Motor ČB – Chomutov 6:4 (kon.) | Benátky n/J – Frýdek-M. 4:5 (po pr.) | Třebíč – Prostějov 1:3 (kon.)
Slavia – Vsetín 5:4 (po pr.) | Kadaň – Sokolov 4:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:4 (2:3, 2:0, 2:1)
Piráti Chomutov
Středa 20.11.2019, 16:00 • Budvar aréna • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:30
    Střely mimo – 20:8
    Zblokované střely – 5:15
    Úspěšnost vhazování – 62%:38%
    Trestné minuty – 8:6 (18:29:02)
     
    Je konec. Motor nakonec tento těsný zápas, který byl dramatický i v posledních sekundách, ukořistil pro sebe! Českobudějovičtí dnes byli o něco lepším týmem, i Piráti se ale na jihu Čech prezentovali příjemným dojmem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Conor Allen poslal kotouč z obranného pásma Motoru do středního. Odtud ho pak Zdeněk Doležal posílá kolem mantinelu za opuštěnou branku hostujícího celku.
     
    58:22
    Martin Altrichter opět zůstává na střídačce svého týmu. Uvidíme, zda se tento tah Pirátům vyplatí, zatím jsou nastěhováni v útočném pásmu.
    57:49 Lukáš KLÍMA - 6:4
     
    57:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak i hostující celek se ještě raduje z přesné trefy. Že by poslední naděje? Filip Suchý poslal přihrávku na LUKÁŠE KLÍMU, který nekompromisní bombou prostřelu Strmeně. Asistence: Filip Suchý.
    57:12 Matouš VENKRBEC - 6:3
     
    57:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je zřejmě definitivně rozhodnuto! Jan Rudovský nezachytil kotouč na modré čáře, čehož využil MATOUŠ VENKRBEC, který se rozjel, dostal se k puku a poslal jej bez obtíží do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    56:46
    Martin Altrichter zůstává na střídačce a Piráti to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    56:30
    Chomutov bude hrát přesilovou hru, ale ještě před jejím začátkem si chomutovská střídačka bere oddychový čas. Uvidíme, co trenér Martin Štrba vymyslí.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:24
    Karel Plášil se octil na vrcholku kruhu, odkud mířil do horního růžku. Altrichter ale měl čas k tomu, aby si povyjel. A tak učinil. Plášilův pokus nakonec skončil těsně nad horní tyčkou.
     
    54:35
    Darby Llewellyn mohl mít hattrick! Llewellyn byl před Strmeňovou svatyní zcela sám. Ukázal šikovné ruce, když s kotoučem několikrát zakvrdlal, na zmatení domácího brankáře to však nestačilo.
     
    53:30
    Lukáš Klíma se ocitl na modré čáře, odkud vyslal pořádně prudký projektil. Ten nakonec českobudějovická obrana udržela před brankovou čárou, s čímž měla nyní trochu obtíže.
     
    52:32
    Radek Prokeš dojížděl kotouč před branku. Nakonec ho možná ještě popostrčil směrem za brankovou čáru, Altrichter se ale dobře natáhl a s vypětím všech sil kotouč udržel někde pod svou rukavicí.
     
    51:54
    Conor Allen byl na modré čáře velmi aktivní. Nakonec si z této pozice našel i střeleckou pozici a zkusil své štěstí. Jeho svižný pokus nakonec vyrazil Martin Altrichter, který si trochu povyjel.
     
    50:08
    Dnes si do Budvar arény našlo cestu 6009 diváků.
     
    48:24
    Lukáš Klíma se hnal do přečíslení v poměru dva na jednoho, ovšem byl zastaven čárovým sudím, který jeho spoluhráče viděl v ofsajdovém postavení, které odpískal.
     
    48:02
    Jakub Černý ujížděl po pravém křídle, načež napřáhl a vyslal relativně nebezpečnou střelu do bližšího horního rohu. Jan Strmeň zareagoval včas a svou lapačku astavil přesně tak, jak bylo potřeba.
     
