Buffalo – Minnesota 1:4 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 4:5 (po pr.)
Columbus – Montreal 5:2 (kon.) | Florida – Philadelphia 5:2 (kon.) | Detroit – Ottawa 3:4 (kon.)
St. Louis – Tampa 3:1 (kon.) | Nashville – Winnipeg 1:2 (kon.) | Chicago – Carolina 2:4 (kon.)
Dallas – Vancouver 6:1 (kon.) | Calgary – Colorado 2:3 (kon.) | Vegas – Toronto 4:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 2:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Tampa Bay Lightning
Středa 20.11.2019, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Příjemnou středeční chladnou noc všem příznivcům NHL! Nejlepší hokejová liga světa neúprosně běží dále, v dnešním onlajnu se zaměříme na souboj dvou tradičních týmů soutěže. Úřadující držitel Stanley Cupu, St. Louis Blues na své ledové ploše přivítá trápící se Tampa Bay Lightning. Zápas v Enterprise Centru začíná ve 02:00, příjemnou zábavu!
     
    TAMPA BAY LIGHTNING
    Atlantická divize: 17 zápasů, 6. místo, 20 bodů, skóre 64:59, bilance 7-2-2-6

    Hvězdný tým, který si po loňském fiasku v play-off naplnil soupisku elitními hráči, chce promluvit do bojů o Stanley Cup. Jenže prvotní část sezony tomu úplně nenapovídá. V celkové tabulce je Tampa až ve spodní desítce, zatímco na nejsilnější Washington ztrácí 14 bodů, na poslední Minnesotu má náskok bodů čtyř. Jedním dechem ale je potřeba dodat, že Tampa má odehráno 17 utkání, zatímco Kapitálové o tři více.

    V posledních pěti zápasech se Tampě poměrně daří, nejvýznamnějším milníkem této série byl neskutečný zápas s Rangers. Čtvrteční večer v Amalie Areně dostal do varu naprosto všechny fanoušky. Ti totiž viděli výtečné utkání, které jejich miláčci opanovali suverénně 9:3, kromě 12 gólů však bylo k vidění i mnoho střel, bitek a emocí. Zápas se i díky tomu hrál skoro tři hodiny.

    Tým tažený kapitánem a legendou Stevenem Stamkosem, který oslavil před dvěma měsíci přírůstek do rodiny, absolvoval také další díl NHL Global Series. Fanouškům se představil ve dvou zápasech s Buffalem ve švédském Stockholmu. V obou utkáních slavili Blesci výhru (5:3 a 3:2), po druhém zápase ale spíše rezonoval mezi fanoušky tvrdý hit hvězdného Kučerova na Vladimíra Sobotku v dresu Sabres.
     
    ST. LOUIS BLUES
    Centrální divize: 1. místo, 29 bodů, skóre 62:61, bilance 7-5-5-4

    Vedoucí tým Centrální divize narozdíl od loňské bídy v základní části už od začátku do toho pořádně šlape a drží se v první pětce celkové tabulky NHL. Mladý tým hlásil už před sezonou, že chce opět dokázat velké věci a výhodou je, že Blues se povedlo udržet mančaft z loňské sezony. Odchody byly pouze dva, obránce Michael Del Zotto (odchod do Anaheimu) a útočník Pat Maroon (odchod do Tampy). Právě pro Maroona bude zápas v tomto ohledu pikantní, bude to tedy návrat do Enterprise Centra.

    Současná forma St. Louis ale není to, co by si hráči představovali. Třízápasová série bez výhry vnáší do fanoušků lehkou nervozitu. Útěchou však může být, že proti Arizoně a Columbusu získali Blues shodně jeden bod za prohru v prodloužení. Na Anaheim doma však již nestačili a prohráli poměrně jednoznačně, poměrem 1:4. I přes tyto tři ztráty však St. Louis stále okupuje první místo v divizi, s tříbodovým náskokem na Colorado.

