Třinec – Kometa Brno 6:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Úterý 19.11.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Diváci v Třinci půjdou na hokej už za dva dny. Ve čtvrtek 21. listopadu se pod Javorovým bude od 18 hodin hrát v rámci předehrávky 20. kola již třetí derby v sezóně. Nechte se tedy pozvat k textovému online přenosu ze zápasu Oceláři Třinec – Vítkovice Ridera! (19:37:37)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 27:26
    Střely mimo 9:9
    Zblokované střely 10:7
    Hity 8:8
    Vhazování 47:30
    Trestné minuty 6:10
     
    Nejlepší hráči zápasu: Matěj Stránský – Jan Štencel
     
    Končí výborné utkání mezi Oceláři Třinec a Kometou Brno, které domácí nakonec vyhráli poměrem 6:3. Třinečtí položili základ výhře v první třetině, kdy šli až do tříbrankového vedení. Hosté v dalším průběhu utkání byli domácím vyrovnaným soupeřem, což je možné vyjádřit i vyrovnaným skóre v této pasáži zápasu. Oceláři ale vždy, když potřebovali, potvrdili své vedení a nenechali si slibný náskok ujít. Domácí připisují další body do tabulky, naopak Kometě zatím po velmi krátké době výměna trenéra nepomohla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Hned po buly ještě pálil Kucsera, Kváča byl ale pozorný.
     
    59:48
    Možná poslední vhazování v zápase po icingu domácích.
     
    58:52
    Domácí jsou kompletní, ale stále se brání. Po Pyrochtově nahození od modré se ke střele z levého kruhu dostal Hruška. Výborný Kváčův zákrok vyrážečkou!
     
    Dnešní utkání sleduje 4 802 diváků.
     
    58:10
    Až nyní se Třinečtí poprvé dostali mimo svou obrannou zónu. Následuje ofsajd Komety.
     
    57:44
    Kometa od úvodního buly kombinuje v útočném pásmu, zatím jsou její přihrávky blokovány a střely odkloněny od Kváčovy branky.
     
    56:21
    Hosté mají šanci s utkáním ještě něco provést. Útočným faulem se provinil Matěj Stránský. Kometa hraje přesilovku za jeho podrážení.
     
    56:00
    Hruška zahrál ve středním pásmu vysokou holí. Baranka musel před napadajícím Chmielewskim v obranném pásmu Komety hrát, jinak by hrozila šance Třince. Následuje přerušení. Po poslední komerční přestávce utkání se bude vhazovat před Vejmelkou.
     
    55:08
    Kometa je častěji v pásmu, ale Třinečtí jí moc prostoru na kombinační hru nenechávají. Následuje akce domácích tři na dva, kterou vedl Kundrátek. Ondřej Kovařčík končí s pukem v rohu.
     
    54:22
    Doudera teď chtěl situaci zpoza vlastní branky vyřešit konstruktivně, trefil se ale přesně mezi své najíždějící spoluhráče a je z toho icing. Vhazování před Kváčou.
     
    53:49
    Icing Třince. Adamský tentokrát byl pravděpodobně opticky blíž puku v rozhodném okamžiku. To ale na situaci nic nemění.
     
    53:08
    Dočekal hledal neúspěšně zpoza branky Lva. Následně ztratil za brankou puk Svačina a Stránský vyváží.
     
    52:04
    Po Zaťovičově nebezpečné střele z levého křídla hrozila dorážka, ale Kváča posunul puk za branku. Následně vyhodil z pásma Zahradníček.
     
    51:23
    Hosté jsou teď aktivnější a častěji na puku. Třinec, když se dostane ve vlastním pásmu k puku, snaží se jej co nejdřív dostat mimo svou třetinu.
     
    50:10
    Icing Komety stěhuje hru před Vejmelku.
     
    49:56
    Oceláři si dvakrát sami zhatili útočnou šancí špatnou přihrávkou na modrou čáru na obránce. Následně po levé straně vedl akci Svačina a dal na střelu z první na středu stojícímu Dočekalovi. Nebezpečná střela nebyla přesná. Dočekal se následně srazil s Kváčou a hra je přerušená.
     
