Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (0:1 po s.n.) | Třinec – K. Vary 1:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 0:5 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 6:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 24.11.2019, 15:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje jednadvacátým kolem, ve WERK ARENĚ se utkají úřadující mistři Oceláři Třinec a Energie Karlovy Vary. Duel startuje v 15:30, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Západočeši patří k příjemným překvapením extraligové sezony. Tradičně podceňovaný klub podává od začátku ročníku velmi obstojné výkony a drží se v horní polovině tabulky. Aktuální forma je ale trochu s otazníkem. Tým pod vedením kouče Martina Pešouta sice prohrál úvodní tři listopadové duely (s Kladnem 2:4, s Olomoucí 2:3 a v Plzni 3:4), jenže naposledy Energie zazářila na ledě utrápeného Brna, kde zvítězila 7:2. Zatímco Oceláři už absolvovali během týdne dvě bitvy, tým z lázeňského města od neděle odpočíval.

    Největší ofenzivní hrozbou je dvojice Tomáš Rachůnek (8+15) a Dávid Gríger (9+11). Oba útočníci díky svým výkonům nedávno dostali pozvánky do národních týmů – Česka a Slovenska. Gríger navíc při předešlém utkání na jihu Moravy zaznamenal premiérový hattrick v kategorii dospělých: "V áčku je to poprvé, poslední hattrick byl asi v době, když byli na světě dinosauři. Naposledy to bylo snad někdy v juniorech, ale nesleduji to. Jsem za to šťastný, ale není to jen o mně, kopu práce tam odvedla celá lajna a celý tým," sdělil nejlepší střelec Energetiků.

    Poslední utkání Energie

    17. listopadu 2019: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 2:7 (1:1, 1:4, 0:2).
    Branky a nahrávky:
    13. Orsava (Svačina, O. Němec), 36. Orsava (P. Holík, Zaťovič) – 12. Koblasa (Vondráček), 23. Koblasa (Eminger, Graňák), 24. Gríger (Šenkeřík, T. Rachůnek), 39. Gríger, 40. V. Polák, 41. Gríger (Stříteský, Šenkeřík), 58. Flek (Šenkeřík, F. Novotný).

    Sestava Karlových Varů v posledním utkání: Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, D. Mikyska, M. Rohan – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – T. Kubalík, Raška I, Kohout – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa
     
    HC Oceláři Třinec

    Obhájci extraligového zlata prožívají velmi pozitivní období. Pět výher v řadě katapultovalo Oceláře na druhé místo za vedoucí Spartu, která ovšem má dva duely k dobru. Především před domácím publikem se letos svěřencům Václava Varadi zatím daří na jedničku – z jedenácti zápasů slavili třinečtí hned desetkrát. V neděli navíc do WERK ARENY zavítá protivník, na kterého Slezané dlouhodobě umí – Karlovy Vary porazili už desetkrát za sebou! Poslední triumf Energie pod Javorovým je hodně fousatý – datuje se do podzimu 2015.

    "Byli jsme trpěliví, hráli velmi dobře v útočném pásmu, vytvářeli jsme si šance a pomohli si první přesilovkou. Závěr kluci srdnatě odbojovali. Zápas byl vyrovnaný, ale o chloupek jsme byli lepší, proto bereme tři body," hodnotil čtvrteční derby hlavní trenér Václav Varaďa. Tomu musí dělat radost především skutečnost, že Oceláři výrazně zlepšili defenzivní činnost. Z posledních pěti zápasů totiž inkasovali pouze pětkrát, přičemž sami zatížili konta soupeřových gólmanů už sedmnácti góly.

    Poslední utkání Ocelářů

    21. listopadu 2019: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    19. P. Vrána (D. Musil), 48. Gernát (Hrňa, M. Stránský) – 32. D. Krenželok (Šidlík).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Kváča – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – Chmielewski, P. Vrána (A), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.
     
