Atalanta BC – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Neapol 1:1 (kon.) | Turín – Inter 0:3 (kon.)
konec
Turín FC
0:3 (0:2)
Inter Milán
Sobota 23.11.2019, 20:45Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Inter dal Turínu lekci z produktivity, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:51:35)
     
    Za obrovského pískotu končí další utkání Serie A, v němž se z vítězství raduje příští soupeř pražské Slavie. Inter v utkání potvrdil roli favorita, ale pokud budeme hodnotit herní stranu, tak lepší byli domácí. Turínští byli více na míči, měli i možná více šancí, ale slabá koncovka je dnes odsoudila k porážce. Naopak Milánští z nějakých šesti šancí vsítili tři branky a připisují další body do tabulky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Hráči ve vínových dresech se nevzdávají, ale individuální průnik na pravé straně úspěch neslavil. Ovšem ani Milánští se daleko nedostali, a tak budou muset znovu pečlivě bránit.
     
    89
    Tvrdým zákrokem zastavil pronikajícího soupeře Federico Dimarco. Trochu se divým, že není dalším potrestaným hráčem. Turín pak poslal nadýchaný centr do šestnáctky, kde si pro balon vyběhl Samir Handanovič.
     
    87
    Na levé straně si mezi dva soupeře naběhl Soualiho Meïté, jehož centr zamířil na první tyč, odkud byl odvrácen. Ovšem Turín se k míči rychle vrátil a stále může myslet alespoň na jednu vstřelenou branku.
     
    86
    Jeden z domácích hráčů se pokusil o kličku na středu hrací plochy, ovšem louže byla proti a hráče odzbrojila. Inter se tak lacino zmocnil míče a znovu může pár vteřin být v klidu.
     
    84
    Na další přihrávku nedosáhl Ola Aina, a tak se Inter znovu zmocnil míče. Hostující hráči tak dál kráčí ze pohodlným vítězstvím, alespoň výsledkově ano.
     
    83
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Danilo D'Ambrosio, přichází Federico Dimarco.
     
    83
    Individuální akcí se chtěl prezentovat Simone Verdi, který o míč přišel. na druhou stranu se pak vydal Romelu Lukaku, který rychlou koloběžkou oklamal soupeře, ovšem poté zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    82
    Blížíme se ke konci zápasu a za malou chvíli bude Inter znovu střídat. Hostující celek se nachází u míče, který drží na soupeřově polovině.
     
    80
    A pozor, ozývá se pískot. Přímý kop totiž zle rozehrál Soualiho Meïté, jenž míč hodně podebral, možná uklouzl, a tak balon letěl až ke vzdálenější boční lajně.
     
    79
    Přál bych domácímu mužstvu, aby se alespoň dnes jednou zaradovalo. Uvidíme, zda se to povede po další standardní situaci, jelikož na levé straně byl faulován Soualiho Meïté.
     
    78
    Další nákop mířil za domácí obranu, kam se hnal aktivní Romelu Lukaku. Jenomže z branky vystartoval Salvatore Sirigu, jenž na hranici vápna celou situaci překazil.
     
    77
    Hráči ve vínových dresech se snaží alespoň o čestný zásah, který stále nepřichází. Turínští se pokusili o další přenesení hry, ale Álex Berenguer na míč nedosáhl.
     
    76
    Patnáct minut schází do konce dnešního sychravého střetnutí. Hráči se jistě těší do kabin, protože počasí opravdu hraje proti nim. Trávník už je úplně rozmáčený, a tak sledujeme obrovský boj.
     
    73
    Ola Aina (Turín) marně stíhal soupeře, a tak na mokrém trávníku předvedl skluz, po němž hostujícího hráče zasáhl a poslal jej na zelený pažit.
     
    72
    Jen těžce hledá Turín cestu za soupeřovu obranu. Sice aktivita domácího celku roste, ovšem centry jsou obranou Interu často odvráceny.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Lautaro Martínez (Vecino), 32. de Vrij (Biraghi), 55. R. Lukaku (Brozović)

    Karty:   59. Izzo (TUI), 73. Aina (TUI) – 35. Lautaro Martínez (INM), 58. D'Ambrosio (INM), 64. Škriniar (INM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:18.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Bremer (46. Aina) – De Silvestri, Meïté, Baselli (70. Berenguer), Lukić, Ansaldi – Verdi, Belotti (C) (13. Zaza).
    Náhradníci: Rosati, Ujkani – Aina, Berenguer, Djidji, Edera, Rincón, Zaza.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Godín – D'Ambrosio (83. Dimarco), Vecino, Brozović, Barella (45+3. Valero), Biraghi – R. Lukaku, Lautaro Martínez (69. Candreva).
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Bastoni, Valero, Candreva, Dimarco, S. Esposito, Lazaro, Ranocchia.
    thejrc.org