    49:17
    Podobně poslal puk na brněnskou branku Vrána. I Vejmelka přerušuje hru.
     
    49:07
    Po Holíkově nahození od modré Kváča přerušuje hru.
    48:19 Karel Plášek ml. - 6:3
     
    48:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po velkém závaru před třineckou brankou se hosté nakonec radují z třetí vstřelené branky. Nejúspěšnějším dorážejícím hráčem byl KAREL PLÁŠEK. Už před dorážkou Pláška se puk odrazil od tyče a klouzal kolem Kváčova těla brankovištěm. Asistence: Jan Štencel. Stav utkání 6:3.
     
    48:09
    Dočekal bekhendem poslal puk zpoza branky do třineckého brankoviště. Kváča přerušuje hru.
    47:39 Michal KOVAŘČÍK - 6:2
     
    47:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka pro Třinec! Stránský projel do útočného pásma po pravém křídle, předal na střed Vránovi, který si puk potáhl na levou stranu. Byl sice zablokován bránícím hráčem, situace ale využil MICHAL KOVAŘČÍK a prostřelil Vejmelku! Asistence: Petr Vrána, Matěj Stránský. Stav utkání 6:2.
     
    47:07
    Hra se po přihrávce rukou Ocelářů ve středním pásmu dostává ke Kváčovi.
     
    47:00
    Hosté dostali puk do útočného pásma, odkud jej chtěl rychle odehrát do střední zóny Kofroň. Toho ale při tom zahákoval Vladimír Svačina a Třinec bude mít další přesilovku.
     
    46:05
    Po šavlovačce u třinecké střídačky posílá puk na icing Stránský.
     
    45:34
    Po aktivitě Kovařčíkovy formace se dostal ke střele od modré Zahradníček, ale zkoušel puk poslat do houštiny těl kousek od Vejmelkovy branky s nadějí, že se kotouč šťastné odrazí. Nestalo se tak.
     
    44:55
    Oceláři se ubránili další snaze Brna o vytvoření nebezpečí před Kváčou, následně ale ve středním pásmu ztratil puk Hladonik.
     
    44:19
    Hosté jsou kompletní, ale hra je přerušená. Vhazovat se po zašlápnutí puku u levého hrazení bude v útočném pásmu Třince.
     
    43:48
    Oceláři drží puk, ale zatím spíš obtahují bránící čtverec Brna, který je ale celkem pasivní a dost u svého brankoviště. Třinec málo střílí a další šance nemá.
     
    42:59
    Hrňa střílí z levého kruhu a Vejmelka přerušuje hru.
     
    42:40
    Po křížné přihrávce skrz obranné pásmo od Hrni střílel z první Vrána. Puk šel od tyče, do špičky Vejmelkových betonů mimo branku. Velká šance Ocelářů!
     
    42:05
    Šance pro Třinec tvořit v útočném pásmu. Za držení je vyloučen Orsava.
     
    41:59
    Třinečtí se snaží vyvinout první útočnou aktivitu. Michal Kovařčík ale z levého útočného rohu svého kolegu nenašel.
     
    40:51
    Třinečtí se bránili ve vlastním pásmu. Puk se dostal poté, co Oceláři nedokázali vyjet do neutrální zóny, k Holíkovi, který okamžitě přiťuknul na střelu z první na pravém kruhu stojícímu Kucserovi. Kváča by se natahoval marně, bomba z hole brněnského hráče ale mířila mimo.
     
    40:23
    Oceláři se teď místo, aby se ve vlastním pásmu dostali pod tlak, tak raději vyhazují na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 23:19
    Střely mimo 8:7
    Zblokované střely 9:4
    Hity 6:6
    Vhazování 30:26
    Trestné minuty 4:6
     
    Třetí dvacetiminutovka začne zhruba v 18:58.
     