    Poslední vzájemný zápas

    První utkání v letošní sezoně se odehrálo v třinecké WERK ARENĚ. Duel byl velice vyrovnaný, oba soupeři se v jeho průběhu postupně střídali ve vedení. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v něm v poslední minutě o výhře domácích Slezanů rozhodl Ondřej Kovařčík.

    6. října 2019: HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 4:3 pp. (2:2, 1:0, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    7. Marcinko (Galviņš, Hrňa), 14. M. Stránský (Hrňa, Marcinko), 31. M. Stránský (Hrehorčák, D. Musil), 65. O. Kovařčík (Adamský) – 8. Koblasa (Flek), 10. Šenkeřík (Gríger, T. Rachůnek), 55. Stříteský (Šenkeřík, T. Rachůnek).

    Sestava Ocelářů: Kváča – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, M. Doudera, Krajíček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Květoň, Polanský, Adamský.

    Sestava Energie: Jan Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, A. Raška I, Beránek – Gorčík, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Malík (Kváča) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – Adamský (C), Polanský, Martynek – Chmielewski, Hladonik, Hrehorčák.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – T. Kubalík, Raška I, Kohout – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Jindra, Zíka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Energií začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Do první velké šance zápasu se dostali hosté. Karlovarští se ve čtyřech natlačili do útočného pásma, Malík si připsal svůj první extraligový zákrok v kariéře. Na druhé straně pak třineckou akci hasil Novotný, který naskočil do zápasu jako brankář číslo jedna.
     
    01:27
    Nepovedená rozehrávka Malíka za vlastní brankou dostala do šance Mikúše, hostující forvard ale nedokázal poslat kotouč do branky dříve, než se do brankoviště vrátil gólman Ocelářů.
     
    01:54
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Novotný musel vykopávat dobrou střelu Adamského.
     
    02:19
    Hrehorčák si počínal velmi aktivně v blízkosti karlovarské branky, slovenský forvard ale nakonec nedokázal trefil zařízení. Nevedlo se ani o chvíli později Chmielewskému.
     
    02:54
    Matěj Stránský si po pravé straně nabruslil do útočného pásma, před karlovarskou brankou pak do dobré šance dostal Chmielewského. Novotný vykopává do rohu.
     
    03:32
    První formace domácích drží puk v útočném pásmu. Po Stránského pasu mohl od modré střílet Zahradníček, jeho pokus ale byl zblokován. Oceláři nicméně zůstávají na kotouči.
     
    04:02
    Příliš prudký pas Hrni na Draveckého nakonec stojí Oceláře pásmo. Hosté se tak mohli vydat do protiakce, Rachůnkův pokus ale byl sražen za Malíkovu branku.
     
    04:38
    Energie drží kotouč v blízkosti třinecké branky. Od modré pálil Rohan, ani on ale třineckou branku netrefil.
     
    05:00
    Oceláři se po rychlém přechodu středního pásma dostali ke dvěma střeleckým pokusům, Adamský ani Gernát ale branku netrefili.
     
    05:24
    Při Ocelářích teď stálo velké štěstí, hosté totiž skvěle vykombinovali přečíslení tří proti jednomu na střílejícího Ondřeje Beránka, ten ale z mezikruží napálil jen tyč Malíkovy branky!
     
    06:05
    Energetici trochu uklidnili hru a delší dobu drželi kotouč ve středním pásmu.
     
    06:41
    Michal Kovařčík se chtěl středem kluziště propracovat až do útočné třetiny, postup třineckého útočníka ale skončil na modré čáře, odkud Kovařčík musel pouze nahodit puk do hostujícího pásma.
     
    07:13
    Domácím se povedlo zastavit protiakci Karlových Varů, nepřesná rozehrávka na Hrňu ale znamená icing a vhazování před Malíkem.
     
    07:42
    Adamský s Martynkem dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, ani jeden z domácích se ale k zakončení nedostal.
     
    07:55
    Teď už Adamský hostujícího brankáře ohrozil, Novotnému ale stačilo pouze lehce máchnout lapačkou a ukrýt v ní puk. První komerční přestávka zápasu.
     
