Třinec – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Pardubice – Brno 1:2 (kon.) | Sokolov – Žižkov 1:2 (kon.)
Dukla Praha – Hr. Králové 1:2 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (0:1)
FK Varnsdorf
Sobota 23.11.2019, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Přeji vám povedený zážitek při sledování online přenosu z utkání posledního kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže hraném v roce 2019. Až od německých hranic přicestoval do Slezska tým Varnsdorfu. Třináctý celek soutěže se střetne s devátým. Favoritem jsou tedy Třinečtí. Jak to dopadne? Sledujte s námi.
     
    Varnsdorfští v letošním ročníku trochu strádají a se čtrnácti body jsou na čtvrté příčce od konce se čtyřbodovým náskokem na patnácté Vítkovice.

    Nutno však říci, že poslední tři zápasy tým trenéra Davida Oulehly neprohrál. Po vítězství nad Sokolovem v poměru 3:0 přišly dvě remízy. Bezbranková s Vítkovicemi a překvapivá 1:1 s pražskou Duklou.

    Tahounem mužstva je jednatřicetiletý krajní obránce, záložník, někdy i hrotový útočník Pavlo Rudnytskyy. Troufám si tvrdit, že tento ukrajinský fotbalista se pomalu stává legendou severočeského klubu. Za Varnsdorf odehrál už úctyhodných 238 utkání ve kterých vstřelil 30 gólů.

    Nejlepší střelci mužstva se nachází v záložní řadě. Erik Micovčák má na svém kontě pět branek, David Breda o jednu méně.
     
    Psalo se 5. října. Třinec na stadionu Rudolfa Labaje přivítal v derby Vítkovice. Vyrovnané utkání rozhodl krásným gólem z pravého kraje šestnáctky Bedecs a domácí zvítězili 3:2. Od té doby Slezané nevyhráli a ve čtyřech zápasech získali pouze dva body. Dvacet jedna bodů aktuálně stačí na devátou příčku.

    Slezský bílý balet, jak se Třinci přezdívá, byl v předchozím utkání proti Líšni velice blízko vítězství, jenže ve 4. minutě nastavení odpověděl na úvodní gól Bedecse z penalty brněnský Martin Zikl.

    Obránce Imrich Bedecs je jedním z tahounů mužstva. Pod Javorovým působí od roku 2015. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál 108 utkání a nastřílel 12 gólů.

    Ofenzivním lídrem je třinecký odchovanec hostující ze Slovácka Filip Kubala. Ten má na svém kontě šest gólů. Čtyři branky vstřelil kromě Bedecse také záložník Filip Hlúpik.
     
    Podzimní vzájemný duel hraný v rámci 2. kola skončil nerozhodně. Varnsdorf se v domácím utkání dostal v první půli do vedení po brance Rudnytskyyho, jenže ve druhé půli Třinečtí výsledek otočili po trefách Kubaly a Omasty. Na konečných 2:2 upravil výsledek Micovčák.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Bedecs, Gáč, Janoščín – Samiec, J. Valenta – Hlúpik, Machalík, Cienciala – Arroyo.
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Kubala, Šuľa, Mu. Tijani, Omasta, Wojnar.

    FK Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy (C), Ngimbi, Lehoczki, Heppner – Bláha, Houser, Kocourek – Micovčák, Ondráček, D. Breda.
    Náhradníci: Vaňák – M. Richter, L. Novák, Kim, Daniel Novák, Barac, M. Kubista.

    Rozhodčí: Lerch – Koval, Klupák.
     
    Hráči nám nastoupili na trávník společně s trojici rozhodčích. Tím hlavním je Ondřej Lerch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Arroyo na pravé straně vybojoval první rohový kop.
     
    2
    Machalík zahrál míč od rohového praporku do malého vápna, kde vyskočil brankář Samoel a míč vyboxoval mimo vápno.
     
    3
    Šance na druhé straně! Hosté rozehráli rychlou brejkovou akci, kterou zakončil po přihrávce Ondráčka z levé strany ve skluzu zakončující Breda. Varnsdorfský útočník přestřelil třineckou bránu!
     
