Zlín – Kometa Brno 5:4 (kon.) | Sparta – Kladno 6:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:4 (3:0, 2:3, 0:1)
HC Kometa Brno
Středa 13.11.2019, 17:30 • ZS Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer u předehrávky jednadvacátého kola Tipsport extraligy ledního hokeje. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu se zaměříme na duel mezi týmy PSG Berani Zlín a HC Kometa Brno.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlínští hokejisté nevstoupili do sezóny vůbec dobře, když se v současné době nacházejí na předposledním místě extraligové tabulky. Na svém kontě mají šestnáct bodů a připsali si pět výher a dvanáct proher. Zlínští Berani před reprezentační přestávkou porazili Olomouc na jejím ledě 5:3 a poté doma nestačili na plzeňské indiány, kteří zvítězili těsně 2:1. Dnes zlínské hráče čeká v předehrávce Kometa Brno, proti které by rádi zapsali jakékoli body, které jsou v jejich současné situaci tolik potřebné a důležité. Nečeká je vůbec lehký zápas.

    Nejproduktivnější hráči

    Antonín Honejsek – 12 body (4+8)
    Bedřich Köhler – 11 bodů (6+5)
    Jakub Šlahař – 10 bodů (5+5)
    O reprezentační pauze Zlínští léčili zranění. Naplno trénovali Fořt i Okál. Oba by měli dnes do zápasu naskočit.

     
    HC Kometa Brno

    Na zlínský led totiž přijede brněnská Kometa, která se chvíli držela na prvním místě extraligové tabulky. Nyní se Brněnští nacházejí na místě čtvrtém se ziskem dvaatřiceti bodů. Na první Spartu však ztrácejí jen tři body. Hokejisté Komety Brno jedenáctkrát zvítězili a naproti tomu pětkrát odešli z ledu jako poražený tým. Hosté táhli šest zápasů dlouhou šňůru výher za sebou. Před reprezentační pauzou však dvakrát padli. Nejprve 0:3 doma s Mladou Boleslaví, následně pak přišla prohra 4:5 na ledě pražské Sparty. Nyní po krátké přestávce naskočí znovu do extraligového kolotoče a prahnou po plném bodovém zisku. Beranům mají totiž rozhodně co vracet.

    Nejproduktivnější hráči

    Martin Zaťovič – 16 bodů (8+8)
    Petr Holík – 15 bodů (6+9)
    Tomáš Plekanec – 10 bodů (4+6)
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy spolu totiž už odehrály jeden duel v nové sezóně a brněnští hokejisté by na něj nejraději úplně zapomněli. Doma před svými diváky prohráli vysoko 0:7 a dnes tak budou na zlínském ledě tento debakl napravovat. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Navrátilec Tomáš Fořt dnes nastoupí na pozici prvního centra zlínského týmu
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Gazda, Buchta, Hamrlík – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (C) – Okál, Claireaux, Köhler (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – Fryšara, P. Sedláček, Dufek.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Svačina – Plášek ml., Plekanec (A), L. Horký – Hruška, Lev, Jenyš – Orsava, Kusko, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Lederer, Gebauer.
     
    Dnešní utkání bude pikantní pro Marka Čiliaka, jenž se postaví mezi tři zlínské tyče. Ten přišel pomoci Zlínu při zranění Libora Kašíka právě z brněnské Komety.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Do první útočné akce se drali domácí hráči, ale tam okamžitě ztratili puk a na druhou stranu se tak dostali hosté z Brna, kteří hned na Čiliaka vyslali střelu, kterou musel pokrýt. Hra je pozastavena.
     
    00:55
    Kotouč se dostal do obranného pásma Zlína. Tam si ho dojel Dalibor Řezníček a zavezl ho do útočného pásma. Bedřich Köhler pak u pravé tyče chtěl zasunout za Klimešova záda, ale ten si místo pokryl.
     
    01:42
    Po pravé straně zakládal útok Komety Jakub Lev. Poté byla hra přerušena a vhazovat se tak bude znovu před Markem Čiliakem.
     