    08:20
    Chmielewski z pravé strany chytře hledal volného Hladonika, ten ale v předbrankovém prostoru nedokázal přesně zpracovat puk a ze šance nakonec nic nebylo.
     
    08:27
    Hosté si zahrají první přesilovku. Jan Hladonik se ve vlastním pásmu provinil podrážením.
     
    08:57
    Rachůnek dlouho držel kotouč na levé straně útočného pásma, hostující útočník nakonec namazal na modré stojícímu Stříteskému, ten ale napálil pouze připraveného Malíka.
     
    09:23
    Tlak hostí pokračuje. Rachůnek dostal nabito na levý kruh pro vhazování, Malík se stihl včas přesunout. Třinecký gólman byl úspěšný také proti dalšímu pokusu hostujícího Rachůnka.
     
    09:48
    Po minutě a jednadvaceti vteřinách je hra přerušena, domácí obraně se povedlo srazit další hostující pokus do ochranné sítě.
     
    10:07
    Rána Petra Koblasy se záhadným způsobem odrazila od brankové konstrukce, hlavní sudí rozpažil, při přerušení nicméně půjde situaci zkontrolovat u videa!
     
    10:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku a jdou do vedení! Rána PETRA KOBLASY od modré se odrazila od vnitřního oblouku branky! Asistence: Václav Skuhravý, Vojtěch Polák.
    10:07 Petr KOBLASA - 0:1
     
    10:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přispěchali s bleskovou odpovědí, skóre je srovnané! Matěj Stránský v útočném pásmu nabil na modré stojícímu JANU ZAHRADNÍČKOVI, ten vymetl pavučinky v pravém horním rohu Novotného branky! Asistence: Matěj Stránský, Ondřej Kovařčík.
    10:19 Jan ZAHRADNÍČEK - 1:1
     
    10:48
    Oceláři zvýšili aktivitu a mohli přidat druhou branku. Gernát pálil od modré, puk ale těsně minul pravou tyč Novotného klece.
     
    11:06
    Hosté se tlačili do protiakce, tu ale zastavil ofsajd.
     
    11:49
    Dravecký držel kotouč za hostující brankou, slovenský forvard pak bekhendem posílal puk do předbrankového prostoru, Marcinko ani Doudera ale na kotouč nedosáhli.
     
    12:13
    Třinečtí pokračují v útočném pásmu. Střelu Gernáta od modré chtěl před Novotným tečovat Marcinko, puk ale hostující branku minul.
     
    12:53
    Stránský v útočném pásmu poslal křížný pas na Ondřeje Kovařčíka, ten pak posílal kotouč do předbrankového prostoru, kde stál Kundrátek. Novotný měl se zákrokem co dělat.
     
    13:27
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Gernátovo nahození od modré ale skončilo jen v Novotného lapačce. Komerční přestávka.
     
    13:53
    Polanský za Novotného brankou vybojoval puk pro Martynka, ten jej pak předal na modrou čáru, odkud střílel Galvinš. Novotný má puk v lapačce.
     
    14:17
    Po zakázaném uvolnění domácích se bude vhazovat v blízkosti Malíkovy branky.
     
    14:45
    Michal Kovařčík se rozjel ve vlastním pásmu, centr první třinecké formace se protáhl kolem dvou bránících hráčů, s bekhendovým blafákem ale proti Novotnému neuspěl!
     
    15:18
    Michal Kovařčík byl v další šanci, třinecký útočník tentokráte napálil jen bránícího Rohana.
     
    15:48
    Draveckému se v útočném pásmu nepovedla rozehrávka na Zahradníčka, čehož hosté mohli využít v rychlé protiakci. Přihrávku Rachůnka do předbrankového prostoru ale zachytil vracející se Dravecký.
     
    16:15
    Další akci hostujícího celku zastavuje ofsajd.
     
    16:41
    Polanský v útočném pásmu nejprve nepřesně hledal najíždějícího Gernáta, ve vlastním pásmu pak čistým způsobem zastavil pronikajícího Beránka.
     