    Diváci v Třinci i ve druhé třetině sledovali velmi atraktivní extraligový hokej. Hosté začali aktivně, nakopla je k tomu branka do šatny z první třetiny. Jejich aktivitu ale otupil na chvíli Gernát, který bombou od modré po rychlém přesunutí hry zpoza Vejmelkovy branky na modrou, navýšil vedení Třince opět na tříbrankové. Hosté pak snížili dalším přesilovkovým gólem, když se prosadil Zaťovič. Oceláři si vzali vedení o tři branky zpět o další zhruba dvě minuty později. I domácí byli úspěšní v přesilovce, když se z nebezpečného předbrankového prostoru po efektní přihrávce Vrány prosadil Stránský.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Poslední nebezpečná střela druhé třetiny. Nahození Brněnských od modré tečoval Zaťovič nad třineckou branku až do ochranné sítě. Vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    39:41
    Třetí třinecká formace se snažila o ofenzivní aktivitu, ale ztratila puk a rychlý protiútok zakončil střelu z křídla Pyrochta.
     
    39:14
    Hosté vyndali puk ze své třetiny, ale do útočného pásma se nedostali. Lev byl při přechodu dopředu v ofsajdu.
     
    38:50
    Velký tlak Ocelářů! Nejprve si s pukem na holi z rohu vyjel Kofroň, následně točili hosty v pásmu na puku Kundrátek s Draveckým a vše zakončila střela Gernáta od modré a výborný zákrok Vejmelky lapačkou.
     
    37:59
    Diváci se opět bouří kvůli těsně odpískanému icingu. Nutno říct, že i v tomto případě to bylo správně, neboť Bartejs měl v rozhodném okamžiku k puku blíž než Adamský.
     
    37:52
    Chmielewski vyhodil z obranné zóny puk mimo hřiště, bylo to ale na hostující střídačku, což není za dvě minuty. Vhazuje se v obranné třetině Třince.
     
    37:20
    Hosté se vystavili do ofsajdu a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    36:50
    Brno hned po inkasované brance strávilo několik desítek sekund v pásmu Třince, ale do střelecké pozice se nedokázalo prokombinovat. Puk nakonec sebral a vysunul do neutrální zóny Gernát.
    35:57 Matěj STRÁNSKÝ - 5:2
     
    35:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři málem hned po vyhraném buly přišli o puk, ale nakonec modrou čáru uhájili. Na pravém mantinelu držel puk Vrána a zadovkou naslepo našel mezi kruhy úplně volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, který nedal Vejmelkovi šanci. Asistence: Petr Vrána, Martin Gernát. Stav utkání 5:2.
     
    35:48
    Oceláři mají šanci strávit nějaký čas před Vejmelkou. Za držení je vyloučen Lev.
     
    35:27
    Oceláři se snaží zvýšit aktivitu, ale Brno rychle vyndává puky ze svého pásma, a tak je úspěšnější i při přechodu přes střední pásmo.
     
    34:20
    Ve střelecké pozici na pravé straně byl Zaťovič. Měl to ale dost z úhlu a jeho pokus byl hodně vysoký.
     
    34:07
    Kváča přerušuje hru, Třinec může vystřídat a je vyhlášená další komerční přestávka.
     
    34:04
    Hosté jsou po vstřelené brance opět ve hře. Teď se zlobí diváci, protože to vypadalo, že Zahradníčkovo vyhození jako první dojede Hrehorčák. Ale blíž puku byl Štencel, vhazuje se proto před Kváčou.
    33:31 Martin ZAŤOVIČ - 4:2
     
    33:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá i druhou přesilovku v zápase. Tečovaná střela od modré čáry končí za Kváčovými zády. Třinecký brankář neměl moc šancí zareagovat. Střelcem branky MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Ondřej Němec, Petr Holík. Stav utkání 4:2.
     
    33:18
    Holík to zkoušel individuálně, ale byl v mezikruží zneškodněn Musilem. Kometa se ale drží v pásmu.
     
