Lyon – Nice 2:1 (kon.) | Amiens – Štrasburk 0:4 (kon.) | Angers – Nîmes 1:0 (kon.)
Brest – Nantes 1:1 (kon.) | Dijon – Rennes 2:1 (kon.) | Méty – Remeš 1:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:1 (2:0)
OGC Nice
Sobota 23.11.2019, 17:30 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Druhý poločas nám přinesl jednostrannou záležitost, přičemž se Nice dostalo k obrovské územní převaze, jenž přinesla "pouze" kontaktní branku. Lyon se celý druhý poločas pouze bránil, naopak na útočné polovině trávil skutečně hodně málo času. To bylo ale zapříčiněné vyloučením domácího zadáka Marcala, nicméně síly se ke konci zápasu opět srovnaly.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12. (19:39:20)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za menší strkanici sudí vytasil další dvě žluté karty, a sice pro Mendese a Ounase.
     
    90+3
    Olympique Lyon je skutečně blízko ke třem bodů, naopak soupeři se krátí čas na vyrovnání. I tak sledujeme celkem drtivý nápor v podání hráčů OG Nice.
     
    90+2
    Dost možná naposledy se s hracím předmětem setkal brankář Benítez, který výhozem oslovil Danteho. Lyon se mezitím seskupil u své šestnáctky.
     
    90+1
    Hráči v červených dresech se opět usadili na polovině soupeře, nicméně Maolidova nabídka našla pouze hrudník Denayera, který ještě hledal Lopese.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Nice je opět s míčem na útočné polovině. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Lyon si tak bude moci oddychnout, závěr utkán by mohl být o něco méně dramatičtější. Domácí hráči budou navíc zahrávat další standardní situaci.
    86. Červená karta po 2. žluté
     
    86
    Síly na trávníku se opět srovnají! Burner byl u postranní lajny druhý v souboji, což si vyžádalo nedovolený zákrok a také druhou žlutou kartu.
     
    86
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, koncovka bude ještě hodně zajímavá. Nice se totiž nadechuje k obrovskému náporu.
     
    85
    Maolida si v tandemu všiml Cypriena, kterému se povedlo udržet balón proti přesile protihráčů. Poté se do akce zapojil také Ounas, který narazil do Tousarta.
     
    84
    Další útočná akce hostujícího celku končí útočným faulem, na zemi se totiž ocitl Mendes. Rozehrávky se zřejmě ujme obránce Denayer, který nebude spěchat.
     
    83
    Pro Olympique mohlo být skutečně zle. K odraženému míči se totiž dostal Lees-Melou, který z vynikající pozice zamířil pouze do rukavic brankáře Lopese.
     
    82
    Nsoki se pokoušel vydat podél autové lajny, jenomže cestičku vpřed mu překazil pozorný Dubois. Míč se odrazil do zámezí, hráči Nice tak budou vhazovat.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Arnaud Lusamba.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Rafael.

    David Suchý

    Branky: 11. Reine-Adélaïde, 28. M. Dembélé (pen.) – 78. Dolberg (Burner)

    Karty:   33. Reine-Adélaïde (LYO), 90+4. Mendes (LYO) – 56. Dante (NIC), 65. Burner (NIC), 90+4. Únás (NIC)   86. Burner (NIC)   34. Marçal (LYO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C), Denayer, J. Andersen, Marçal – Mendes, Tousart – Reine-Adélaïde (37. Y. Koné), B. Traoré (70. Cornet), Terrier (79. Rafael) – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Caqueret, Cornet, Cherki, Marcelo, Rafael, Y. Koné.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Hérelle (46. M. Sarr), Dante (C), Nsoki – Lees-Melou, Cyprien, Búdawí (79. Lusamba) – Únás, Dolberg, Ganago (61. Maolida).
    Náhradníci: Clementia – Danilo, Lloris, Lusamba, Maolida, M. Sarr, Thuram.

    Rozhodčí: Delerue – Boutry, Jouannaud
    thejrc.org