    O pravidelný přísun bodů se stará duo David Perron a Ryan O´Reilly. Zatímco Perron má bilanci 8+11, O´Reilly 5+14. To staví kanadského vousáče do pozice nejlepšího nahrávače, pozici střelce ale pevně drží Brayden Schenn s jedenácti zásahy. Brankoviště je naprostou výsadou Jordana Binningtona, ještě loni v této době neznámý gólman má odchytáno 16 zápasů s procentem úspěšnosti 91,7.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    TAMPA BAY LIGHTNING

    Ondřej Palát (útočník, #18) - 17 zápasů, 6+4, +4, 10 TM
    Jan Rutta (obránce, #44) - 3 zápasy, 0+1, -5, 2 TM
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V předchozí sezoně se v obou případech radovalo St. Louis. V Amalie Areně dokázalo 8. února vyhrát těsně 1:0 v prodloužení, odveta na konci března byla opět vyrovnaná. Tentokrát využili Blues výhody domácího prostředí a vyhráli opět těsným poměrem, tentokrát 4:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo, Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Bozak – Blais, R. O'Reilly, Perron – Thomas, Sundqvist, Sanford – MacEachern, K. Kostin, Barbašev.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman, Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – T. Johnson, B. Point, Kučerov – Verhaeghe, Stamkos, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Netradičně se jako úvodní formace na led postavil čtvrtý útok Lightnings. Binnington raději přikryl odražený kotouč zpoza branky a Tampa získala alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    00:49
    To už je na ledě úderná první formace Tampy, ale vše podstatné se děje v útočném pásmu St. Louis. Bluesmanům se ale nedaří střelecky ohrozit Vasilejskiho.
     
    01:29
    Až se po menším tlaku dostal k ráně Faulk, ale brankář Tampy puk viděl a tak neměl problém zachytit kotouč do výstroje bez možnosti dorážky.
     
    02:20
    Hru přes osu hřiště přesunul přihrávkou Bozak na Schwartze, který se pokusil o střelu po ledě, ale jeden z obránců Tampy zblokoval. Nicméně Blues nadále v útočném pásmu.
     
    03:05
    Až nyní obrana Lightnings vyváží kotouč z vlastního pásma a po nahození na Binningtana se bude vhazovat v jejich útočné třetině.
     
    03:47
    A první vážnější šance Tampy. Na betony Binningtona šikovně nahodil kotouč McDonagh, tak aby mohl Maroon dorážet, ale domácí brankář si dokázal poradit i s následnou dorážkou.
     
    04:09
    Od modré čáry vystřelil Schenn, ale Binnington měl výhled jak na dálnici, tudíž vyrážečkou jednoduše poslal puk do rohu.
     
    05:05
    Přihrávku do velmi slibné pozice již přebíral Sundqvist, jenomže puk mu z hole uskočil, jinak by švédský útočník mířil na Vasilevskiho zcela sám.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jay Bouwmeester – 2 min., držení).
     
    05:32
    Skvělý blok Bertuzza, ihned po vhazování se totiž opřel do kotouče Stamkos, ale domácí hráč lehl do dráhy střely a skvěle zablokoval.
     
    06:10
    Hedman trefil před ním stojícího Pietrangela, který si dokázal zpracovat puk a vyhodit ho až k brankáři Tampy.
     
    06:52
    I další přetahovaná u mantinelu vyzněla lépe pro domácí, kteří znovu vyhazují.
     
    07:15
    A teď navíc šance ve vlastním oslabení pro Sanforda, který zakončoval z levého kruhu. Vasilevskij si ale dobře vyjel a pohlídal si všechny úhly, navíc vyrazil ramenem.
     
    08:20
    Trochu smůly potkalo Parayka, který se sice opřel do kotouče ale s moc velkou razancí, což nevydržela jeho hůl.
     
    09:05
    Poslední sekundy se přelévají ze strany na stranu, ale většinou ofenzivní snaha skončí na modré čáře u obou týmů.
     
    09:30
    Nicméně nakonec se do přečíslení dostali hosté, konkrétně tuto akci zakončoval z mezikruží Johnson, ale Binnington skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    10:32
    Chybu v rozehrávce Tampy se pokusil potrestat Barbašev, jenže svou střelou příklepem trefil jen prvního hráče hostů, takže Vasilevskiho neohrozil.
     
    11:24
    Dva na jednoho se nyní rozjel domácí Schenn s Bozakem, jenže si nedokázali vyměnit kotouč tak, aby jeden z nich z první zakončil. Přečíslení tak skončilo v rohu kluziště.
     
    12:31
    Jak na jedné, tak i druhé straně měla obrana otevřená dvířka, jenže útočníci na obou stranách již byli unavení a nebyli schopni této šance dostat se do brejku využít.
     