    32:27
    Kometa se držela v pásmu, ale nepřekvapila třineckou obranu. Hruška střílel z pravého kruhu, Kváča jeho pokus zneškodnit. Následně vznikla před třineckou brankou drobná šavlovačka po aktivitě Lva.
     
    31:42
    Druhá přesilovka v utkání pro Kometu. Za nedovolené bránění je vyloučen Štěpán Novotný.
     
    31:24
    Oceláři si neporozuměli při rozehrávce poté, co Kváča zastavil nahozený puk na jeho branku. Němec pak od modré hledal na levém kruhu stojícího Horkého, ten ale puk dobře netrefil.
     
    30:51
    Oceláři teď dvakrát odrazili snahu Komety založit útočnou kombinaci ve svém útočném pásmu, ale pak skončili po Galvinšově střele na Malcově bloku v pásmu Brna.
     
    29:58
    Třinečtí teď díky tvrdému zákroku Kundrátka u hrazení, který zastavil s pukem postupujícího Kucseru, odrazili šanci Komety vytvořit si střeleckou pozici. Na druhé straně vybojoval Vrána buly poté, co poslal puk do Vejmelkova brankoviště.
     
    29:12
    Po zakázaném uvolnění Třince se hra přesunuje zpět ke Kváčovi.
     
    28:56
    Kváča je pozorný. Poté, co Galvinšovi, který sbíral za jeho brankou odražený puk, kotouč přeskočil hůl, jej rychle sebral a přerušil hru. Brněnští dojížděli k třinecké brance.
     
    28:37
    Zaťovič střílí po Holíkem vyhraném buly, ale střela je ztečovaná za Kváčovu branku.
     
    28:30
    Dočekal zavezl puk do útočného pásma, jeho bekhendovou střelu Kváča vykopl před sebe. Následně střílel přes skrumáž těl Bartejs, ale třinecký brankář přerušuje a je zde komerční přestávka.
     
    28:15
    Brněnští byli ihned po další brance v jejich síti aktivní, ale Gernát puk vyvezl a o akci se pokusili Vrána s Chmielewskim. Následuje zakázané uvolnění.
    27:14 Martin GERNÁT - 4:1
     
    27:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se teď vyplatila jejich aktivita v útočném pásmu. Hrehorčák vybojoval puk za brankou, poslal jej na modrou, kde se kotouč dostal k MARTINU GERNÁTOVI. Jeho prudkou ránu nedokázal Vejmelka chytit, i když na ni viděl. Asistence: Ondřej Kovařčík, Patrik Hrehorčák. Stav 4:1.
     
    26:44
    Horkého střelu ihned po buly těsně vedle pravé tyče Kváčovy branky. Hosté se následně dostali do ofsajdu a Třinec se může dostat ze své zóny.
     
    26:36
    Třinec se osvobodil díky icingu. Bude se vhazovat před Kváčou.
     
    26:21
    Hosté jsou teď aktivnější, ale i Třinec ve vlastní třetině se snaží o aktivní přístup. Je to trochu boj a přestože je Kometa v pásmu, moc se do šancí nedostává.
     
    25:34
    Gulaši se prezentoval tvrdou střelou od modré, kterou Kváča lapil. Následně před třineckou brankou vznikla drobná roztržka, ve které figuroval hostující útočník Lev.
     
    25:02
    Adamský získal puk před Vejmelkovým brankovištěm, zkoušel jej zadovkou dát na Hladonika. Vejmelka vypíchl puk k volnému Polanskému, který ale poslal puk pouze do brněnského brankáře.
     
    24:42
    Sám před Vejmelkou byl Adamský, ale byl nedokázal v rychlosti zakončit.
     
    24:18
    Kundrátek napálil svou střelu od modré čáry jen do Jenyše, ale než se ten dostal v útočném pásmu do střelecké pozice, odzbrojil jej Galvinš.
     
