Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (0:1 po s.n.) | Třinec – K. Vary 1:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 0:5 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 6:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:3 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 24.11.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu jednadvacáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Rytíři Kladno a HC Dynamo Pardubice.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté se v tabulce nacházejí na jedenáctém místě se ziskem pětdvaceti bodů za osm výher a dvanáct proher. Jako nováček v extralize se tak zatím drží mimo sestupové místo, na které v současné době mají náskok sedmi bodů. Cílem kladenských Rytířů je, aby nejvyšší soutěž udrželi a i dnes půjdou do zápasu, aby získali nějaký ten bod. Naposledy Rytíři prohráli 1:2 na ledě rozjetého Liberce. Proti posledním Pardubicím by rádi zvítězili, aby si vypracovali ještě vyšší náskok na Dynamo, které se nachází na poslední, sestupové příčce.

    Nejproduktivnější hráči

    Brady Austin – 16 bodů (6+10)
    Jaromír Jágr – 14 bodů (8+6)
    David Stach – 13 bodů (6+7)
     
    HC Dynamo Pardubice

    Hokejisté Pardubic pokračují ve špatné sezóně, jako tomu bylo i loni, kdy museli hrát baráž, ve které se nakonec zachránili a nejvyšší tuzemskou soutěž udrželi. Ovšem letos už se tato soutěž nehraje a tým na posledním místě v tabule sestupuje rovnou do Chance ligy. Pardubičtí jsou na čtrnáctém místě s osmnácti body. Pětkrát vyhráli a patnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy na svém ledě nestačili na Zlín, jenž vyhrál 2:0. Dnes je tak čeká těžký duel na ledě Kladna, které začíná stoupat tabulkou. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Radoslav Tybor – 13 bodů (8+5)
    Jan Mandát – 12 bodů (5+7)
    Robert Kousal – 10 bodů (4+6)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. Na domácím ledě v říjnu zvítězily Pardubice 3:2. Rytíři tak před svými diváky mají dnes rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – Bílek, Stach, Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Š. Bláha.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Kantor) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), T. Voráček, Mikuš (A), J. Zdráhal – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Látal, T. Knotek, D. Kindl – Kusý, Harju, Machala – Blümel, Pochobradský, Matýs – M. Beran.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:19
    Pardubičtí míří do útočného pásma po tom, co se vhazovalo v jejich pásmu.
     
    01:40
    Ovšem domácí obrana po souboji za brankou Godly puk získala zpět a Strnad poté střílel na Kacetla, jenž si připisuje důležitý zákrok.
     
    01:55
    Austin pálil od modré čáry a kotouč srazil betonem Kacetl do bezpečí. Nicméně domácí hráči stále operují před jeho brankou.
     
    02:30
    Holland zpracoval puk a dostal se s ním na levou stranu, avšak ke střele na Godlovu branku se vůbec nedostal. Dynamo tak ztrácí touš a do útoku jdou zase hráči Kladna.
     
    03:07
    Radoslav Tybor po zisku puku nabruslil na levý kruh a táhlou střelou prověřil připravenost Denise Godly, jenž uspěl a puk dostal pod kontrolu.
     
    03:21
    Jaromír Jágr zachytil puk ve středním pásmu a hned ho žabkou poslal směrem k brance hostů. Rytíří tak opět mohou před Kacetlem zaútočit.
     
    03:49
    Sám Jágr poté vystřelil z levé strany, ale jeho pokus příliš Kacetla neohrozil. Přesto brankář Pardubic ukryl kotouč a podržel hru.
     
    04:24
    Do obranného pásma přispěchal jeden z obránců hostů a založil další akci Dynama. Ta ale skončila příliš rychle a hra se po zakázaném uvolnění vrací zpět před Kacetla.
     
    04:58
    Hajný nahodil puk do útočného pásma, za ním mířil Tomáš Kaut, jenže rychlejší byli beci Kladna, kteří dostali kotouč na své hokejky.
     
    05:40
    Další zakázané uvolnění Pardubic a opět se hra stěhuje před Ondřeje Kacetla. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    06:10
    Na Ladislava Zikmunda sice šla přihrávka, ale hosté si ho dobře pohlídali a nepustili ho do žádného ohrožení Kacetlovy svatyně.
     