    02:05
    Zakázané uvolnění Zlína a hra tak znovu zůstane v teritoriu Beranů. Vhazování po levé ruce Marka Čiliaka se tak po krátké době zopakuje znovu.
     
    02:23
    Přihrávka rukou na straně Komety v útočném pásmu a sudí tak vykazují hru do středního pásma. Vhazovat se tak bude blíže brance Lukáše Klimeše.
     
    02:38
    Nyní se Marek Čiliak zaskvěl pohotovým zákrokem lapačkou, když na něho Petr Holík vyslal pokus z pravého kruhu.
     
    02:53
    Zlínští se sice dostali velmi rychle do útočného pásma, ale ztratili puk. Nakonec ho zase získali na svou stranu, ovšem před Lukášem Klimešem nezahrozili.
     
    03:46
    Daniel Gazda nahodil puk před branku Lukáše Klimeše. Jenže kotouč tam nakonec neprošel a dostal se na hokejky hostů, kteří velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    04:24
    Silvester Kusko za brankou domácích dostal kotouč, nabruslil s ním na levý kruh. Jenže jeho záměr vystřelit mu nevyšel, protože ho o puk připravila domácí obrana.
     
    05:19
    Štěpán Fryšara byl volný před brankou hostů, ale nakonec se nedostal k žádné střele. Na druhé straně pak zakončovali hosté a do akce šla obrana Zlína v čele s Markem Čiliakem v bráně a tuto situaci ustáli.
     
    06:43
    Jakub Herman se natlačil před branku Brna, kde dotíral před Klimešem, ale kotouč poté jeden z hostů vyškrábl do rohu kluziště.
     
    07:38
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:46
    Po vhazování před Čiliakem dostali do své moci puk domácí hráči a hned vystartovali do další útočné akce, ale ta byla neúspěšná. Klimeš tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    08:36
    Jan Dufek těsně před Klimešem švihl do kotouče a brankář hostů pak chvíli hledal, kde je puk. Nakonec ho měl u betonu a hned ho poslal svým spoluhráčům.
     
    09:25
    Petr Holík už mohl střílet, našel ale ještě lépe postaveného Martina Zaťoviče, jehož pokus z pravé strany vykopl špičkou betonu Marek Čiliak!
     
    11:03
    Zmatek před brankou domácích. Čiliak to ale ustál a poté se do akce dostal Bedřich Köhler, jenž zatáhl puk do útočného pásma, ale Okál před Klimešem střelou neuspěl.
     
    11:55
    Po zákroku Klimeše se hra přerušovala a vhazovalo se před jeho brankou. Hráči Komety poté dostali kotouč před zlínskou klec, ale tam před svým bývalým spoluhráčem nezakončili.
     
    12:23
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., napadení).
     
    12:35
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči při vyloučení Gulašiho. Hosté se však hned dostali po vhazování v jejich pásmu ke kotouči a poslali ho až před branku Marka Čiliaka.
     
    13:10
    Antonín Honejsek zblízka dotíral na Klimeše. Ten raději zachytil puk a přerušil hru.
     
    13:34
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani přesilovou hru využívají a ujímají se vedení. Na levé straně udělal JAKUB ŠLAHAŘ pár kroků navíc, našel si lepší pozici ke střele a potom střelou švihem propálil Lukáše Klimeše, který tak jako první loví kotouč ze své sítě – 1:0. Asistence: Antonín Honejsek a Jakub Herman.
    13:34 Jakub ŠLAHAŘ - 1:0
     
    14:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vladimír Svačina.
     
    15:08
    Hosté špatně střídali a znovu jsou ve čtyřech. Herman to nyní zkusil zblízka před Klimešem, ale ten si pohlídal své brankoviště a zakročil.
     
    15:30
    Tomáš Fořt najel do útočného pásma, ale tam o něj Berani přišli a hráči Komety se záhy osvobodili.
     
    16:32
    Brno je už v plném počtu.
     