    5
    Velký vítr, který první půli fouká proti Třinci, dělá fotbalistům komplikace.
     
    6
    Druhý rohový kop Třince dopadl stejně. Z levé strany rozehrál Valenta a míč vyboxoval mimo vápno Samoel.
     
    7
    Samoel úspěšným zákrokem založil rychlý protiútok, po kterém běžel sám na třineckou branku Kocourek, ale křížnou střelou ke vzdálenější tyči o fous minul svatyni Jiřího Adamušky!
     
    8
    Třinecká standardní situace přinesla menší vzruch na tribuně. Valenta rozehrál vysoký míč na Bedecse, ten z levé strany zkusil vystřelit, jenže v těžké pozici minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    11
    Varnsdorf trochu vyrovnal hru a poslední minuty se odehrávají mezi šestnáctkami.
     
    13
    Dlouhý nákop Hlúpika z pravé strany nezachytil v pokutovém území Arroyo.
     
    15
    Hlúpik dostal na pravé straně krátký pas od Kušníra, následně odcentroval na zadní tyč, kam si nabíhal Cienciala, ale dlouhého balónu se nezmocnil.
     
    17
    Třinečtí zaváhali před pokutovým územím, míče se zmocnil Micovčák, kolmicí vysunul Bredu, který však nestačil vymyslet nic jiného, než střelu do výborně vyběhnutého brankáře Adamušky!
     
    19
    Přímý kop z levé strany rozehrál Machalík po zemi, k míči se dral Kušnír, ale byl faulován Micovčákem. Čeká nás pokutový kop!
     
    19
    Micovčák ještě za svůj faul vyfasoval žlutou kartu.
     
    20
    K penaltě se postavil Bedecs, zvolil střelu k levé tyči, kam vyskočil brankář Samoel a míč vyrazil!
     
    22
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Tak a hned z další akce se Varnsdorf dostal do vedení! Po chybě brankáře Adamušky, který nezkrotil míč na hranici šestnáctky se k míči dostal Micovčák, přihrál volnému DAVIDU BREDOVI, který s trochou štěstí a přispěním teče třineckých obránců usměrnil míč do domácí branky – 0:1!
     
    26
    Mohlo být vyrovnáno! Přímý kop Machalíka z pravé strany vyrazil Samoel pouze na nohy Valenty. Třinecký záložník v těžké pozici napálil skákavý balón nad břevno!
     
    27
    Na druhé straně nepovedený centr vypustil ze své kopačky Heppner. Míč jen o pár decimetrů nepřeletěl ochrannou síť za třineckou brankou.
     
    30
    Třinečtí chybují v rozehrávce a hosté utíkají do brejku. Po špatném pasu Hlúpika utekla dvojice Micovčák – Ondráček, Micovčák přihrál na levou stranu rozběhnutému Ondráčkovi, který prudkou střelou vyprášil Adamuškovy rukavice!
     
    31
    Následný rohový kop si Třinečtí pohlídali.
     
    32
    Janoščín odcentroval z levé strany, míč ještě jeden z Varnsdorfských hráčů prodloužil do autu. Po autovém vhazování balón utekl Arroyovi do zámezí.
     
    35
    Varnsdorfští jsou nastěhováni v třinecké šestnáctce. Dva míče tam poslal od rohového praporku Ondráček, ale ani jeden neznamenal nebezpečí pro třineckou bránu.
     
    37
    Bláha podržel Machalíka, rozhodčí to celé viděl a odpískal přímý kop pro Třinec.
     
    38
    Valenta našel z přímého kopu hlavu Bedecse, hlavičku třineckého obránce brankář Samoel vytáhl vedle brány!
     
    39
    Série tří rohových kopů. Hosté se zuby nehty bránili, po třetím málem založili další nebezpečný protiútok. Ten Třinečtí na polovině hřiště uhasili.
     
    41
    Jeden roh pomalu střídá druhý. Další je po Hlúpikově průniku pravou stranou.
     
    41
    Machalíkův centr z pravé strany odvrátil hlavou Ngimbi, vzápětí přilétl do pokutového území centr k Arroyovi, který z voleje napálil míč nad břevno!
     