    13:04
    Binnington dokázal zneškodnit ostřelovanou od modré čáry v podání beků Lightnings a tak i před druhou komerční přestávkou máme bezbrankové skóre.
    St. Louis Blues přivítalo Pata Maroona
     
    13:58
    A hra nadále zůstává před Binningtonem, který raději schoval nahození Hedmana do pásma v lapačce a nechal tak vhazovat.
     
    14:09
    Nedá se říct, že by Tampa měla velký tlak, ale St. Louis se poslední střídání nemůže dostat z vlastního pásma a znovu se vhazuje právě u Binnigtona.
     
    14:46
    Binnington pomohl skvělou hrou holí založit útok St. Louis, jenže ten stejně ztroskotal na přechodu do útočného pásma.
     
    15:18
    Na modré čáře dostal nabito na ránu z voleje Pietrangelo, jenže nikdo Vasilevskimu nestínil a ruský brankář tak mohl vyrazit.
     
    16:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Velmi dobrou práci v rohu kluziště odvedl Alex Killorn, který pohotovou přihrávkou před brankovištěm St. Louis našel pasem ANTHONY CIRELLIHO, který z první trefil mezírku mezi betony Binningtona. Asistence: Alex Killorn, Victor Hedman.
    16:36 Anthony Cirelli (TBL)
     
    17:15
    Po pravém křídle se pokusil ke střele dostat Bozak, jenže ztroskotal na pevné obraně Tampy.
     
    18:28
    Tohle byla povedená rána od O'Reillyho, jenže jeho pokus zblokoval velmi obětavě Stamkos.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství skončilo výsledkově zřejmě spravedlivě. Tampa měla po většinu první dvacetiminutovku trochu více ze hry. Nakonec se necelé čtyři minuty před koncem trefil Cirelli, čímž dostal Lightnings do vedení.

    Střely na branku: 7:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí pokračující v přesilové hře obsadili útočné pásmo, jenže Tampa dokázal vzápětí vyhodit.
     
    21:30
    Dělovku od modré čáry vyslal Pietrangelo, jenže kotouč letěl vysoko nad branku a nakonec skončil až v ochranné síti.
     
    21:51
    To byla obrovská chyba Shattenkirka, který svou přihrávkou vyslal do šance Sundqvista, jenže ten se možná i příležitosti zalekl a bez myšlenky nastřelil kotouč do výstroje Vasilevskiho.
     
    22:08
    Bozak skvěle zavezl kotouč do pásma a nakonec našel volného Pietrangela, který svým nahozením na Vasilevskiho získal vhazování v útočném pásmu.
     
    23:20
    Ani jedné útočící straně se nedaří pořádně založit útok, tak aby neztroskotal již na útočné modré čáře.
     
    24:01
    V útočném pásmu podržel na holi puk Johnson a pak našel velmi dobrou přihrávkou Pointa, který si sjížděl mezi kruhy. Hostující útočník ale nedokázal svoje zakončení z první usměrnit mezi tři tyče.
     
    24:42
    Nepříjemnost pro českého útočníka Ondřeje Paláta, kterého trefil letící puk do obličeje.
     
    25:50
    Pozornost Binnigtona po delší odmlce vyzkoušel Paquette, ale tato přízemní střela z téměř nulového úhlu neměla šanci na úspěch.
     
    26:36
    A na puk si sáhl i Vasilevskij po střele Sundqvista. Hostující brankář ale ránu viděl a tak schoval puk jednoduše do lapačky.
     
    27:14
    Střílenou přihrávkou mířil Johnson ke vzdálenější tyči na hůl Kučerova, jemuž by stačilo jen nastavit hůl a nasměrovat puk do prázdné branky, ale chybělo mu pár centimetrů do kotouče.
     
    28:15
    Původně to vypadalo na přečíslení St. Louis, ale formace Tampy se rychle vrátila do vlastního pásma a znemožnila domácím zakončit.
     
    28:22
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., krosček).
     
    28:36
    Po vhazování se Bluesmani dlouho v útočném pásmu neohřáli, Tampa zásluhou Shattenkirka vyhazuje.
     
    29:10
    A co víc, obrovská šance Cirelliho, který se dostal do samostatného úniku. Skvělým zákrokem se blýskl Binnington, který vyzrál i na dorážku Killorna! Ale, kde byla obrana St. Louis?
    29:10 Binnington podržel domácí
     
    29:55
    Z přesilové hry moc domácím již nezbývá a navíc se nemohou vůbec udržet v útočném pásmu.
     
    31:04
    Ačkoliv se třetí útok domácích snažil vypracovat tlak, nedokázal se dostat do střelecké pozice. Následně skvěle vyvezl puk z pásma obránce Hedman.
     