    47:20
    Zdeněk Doležal si najel na levý kruh, kam dostal přihrávku. Zhruba z jeho vrcholku pak pálil doprostřed branky, s čímž neměl Martin Altrichter výraznější problémy a kotouč bezpečně vyrazil mimo.
     
    46:31
    Miroslav Holec zkoušel přihrát na modrou čáru, kde byli dva jeho spoluhráči, ovšem přihrávka neprošla přes chomutovského hráče, který kotouč ztečoval až do neutrálního pásma.
     
    45:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., držení).
    44:43 Jan VESELÝ - 5:3
     
    44:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna právě viděla pátou branku domácího celku! JAN VESELÝ se prodral skrze obránce do střelecké pozice a krásnou trefou zamířil přesně do horního růžku. Bez asistence.
     
    44:03
    Na opačné straně se chomutovští hokejisté dostali do přečíslení. Zakončeno bylo z těsné blízkosti předbrankového prostoru. Jan Strmeň svůj tým podržel a napoprvé kotouč drží bezpečně ve své výstroji.
     
    43:50
    Karel Plášil napřáhl na modré čáře a vyslal pořádně jedovatý pokus. Ten ale nakonec končí mimo brankovou konstruci, Martin Altrichter tedy nebyl nucen zasahovat.
     
    42:26
    Nicolas Hlava našel pozemním pokusem jen připravené Strmeňovy betony, od které se kotouč odrlazil před branku k Martinu Novákovi. Ten pak hru nakonec uklidňuje a dostává kotouč do moci domácích hráčů definitivně.
     
    41:52
    Václav Karabáček zkoušel najít parádní přihrávkou najíždějícího Jana Veselého na opačné straně branky. Veselý sice kotouč zachytil včas, v rychlosti ho ale nestačil zťuknout do branky, jak by potřeboval.
     
    41:19
    Filip Suchý nabruslil do útočného pásma, kde jen v rychlosti prověřil Strmeňovu pozornost. Domácí brankář schoval nahození do rukavice a přerušil hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetiny:

    Střely na branku – 26:18
    Střely mimo – 12:5
    Zblokované střely – 5:9
    Úspěšnost vhazování – 42%:58%
    Trestné minuty – 6:4
     
    I druhá třetina je za námi. Spokojenější po ní zřejmě budou Prospalovi svěřenci, kteří si vzali vedení zpět. Ve třetí dvacetiminutovce je ale určitě nečeká nic lehkého, Chomutov je dnes domácím totiž možní více než vyrovnaným soupeřem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    S posledními sekundami druhého dějství zkoušel Connor Allen najít na modré čáře stojícího Jana Veselého. Druhý jmenovaný prudkou přihrávku nezpracoval přesně a tím pádem se do žádné akce nedostal. Už se tedy nic nestane.
     
    38:48
    Roman Přikryl neměl potřebnou energii k založení dalšího útoku, a tak kotouč ze středního pásma jen nahodil na chomutovskou branku, kde si Altrichter připisuje zákrok za pomoci svých betonů.
     
    37:42
    Na chvíli se po delší odmlce zkoušel dostat do pásma také Chomutov, ale bez úspěchu. Jan Strmeň tak má v posledních sekundách relativně klidný prožitek z blížícího se konce periody.
     
    36:57
    Českobudějovičtí hokejisté zůstali dlouho v útočném pásmu, vytvořili si slušný tlak, ovšem protentokrát nepřišla zajímavá střelecká pozice. Altrichter tak mohl být relativně v klidu.
     
    35:57
    A v mnohem lepší pozici se nyní objevil Karel Plášil. Ten si sjel skoro až za kruh, odkud vypálil do bližšího horní rohu. Tam bylo místo, ale vzápětí také Altrichterova lapačka, v níž kotouč našel pro následujících pár sekund své útočiště.
     