    18:00
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu hostujícího pásma. Ze souboje nakonec lépe vyšla čtvrtá formace domácích, akce Chmielewského ale skončila nepřesnou střelou.
     
    18:39
    Ondřej Kovařčík se na útočné modré dostal pod tlak a musel si pomoci nedovoleným zákrokem. Druhá přesilovka pro hosty.
     
    19:00
    Marcinko vyhrál buly na Galvinše, ten odpálil kotouč za Novotného branku.
     
    19:38
    Hostům se v přesilovce zatím nedaří, Oceláři se opět dokázali osvobodit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin se jde za vyrovnaného stavu. V první třetině byl na ledové ploše k vidění velký boj o každý kotouč a vyrovnaná hra. Obě branky padly v rozmezí několika vteřin jedenácté minuty. Hosté nejprve Petrem Koblasou využili přesilovou hru, Oceláři ale se svou odpovědí přispěchali bleskurychle a po dvanácti vteřinách ranou Jana Zahradníčka srovnali krok. Hosté započnou druhou třetinu v početní výhodě.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:21.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 13:8,
    střely mimo: 8:4,
    zblokované střely: 4:2,
    hity: 5:1,
    vhazování: 9:10,
    trestné minuty: 4:0,
    využití: 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Hosté mohli v závěru početní výhody vsítit druhou branku! David Gríger skvělým pasem nachystal ideální pozici pro Petra Šenkeříka, jeho střelu z první ale fantastickým zákrokem zastavil Nick Malík!
     
    21:01
    Slezané hrají v plném počtu. Oceláři se po návratu potrestaného Ondřeje Kovařčíka dostali do útočného pásma, Novotný ale předvedl jednoduchý zákrok lapačkou.
     
    21:37
    Dravecký se dral do útočného pásma po dlouhé Kundátkově nabídce, slovenský útočník se ale do šance nedostal.
     
    22:27
    Oceláři byli v poslední minutě aktivnějším týmem, do šancí se ale nedostávali. To se však může změnit v přesilové hře po faulu Matěje Stříteského na Marcinka.
     
    22:41
    Marcinko zpoza branky hledal volného Michala Kovařčíka, hosté ale tento úmysl přečetli a odpálili puk za Malíkovu branku.
     
    23:01
    Michalu Kovařčíkovi se nepovedla přihrávka na Hrňu, hosté se opět osvobodili.
     
    23:20
    Chmielewski se středem kluziště do pásma nedostal, Novotný odpálil kotouč k Malíkovi.
     
    24:15
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, ke střele se však nedostali. Hosté se opět osvobodili.
     
    24:32
    V závěru přesilovky se ještě ke střele dostal Adamský, ani on ale nebyl úspěšný. Po zákroku Novotného se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    25:08
    Hladonik u vlastní branky nepřesně rozehrál a umožnil tak hostům střelecký pokus. Gríger střílel z mezikruží, Malík ale byl připraven a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    25:20
    Icing Energetiků, vhazovat se bude poblíž Novotného branky,.
     
    25:30
    Gríger se po pravé straně protlačil do útočné třetiny, jeho střelu pak v poklidu pokryl Malík. Buly v třineckém pásmu.
     
    25:45
    Stříteský po vyhraném vhazování pořádně protáhl Malíka, třinecký gólman dokázal vyrazit kotouč do rohu kluziště.
     
    26:09
    Nick Malík byl úspěšný i při dalším ataku Energie, třinecký gólman u levé tyče zastavil pokus Rašky. Komerční přestávka.
     
    26:41
    Ocelářům se nepovedl přechod středního pásma, hosté pak zahrozili po rychlé protiakci. Malíka z pravé strany ohrožoval Kohout, třinecký gólman byl připraven.
     
    27:08
    Eminger se chtěl protáhnout kolem bránícího Musila do útočného pásma, hostujícího beka ale zastavil ofsajd.
     
