Poprad – HC Slovan 2:1 (kon.) | Nitra – Trenčín 2:3 (po pr.) | Detva – Košice 2:3 (kon.)
Miskolc – Nové Zámky 4:1 (kon.) | MAC Budapešť – Zvolen 3:4 (kon.) | Michalovce – Banská Bystrica 3:1 (kon.)
konec
HK Poprad
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 24.11.2019, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Prajem vám príjemné hokejové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 24. kola Tipsport ligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HK Poprad a HC Slovan Bratislava. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradčanov stále sužujú zranenia a aj to je určite jeden z argumentov, prečo sa kamzíkom momentálne veľmi nedarí. Podtatranci z posledných piatich zápasov prehrali tri stretnutia a z toho posledné dva. Vo východniarskom derby v poslednom kole podľahli Košiciam 2:1 a predtým na domácom ľade prehrali s Liptovským Mikulášom 2:3. Popradu v tabuľke aj preto patrí až 9. pozícia so ziskom 26 bodov a skóre 52:57.

    Bratislavský Slovan mal za sebou vynikajúcu ultra-dlhú deväťzápasovú sériu bez prehry, počas ktorej si poradil aj so silnými celkami ako Zvolen alebo Banská Bystrica a zvládol aj povinné jazdy proti Michalovciam a Novým Zámkom. Slovanisti v piatok cestovali na ľad maďarského Miškovca, kde sa stretnutie od začiatku nevyvíjalo v prospech belasých. Miškovec v zápase takmer stále viedol a napokon doviedol zápas do víťazného konca. Slovan na pôde DVTK prehral vysoko 6:3 a skončila sa jeho šnúra víťazstiev. Tabuľkovú pozíciu to rozhodne neovplyvnilo, Bratislavčania stále vedú ligu s 52 bodmi a skóre 77:46.

    Túto sezónu sa už odohralo jedno vzájomné stretnutie. Body sa rozdelili, keďže Slovan Poprad zdolal 2:1 po predĺžení. Z minulosti si na popradskom zimnom štadióne pamätáme v zápasoch so Slovanom plné hľadisko, inak by tomu nemalo byť aj dnes. Cez internetový predpredaj sa už lístky zadovážiť nedajú, priamo v deň zápasu bude k dispozícii ešte obmedzený počet lístkov a pod Tatrami by teda malo byť vypredané.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nechvátal (Vošvrda) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Fabian (C), Ťavoda, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, P. Svitana (A) – Karterud, Paukovček, Leclerc – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Králik

    HC Slovan Bratislava: Brust (Habal) – Sersen (C), Bačik, Meszároš (A), Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Hudec – Abdul, Zigo, Puliš – Petráš, Viedenský, Pance – Matoušek, Kytnár (A), Jendek – Bondra, Urbánek, Žitný – Sloboda

    Rozhodca: Müllner, D. Konc st. – Orolin, Šoltés.
     
    Na ľadovú plochu práve prichádzajú oba celky. Popradčania v bielych dresoch a belasí v tradičných modrých farbách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Domácim sa podarilo nahodiť puk do útočného pásma, Puliš bol však úspešnejší v súboji s Preisingerom a získal puk na bratislavské hokejky.
     
    00:38
    Domáci poslali puk preč z obranného pásma takou žabkou, ktorá preskočila cez hokejku Bačika a hostia sa museli vrátiť po puk až ku Brustovi.
     
    01:14
    Pri mantineli v strednom pásme chcel získať puk Takáč, no úspešnejší boli hostia. Puk na svoju hokejku získal Meszároš a ihneď rozohrával novú akciu.
     
    01:45
    V rohu klziska zabojoval o puk obranca Podlipnik a chcel ho posúvať svojim spoluhráčom, čo sa mu však veľmi nepodarilo. Slovan teda dlho neostal v pásme.
     
    02:16
    Matej Paločko prenikal dopredu po pravom krídle. Na modrej čiare bol jeho útok zastavený. Čiaroví rozhodcovia odpískali jednoznačný ofsajd.
     
    02:38
    Štvrtá popradská formácia získala útočné pásmo a od modrej čiary nahadzoval puk Brejčák. Brust zachytil strelu do lapačky a pre istotu počkal do prerušenia hry.
     