    23:33
    Domácí teď zaváhali při vývozu puku z obranného pásma a Kometa drží Oceláře před Kváčou.
     
    22:50
    Baranka střílel od modré. Kváča nic neviděl, ale střela slovenského beka byla nepřesná.
     
    22:25
    Chmielewski získal puk v útočném pásmu, ale jeho okamžitou střelu na Vejmelku vytečoval Malec.
     
    22:04
    Čtvrtá třinecká formace se snažila o útočnou aktivitu, ale ani nadvakrát se nedokázala udržet v pásmu.
     
    20:54
    Ale i hosté se dopustili tohoto přestupku. Plekanec byl rychlejší než jeho kolegové v útoku.
     
    20:32
    Kucsera zaváhal při přechodu do útočného pásma a Vrána s Chmielewskim zavezli puk do útočného pásma. Pak se ale Třinečtí vystavili do ofsajdu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 17:8
    Střely mimo 7:2
    Zblokované střely 4:1
    Hity 2:2
    Vhazování 19:9
    Trestné minuty 2:4
     
    Druhá třetina začne cca v 18:00.
     
    V událostmi nabité první třetině viděli diváci ve třinecké Werk areně celkem čtyři branky. Zásadní pro další vývoj byl minutový fragment mezi šestou a sedmou minutou, kdy nejprve Ondřej Kovařčík využil zaváhání Vejmelky, který propustil odražený puk od zadního mantinelu před prázdnou brankou, a následně Stránský proměnil svůj elegantní průnik z levého křídla. O dalších sedm minut později využil další Stránského akci k doťuknutí puku do sítě Chmielewski. Hosté měli zejména v době, kdy prohrávali, značené problémy s třineckými akce, ale nakonec se jim podařilo snížit. Přesilovku v závěrečné minutě využil Kucsera.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Ještě jedna dobrá střela na třinecké straně! Z levého křídla střílel těsně vedle Ondřej Kovařčík.
    19:42 Lukáš KUCSERA - 3:1
     
    19:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se v přesilovce nakonec prosazují. Jan Hruška potáhl puk po levém křídle a poslal jej na slot, odkud prostřelil Kváču LUKÁŠ KUCSERA. Asistence: Jan Hruška, Tomáš Plekanec. Stav utkání 3:1.
     
    19:09
    Akce tři na dva na útočné straně Třince. Po přihrávce Draveckého ze strany zakončoval z pravého kruhu nebezpečně Vrána. Vejmelka vyrazil. Velká šance Třince!
     
    18:56
    Zaťovič vjížděl do útočné třetiny Brna a Milan Doudera s ním měl problémy, proto jej raději zalehl. Rozhodčí to vyhodnotili jako nedovolené bránění a první přesilovku si zahraje i hostující tým.
     
    18:29
    Galvinš ztratil puk ve středním pásmu, sebral jej Plekanec, hostům se rýsovala akce tři na dva. Nedokázali ale přejít přes modrou čáru dle pravidel. Vhazování ve středním pásmu.
     
    18:03
    Gernát se dostal k puku v útočném rohu, nic moc nevymýšlel, vyvezl jej před Vejmelku a donutil hostujícího brankáře k dalšímu přerušení hry.
     
    17:34
    Gernát s Hrňou zahávali při hře s kotoučem ve vlastním pásmu, ale nevznikla z toho nebezpečná situace pro třineckou branku.
     
    17:15
    Doudera získal puk v obranném pásmu a vyvezl jej až do útočné zóny. Nahodil jej na Vejmelku a donutil brněnského brankáře k přerušení hry.
     
    16:53
    Lev vyhrál buly v útočném pásmu, ale Štencel vyslal jen nepřesnou střelu nebo přihrávku před branku. Následovala řada soubojů za brankou Třince a Oceláři nakonec vyvezli puk.
     
    16:10
    Vejmelka přerušuje a hosté už se ubrání. Chybí poslední dvě sekundy jeho trestu.
     
    15:58
    Hosté se teď nadvakrát osvobodili i díky nečekanému odrazu od mantinelu.
     