    06:48
    Martin Réway dostal přihrávku z pravé strany, ale těsně před Kacetlem nezakončil. Následně pak byl nepřesný i Machač.
     
    07:32
    Antonín Melka se zjevil v prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil na branku hostů. Ale jeho střelecký pokus se nakonec mezi tři tyče nevešel. Byla to dosud největší šance zápasu!
     
    08:02
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    08:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., hákování).
     
    09:08
    Denis Kusý pálil na branku domácích a prověřil tak svého jmenovce Denise Godlu, který si zapsal přesný zákrok a po něm hru přerušil.
     
    09:51
    Kladenští se dostali na kotouč a ten okamžitě poslali až před branku soupeře. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    10:20
    Kaut je na ledové ploše a Kladno je už v plném počtu.
     
    10:19
    Rhett Holland si nabruslil do mezikruží, skrze obranu domácích se mu ale nepodařilo zakončit.
     
    11:10
    Réway projel kolem Eklunda, dostal se ke střele před Kacetlem, tu ale zastavila pozorná hostující obrana.
     
    11:53
    Hosté se znovu déle zdrželi v pásmu kladenských Rytířů, ale znovu se obraně povedlo dostat puk pod kontrolu a hned na to ho vyváží pryč od Godlovy branky.
     
    13:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení. Domácí nechali odkrytá vrátka v obraně, k puku se pak dostal Jan Mandát a jeho pokus pak zblízka tečoval RADOSLAV TYBOR a překonal Godlu – 0:1. Asistence: Jan Mandát a Robert Kousal.
    13:01 Radoslav TYBOR - 0:1
     
    14:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:39
    Rytíři se natlačili před Kacetla, ale ten si prostor před svojí brankou pohlídal a zakročil. Následně pak přerušil hru.
     
    15:11
    Mandát se neproháčkoval kolem Zikmunda a poté se nedostal ke střele před Godlou. Domácí opět dostávají puk z obranné třetiny pryč.
     
    15:47
    Beran se vydal za vyhozením Matýse, kotouč získal a poté pálil na Godlu jeho spoluhráč. Brankář Kladna však rodící se nebezpečí zažehnal.
     
    16:38
    Vítězslav Bílek vystřelil na Kacetlovu branku, ale jeho pokus opět lapil brankář Dynama. Domácí se ale stále drží před jeho brankou a prahnou po vyrovnání.
     
    18:07
    Až nyní hosté vyhodili na chvíli puk do středního pásma, po chvilce se do jejich teritoria Rytíři vrátili zase zpátky.
     
    18:36
    Harju byl u mantinelu blokován domácím hráčem, přesto se mu povedlo kotouč dostat před branku Kladna. Nikdo z hostů se ale nedostal k zakončení.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Denis Kusý se natlačil před Godlu, jeho přízemní pokus se neujal. Na druhé straně poté střílel Tomáš Kaut, ale i s jeho střelou si Kacetl poradil.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Tomáš Voráček – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme se dočkali jedné přesné trefy, o kterou se postaral Radoslav Tybor, jenž tečoval Mandátovu střelu a dostal kotouč za Godlu. Domácí se snažili o vyrovnání, to ale nepřišlo. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 16:53.
     
    Střely na branku: 11 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí dohrávají svou přesilovou hru, kterou zastavila siréna končící první třetinu.
     
    21:05
    Bekhendová střela Jaromíra Jágra se před brankou hostů neujala a puk poté hosté vyhazují až před Denise Godlu.
     
    21:32
    A další pokus stejného hráče, který napřáhl na pravé strany, ale le Kacetl byl znovu mezi třemi tyčemi připraven.
     
    21:49
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    22:01
    Ladislav Zikmund se natlačil před Kacetla a dorážel přední ním pokus Jágra, ale hostující brankář vleže zakročil a puk ukryl pod svojí lapačku. Hra je pak přerušena.
     
    22:28
    Hosté měli nyní hrát v oslabení a Eklund už se usazoval na trestnou lavici. Ale skvělé gesto fair-play předvedl Patrik Machač, který upadl sám a faul hostujícího hráče odvolal!
     
    23:51
    Domácí se usadili v pásmu soupeře a pokoušeli se o nějakou střelu, která by mohla vést k vyrovnání. Hosté ale byli opět proti.
     