    27:58
    Energetici dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, Malík musel zasahovat proti pokusu Fleka. U modré čáry pak Hrehorčák zachytil hostující rozehrávku, v protiakci ale přestřelil.
     
    29:02
    Dravecký s Hrňou dlouho válčili o kotouč u hrazení v útočném pásmu, Třinečtí se ale k puku nakonec nedostali. Nevedlo se však ani hostům.
     
    29:31
    Chmielewski s Marcinkem ujeli do přečíslení, první jmenovaný v blízkosti hostující branky namazal Tomáši Marcinkovi, ten ale Novotného nepřekvapil!
     
    30:09
    Raška se neohroženě vydal do útočného pásma, na modré čáře ale ztroskotal na bránícím Zahradníčkovi.
     
    30:25
    Hosté se tlačili do další slibné akce, tu ale zastavil hvizd sudích pro ofsajd.
     
    31:07
    Michal Kovařčík zavezl kotouč do útočného pásma, na modré jej přenechal najíždějícímu Tomáši Kundrátkovi, ten ale svou ránu poslal jen do horní tyče karlovarské klece!
     
    31:15
    Po rychlé protiakci hostí zasahuje Malík, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    31:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Po úspěšném vhazování se z rohu kluziště do předbrankového prostoru neohroženě vydal DÁVID GRÍGER, po jehož kličkách prošel kotouč do sítě pod Malíkovým betonem! Regulérnost branky ještě posvětil i videorozhodčí. Asistence: Tomáš Rachůnek.
    31:29 Dávid GRÍGER - 1:2
     
    32:20
    Oceláři se po inkasované brance vrhli do útočného pásma, na Novotného branku se jim však vystřelit nepovedlo. Hosté posílají hru do neutrální zóny.
     
    33:03
    Tomáš Kubalík z pravé strany adresoval kotouč do předbrankového prostoru, Malík ale svou holí dokázal puk srazit mimo dosah všech karlovarských hráčů.
     
    33:23
    Energetici se nedohodli při rozehrávce a poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    33:50
    Koblasa ve středním pásmu zachytil třineckou rozehrávku, stalo se tak vysokou holí, hra je proto přerušená. Komerční přestávka.
     
    34:13
    Douderovo nahození od modré končí v Novotného lapačce, vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    34:43
    Polanský se marně snažil získat kotouč proti hostující obraně, Karlovarští přesouvají hru do středního pásma.
     
    34:54
    Oceláři se na chvíli zmocnili puku, pak jej ale poslali až na zakázané uvolnění.
     
    35:12
    Šenkeříkovo nahození od modré proletělo kolem tří clonících hráčů, puk nakonec skončil v Malíkově lapačce.
     
    36:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Gernát ve středním pásmu nechal kotouč za sebou, čehož dokonale hosté využili a odskakují do dvoubrankového vedení! Martin Kohout v přečíslení dvou proti jednomu přenechal puk TOMÁŠI VONDRÁČKOVI, ten po dlouhém bekhendovém blafáku zasunul kotouč za Malíkova záda! Asistence: Martin Kohout.
    36:05 Tomáš VONDRÁČEK - 1:3
     
    36:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Uplynulo jen dalších deset vteřin a hosté jdou do tříbrankového trháku! TOMÁŠ VONDRÁČEK dostal nabito na pravou stranu útočného pásma, Malík byl zcela bez šance! Asistence: Dominik Graňák, Václav Skuhravý.
    36:15 Tomáš VONDRÁČEK - 1:4
     
    36:49
    Oceláři se po čtvrté inkasované brance dostali do útočného pásma, Adamský ale se svou akcí neuspěl. Hosté vyhodili puk na icing.
     
    37:13
    Gernát zpoza branky šikovně hledal Draveckého, ten ale na kotouč nedosáhl. V protiakci hostí pak Malík vyrazil kotouč do rohu.
     
    37:31
    Oceláři dostávají příležitost se vrátit do zápasu. Vojtěch Polák ve středním pásmu sevřel kotouč na delší dobu, než dovolují pravidla, a půjde si odsedět dvouminutový trest.
     