    31:27
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., sekání).
     
    32:21
    Zatím šance přibývají spíše v oslabeních týmů. Ne, že by to byla tutovka ale přece jen z mezikruží šikovně střílel Sundqvist.
     
    32:43
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Andrej Vasilevskij – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    33:19
    Paraykova dělovka sice měla razantní rychlost, ale bohužel pro domácí letěla hodně nad branku Tampy Bay.
     
    33:56
    Bluesmani se nerozuměli při svém přesilovkovém vzorci a Lightnings znovu vyváží puk z pásma.
     
    34:30
    Teď už se to povedlo sehrát O'Reillymu ve spolupráci s Perronem, který pálil z první z pravého kruhu, ale Vasilevskij se rychle přesunul a dokázal puk zneškodnit.
     
    35:25
    Velmi nepříjemná skrumáž pro Vasilevskiho nakonec dopadla pro hosty dobře, ale Barbašev byl v brankoviště velmi důrazný!
     
    36:00
    Vasilevskij se v posledních sekundách rozhodně nenudí. Parayko se z pravého křídla propracoval k nebezpečné střele, kterou musel vyrazit lapačkou.
     
    37:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Zvýšená aktivita domácích nese své ovoce. Nahozený puk Paraykem se totiž dostal až k holi DAVIDA PERRONA, který se skvěle zorientoval a poslal kotouč za záda bezmocného Vasilevskiho. Asistence: Colton Parayko, Ryan O'Oreilly.
    37:24 David PERRON - 1:1
     
    37:36
    Vstřelené branky a lepšího psychického rozpoložení se snažil využít Schwartz, jehož šikovnou střelu zpoza obránce Vasilevskij dobře zachytil.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., hrubost).
     
    38:50
    Šikovnou střelu vyslal na branku Tampy Pietrangelo, před Vasilevskim totiž tečoval puk Schwartz. Hostující brankář ale reflexivním zákrokem vyrazil.
     
    39:25
    Tampa získává cenné sekundy z oslabení hrou v útočném pásmu a to vypadá, že ve druhé třetině se již nic významného nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    A máme tu velkou zápletku. St. Louis odehrálo druhou třetinu podstatně lépe než tu první a řekněme, hlavně závěrečné minuty. Odměnou jim za zvýšenou aktivitu byla vyrovnávací branka, kterou zařídil David Perron. Domácí měli v prostředním dějství daleko vyšší střeleckou převahu.

    Střely na branku: 25:12 (7:8, 18:4)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    První útočné snažení Blues ve třetím dějství zastavil ofsajd.
     
    40:59
    Ale daleko od branky nebyla Tampa Bay. Killorn zadovkou našel před brankovištěm volného Josepha, který se pokusil backhandem zasunout puk za beton Binningtona, ale ten byl hbitě na ledě.
     
    41:50
    St. Louis se usadilo v útočném pásmu, ale nemůže najít cestu jak přímo ohrozit Vasilevskiho.
     
    42:40
    Naopak ostřelovaný je Binnington, kterého dvakrát prověřil střelou od modré McDonagh. S oběma pokusy si domácí brankář poradil.
     
    43:18
    Na druhé straně střílel Pietrangelo, odražený puk od Vasilevskiho pak dal šanci domácím pokračovat v tlaku v útočném pásmu.
     
    44:10
    Zpoza branky málem překvapil Vasilevskiho překvapivým nahozením Thomas. Puk navíc tečoval ještě Kostin, takže ruský brankář měl plné rukavice a betony práce.
     
    45:05
    Po levém křídle se snažil propracovat před Binningtona Gourde, jenže obránce Bluesmanů nepřetlačil.
     
    46:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádhera. Thomas zadovkou našel u pravého kruhu OSKARA SUNDQVISTA, který se opřel do kotouče a famózní ránou o tyčku poslal Blues do vedení! Asistence: Robert Thomas.
    46:20 Oskar SUNDQVIST - 2:1
     
    47:23
    Z rohu kluziště se nečekaně odrazil kotouč přímo na hůl Killorna, který měl otevřenou cestu před Binningtonem a ten vyrážečkou předvedl skvělý zákrok!
     
    48:19
    Lightnings se snaží okamžitě reagovat, nicméně tento tlak nevyústil k nějakému ohrožení Binningtona.
     