    25:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí jdou do dvoubrankového náskoku. Tybor našel na pravé straně volného ROBERTA KOUSALA, který si zpracoval puk nohou a poté zakončil k bližší tyči – 0:2. Rytíři tak musejí dohánět už dvougólové manko. Asistence: Radoslav Tybor a Oscar Eklund.
    25:01 Robert KOUSAL - 0:2
     
    25:44
    Melka se napřahoval ke střele po přihrávce od Redlicha, ale nakonec z toho bylo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    26:07
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři snižují na rozdíl jediné branky a jsou tak soupeři na kontakt. Barinka vybojoval puk v rohu kluziště, ten se dostal k Réwayovi a zpoza hostující klece ho poslal bekhendovou přihrávkou na VÍTĚZSLAVA BÍLKA, který se poté svižnou ranou z prostoru mezi kruhy nemýlil a propálil Kacetla – 1:2. Asistence: Martin Réway a Michal Barinka.
    27:34 Vítězslav BÍLEK - 1:2
     
    29:28
    Domácí ožili a znovu se natlačili před branku hostů, ale jejich následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    30:05
    Další souboj o puk za brankou pardubického Dynama, z něho vzešli jako vítězové hosté a Kaut poslal kotouč do neutrální zóny.
     
    30:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., podrážení).
     
    30:59
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a mohou tak svému soupeři odskočit zase na vyšší rozdíl. Už jsou před brankou domácích a kombinují před Godlou.
     
    31:29
    Jan Kolář nahodil puk před domácí branku, nikdo z jeho spoluhráčů ale na kotouč nedosáhl.
     
    31:54
    Po zisku puku se domácí celek osvobozuje a puk letí až před Kacetlovu branku.
     
    32:23
    Ve vlastním oslabení se domácí hráči zjevili před Kacetlem a ten musel být pozorný. Nakonec nečelil žádné střele a Pardubičtí jdou do útoku.
     
    32:44
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    32:49
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:49
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Johan Harju.
     
    32:59
    Bílek poslal puk na Jágra, který akci vytáhl ještě na Austina, jeho střela od modré čáry ale končí jen mimo. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    33:39
    Zikmundovi nesedla střela, puk ale přeci jen dostal Kacetl k sobě a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    34:12
    Réway nabil Nashovi na modrou čáru a ten z první vyslal hodně nebezpečnou střelu. Do ní ale vložil svoji lapačku Ondřej Kacetl a zapsal tak další úspěšný zákrok.
     
    34:28
    Antonín Melka před Kacetlem zakončil, ale znovu si brankář hostů zapsal další zákrok, po kterém je hra opět zastavena.
     
    34:49
    Pardubice se ubránily a nyní jsou už v plném počtu.
     
    35:51
    Martin Látal se dostal do zajímavé střelecké pozice na pravém kruhu, jeho svižná rána ale končí pouze na boční konstrukci branky Rytířů.
     
    36:13
    Na druhé straně se pak nepovedl útok Kladenským a hned na to hosté znovu otočili hru před jejich branku.
     
    36:51
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., krosček).
     
    38:10
    Stach pálil na branku hostů, před Kacetlem ještě dorážel Strnad, ale ani z této situace není vyrovnáno. Hosté se následně pak osvobozují vyhozením puku až před Godlu.
     
    38:46
    Puk je v pásmu Kladna a vhazuje se před Godlou. Hosté už tohle oslabení zvládnou.
     
    38:51
    Pardubice jsou kompletní a další své oslabení tedy zvládli.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Strnad – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:44
    Kousal si nabruslil na pravý kruh, kde našel dobrou střeleckou pozici a po své střele pak nechal vyniknout Godlu, který zakročil lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u konce. Hosté v ní přidali další branku a měli dvoubrankový náskok. Avšak Kladno dokázalo snížit na rozdíl jediné branky a je tak stále v kontaktu se svým soupeřem. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na branku: 25 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Pardubičtí se sami vykázali z útočného pásma a musejí se vracet zpět pro puk, který se došoural do teritoria Dynama.
     
    41:09
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    41:34
    Domácí rozvinuli aktivitu před brankou hostů, kde poté rozvlnili Kacetlovu síť, ale pouze tu boční.
     
    42:33
    Znovu mají Rytíři kotouč před brankou hostů, kde chvíli kombinovali, ale k dalšímu pokusu před brankou Kacetla se nedostali.
     