    15:16
    Oceláři jsou v pásmu a kombinují. Hledají ideální střeleckou pozici. Tu měl Gernát na ose kluziště, ale jeho bomba od modré skončila těsně vedle.
     
    14:12
    Bartejs přenechal v útočném pásmu puk Polanskému, který se zjevil sám před Vejmelkou. Chtěl si puk posunout do strany a zakončit, ale při tom jej podrazil hostující brankář. Trest odpykává Plášek.
     
    13:44
    Hosté mají nervozitu na hokejkách. Baranka přihrával na Kucseru tak nepřesně, že je z toho icing.
    13:16 Aron CHMIELEWSKI - 3:0
     
    13:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům přeje i štěstí! Po další přímočaré akci Stránského, který šel přímo do branky, ale nezakončil, puk doslova doskákal do branky poté, co se jej jako poslední dotkl ARON CHMIELEWSKI. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:0.
     
    12:38
    Rychlá, přímočařá akce třetího třineckého útoku! Michal Kovařčík zavezl puk do pásma, Ondřej Kovařčík jej za brankou vybojoval a následně pálil od modré Doudera.
     
    12:12
    Dočekal zavezl puk do útočného pásma, ale tam nevymýšlel žádné kombinace, poslal je na branku. Kváča přerušuje hru, druhá komerční přestávka tohoto utkání.
     
    11:37
    Hosté se po čase dostali do útoku, ale Holík se Zaťovičem nic nevymysleli. Třinečtí sbírají puk na zadních deskách.
     
    11:09
    Hosté jsou kompletní, ale Třinec je stále v pásmu. Zahradníček nahazoval od modré, puk se odrazil od zadního mantinelu a Hrehorčák jej poslal zpět do brankoviště. Vejmelka přerušuje hru.
     
    10:47
    Gernátovu střelu tečoval Svačina tak nepříjemně, že se Vejmelka marně po puku natahoval. Kotouč ale minul tři tyče brněnské branky.
     
    09:52
    Po poradě s videem byl potvrzen verdikt z ledové plochy. Z důvodu zásahu puku vysokou holí gól neplatí a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:52
    Puk končí v síti po střele od modré čáry, ale rozhodčí Pražák ihned rozpažil. Měl za to, že patrně Vrána zasáhl puk vysokou holí. Nyní situaci zkoumá videorozhodčí.
     
    09:48
    Kombinace po buly. Hrňa vyvezl puk na pravé křídlo, dal křížně na levé straně stojícímu Stránskému, ale ten musel zpracovávat puk a Vejmelka jeho pokus chytil.
     
    09:41
    Velká šance Třince před Vejmelkou. Po Douderově střele od modré, kterou hostující brankář jen vyrazil, doráželi Dravecký s Chmielewskim. Vejmelka puk udržel před brankovou čárou.
     
    08:58
    Vrána se Stránským teď dělali velké starosti hráčům Komety. Ondřej Němec si musel pomoct držením, aby zpacifikoval Stránského aktivitu před Vejmelkou.
     
    08:11
    Hráči Brna se snaží o aktivní přechod do útočného pásma, ale poprvé Třinečtí hned vyhodili puk ze své zóny a podruhé přerušuje Kváča.
     
    07:55
    Hosté vyhráli buly, ale nedokázali vyvézt puk a byli opět pod tlakem. Nakonec puk končí na střídačce a je vyhlášená komerční přestávka, díky které budou moci hráči hostů vystřídat.
     
    07:43
    Hosté se uvolňují jen díky zakázanému uvolnění a vhazovat se bude před Vejmelkou.
     