    44
    Prudký nákop Kušníra z pravé strany jen proskákal šestnáctkou.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí přidal k první půli jednu minutu.
     
    45+2
    Poslední akcí prvního poločasu bude rohový kop.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli fotbal plný chyb. Po jedné vznikla penalta, kterou domácí Bedecs neproměnil. Na druhé straně chyboval brankář Adamuška. Tu už využil Breda a stanovil poločasový výsledek na 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Habanec sáhl ke dvojí změně. Do druhého poločasu už nenastoupili Hlúpik s Valentou, místo nich přišli Tijani s Kubalou.
     
    48
    Přímý kop Machalíka obrana Varnsdorfu odvrátila.
     
    50
    Za faul na rozběhnutého domácího hráče obdržel žlutou kartu varnsdorský Adam Houser.
     
    51
    Následná standardní situace zajímavou chvíli nepřinesla.
     
    53
    Arroyo na pravé straně přenechal míč Kušnírovi, ten odcentroval do pokutového území, kde se v hlavičkovém souboji dostal k míči Kubala, ale bohužel přestřelil bránu.
     
    54
    Kubala se snažil rychlým únikem vytvořit přečíslení, ale byl faulován Micovčákem. Další přímý kop pro domácí.
     
    55
    Machalík nacentroval míč do pokutového území, kam si naběhl Gáč, ale hlavou napálil balón pouze do reklamních panelů.
     
    55
    Střídání na straně Varnsdorfu. Kocourka nahradil na zbylou půl hodinu Barac.
     
    56
    Po přihrávce Micovčáka zakončoval z hranice pokutového území Breda, třinecký brankář nadskočil míč a ten jen těsně minul levou tyč. To byla šance.
     
    57
    Do ofsajdové pasti byl chycen útočník Tijani.
     
    59
    Po přihrávce Rudnytského se snažil k míči dostat Breda, ale po kontaktu se soupeřem se svalil na zem. Penalta se nepíská.
     
    59
    Třinec právě vstřelil branku!
    V Třinci je vyrovnáno! FILIP KUBALA obdržel přihrávku do volného prostoru, počkal si na reakci brankáře Samoela a poté střelou k zadní tyči uklidil míč do brány – 1:1!
     
    62
    Varnsdorf se zatáhl na vlastní polovinu a produkuje fauly. Po jednom z nich zahrál míč do pokutového území Machalík a Samoel s problémy vytáhl míč vedle brány.
     
    63
    Druhé střídání na straně Varnsdorfu. Daniel Novák vyměnil Brédu. Třinečtí fanoušci začali vyvolávat trochu podobné jméno, Marka Brodu, který je předsedou hokejového fanklubu Ocelářů.
     
    64
    Tijani mohl uklidit do brány centr na zadní tyč, jenže místo míče trefil brankovou konstrukci. Následně získal pro svůj celek rohový kop.
     
    65
    Po rohovém kopu se balón odrazil ke Kubalovi, jeho prudkou střelu po zemi vyrazil brankář Samoel. Třinecký útočník se chytil za hlavu.
     
    66
    Janoščín se snažil po levé straně proniknout do vápna, ale byl faulován Ondráčkem. Ten za svůj čin viděl žlutou kartu.
     
    68
    Přímý kop třineckému hráči nesedl, míč příliš nabral na nohu a výsledkem byl ragbyový kop.
     
    69
    Gáč zastavil po levé straně unikajícího Micovčáka. Nemohlo následovat nic jinéhho než ocenění žlutou kartou.
     
    70
    Do volného prostoru si nabíhal Kubala, Tijani však viděl prostor pro střelu, jenže nepovedená střela jen doskákala do náručí gólmana Samoela.
     
    71
    Zajímavá kombinace mezi Janoščínem a Kubalou v pokutovém území soupeře. Poslední přihrávku uhasil za cenu rohového kopu jeden ze žlutomodrých obránců.
     