    16:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté už sice byli v plném počtu, domácí však ještě těžili z pobytu v jejich pásmu a ANTONÍN HONEJSEK pak prostřelil Lukáše Klimeše, jenž tak inkasuje podruhé – 2:0. Asistence: Jakub Herman a Jakub Šlahař.
    16:37 Antonín HONEJSEK - 2:0
     
    16:37
    Tak pozor, ještě může být vše jinak. Hostující lavička si vzala trenérskou výzvu a zkoumá se možné postavení hráče Zlína v brankovišti a ataku brankáře. Uvidíme, zda nakonec branka bude platit či nikoli.
     
    16:37
    Nic takového se neprokázalo a jeden z hlavních sudích ukazuje ke středovému kruhu. Branka tedy platí.
     
    17:24
    Zlínští se opět natlačili před branku Komety, ale tentokráte jejich střela končí na Lukáši Klimešovi, jenž hned nechal kotouč svým spoluhráčům, kteří otáčejí hru.
     
    18:18
    Ondráček dorážel pokus Fořta, který střílel z prostoru mezi kruhy a Klimeš nevěděl, kde je kotouč. Nakonec nebyl v dosahu jeho branky a obrana Brna se už o něj postarala.
     
    18:55
    Antonín Honejsek po krásném sólu zamíchal kotoučem před Klimešem, následně pak se kotouč odrazil od jeho brusle a skončil v brance. Zkoumalo se znovu video a to prokázalo, že Honejsek pohnul nohou a gól tedy neplatí!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:53
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nakonec neuznaná branka domácí mrzet nemusí. Po hrubé chybě jednoho z hostujících hráčů dostal na pravý kruh namazáno Jiří Ondráček, jenž okamžitě poslal puk na levou stranu, kde byl připravený PAVEL KUBIŠ a trefil tak částečně odkrytou hostující branku – 3:0. Asistence: Jiří Ondráček.
    19:53 Pavel KUBIŠ - 3:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi Zlínem a Brnem vyzněla rozhodně lépe pro domácí Berany, kteří byli hodně aktivní a ve čtrnácté minutě je do vedení poslal Jakub Šlahař. O tři minuty později pak rozvlnil Klimešovu síť také Antonín Honejsek a Zlínští vedli 2:0. Honejsek dokonce zakončil a mohlo to být už o tři góly, ale jeho branka neplatila, protože jí dosáhl pohybem brusle. Jenže sedm vteřin před koncem první části hry se přeci jen Zlín dočkal a dostal se do vedení 3:0. Jeden z obránců Brna chtěl vyhodit puk z pásma, ale místo toho nabil na pravý kruh Ondráčkovi, jenž vyzval na levé straně volného Pavla Kubiše, který trefil odkrytou klec. Domácí tak mají slibný náskok a uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:29.
     
    Střely na branku: 13 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Lukáš Klimeš, přichází Karel Vejmelka.
     
    20:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny hosté snižují na rozdíl dvou branek. Zpoza klece domácích dostal přihrávku od Svačiny PETR HOLÍK, jenž poté zblízka nedal Marku Čiliakovi vůbec žádnou šanci – 3:1. Asistence: Vladimír Svačina.
    20:24 Petr HOLÍK - 3:1
     
    21:47
    Do druhé části hry naskočil mezi tři brněnské tyče Karel Vejmelka, jenž vystřídal Lukáše Klimeše a hned hosté snížili. To by pro ně mohl být dobrý impuls.
     
    23:08
    V obranném pásmu puk vybojovali domácí hráči a směřovali do útočného pásma. Hosté je tam ale nepustili a sami poté založili další akci.
     
    23:39
    Ale nakonec se museli vrátit zpět před svou branku a jít do dalšího útoku z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    24:03
    Zakázané uvolnění Zlína stěhuje hru opět před Marka Čiliaka, který tak musí být ve svém brankovišti opět ve střehu. Hosté prahnou po kontaktním gólu a pokusí se ho ohrozit.
     
    25:04
    Jan Hruška držel kotouč u branky domácích, ale byl tísněn obranou Zlína, která ho nepustila do žádného ohrožení Čiliakovy branky.
     
    26:09
    Daniel Gazda vyslal nenápadnou střelu z prostoru nad oběma kruhy a tu zablokoval Petr Kratochvíl.
     