    35:37
    Václav Karabáček jen tak nahodil kotouč na brankoviště. Altrichter tento pokus napoprvé zastavil betony, napodruhé už kotouč přikryl pod rukavici. Stihl to dříve, než dorazil atakující Jan veselý.
     
    34:22
    Jakub Štochl vypálil od modré čáry, a to velmi razantně. Jeho svižný pokus, proti kterému si domácí brankář povyjel, byl zastaven o vyrážečku. Od ní se odrazil do rohu ledové plochy a Motor vzápětí otáčí hru na druhou stranu.
     
    33:24
    A českobudějovický strážce svatyně je úspěšný i nyní. Tentokrát lapil střelu, která na něj letěla z větší vzdálenosti. Po chvilkovém přerušení se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    32:46
    Nicolas Hlava se zajímavě zbavil protihráče, čímž se dostal až ke střele. Hlavův pokus mířil na vzdálenější tyč, Strmeň ale natáhl svou lapačku včas a kotouč stihl vyrazit.
     
    31:52
    Marek Tomica zkoušel najít přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů. Puk adresoval před Strmeňovo brankoviště. Chomutov se i přes to, že Tomico nikoho ze spřízněných hráčů nenašel, drží na kotouči.
    30:49 Jan KLOZ - 4:3
     
    30:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu čtvrtou branku, která znamená opětovné vedení pro Motor! JAN KLOZ dostal dobrou přihrávku před branku, načež nekompromisně a svižně zamířil až za Altrichterova záda. Asistence: Martin Novák, Martin Beránek.
     
    29:48
    Niklas Pavel zachytil přihrávku, která směřovala na vzdálenější tyč, kde už na ni číhal nebezpečně chomutovský útočník. Poté se hra přesouvá do útočné části Českobudějovických.
     
    27:34
    O kotouč se bojovalo u mantinelu, načež vylétl až na střídačku českobudějovických hokejistů. Hra se tedy přerušuje a bude se vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    26:53
    Českobudějovičtí hokejisté se drží v útočném pásmu a snaží se o obstřelování chomutovské branky. Před chvíli musel Altrichter zachytit pokus od modré čáry, což se mu nadvakrát povedlo.
     
    25:20
    Zdeněk Doležal dostal zajímavou přihrávku, načež se mu naskytla poměrně zajímavá příležitost. Střelou z první ale rozvlnil jen boční síťku. Aktivita Motoru v útočném pásu pokračuje i nadále.
    24:21 Vít CHRISTOV - 3:3
     
    24:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Matouš Venkrbec nahodil kotouč na brankáře, čehož využil pohotový VÍT CHRISTOV. Ten kotouč sebral a zasunul za brankovou čáru. Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    22:41
    Motor stále v tlaku, leč jeho převaha prozatím střelu nevynesla. Respektive žádnou, která by Martina Altrichtera v brance nějak ohrozila.
     
    21:43
    Chomutovští se udrželi docela dlouho v pásmu, pak se ale hra převrátila. Václav Karabáček střílel z poměrně dobré pozice, nicméně jeho porjejktil se zastavil až těsně u brankové čáry.
     
    20:33
    Vít Christov si najížděl před branku, už to vypadalo, že by mohl zakončovat od její odkryté části, nicméně jeden z posledích choutovských beků mu včas do střely sáhl, načež ji tedy i znemožnil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první periody:

    Střely na branku – 11:10
    Střely mimo – 8:1
    Zblokované střely – 4:4
    Úspěšnost vhazování – 48%:52%
    Trestné minuty – 6:4
     
    Máme za sebou velmi výživných úvodních dvacet minut! Motor se sice dostal do dvoubrankového vedení, načež Pavlát odešel z branky, pak ale přišly i chomutovské zásahy. A byly rovnou tři. Piráti tak otočili skóre ve svůj prospěch.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:39 Darby LLEWELLYN - 2:3
     
    19:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov nakonec ještě v první třetině otáčí skóre zápasu. DARBY LLEWELLYN se dnes podruhé zapisuje do střelecké listiny! Asistence: Dušan Žovinec, Petr Stloukal.
     
