Plzeň – Olomouc 0:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Kladno 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.11.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 20. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Novák, Pavlát, Svach, Doktor, Hubata, Najman – Janoch, Krcho, Silný, Čížek, Řezáč, Hrubec, Masopust, Pouzar, Schwartz, Hracholski, Pigl, Ryba

    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek

    Rozhodčí: Micka – Šimánek, Lhotský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Michal Silný zachytil soupeřovu rozehrávku, z čehož byla první střela utkání. Ta letěla do bližšího horního rohu, povyjetý Horák ale zasáhl včas a ramenem dostal puk mimo brankovou konstrukci.
     
    01:24
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Holub.
     
    02:08
    Domácí obránce upadl, a tak se jeden z hostujících hráčů vydával za kotoučem. Blíže k němu ale nakonec měl Marek Dvořák, který si pro něj sjel a nakonec ho poslal na střídačku svého týmu, za což se spoluhráčům omlouvá.
     
    02:50
    Václav Svach si našel střelecký prostor na modré čáře a zkusil štěstí. Jeho střela ještě škrtala o jednoho z bránících karlovarských hráčů, což Horákovi zákrok ztížilo. I tak si hostující brankář poradil.
     
    03:24
    Daniel Holub se vrací na ledovou plochu, první přesilovka tohoto zápasu tedy zůstává nevyužita.
     
    04:16
    Jaroslav Pouzar zachytil kotouč a vydal se s ním až k brance. Cestou k ní se stihl efektivně zbavit obránce. Následně zpoza svatyně chytře hledal někoho z najíždějících spoluhráčů, karlovarská obrana ale byla o něco rychlejší a přihrávku zneškodnila.
     
    05:27
    Vít Jiskra byl sice bráněn dvěma domácími hráči, přesto se dostal do střelecké pozice. Nacpal se totiž až na domácí brankoviště. Zde si ale nepřišel na českobudějovického gólmana. Marek Dvořák byl, kde potřeboval, a zapsal si nakonec jistý zákrok.
     
    06:16
    Jan Janoch vrátil zadovkou kotouč na Aleše Řezáče, který se tím pádem dostal do střelecké pozice. Zhruba z vrcholku kruhu to pak zkusil na vzdálenější horní tyč, ale neúspěšně. Horák zareagoval lapačkou včas.
     
    06:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku! Ihned po vhazování se kotouč dostal k JAKUBU NOVÁKOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a poprvé rozvlnil síťku za Horákovými zády. Asistence: Jakub Čížek.
     
    06:53
    Václav Stejskal dostal přihrávku do jízdy na pravý kruh. Potom jen tak nahodil kotouč a vyzkoušel Dvořákovu pozornost. Domácí gólman kotouč uschoval ve výstroji a hru přerušil.
     
    07:58
    Jan Janoch neměl moc prostoru a navíc potřeboval střídat, a tak nahodil kotouč už ze středního pásma. Horákovi nahození letělo na hruď, na níž kotouč přikryl a před dojíždějícími domácími hráči hru raději přerušil.
     
    09:25
    Jakub Čížek v rychlosti vrátil kotouč před soupeřovu branku. Z nepřehledné situace měl ke střele nejblíže Vojtěch Doktor, ovšem jeho pokus zablokoval první clonící hráč.
     
    10:44
    Hra je nastěhována v útočném pásmu Motoru. Ten se snaží kotouč vybojovat v rohu kluziště, ovšem karlovarští hokejisté zatím odolávají a domácí k nebezpečnému pokusu zatím nepouští.
     
    11:33
    Adam Křemen stál na levém kruhu, načež se k němu po buly dostal puk. Hostující útočník si jej srovnal na čepel a vypálil. Táhlou střelu Marek Dvořák kryje bezpečně ve výstroji, bude se tedy znovu vhazovat.
     
    13:03
    Jakub Čížek podržel kotouč na holi, dokonce se dostal i ke střele. Tu směřoval z většího úhlu na bližší tyč, nicméně Horák byl připraven zasáhnout a tak také učinil.
     
    14:35
    Adam Horák si připsal další úspěšný zákrok, když kotouč bezpečně schoval někde na své výstroji. Bude se vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    15:28
    Tomáš Křehlík dostal namazáno do velmi dobré pozice! Po nepřesné rozehrávce domácích ale branku nepřidává, neboť nezakončil asi tak, jak by si přál. Dvořák nakonec zasahuje včas a přesně.
     
    16:20
    Jeden z karlovarských útočníků posílal přihrávku na opačnou stranu Dvořákovy branky. Domácí brankář se ale nenechal zaskočit, kotouč zalehl a zajistil vhazování po své pravé ruce.
     
    17:07
    A podobný pokus přikryl domácí brankář i nyní. Jediná změna byla, odkud kotouč přišel. Tentokrát z druhé strany. I v tomto případě byl Dvořák připraven a puk už drží v lapačce.
     
    17:32
    Českobudějovický strážce svatyně opět zasahuje. Sebastian Seidler na něj vyslal štipavý pokus z hranice kruhu. Dvořák se natáhl a za pomoci své rukavice opět přerušuje.
     