    27:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají Zlínu na dostřel jediné branky. Znovu Vladimír Svačina našel volného PETRA HOLÍKA, který trefil odkrytou klec z pravé strany – 3:2. Hostující útočník, který je ve Zlíně jako doma, neboť je jeho odchovancem, tak má zaděláno na hattrick. Asistence: Vladimír Svačina a Martin Zaťovič.
    27:01 Petr HOLÍK - 3:2
     
    27:33
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:17
    Domácí jsou pochopitelně jako opaření a nevědí, jak se dostat do šance, která by mohla znamenat vrácení si náskoku o dvě branky.
     
    28:41
    Filip Pyrochta napřáhl mezi kruhy a jeho tvrdou ránu musel hasit Marek Čiliak. Ten poté podržel hru a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    29:09
    Filip Pyrochta byl nyní u zrodu další velké šance Brna, když se řítil na Čiliaka, ale toho poté vychytal Marek Čiliak.
     
    29:42
    Závar před Vejmelkou. Ve vzniklé skrumáži se pak nejlépe zorientoval právě Karel Vejmelka, jenž poté podržel puk a zastavil hru.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., krosček).
     
    29:55
    Hosté se hned osvobodili a poslali po nepřesné střele domácích puk až před Čiliakovu klec.
     
    30:46
    Brněnští znovu na nic nečekali v obranném pásmu a po zisku puku ho poslali až před Marka Čiliaka. Domácí tak dvou další akci zakládají od jeho branky.
     
    31:23
    Karel Vejmelka nyní zakročil proti jedovaté střele z pravé strany a předvedl tak další přesný zákrok, kterým svůj tým podržel. Následně nechal hru zastavit a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    31:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Devět vteřin před vypršením přesilové hry ji domácí využívají. JAN DUFEK z velmi těžkého úhlu našel skulinku v brance soupeře a prostřelil tak Karla Vejmelku – 4:2. Asistence: Dalibor Řezníček.
    31:33 Jan DUFEK - 4:2
     
    32:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani mají znovu náskok o tři branky. Po střele Ondráčka neudržel kotouč Vejmelka u sebe a ten se posunul na levou stranu, kde se k němu jednoduše dostal VALENTIN CLAIREAUX a poslal puk do brněnské klece – 5:2. Asistence: Jiří Ondráček a Pavel Kubiš.
    32:09 Valentin CLAIREAUX - 5:2
     
    32:28
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují a hosté opět snižují na rozdíl dvou branek. JAN HRUŠKA dostal chytrou přihrávku od Orsavy zpoza domácí branky a poté zblízka prostřelil Marka Čiliaka – 5:3. Asistence: Jakub Orsava a Jakub Lev.
    32:44 Jan HRUŠKA - 5:3
     
    34:05
    Marek Čiliak nyní zasahoval proti nebezpečné střele Pavla Jenyše a po svém zákroku raději přerušil hru.
     
    34:36
    Kometa získala v obranném pásmu puk a snažila se ho dostat na druhou stranu, ale dopustila se zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před branku Karla Vejmelky.
     
    34:50
    Po střele Zdeňka Okála zazvonila tyč Vejmelkovy klece! Další velká šance Zlína končí neúspěchem.
     
    35:07
    Petr Kratochvíl napřáhl ke střele na levé straně, ale proti němu stál znovu Marek Čiliak, který jeho pokus zastavil a podržel tak svůj tým.
     
    36:25
    Další akce Zlína, před Vejmelkou se však Zlínští neprosadili a puk tak má Kometa, která ho bleskově zaváží do útočného pásma.
     
    37:22
    Filip Pyrochta střílel, Jakub Lev dorážel. Ale radoval se Marek Čiliak, jenž dalším zákrokem podržel dvoubrankový náskok Beranů.
     
    38:22
    Nyní se zaskvěl Karel Vejmelka, který ukryl pohotově do lapačky střelu Bedřicha Köhlera.
     