    07:21
    Oceláři se teď díky hybridnímu icingu dostali do útočného pásma a opět trápí hráče Komety v obraně.
    06:18 Matěj STRÁNSKÝ - 2:0
     
    06:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kometa hledala odpověď na první gól, ale puk na zadním mantinelu sebral Kundrátek, křížným pasem poslal do úniku na levém křídle najíždějícího MATĚJE STRÁNSKÉHO a ten s pukem na holi projel až před Vejmelku. Puk mu málem utekl, ale nakonec bekhendem překonal brněnského brankáře. Asistence: Tomáš Kundrátek, Martin Gernát. Stav utkání 2:0.
    05:20 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:0
     
    05:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šťastný gól pro Oceláře! Vejmelka se natahoval po nahození od modré čáry, ale nezachytil jej a to se následně od zadního mantinelu odrazilo před prázdnou branku. ONDŘEJ KOVAŘČÍK měl velice snadnou práci. Vejmelka nemá nejčistší svědomí. Asistence: Patrik Hrehorčák, Jan Zahradníček. Stav utkání 1:0.
     
    04:24
    Kundrátek vystoupil ve středním pásmu proti puku a zahájil pobyt Třince v útočném pásmu. Přímá střela z toho ale nebyla, pouze Gernátův centr skrz brankoviště.
     
    03:35
    Musil vyslal schovanou střelu od modré, po které se musel hodně natáhnout Vejmelka.
     
    03:20
    Kucsera dostal puk do jízdy na pravém křídle a příklepem zkusil pozornost Kváči ve třinecké brance. Střela byla nepřesná a po mantinelu se svezla mimo hřiště.
     
    02:46
    Hostům se rýsovala nadějná situace čtyři na dva, ale sami se vystavili při přechodu do obranné zóny Třince do ofsajdu.
     
    02:10
    První nebezpečnější střelu na druhé straně vyslal z levého křídla Gernát, ale Vejmelka vyrážečkou puk odráží mimo.
     
    01:37
    Oceláři ztratili v útočném pásmu puk a hosté ujeli do situace dva na jednoho. Horký poslal puk na Plekance, ale ten už zakončoval zpoza brankové čáry a nepřehodil Kváčův beton.
     
    01:08
    Oceláři jsou stále v pásmu a využívají tohoto pobytu i k prostřídání první formace.
     
    00:41
    Úvodní buly vyhrál Holík, ale k prvnímu pobytu v útočném pásmu se propracovali domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po ledové ploše již krouží rozhodčí dnešního zápasu. Za chvíli nastoupí hráči obou týmů. Před úvodním buly bude ještě k vidění slavnostní akt, kdy dva třinečtí hráči obdrží z rukou vedení klubu upomínky. Jiří Polanský za 900. utkání ve třineckém dresu v nejvyšší soutěži a Martin Adamský za stejnou metu v součtu svých extraligových zápasů celkem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána (A), M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Jenyš – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Kucsera, Lev, Dočekal.

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Bryška, Rampír.
     
    Z kabiny brněnské Komety

    Hostující tým pro úterní zápas, tedy brněnská Kometa, musí být pro domácí trenérský štáb velice nečitelná. Po nedělním výbuchu s Karlovými Vary totiž rezignoval trenér Fiala a klub hned v pondělí oznámil, že se na lavičku vrací nejvyšší člověk v klubu, tedy majitel Libor Zábranský, který získal s Kometou mistrovské tituly v letech 2017 a 2018. Tým tak čeká první zápas po tomto hektickém konci minulého a začátku tohoto týdne. Ještě pouhých pět zápasů nazpátek se vše jevilo jako bezproblémové. Kometa tahala sérii šesti výher v řadě, ale zlom přinesl domácí zápas s Mladou Boleslaví (0:3). Pak Brněnští ve šlágru kola na Spartě vedli ještě deset minut před koncem o tři góly, ale domů jeli s prázdnou. Nezvládli ani zápas ve Zlíně, následoval další průšvih ve Vítkovicích (vedení o tři góly na začátku třetí třetiny) a zmiňovaný debakl s Karlovými Vary. Kometa se místo prvního místa, po kterém se natahovala ještě během zápasu se Spartou, propadla na sedmé místo a nyní bude hledat, jak tým restartovat.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 4-1-1-4, skóre 35:35, 15 bodů
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 19 zápasů, 9-2-2-6, skóre 55:54, 33 bodů
    Bilance venku: 10 zápasů, 5-0-2-3, skóre 30:27, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Zaťovič 19 (9+10)
    Nejlepší střelec: Martin Zaťovič 9