    19:27
    Darby Llewellyn zachytil nepřesnou rozehrávku domácího celku. Už se dostal mimo střeleckou pozici, když byl v přečíslení dva na nikoho. Jeho následná přihrávka ale neprošla.
     
    18:31
    O puk se nyní bojovalo v rohu ledové plochy, načež si Roman Přikryl najel na vrcholek kruhu, kam dostal přihrávku, a pálil. Jeho pokus ani tentokrát Altrchtera v hostující brance neohrozil, letěl totiž mimo.
     
    17:39
    Radek Prokeš stál v rohu kluziště, v nulovém střeleckém úhlu. Pak zkoušel najít svižným pasem Connora Allena. To udělal. Ovšem obránce Motoru netrefil puk čistě, tudíž Altrichtera v brance příliš neohrozil.
     
    16:58
    Jakub Doktor zkusil střelu z pravého kruhu. Jeho pokus se však neujal. Jan Strmeň byl pozorný a pokus bývalého spoluhráče uchytil přesně ve své lapačce. Po malé chvilce se tak bude vhazovat na levém kruhu z pohledu domácího brankáře.
     
    16:28
    Pavel Pýcha dostal zásah zřejmě do zubů. Pukem. Ihned nato odjíždí na střídačku, odkud rovnou míří do šatny. Uvidíme, zda se vrátí alespoň na druhou třetinu.
     
    15:27
    Radek Prokeš se dostal ke střele i přesto, že byl tísněn Lukášem Klimou. Střílel na bližší tyč, neměl ani jinou možnost. Jeho pokus Martin Altrichter viděl a na bližší tyč se přemístil včas.
     
    14:14
    Ivan Lytvynov se parádním způsobem prodral přes soupeřovu obranu, čímž vytvořil přečíslení pro sebe a Martina Beránka. Právě na Beránka pak posílal přihrávku, domácí útočník ji ale měl na dlouho hůl. Do puku jen plácl a Altrichter se musel přemístit. To stihl a toto nebezpečí uhasil.
     
    14:00
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Václav Karabáček.
     
    13:58
    Jakub Doktor ujel soupeřově obraně. Neměl v cestě žádného z domácích hráčů, a tak mohl volně pokračovat v cestě až ke Strmeňově brance. V zakončení ho ale zneklidnila Pýchova hokejka, neboť se domácí kapitán stihl na poslední chvíli vrátit.
     
    13:24
    Martin Novák dostal přihrávku do střelecké přiležitosti. Jan Kloz pak ale byl zablokován jedním ze soupeřů, který ho až do plnohodnotného zakončení nepustil.
     
    12:10
    Na kotuči se drží Piráti, kteří se snaží momentálně probít přes střední pásmo a třeba se poprvé v zápase dostat do vedení.
    11:34 Lukáš KLÍMA - 2:2
     
    11:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští hokejisté využívají přesilovku pět na tři a mažou soupeřův náskok. LUKÁŠ KLÍMA vyslal nekompromisní střelu, která končí až za Strmeňovými zády. Asistence: Jan Rudovský, Jakub Černý.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Radek Prokeš – 2 min., podrážení).
     
    09:29
    Connor Allen zachytil kotouč. Přejel s ním přes střední pásmo až do útočné pozice. Tu mu ale znemožnil jeden z chomutovských obránců, který se stihl vrátit.
     
    08:50
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Strmeň – 2 min., podrážení).
     