    38:28
    Jan Dufek nyní rozvlnil síťku branky Komety Brno, ale pouze tu boční. Domácí hráči znovu operují před Vejmelkou, který se snaží, aby rozjeté Berany zastavil.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se ještě stěhuje před branku Makra Čiliaka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    39:39
    A další zákrok Marka Čiliaka, jenž lapil pokus z pravé strany do lapačky a poté okamžitě nechal hru přerušit. Jednadvacet vteřin před vypršením druhé periody se ještě bude vhazovat před jeho brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry je za námi a ve druhé třetině padlo pět branek. Nejprve se dvakrát trefil Petr Holík, jenž tak dostal Kometu na dostřel jediné branky. Pak ale přišly dva slepené góly Jana Dufka a Valentina Claireauxe a Zlín byl znovu na dvoubrankovém vedení. Stále to nebylo vše. Jan Hruška vykřesal pro Brno naději a přesnou trefou tak znovu snížil na rozdíl dvou gólů. Zatím jsou na tom lépe domácí hokejisté, ale určitě nemají ještě vyhráno. Hosté do třetí třetině půjdou s jasným cílem, a sice vyrovnat. Máme se ještě na co těšit. Třetí dějství začne přibližně v 19:23.
     
    Střely na branku: 20 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Úvod třetí třetiny opět patřil Kometě, která zahrozila před Čiliakem, ale ten nepřehlednou situaci u jeho branky ustál.
     
    41:28
    Tomáš Bartejs se dostal k nahozenému kotouči a z obranného pásma pak postupně zavezl puk na druhou stranu. Ale tentokráte hosté před brankou Zlína nezahrozili.
     
    42:22
    Michal Gulaši poslal od modré čáry lehkou střelu, kterou pak ještě před Čiliakem tečoval Pyrochta, ale ten proti zlínskému brankáři neuspěl.
     
    42:52
    Vladimír Svačina se natlačil před branku Čiliaka, ale ten si zapsal další kontakt s kotoučem a nepustil ho za svá záda. A poté zastavil i střelu Holíka, který tak nedosáhl na hattrick.
     
    44:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pavel Jenyš – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:40
    Tomáš Fořt vyslal střelu na Karla Vejmelku a ten proti němu uspěl. Kotouč schoval u sebe a následně pak zastavil hru.
     
    44:55
    Kometa se dostala ke kotouči a hned ho vyhodila až před branku Zlína. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    45:22
    Herman to zkusil z bekhendu, ale na Vejmelku nevyzrál. Nicméně domácí stále operují před jeho brankou.
     
    46:11
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    46:31
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se stěhuje před Marka Čiliaka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce a Brno tak získalo zadarmo útočné pásmo.
     
    46:46
    Po střele z úhlu z hokejky Petra Holíka zasáhl Čiliak a poslal hned puk mezi své spoluhráče, kteří míří do útočné akce.
     
    47:06
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    47:06
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:52
    Hosté sevřeli domácí hráče v jejich pásmu a snaží se využít vůbec svou první přesilovou hru v utkání. Domácí Berani jsou zatím proti.
     
    48:01
    Jiří Ondráček získal odražený puk a okamžitě ho poslal až před hostující klec. Zlínští tak šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    48:53
    Ve vlastním oslabení nejprve střílel Valentin Claireaux, odražený puk poté ještě posílal na Bedřicha Köhlera, ale i ten se netrefil.
     
    49:06
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    49:48
    Plekancovu střelu srazili domácí do bezpečí a Claireaux pak poslal puk do neutrální zóny.
     
    50:41
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí stále drží dvoubrankový náskok. Hosté ale nic nevzdávají a snaží se o kontaktní branku. Hra tak má spád a hraje se prakticky nahoru dolů.
     
    51:39
    Za vlastní brankou držel puk Filip Pyrochta a založil pak další akci Komety. Hosté se sice zdrželi delší dobu v útočném pásmu, ale nic před Čiliakem nevymysleli.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., hákování).
     
    53:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:25
    Domácí získali puk a vyhodili ho až před branku Komety Brno. Hosté tak musejí svou další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    54:02
    Petr Holík se dostával před branku domácích, ale nakonec mu puk sebrali domácí obránci a znovu ho poslali až před Vejmelkovu klec.
     
