mimo 9:9
    Zblokované střely 10:7
    Hity 8:8
    Vhazování 47:30
    Trestné minuty 6:10
     
    Nejlepší hráči zápasu: Matěj Stránský – Jan Štencel
     
    Končí výborné utkání mezi Oceláři Třinec a Kometou Brno, které domácí nakonec vyhráli poměrem 6:3. Třinečtí položili základ výhře v první třetině, kdy šli až do tříbrankového vedení. Hosté v dalším průběhu utkání byli domácím vyrovnaným soupeřem, což je možné vyjádřit i vyrovnaným skóre v této pasáži zápasu. Oceláři ale vždy, když potřebovali, potvrdili své vedení a nenechali si slibný náskok ujít. Domácí připisují další body do tabulky, naopak Kometě zatím po velmi krátké době výměna trenéra nepomohla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Hned po buly ještě pálil Kucsera, Kváča byl ale pozorný.
     
    59:48
    Možná poslední vhazování v zápase po icingu domácích.
     
    58:52
    Domácí jsou kompletní, ale stále se brání. Po Pyrochtově nahození od modré se ke střele z levého kruhu dostal Hruška. Výborný Kváčův zákrok vyrážečkou!
     
    Dnešní utkání sleduje 4 802 diváků.
     
    58:10
    Až nyní se Třinečtí poprvé dostali mimo svou obrannou zónu. Následuje ofsajd Komety.
     
    57:44
    Kometa od úvodního buly kombinuje v útočném pásmu, zatím jsou její přihrávky blokovány a střely odkloněny od Kváčovy branky.
     
    56:21
    Hosté mají šanci s utkáním ještě něco provést. Útočným faulem se provinil Matěj Stránský. Kometa hraje přesilovku za jeho podrážení.
     
    56:00
    Hruška zahrál ve středním pásmu vysokou holí. Baranka musel před napadajícím Chmielewskim v obranném pásmu Komety hrát, jinak by hrozila šance Třince. Následuje přerušení. Po poslední komerční přestávce utkání se bude vhazovat před Vejmelkou.
     
    55:08
    Kometa je častěji v pásmu, ale Třinečtí jí moc prostoru na kombinační hru nenechávají. Následuje akce domácích tři na dva, kterou vedl Kundrátek. Ondřej Kovařčík končí s pukem v rohu.
     
    54:22
    Doudera teď chtěl situaci zpoza vlastní branky vyřešit konstruktivně, trefil se ale přesně mezi své najíždějící spoluhráče a je z toho icing. Vhazování před Kváčou.
     
    53:49
    Icing Třince. Adamský tentokrát byl pravděpodobně opticky blíž puku v rozhodném okamžiku. To ale na situaci nic nemění.
     
    53:08
    Dočekal hledal neúspěšně zpoza branky Lva. Následně ztratil za brankou puk Svačina a Stránský vyváží.
     
    52:04
    Po Zaťovičově nebezpečné střele z levého křídla hrozila dorážka, ale Kváča posunul puk za branku. Následně vyhodil z pásma Zahradníček.
     
    51:23
    Hosté jsou teď aktivnější a častěji na puku. Třinec, když se dostane ve vlastním pásmu k puku, snaží se jej co nejdřív dostat mimo svou třetinu.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. O. Kovařčík (Hrehorčák, Zahradníček), 7. M. Stránský (Kundrátek, Gernát), 14. Chmielewski (M. Stránský, Kundrátek), 28. Gernát (O. Kovařčík, Hrehorčák), 36. M. Stránský (P. Vrána, Gernát), 48. M. Kovařčík (P. Vrána, M. Stránský) – 20. Kucsera (Hruška, Plekanec), 34. Zaťovič (O. Němec, P. Holík), 49. Plášek ml. (Štencel)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána (A), M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Jenyš – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Kucsera, Lev, Dočekal.

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Bryška, Rampír

    Diváci: 4 802
    ocianews.com