    08:50
    Petr Stloukal nebyl vůbec daleko od vyrovnání! Po nepřesné rozehrávce domácích se dostal sám před branku. Už překonal i Strmeně, nicméně kotouči v cestě do branky zabránila horní tyčka.
    07:26 Darby LLEWELLYN - 2:1
     
    07:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme tu další branku! Tentokrát do českobudějovické sítě. DARBY LLEWELLYN utekl se spoluhráčem do přečíslení poté, co sebral kotouč v obranném pásmu. Celou akci vzal na sebe parádním zakončením přesně k vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    06:47
    Martin Novák dostal přihrávku od Karla Plášila a našel si zajímavou střeleckou pozici. Skrze klubko hráčů před brankou hledal vzdálenější tyč, vedle níž střela nakonec vyplavala.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., hákování).
     
    05:20
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Dominik Pavlát, přichází Martin Altrichter.
    05:20 Miroslav HOLEC - 2:0
     
    05:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    To je start jako hrom! Devět sekund po vypršení přesilové hry se domácí radují z druhé branky. MIROSLAV HOLEC dostal přihrávku do rohu kluziště, odkud se dobře vymotal až před branku a přesně zavěsil – 2:0. Asistence: Roman Přikryl, Zdeněk Doležal.
     
    04:40
    Českobudějovickým hokejistům se zatímv přesilové hře nedaří. Dominik Pavlát zatím moc práce neměl. Před malým okamžikem ho zkoušel prověřit Zdeněk Doležal, jeho pokus ale mířil mimo bližší tyč.
     
    03:49
    Martin Novák dostal přihrávku na levé křídlo, odkud zkoušel zřejmě střílet z první. Puk mu však sjel z hole a zamířil někam mezi oba kruhy. Zde nikdo z Novákových spoluhráčů nestál.
     
    03:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Černý – 2 min., sekání).
     
    02:40
    A vzápětí přispěchal s nebezpečnou střelou také Roman Přikryl. Ten se však zatím do střelecké listiny nezapisuje, Dominik Pavlát jeho střelu vytěsnil ramenem těsně mimo.
    02:22 Matouš VENKRBEC - 1:0
     
    02:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku! A nečekali jsme na ni vůbec dlouho. Christov ujel s MATOUŠEM VENKRBCEM do přečíslení. Druhý jmenovaný dostal přihrávku před branku, odkud zakončil přesně po ledě k tyčce. Asistence: Vít Christov.
     
    01:15
    Lukáš Endál se natahoval po kotouči ve středním pásmu. Kdyby jej býval zachytil, asi by mohl jít do samostatného nájezdu. Domácí hráč se k puku ale nakonec nedostal, blíže k němu měl obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Lukáš Klíma při rozbruslení inkasoval zřejmě zásah pukem. Na ledě byla zanechána i krvavá stopa. S ručníkem na tváři hostující útočník odjíždí do kabin. Uvidíme, zda to nějak ohrozí jeho start v dnešním utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Blaha, Kurka, Štochl, Tejnor, Žovinec, Rýgl, Seemann – J. Sklenář, Stloukal, J. Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Llewellyn – Chrpa, J. Svoboda, Hlava.

    Rozhodčí: Kostourek, Šindel – Kreuzer, Polonyi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 3. Venkrbec (Christov), 6. Holec (R. Přikryl, Z. Doležal), 25. Christov (Venkrbec), 31. J. Kloz (M. Novák, Beránek), 45. J. Veselý, 58. Venkrbec – 8. Llewellyn, 12. Klíma (Rudovský, J. Černý), 20. Llewellyn (Žovinec, Stloukal), 58. Klíma (Suchý)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen, Lytvynov, Pavel – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Endál – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Beránek.
    Piráti Chomutov: Pavlát (6. Altrichter) – Blaha, Kurka, Štochl, Tejnor, Žovinec, Rýgl, Seemann – J. Sklenář, Stloukal, J. Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Llewellyn – Chrpa, J. Svoboda, Hlava.

    Rozhodčí: Kostourek, Šindel – Kreuzer, Polonyi
    bahis siteleri