    44:03
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Robert Kousal – 2 min., podrážení).
     
    44:43
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Kladenští využívají přesilovou hru a vrací se zpět do hry o body. Réway nahodil puk na levý kruh, kde se poté do střely opřel JAKUB STRNAD a kotouč pak propadl za Kacetlova záda – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Martin Réway a Brendon Nash.
    44:43 Jakub STRNAD - 2:2
     
    46:35
    Kehar si za brankou počkal na své spoluhráče, poté rozehrál další domácí akci, tu ale přerušuje další signalizace faulu.
     
    46:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Barinka – 2 min., podrážení).
     
    47:30
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Robert Kousal – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:30
    Síly na ledě se srovnaly a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    47:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tato herní varianta domácím prospěla a Kladno otáčí hru a jde poprvé do vedení. BRADY AUSTIN z vrcholu levého kruhu propálil Kacetla a ten tak nestihl zareagovat – 3:2. Asistence: Brendon Nash.
    47:47 Brady AUSTIN - 3:2
     
    48:35
    Kladno je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    49:08
    Melka si sjížděl před branku hostů, ale nedokázal se dostat ke střele. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    49:28
    Brendan O'Donnell měl před sebou odkrytou branku hostů, ale nedokázal ji trefit. V domácím publiku to jen zahučelo!
     
    49:30
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    50:42
    Kladenští jsou nyní týmem, který diktuje tempo hry a jsou pochopitelně na koni. Znovu se dostali do zakončení před Kacetlem, ten vše jistil zákrokem.
     
    51:16
    Zadovka mířila na Ondřeje Kacetla, Strnad ještě kotouč dojížděl, ale puk měl dříve u sebe hostující brankář a poté ho dostal pod svojí lapačku.
     
    51:40
    Redlich prokombinoval puk k Bílkovi, druhý jmenovaný ale nevystřelil a nyní mají kotouč hosté, kteří spěchají do útočné akce.
     
    52:30
    Z levé strany svižnou střelou zkoušel překonat Godlu, ale ten si prostor u pravé tyče pohlídal a neinkasoval.
     
    52:30
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:50
    Harju nevyzrál na Jágra a ten tak pokračoval do další akce Kladna. Ovšem před Kacetlem ho o kotouč obrali hosté a ti otáčejí rychle hru před Godlu.
     
    53:15
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Ondřeje Kacetla.
     
    54:02
    Domácí se příliš nikam neženou a snaží se kontrolovat hru. Drží kotouč co nejdále od své branky a šetří čas.
     
    55:20
    Hosté byli v útočném pásmu aktivní, obrana Kladna je však nepustila do zakončení. Následně pak se Rytíři dostali až před Kacetlovu klec, ale jejich pokus byl nepřesný.
     
    56:09
    Kacetl odehrál puk od své branky a poslal ho na hokejky svých spoluhráčů, kteří se pokoušejí dostat před domácí branku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Domácí mají puk u branky hostů a nepouštějí je tedy k odvolání brankáře.
     
    58:35
    Nyní už je ale Kacetl na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:24
    Strnad se snažil dojet puk, aby ho poslal do prázdné branky, ale nakonec se mu to nepovedlo.
     
    59:24
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
     
    59:50
    Hosté se natlačili před branku domácích, ale už to vypadá, že se domácí ubrání a těsné vedení uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině se povedlo Kladnu vyrovnat a dokonce se dostat i do vedení. To si poté už ubránili až do konce zápasu a slaví tak nakonec tři body. Hosté naopak svůj náskok promarnili a z kladenského stadionu si neodvezou ani jeden bod.
     
    Střely na branku: 34 – 20
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 892 diváků.
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Robert Kousal, na té domácí pak Martin Réway.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:30:09)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 28. Bílek (Réway, Barinka), 45. J. Strnad (Réway, Nash), 48. Austin (Nash) – 14. Tybor (Mandát, R. Kousal), 26. R. Kousal (Tybor, Eklund)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – Bílek, Stach, Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Š. Bláha.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Kantor) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), T. Voráček, Mikuš (A), J. Zdráhal – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Látal, T. Knotek, D. Kindl – Kusý, Harju, Machala – Blümel, Pochobradský, Matýs – M. Beran.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Frodl, Komárek

    Diváci: 4 892
    ocianews.com