    73
    Nepříjemný centr Machalíka z levé strany zamířil na hlavu Kubaly, jenže na poslední chvíli míč s problémy chytil do rukavic Samoel.
     
    74
    Cienciala přenechal míč na levé straně Janoščínovi, ten utekl kolem kraje před bránu, ale poslední přihrávku zablokoval varnsdorfský hráč – rohový kop.
     
    74
    Po rohovém kopu Machalíka utekli Varnsdorfští do brejku, míč do malého vápna zahrál Novák a balón z nebezpečného území vykopl až gólman Adamuška.
     
    76
    Další žlutá karta, uviděl ji Heppner.
     
    76
    Střídání u Třince. Lukáše Ciencialu nahradil střelec z podzimního duelu Tomáš Omasta.
     
    78
    Poslední střídání zápasu. Matěj Kubista vyměnil Erika Micovčáka.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 408 diváků. Za nízkou návštěvu může částečně zbytečná reprezentační přestávka, která posunula utkání o týden. Dnes je už trochu chladno.
     
    81
    Janoščín vysunul po levé straně Arroya, ten však neodcentroval přes bránícího hráče. Pro svůj tým získal rohový kop.
     
    82
    Machalík rozehrál roh na přední tyč, odkud Kubala nedokázal zakončit. Vzápětí se ve vápně při zakončení provinil Tijani. Míč tak mají hráči ze severu Čech.
     
    83
    Po centru Kušníra a prodloužení Omasty trefil tyč Kubala, jenže pomezní rozhodčí už před střelou třineckého útočníka signalizoval ofsajd.
     
    85
    Omasta nakopl míč z levé strany na zadní tyč, kam si nabíhal Kušnír, ale hlavou nedokázal usměrnit míč do brány.
     
    86
    Janoščín získal míč na levé straně, nachystal si ho na střelu, jenže ta mu nesedla, přesto trefila volného Tijaniho. Třinecký útočník zakončovat nemusel, neboť byl v ofsajdu. Balónu se zmocnil gólman Samoel.
     
    88
    Tijani vlétl do Samoelovy rozehrávky, varnsdorfský gólman měl štěstí, míč po odrazu od nigerijského útočníka zamířil do autu.
     
    89
    Centr Janoščína z levé strany zamířil přímo do Samoelových rukavic.
     
    90
    Hosté šli do protiútoku dva na dva, Janoščín nepříjemnou akci soupeře uhasil faulem na Bláhu, za který inkasoval žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí přidává k druhému poločasu dvě minuty.
     
    90+2
    Třinečtí jsou na útočné polovině soupeře, ale mají problém dostat se do šestnáctky.
     
    90+3
    Nepříjemný centr Kušníra od rohového praporku hosté odvrátili.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhé půli byli zcela jasně lepší domácí fotbalisté a v 59. minutě střídající Kubala vyrovnal na 1:1. Třinečtí měli šance na obrat, ale severočeská obrana nepříjemným atakům odolala, a proto si oba týmy na závěr sezóny rozdělí po bodu. (12:07:50)

    Igor Mainka

    Branky: 59. Kubala – 22. D. Breda

    Karty:   69. Gáč (TRI), 90. Janoščín (TRI) – 19. Micovčák (VDF), 50. Houser (VDF), 66. Ondráček (VDF), 76. Heppner (VDF)

    Neproměněná penalta: 20. Bedecs (TRI), brankář Samoel zneškodnil


    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Bedecs, Gáč, Janoščín – Samiec, J. Valenta (46. Kubala) – Hlúpik (46. Mu. Tijani), Machalík, Cienciala (76. Omasta) – Arroyo.
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Kubala, Šuľa, Mu. Tijani, Omasta, Wojnar.

    FK Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy (C), Ngimbi, Lehoczki, Heppner – Ondráček, Bláha, Houser, D. Breda (63. Daniel Novák) – Kocourek (55. Barac), Micovčák (78. M. Kubista).
    Náhradníci: Vaňák – M. Richter, L. Novák, Kim, Daniel Novák, Barac, M. Kubista.

    Rozhodčí: Lerch – Koval, Klupák.

    Diváci: 408
    ocianews.com