    38:11
    Michal Kovařčík neuspěl v bezprostřední blízkosti Novotného branky, Stránského nepřesný pas na Gernáta pak domácí vyhnal do středního pásma.
     
    38:49
    Hosté se v oslabení dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Ondřeji Beránkovi nechybělo mnoho, aby vsítil pátou branku svého celku. Puk ale nakonec jen projel brankovištěm.
     
    39:32
    Domácím se přesilovka vůbec nepovedla, hosté již hrají v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, do kabin se jde za tříbrankového vedení Karlových Varů. První desetiminutovka periody nabídla velký boj o každý kousek ledu s minimem šancí. Pak se ale rozjel brankostroj hostujícího celku, Energetici během pěti minut vsítili tři branky. Malíka nejprve překonal David Gríger, v sedmatřicáté minutě se pak dvakrát během deseti vteřin na střeleckou listinu zapsal Tomáš Vondráček.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:16.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 18:23,
    střely mimo: 11:7,
    zblokované střely: 6:6,
    hity: 9:5,
    vhazování: 18:27,
    trestné minuty: 4:4,
    využití: 0:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Tomáš Marcinko se ve středním pásmu ohnal po jednom z protihráčů, přičemž ho trefil do hlavy. Marcinko tak obdržel trest na dvě + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Menší trest odpyká Ondřej Kovařčík.
     
    41:34
    Energetici drží puk v útočném pásmu, na branku ale zatím nevystřelili.
     
    41:50
    Galvinšovi se za brankou povedlo sebrat Polákovu rozehrávku, Oceláři se osvobodili.
     
    42:10
    Hrňa odehrál kotouč do hostujícího pásma, domácí se zatím v oslabení brání velmi dobře.
     
    42:40
    Přesilovka Energie je u konce, Ondřej Kovařčík je na ledě. V závěru početní výhody ještě hosté kombinovali před Malíkem, třineckou branku ale ani jednou neohrozili.
     
    43:28
    Karlovarští jsou neustále v útočném pásmu, domácí se nemohou vymanit z vlastní třetiny. Malík ale zatím zasahovat nemusel.
     
    43:50
    Po Chmielewského výpadu do útočného pásma zasahovat Novotný, hosté následně rozehrávají od vlastní branky.
     
    44:19
    Polák protečoval kotouč do útočného pásma, Zahradníčkova následná rozehrávka se od hrazení odrazila do ochranné sítě.
     
    44:58
    Doudera z vlastního pásma rozehrával do střední třetiny, přitom ale svou přihrávkou podrazil střídajícího Hladonika. Slezané se nakonec ale s kotoučem dostali do blízkosti karlovarské branky, Polanského pokus však Novotnému nenadělal žádné trable.
     
    46:00
    Nahození karlovarského Stříteského z rohu třinecké třetiny se odrazilo do brankoviště, Malík měl co dělat, aby vyrazil kotouč mimo svou branku.
     
    46:25
    Ondřej Kovařčík se po levé straně natlačil do útočné třetiny, jeho sražená přihrávka ale najíždějícího bratra Michala nenašla. Hrají opět hosté.
     
    47:04
    Akce Karlových Varů neměla dlouhého trvání, Oceláři pak v útočném pásmu chvíli drželi puk, Doudera ale nakonec nahodil puk jen do Novotného lapačky. Komerční přestávka.
     
    47:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Oceláři nepříjemně napadali hostující rozehrávku, Energetici si ale dokázali poradit a po rychlé protiakci přidávají pátou branku! Malík pouze vyrazil střelu Adama Rašky do volného prostoru, nejrychleji k puku pak měl TOMÁŠ KUBALÍK, který jej z první poslal do odkryté části branky! Asistence: Adam Raška, Martin Kohout.
    47:47 Tomáš KUBALÍK - 1:5
     
    48:51
    Nepřesná rozehrávka hostí ze středního pásma končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:32
    Kofroň dlouho držel kotouč v rohu hostujícího pásma, po jeho pobídce pak od modré vypálil Galvinš, Novotný byl připraven.
     