    19:10
    Jiskra si sjel do poměrně slušné pozice, načež dostal přihrávku a zkusil své štěstí. Zatím je ale neúspěšný. Mířil do horních pater branky, kotouč ale těsně přelétl horní tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu. V ní mohly skórovat oba týmy, šťastnější ale byli domácí, kteří se v sedmé minutě radovali z první branky, kterou zařídil Aleš Řezáč. Dnešní zápas je prozatím více než otevřený, uvidíme, jak se vyvine dále.

    Další perioda začne zhruba v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:48
    Karlovarští hokejisté se museli bránit, což se jim povedlo bez úhony. Nyní jsou to oni, kdo se nachází v útočném pásmu a pokusí se o ohrožení Dvořákovy branky.
     
    22:53
    Karlovarští hokejisté se stále drželi v útočném pásmu, až z jejich snahy vyprodukovali střelu, která letěla nad ledem zhruba ideálně. Přesto Dvořák padl na zem včas a betony kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    23:54
    Robert Bačo se objevil v dobré střelecké pozici, když dostal kotouč na bekhend, do jízdy a před branku. V rychlosti však nedokázal zakončit, do puku jen plácl a ten skončil mimo bližší tyč.
     
    24:44
    Od jednoho z hostujících hráčů se odrazil kotouč vysoko do ochranné síti. Bude se vhazovat v neutrálním pásmu, přesně na středovém kruhu.
     
    25:44
    Karlovarští hokejisté se pokusili rychle přejít do útoku, ale bez úspěchu. Rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, které přemístí hru před Horáka.
     
    26:10
    Václav Svach se vydal pro kotouč do středního pásma a nakonec se z pozice obránce dostal až do zakončení. Párkrát s kotoučem zamíchal a vystřelil. Horák byl tam, kde být měl, a jeho pokus uschoval bezpečně uprostřed své výstroje.
     
    27:39
    Motor se snažil dostat do útočného pásma, ale bez úspěchu. Domácí se hnali za nahazovanými kotouči, karlovarští obránci ale byli o něco úspěšnější a ohrožení jejich branky nepřipustili.
     
    28:43
    Vít Jiskra dostal kotouč před branku. Rychle si ho srovnal a zkusil vystřelit. Střela neměla potřebnou razanci, a i proto ji Marek Dvořák dokázal bez větších obtíží vyrazit.
     
    29:51
    Patrik Najman stál u modré čáry, když dostal přihrávku přesně na hůl. Toho zkoušel využít nápřahem a následnou střelou. Po Najmanově pokusu nastala na brankovišti menší trma vrma, kterou nakonec Horák utnul, když schoval puk pod rukavici.
     
    30:36
    Richard Záruba si poradil se clonícím hráčem a z větší vzdálenosti nahodil kotouč na branku. Nahození ale nikdo z jeho spoluhráčů neclonil, a tak neměl se zákrokem Horák problém. Puk dostal pod kontrolu.
     
    31:29
    Jaroslav Pouzar se hnal do útočného pásma, stála proti němu ale soupeřova přesila, a tak kotouč nastřelil už z modré čáry. Horák kotouč zkrotil a ještě jej stihl rozehrát svému spoluhráči.
     
    32:27
    Marek Dvořák podržel svůj tým, když zabránil střele, která na něj vylétla z nepřehledné situace. Domácí brankář včas secvakl betony a vyrazil jimi kotouč do rohu ledové plochy.
     
    33:25
    Michal Silný si povedenou stahovačkou položil jednoho z obránců, čímž se mu otevřela cesta k brance. Domácí kapitán poté pálil z pohledu brankáře k levé tyči, kam však Horák nastavil vyrážečku včas.
     
    34:53
    Domácí hokejisté se dostali pod soustavný tlak Karlovarských, a tak reagují zakázaným uvolněním, které vrátí hru před českobudějovického brankáře.
     
    35:27
    David Novotný si najížděl před branku. Do jízdy pak dostal přihrávku, ale měl těžkou pozici, neboť byl tísněn domácím bekem. přesto dokázal vystřelit. K jeho smůle byl Dvořák i tentokrát připraven zasáhnout.
     
    36:40
    Václav Stejskal dostal nabito na modrou čáru, načež vyslal poměrně solidní pokus. Proti němu se však Dvořák stihl trochu povyjet a dostal jej mimo brankovou konstrukci. Tlak Karlovarských ale pokračuje.
     
    37:28
    Jakub Čížek byl zcela sám před karlovarskou svatyní. Do těchto míst také dostal přihrávku, nicméně poté v zakončení neuspěl, když jeho pokus z první Horák udržel nějakým způsobem před brankovou čárou.
     
    38:38
    Jan Janoch byl na modré čáře, pomalu se k němu stahovali karlovarští hráči. Domácí útočník se tak otočil čelem k brance a nahodil. Hostující gólman zasáhl včas, bude se tak vhazovat.
     