    Poslední zápas Komety Brno:

    17. listopadu 2019: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 2:7 (1:1, 1:4, 0:2)
    Branky a nahrávky: 13. Orsava (Svačina, O. Němec), 36. Orsava (P. Holík, Zaťovič) – 12. Koblasa (Vondráček), 23. Koblasa (Eminger, Graňák), 24. Gríger (Šenkeřík, T. Rachůnek), 39. Gríger, 40. V. Polák, 41. Flek (Stříteský, Šenkeřík), 58. Flek (Šenkeřík, F. Novotný)
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři zažívají úspěšný vstup zpět do extraligových bojů po reprezentační přestávce. Nejprve v pátek na domácím ledě porazili Mladou Boleslav 3:0 a čistým zápasem navázali na stejně zvládnutý zápas s Litvínovem ještě před přestávkou. V nedělním odpoledním matiné odehráli skvělý zápas v Hradci Králové a vyhráli 4:1. Brankář Kváča poté, co se ukázalo, že se stává po přerušení kariéry Patrikem Bartošákem jedničkou Třince, si vede zatím skvěle. Ve dvou zápasech dostal jediný gól.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 6-0-1-3, skóre 31:21, 19 bodů
    Pozice v tabulce: 2.
    Bilance: 20 zápasů, 11-1-2-6, skóre 70:49, 37 bodů
    Bilance doma: 9 zápasů, 7-1-0-1, skóre 36:15, 23 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Michal Kovařčík 17 (7+10)
    Nejlepší střelec: Tomáš Marcinko 10

    Poslední zápas Třince:

    17. listopadu 2019: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 31. Koukal (Červený) – 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát)
     
    Vzájemný zápas v této sezóně

    Dosud jediné střetnutí mezi Oceláři Třinec a brněnskou Kometou se uskutečnilo v brněnské DRFG areně hned v rámci druhého kola. Oceláři tehdy herně odehráli velice slušné utkání, ale nedokázali domácí tým zlomit. Zápas dospěl za vyrovnaného stavu do prodloužení a následně do nájezdů, které zvládli domácí. Třinečtí potvrdili, že samostatné nájezdy nejsou jejich parádní disciplínou – v součtu s loňskou sezónou prohráli Oceláři čtvrtý zápas v řadě, který dospěl do tohoto typu rozhodnutí.

    15. září 2019: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0/0:0)
    Branky a nahrávky: 17. Štencel, roz. sam. náj. Orsava – 33. Kundrátek (M. Stránský)
     
    Dohrávané utkání 15. kola Tipsport extraligy je jediným extraligovým zápasem, který je na programu v úterý 19. listopadu. Zápas začíná ve třinecké Werk areně v pro Třinec klasických 17 hodin. Zápas byl původně na programu v úterý 29. října, ale po dohodě obou klubů byl přesunut o tři týdny právě na 19. listopad. Nechte se tedy tímto pozvat ke sledování online textového přenosu z tohoto střetnutí dvou posledních ligových mistrů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. O. Kovařčík (Hrehorčák, Zahradníček), 7. M. Stránský (Kundrátek, Gernát), 14. Chmielewski (M. Stránský, Kundrátek), 28. Gernát (O. Kovařčík, Hrehorčák), 36. M. Stránský (P. Vrána, Gernát), 48. M. Kovařčík (P. Vrána, M. Stránský) – 20. Kucsera (Hruška, Plekanec), 34. Zaťovič (O. Němec, P. Holík), 49. Plášek ml. (Štencel)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána (A), M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Jenyš – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Kucsera, Lev, Dočekal.

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Bryška, Rampír

    Diváci: 4 802
    thejrc.org