Los Angeles – Arizona 2:3 (kon.) | Colorado – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Minnesota 5:4 (po pr.)
Tampa – Anaheim 6:2 (kon.) | New Jersey – Detroit 5:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
Montreal – NY Rangers 5:6 (kon.) | Winnipeg – Columbus 4:3 (kon.) | Dallas – Chicago 2:1 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 2:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:4 (kon.) | San Jose – NY Islanders 2:1 (po pr.)
Florida – Buffalo 2:5 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:6 (3:0, 1:3, 1:3)
New York Rangers
Neděle 24.11.2019, 01:20 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:00:50)
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hájek (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:01
    Filip Chytil (NYR) 1+0, 6 střel, čas na ledě 17:26
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 13:57
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Brendan Lemieux (NYR) 2+0
    2. Artěmij Panarin (NYR) 1+1
    3. Max Domi (MTL) 2+1
     
    Máme za sebou fantastické hokejové utkání, v němž jsme měli možnost sledovat nevídané zmrtvýchvstání newyorských Rangers. Ti v průběhu druhé třetiny prohrávali už o čtyři góly, avšak ještě do konce druhé dvacetiminutovky stihli snížit na rozdíl jediného gólu. Ve třetí třetině poslal Canadiens do dvoubrankového vedení Artturi Lehkonen, ovšem půl minuty po něm skóroval na druhé straně Artěmij Panarin. Vyrovnání přišlo při vlastním oslabení, situaci dva na jednoho zdárně zakončil Brendan Lemieux. Rozhodující moment střetnutí přišel v 53. minutě, kdy se nahození Jacoba Trouby odrazilo od Priceovi holy a kotouč doskákal až do brány. Opaření domácí hokejisté už se na vyrovnání nezmohli a připsali si tak čtvrtou porážku v řadě. New York se díky vítězství posunul na třinácté místo ve Východní konferenci, svěřenci kouče Juliena zůstávají sedmí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ihned po buly vypálil pořádnou dělovku Victor Mete, lapačka ruského gólmana ale vylétla bleskurychle do vzduchu a puk v ní schovala.
     
    59:34
    Brendan Lemieux útočil na hattrick, střelu však poslal kousek vedle odrkryté svatyně! Místo pojistky přichází zakázané uvolnění.
     
    59:07
    Nahození Webera od modré čáry nedokázal nikdo tečovat, Georgiyev si připsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    58:43
    Max Domi přišel o kotouč v souboji s Lindgrenem, americký obránce následn vysokým obloučkem osvobodil hosty, ti teď mohou prostřídat.
     
    58:13
    Rána Petryho proletěla kousek vedle pravé tyče. U kotoučce byl jako první Gallagher, tlak Canadiens tedy pokračuje.
     
    57:40
    Hokejisté Montrealu se zvládli udržet v pásmu, kouč trenér Julien odvolává brankáře a zkouší power play!
     
    57:33
    Další úspěšný zákrok ruského gólmana, jenž se po nepovedení polovině zápasu rozchytal k parádnímu výkonu. Tentokráte si smlsnul na pokusu Armii.
     
    56:59
    Mike Reilly dostal hodně volného kruhu po levé straně. Bek si sjel až na vrcholek kruhu, aby následně zamířil do připravené vyrážečky Georgiyeva.
     
    56:16
    Přerušení hry teď zcela jistě pomůže domácímu mužstvu, to se nacházelo pod velkým tlakem. Ránu Skjeie srazil do ochranné sítě Mete.
     
    55:58
    Chris Kreider nahazoval do předbrankového prostoru, kde se výborně zorientoval Carey Price. Kanaďan vyrážečkou odpálil kotouč před Panarinem.
     
    55:37
    Pavel Bučněvič, jenž odpykával týmový trest hostů je zpátky na ledě, hokejisté v červeném velkou možnost ny vyrovnání nevyužili. Stále však mají dostatek času.
     
    54:33
    Skvělý Alexander Georgiyev drží Rangers! Ruský gólman skvěle zmenšil úhel Kotkaniemimu, Fin už neměl kudy brankáře propálit!
     
    54:11
    Úvod přesilovky se domácím nedaří. Nejprve vyhodil Lindgren, následně se totéž podařilo DeAngelovi.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Domi (Suzuki, Lehkonen), 10. Lehkonen (Armia, Reilly), 20. Domi (Suzuki, Chiarot), 23. S. Weber (Chiarot, Hudon), 46. Lehkonen (Domi) – 27. Chytil (Panarin, Skjei), 28. Bučněvič (B. Howden), 30. Lemieux (Fox, Trouba), 46. Panarin (Kreider, R. Strome), 49. Lemieux (B. Howden, Skjei), 53. Trouba (R. Strome)


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid (C)) – S. Weber, Chiarot (A), Petry, Mete, C. Fleury, Reilly (A) – Gallagher, Danault, Tatar – Lehkonen, Domi, Suzuki – Armia, Kotkaniemi, Hudon – Weal, N. Thompson, Cousins.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba (A), Skjei, DeAngelo, Hájek, Fox, R. Lindgren – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Panarin, Fast (A), R. Strome – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, McKegg, Haley.

    Rozhodčí: Meier, Hebert – Nagy, Mills

    Diváci: 21 302
    ocianews.com