    39:34
    Jeden z domácích hráčů se vymotal zpoza branky a dostal se do zakončení. Zblízka branky zkusil nacpat kotouč přímo pod horní tyč, ale neúspěšně. Horák se k domácímu útočníkovi přemístil včas a kotouč dostal pod kontrolu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi, náskok domácích zatím zůstává. Je ale velmi hubený a i Karlovarští se dostávají do poměrně dobrých příležitostí, tak uvidíme, zda se jim povede vyrovnat.

    Poslední dvacetimiutovka začne zhruba v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:32
    Motor se zkraje periody nastěhoval do útočného pásma. Dlouho kombinoval a za chvíli vyslal i střelu. Horák však dával pozor a i tentokrát je úspěšný. Oba brankáři jsou dnes klíčovými hráči svých týmů, o čemž svědčí i skóre.
     
    42:37
    Patrik Najman vypálil v rychlosti od modré čáry, což Horák viděl včas a i přes drobnou teč před brankou stihl zasáhnout. Levým betonem se natáhl včas a kotouč dostal mimo dosah domácích hráčů.
     
    43:33
    Matouš Masopust dostal přihrávku přímo před branku a rázem měl dobrou šanci ke skórování. Mířil na vzdálenější tyč, ale bez úspěchu. Horák byl i tentokrát neomylný a kotouč udržel.
     
    44:13
    Tomáš Hubata zkusil štěstí od modré čáry. Ani jeho pokus nebyl vůbec špatný, ovšem karlovarský brankář byl i v tomto minisouboji úspěšný. Motor snad ještě Karlovarské nepustil v této třetině do pásma.
     
    45:44
    Hostující hráči se vymanili ze sevření a poprvé se podívali také na opačnou stranu kluziště, kde však nic moc nevymysleli a domácího Dvořáka k zákroku nepřinutili.
     
    46:42
    Obrázek hry se oproti předešlým okamžikům nemění. Karlovarští hráči mají kotouč na holi, ovšem nemohou se prokombinovat přes střední pásmo a tím pádem ani k nějaké zajímavé střele.
     
    47:54
    Nyní už si Adam Horák opět připisuje úspěšný zákrok. Lapil pokus, který na něj letěl zblízka. Poté, co se na led dostaví pětky obou týmů, se tak bude vhazovat.
     
    49:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Důležitá branka pro domácí celek! Po menším tlaku, který si domácí vytvořili, se ke kotouči dostal JAKUB ČÍŽEK, a ten za Horákova záda poslal důležitou druhou trefu! Asistence: Václav Svach.
     
    50:40
    Po dalším ze zakázaných uvolnění se hra přesouvá před Adama Horáka, který v posledních okamžicích čelí velkému tlaku domácích útočníků.
     
    51:47
    Stejskal měl kotouč na holi, přičemž si zkoušel najet do prostoru mezi oba kruhy. To se mu povedlo, následná střela ale neměla potřebnou razanci. K Stejskalovi se totiž stáhl domácí obránce a pokus mu znemožnil.
     
    52:37
    Motorácký tlak ale pokračuje! Jakub Novák zkoušel střelu od modré čáry. Jeho pokus přitom nebyl špatný, nicméně Horák na něj viděl a neměl problém dostat ho mimo nebezpečnou zónu.
     
    53:41
    Benda nahodil od modré čáry, ovšem jeho nahození nemělo potřebnou razanci, a tak k brance sotva doklouzalo. Dvořák jej pak betonem dostal mimo své brankoviště.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Černý – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
     
    54:21
    Vít Jiskra, hostující kapitán, se snažil nacpat před branku a z těchto míst zakončit. Naneštěstí pro něj ale neprošel přes posledního obránce domácích a se svou akcí tedy neuspěl.
     
    55:45
    Matouš Masopust jel s kotoučem ve středním pásmu, načež jej nahodil za Horákovu branku. Tam si ho sebral právě karlovarský brankář, který tak dostal puk na hokejky svých spoluhráčů.
     
    56:56
    Lukáš Pavlát dostal dobrou přihrávku, která mu otevřela cestu k brance. Z dobré pozice ale domácí obránce neuspěl, neboť byl Horák úspěšnější a rukavicí dostal kotouč mimo brankovou konstrukci.
     
    57:23
    Hostující střídačka reaguje na vývoj utkání oddychovým časem.
     
    57:23
    Karlovarští hokejisté to zkusí bez brankáře, Adam Horák zůstává na střídačce svého týmu.
     
    58:13
    Patrik Najman byl v rohu kluziště, ve vlastní obranné třetině. Zkusil zacílit velkým obloučkem na odkrytou branku. Už to vypadalo, že do ni kotouč zapadne, nakonec ale jen těsně minul pravou tyč!
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Křemen – 2 min., držení).
     
    Konec zápasu. (19:40:31)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Novák (Čížek), 50. Čížek (Svach)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Novák, Pavlát, Svach, Doktor, Hubata, Najman – Janoch, Krcho, Silný, Čížek, Řezáč, Hrubec, Masopust, Pouzar, Schwartz, Hracholski, Pigl, Ryba
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek

    Rozhodčí: Micka – Šimánek, Lhotský
    bahis siteleri