    50:10
    Gernát mohl tvrdě vypálit od modré, třineckému obránci ale kotouč sjel z čepele a vůbec se nevydal směrem na hostující branku.
     
    50:47
    Jakub Flek dostal nabit do prostoru mezi kruhy pro vhazování, karlovarský forvard ale střelu vůbec netrefil. Hra se přesunula do středního pásma.
     
    51:55
    Oceláři se na malou chvíli podívali do karlovarské třetiny, do žádné šance se ale Slezané nedostali. Nevedlo se však ani Karlovarským na druhé straně.
     
    52:28
    Stránský se chtěl po levé straně ledové plochy natlačit do útočné třetiny, jeho postup ale nešťastně zastavil sudí, když bruslí zastavil přihrávku do karlovarské třetiny.
     
    53:04
    Adamský nahodil puk za Novotného klec, Polanský se ale ke kotouči nedostal. Hrají tak opět hosté.
     
    53:24
    Pasáž hry plná nepřesností pokračuje, hosté vyhodili kotouč na icing.
     
    54:14
    Oceláři se nemohou dostat do útočného pásma, natož k nějaké příležitosti zdramatizovat vývoj zápasu. Hosté dobře brání své pásmo a nikam se neženou.
     
    54:50
    Kofroň zpoza Novotného branky hledal před brankou stojícího Marcinka, gólman Energie ukryl puk pod svou lapačku. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    55:09
    Stránský držel kotouč v rohu hostujícího pásma, Oceláři se ale k ohrožení Novotného branky nedostali.
     
    56:13
    Marcinko dostal kotouč do předbrankového prostoru, kde stál Chmielewski. Polskému útočníkovi ale dnes není přáno, Chmielewski dokonce ani nevystřelil.
     
    56:34
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici se ve středním pásmu rozjeli do rychlé akce, kterou korunují šestou brankou! Ondřej Beránek v přečíslení dvou proti jednomu našel najetého TOMÁŠE MIKÚŠE, který uklidil kotouč za bezmocného Malíka. Asistence: Ondřej Beránek, Vojtěch Polák.
    56:34 Tomáš MIKÚŠ - 1:6
     
    57:22
    Hrňa se snažil procpat kotouč za Novotného z úrovně brankoviště, puk se ale nakonec vykutálel vedle levé tyče hostující branky.
     
    57:40
    Icing Ocelářů.
     
    57:40
    Dnešní utkání sleduje 5 008 diváků.
     
    58:18
    Oceláři se ještě snaží něco s výsledkem udělat, hosté ale svého soka do žádných šancí nepouštějí.
     
    58:23
    Zakázané uvolnění Energie.
     
    59:10
    Hladonik se v útočném pásmu marně snažil natlačit do šance, hosté poslali puk do středního pásma.
     
    59:59
    Po Gernátově střele od modré si Novotný připsal ještě jeden zákrok a následovat bude poslední buly zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vysokým vítězstvím hostujících Karlových Varů! Západočeši podali velmi dobrý výkon, dokázali zcela vynulovat třineckou ofenzívu a získávají tak cenné tři body. Hosté v závěrečné třetině kontrolovali své vedení a navrch přidali další dvě trefy. Karlovarští tak vítězí 6:1.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Jan Zahradníček (1+0) – Tomáš Vondráček (2+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou. (17:49:40)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 11. Zahradníček (M. Stránský, O. Kovařčík) – 11. Koblasa (Skuhravý, V. Polák), 32. Gríger (T. Rachůnek), 37. Vondráček (Kohout), 37. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 48. T. Kubalík (Raška I, Kohout), 57. T. Mikúš (O. Beránek, V. Polák)


    HC Oceláři Třinec: Malík (Kváča) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – Adamský (C), Polanský, Martynek – Chmielewski, Hladonik, Hrehorčák.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – T. Kubalík, Raška I, Kohout – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 008
    thejrc.org