    49:34
    Tampa pokračovala ve hře v útočném pásmu, ale ani tentokrát nemusel domácí brankář zasahovat. Nicméně aktivita hostů se zvýšila, to je na první pohled jasné.
     
    50:24
    Lahůdka pro Vasilevskiho po nahození z pravého kruhu z hole Schwartze. Vhazovat se bude v pásmu Tampy Bay.
     
    50:47
    Obrovskou šanci měl Stamkos, zřejmě jeho největší v dnešním zápase, když zakončoval z mezikruží. Jenže Binnington si vyjel proti střelci a dokázal puk vyrazit.
     
    51:19
    A vzápětí další skvělý zákrok Binningtona. Skákavý kotouč před brankoviště pohotově usměrnil na branku Maroon, jenže domácí brankář se skvěle natáhl betonem a znovu Bluesmany hodně podržel.
     
    52:44
    Sergačev dvakrát udržel pro Tampu útočné pásmo, ale k žádnému ohrožení branky St. Louis to nevedlo.
     
    53:26
    No a skvělý zákrok i na druhé straně. Šikovně se za obranu Lightnings proháčkoval Blais a už už měl před sebou prostor k zakončení, tak proti jeho střele vytáhl lapačku Vasilevski.
    53:26 Pěkná akce Blaise i zákrok Vasilevskiho
     
    54:13
    Dnešní vrchní ostřelovač Parayko se znovu činil. Od modré čáry vyslal dělovku na Vasilevskiho, ale ten puk viděl a tak svým zákrokem přerušil hru.
     
    54:38
    Šikovnou přihrávku mezi kruhy poslal Bozak na Schwartze. Ten se pokusil zakončit z první, ale skvělým blokem zasáhl Hedman.
     
    55:19
    Při pokusu o střelu zlomil Sergačev hůl, ale Tampa v útočném pásmu pokračovala. Nakonec střílel z druhé strany McDonagh, ale Binnington byl připraven.
     
    55:58
    Lightnings zvýšili forčeking, což se také odráží na rozehrávce Blues. Ti teď raději poslali puk z pásma, místo složitého zakládání útoku.
     
    56:45
    Zpoza branky našel mezi kruhy Palát volného Pointa, jehož ránu z první obrana Blues zblokovala.
     
    57:17
    Tampa by se ráda chystala na závěrečný tlak, ale skvělou práci odvádí čtvrtý útok St. Louis, který hraje s pukem v útočném pásmu a šetří vteřinky.
     
    58:03
    No ale přece jen dobrá příležitost pro Johnsona, jehož ránu ke vzdálenější tyči vyrazil Binnington vyrážečkou. Blues posléze ihned vyhodili kotouč z pásma.
     
    58:37
    Vasilevskij míří na střídačku, Lightnings hrají v šesti!
     
    59:16
    Schenn byl pod tlakem a tak raději vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po pravici Binningtona.
     
    59:26
    Blues měli na hokejce rozhodnutí, Schenn ale netrefil již v útočném pásmu odkrytou branku Tampy Bay.
     
    59:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec přece jen padla branka a to ta pojišťovací. JADEN SCHWARTZ měl již jednoduchou pozici poslat kotouč do odkryté branky. Asistence: Brayden Schenn.
    59:56 Jaden SCHWARTZ - 3:1

    via Gfycat

     
    Konec zápasu.
     
    St. Louis potvrdilo, že i po zisku loňského Stanley Cupu neusnuli na vavřínech a mají dobrou formu. Ačkoliv vedla Tampa Bay, domácí hokejisté zejména od poloviny zápasu převzali iniciativu zápasu a zcela zaslouženě otočili utkání na svoji stranu.

    Střely na branku: 34:18 (7:8, 18:4, 9:6)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Oskar Sundqvist (STL) 1+0
    2. David Perron (STL) 1+0
    3. Colton Parayko (STL) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:41
    Erik Černák (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:35 (04:51:20)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 38. Perron (Parayko, R. O'Reilly), 47. Sundqvist (Thomas), 60. Schwartz (B. Schenn) – 17. Cirelli (Killorn, Hedman)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo, Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Bozak – Blais, R. O'Reilly, Perron – Thomas, Sundqvist, Sanford – MacEachern, K. Kostin, Barbašev.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman, Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – T. Johnson, B. Point, Kučerov – Verhaeghe, Stamkos, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon.

    Rozhodčí: Kozari, L'Ecuyer – Pancich, Gawryletz
    thejrc.org