Plzeň – Olomouc 0:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Kladno 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.11.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 20. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:40:31)
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Křemen – 2 min., držení).
     
    58:13
    Patrik Najman byl v rohu kluziště, ve vlastní obranné třetině. Zkusil zacílit velkým obloučkem na odkrytou branku. Už to vypadalo, že do ni kotouč zapadne, nakonec ale jen těsně minul pravou tyč!
     
    57:23
    Karlovarští hokejisté to zkusí bez brankáře, Adam Horák zůstává na střídačce svého týmu.
     
    57:23
    Hostující střídačka reaguje na vývoj utkání oddychovým časem.
     
    56:56
    Lukáš Pavlát dostal dobrou přihrávku, která mu otevřela cestu k brance. Z dobré pozice ale domácí obránce neuspěl, neboť byl Horák úspěšnější a rukavicí dostal kotouč mimo brankovou konstrukci.
     
    55:45
    Matouš Masopust jel s kotoučem ve středním pásmu, načež jej nahodil za Horákovu branku. Tam si ho sebral právě karlovarský brankář, který tak dostal puk na hokejky svých spoluhráčů.
     
    54:21
    Vít Jiskra, hostující kapitán, se snažil nacpat před branku a z těchto míst zakončit. Naneštěstí pro něj ale neprošel přes posledního obránce domácích a se svou akcí tedy neuspěl.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Černý – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
     
    53:41
    Benda nahodil od modré čáry, ovšem jeho nahození nemělo potřebnou razanci, a tak k brance sotva doklouzalo. Dvořák jej pak betonem dostal mimo své brankoviště.
     
    52:37
    Motorácký tlak ale pokračuje! Jakub Novák zkoušel střelu od modré čáry. Jeho pokus přitom nebyl špatný, nicméně Horák na něj viděl a neměl problém dostat ho mimo nebezpečnou zónu.
     
    51:47
    Stejskal měl kotouč na holi, přičemž si zkoušel najet do prostoru mezi oba kruhy. To se mu povedlo, následná střela ale neměla potřebnou razanci. K Stejskalovi se totiž stáhl domácí obránce a pokus mu znemožnil.
     
    50:40
    Po dalším ze zakázaných uvolnění se hra přesouvá před Adama Horáka, který v posledních okamžicích čelí velkému tlaku domácích útočníků.
     
    49:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Důležitá branka pro domácí celek! Po menším tlaku, který si domácí vytvořili, se ke kotouči dostal JAKUB ČÍŽEK, a ten za Horákova záda poslal důležitou druhou trefu! Asistence: Václav Svach.
     
    47:54
    Nyní už si Adam Horák opět připisuje úspěšný zákrok. Lapil pokus, který na něj letěl zblízka. Poté, co se na led dostaví pětky obou týmů, se tak bude vhazovat.
     
    46:42
    Obrázek hry se oproti předešlým okamžikům nemění. Karlovarští hráči mají kotouč na holi, ovšem nemohou se prokombinovat přes střední pásmo a tím pádem ani k nějaké zajímavé střele.
     
    45:44
    Hostující hráči se vymanili ze sevření a poprvé se podívali také na opačnou stranu kluziště, kde však nic moc nevymysleli a domácího Dvořáka k zákroku nepřinutili.
     
    44:13
    Tomáš Hubata zkusil štěstí od modré čáry. Ani jeho pokus nebyl vůbec špatný, ovšem karlovarský brankář byl i v tomto minisouboji úspěšný. Motor snad ještě Karlovarské nepustil v této třetině do pásma.
     
    43:33
    Matouš Masopust dostal přihrávku přímo před branku a rázem měl dobrou šanci ke skórování. Mířil na vzdálenější tyč, ale bez úspěchu. Horák byl i tentokrát neomylný a kotouč udržel.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Novák (Čížek), 50. Čížek (Svach)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Novák, Pavlát, Svach, Doktor, Hubata, Najman – Janoch, Krcho, Silný, Čížek, Řezáč, Hrubec, Masopust, Pouzar, Schwartz, Hracholski, Pigl, Ryba
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek

    Rozhodčí: Micka – Šimánek, Lhotský
    thejrc.org