    54:34
    Marek Čiliak znovu předvedl přesný zákrok, když na něho mířila štiplavá střela z pravého kruhu a podržel svůj tým.
     
    54:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    A drama je na světě. Hosté využívají přesilovou hru a jsou tak Zlínu na dostřel jediného gólu. Tomáš Plekanec našel přihrávkou na pravé straně volného JANA HRUŠKU, který pak vyprášil pavučiny v brance Čiliaka – 5:4. Asistence: Tomáš Plekanec a Pavel Jenyš.
    54:41 Jan HRUŠKA - 5:4
     
    54:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení).
     
    55:38
    Zlín opět čelí přesilovce hostů. Nyní dostal puk pod kontrolu a okamžitě ho poslal až před Vejmelkovu branku.
     
    56:04
    Závar před Čiliakem a znovu na něho mířila střela z pravého kruhu. Domácí brankář se stihl přesunout a Hruška pak trefil pouze jeho beton, jenž přitiskl k ledu.
     
    56:52
    Domácí jsou v plném počtu, ale stále hosté svírají Zlín v jeho pásmu.
     
    57:33
    Hosté vyhodili puk za cenu zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Vejmelku. Domácí si tak na chvíli vydechnou z tlaku Komety.
     
    57:44
    Jiří Ondráček byl ve velké šanci, ale nedokázal se z pravého kruhu prosadit. Nyní zase mají tlak domácí a snaží se navýšit svůj náskok.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:09
    Domácí drží puk co nejdále od vlastní branky a nepouštějí hosty k odvolání brankáře.
     
    59:35
    Orsava se natlačil před branku domácích a znovu zakročil skvělý Čiliak, jenž drží svůj tým nad vodou.
     
    59:38
    Kometa už hraje bez brankáře a zkouší to se šesti bruslaři v poli.
     
    59:45
    Lavička domácích si bere oddechový čas.
     
    59:47
    Obrovský závar před brankou Zlína, Svačinovu střelu tečoval Holík těsně před Čiliakem, ale znovu těžkou situaci brankář Zlína zvládl. Nyní se bude volat, jelikož časomíra v době hry stála a bude se tak posouvat čas. Záleží na tom, o kolik vteřin.
     
    59:54
    Tak se časomíra posouvá na šest vteřin, které zbývají odehrát do konce třetí části hry.
     
    59:54
    Vhazuje se před brankou Zlína. Hosté mají šest vteřin na vyrovnání. Dokáží to?
     
    59:55
    Domácí vyhráli buly a je konec nadějím pro hosty. Kotouč drží obrana za brankou Zlína a to už Berani zvládnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině byla k vidění pouze jedna branka, a sice v pětapadesáté minutě, kdy hosty na kontaktní branku dostal Jan Hruška. Nakonec se ale hostům nepovedlo srovnat, nepomohla jim k tomu ani hra bez brankáře. Marek Čiliak, který se stal hrdinou Zlína, domácím svým výkonem pomohl k zisku tří bodů proti "svému" Brnu, kde hostuje do konce roku. Domácí publikum tak vyvolává jeho jméno.
     
    Střely na branku: 22 – 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 507 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:07:10)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Šlahař (Honejsek, Herman), 17. Honejsek (Herman, Šlahař), 20. Kubiš (J. Ondráček), 32. Dufek (Řezníček), 33. Claireaux (J. Ondráček, Kubiš) – 21. P. Holík (Svačina), 28. P. Holík (Svačina, Zaťovič), 33. Hruška (Orsava, Lev), 55. Hruška (Plekanec, Jenyš)


    Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Gazda, Buchta, Hamrlík – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (C) – Okál, Claireaux, Köhler (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – Fryšara, P. Sedláček, Dufek.
    HC Kometa Brno: Klimeš (21. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Svačina – Plášek ml., Plekanec (A), L. Horký – Hruška, Lev, Jenyš – Orsava, Kusko, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Lederer, Gebauer

    Diváci: 5 507
    ocianews.com