    03:02
    Handlovský chcel Sersenovi znepríjemniť rozohrávku. Bratislavský obranca sa však nenechal rozladiť a bezpečne posúval puk na útočníkov.
     
    03:30
    Marek Zagrapan sa prebojoval do zakončenia z ľavého kruhu. Gólman Barry Brust mal čistý výhľad a dokázal okamžite reagovať na túto strelu.
     
    03:48
    Martin Štajnoch nepríjemne vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho tvrdá delovka skončila na Nechvátalovom betóne a Poprad sa dostal k puku.
     
    04:24
    Lukáš Paukovček sa vysunul na útočnej modrej, prebral si prihrávku a nasmeroval svoj pohyb k ľavému kruhu. Jeho zakončenie skončilo v lapačke Brusta.
     
    05:09
    Hostia založili útočnú akciu a z nej chcel profitovať Jendek, ktorý vyrazil dopredu po osi ihriska a vystrelil spomedzi kruhov. Jeho zakončenie smerovalo priamo na Nechvátala.
     
    05:40
    Po zakázanom uvoľnení belasých sa dianie presúva pred Barryho Brusta. Uvidíme vhadzovanie po ľavici gólmana Slovana Bratislava.
     
    05:51
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú do vedenia v stretnutí! Handlovský si prebral puk na útočnej modrej a na pravé krídlo vysunul MICHAELA VANDASA, ktorý perfektnou delovkou z prvej k žrdi prekonal Brusta.
    Asistencie: Lukáš Handlovský, Miroslav Preisinger.
     
    06:33
    Abdul sa na ľavom krídle poľahky zbavil Brejčáka a pokračoval dopredu. Zastavil ho však hokejkou Zagrapan, ktorý mu vypichol puk na ľavom kruhu.
     
    07:44
    Ulrych chcel urýchlene rozohrať akciu po nepresnej prihrávke Viedenského. Puk však prenikol cez celé klzisko až priamo k Brustovi.
     
    08:03
    Úvod stretnutia zatiaľ lepšie zachytili domáci, ktorí sa dostali do vedenia. Momentálne sa o odpoveď snažia belasí, zatiaľ sa im v útočnom pásme príliš nedarí.
     
    08:51
    Brejčákovi nevyšla rozohrávka z obranného pásma, belasí sa ihneď zmocnili puku a dopredu po ľavom krídle prenikal Bondra. Poslal však nepresnú strelu.
     
    09:35
    Preisinger poslal spomedzi kruhov na pravý kruh výbornú prihrávku voľnému Vandasovi, ktorý mohol strieľať z prvej, no vôbec netrafil puk a takto premrhal túto stopercentnú príležitosť.
     
    09:54
    Vyhodenie puku z obranného pásma z hokejky Ziga vôbec nebolo myslené dobre. Nechvátal iba odsledoval puk a počkal na avizované zakázané uvoľnenie.
     
    10:24
    Zigo prehodil puk na hokejku Abdula, ktorý pokračoval dopredu po ľavom krídle, ale za bránkou bol popradskými obrancami odstavený.
     
    10:48
    Popradčanom sa podarilo dostať do pásma. Nebezpečne vyzerala nahodená strela od modrej čiary z hokejky Brejčáka, ktorú sa snažil ešte tečovať Karterud. Brust však bol veľmi pozorný.
     
    11:13
    Pred bránku sa po ľavom krídle chcel natlačiť Šimon Petráš. Podarilo sa mu dostať ku bránke, no zblízka to namieril iba priamo na Nechvátala.
     
    11:59
    Popradčania ostali v útočnom pásme a od modrej čiary sme videli nahodenie puku z hokejky Ervinga. Smerovalo však mimo priestoru bránky.
     
    12:29
    Bačik nahodil zo stredného pásma puk priamo na brankára Nechvátala. Gólman Popradu bol pripravený, prikryl puk a pre istotu počkal na prerušenie hry.
     
    12:52
    Prvú presilovku v stretnutí bude hrať celok Slovana. Dve minúty za držanie dostáva Ján Ťavoda.
     
    13:04
    Úvod oslabenia domácim vychádza. Po Štajnochovej nepresnej strele puk prenikol popri mantineli až von z obranného pásma.
     
    13:41
    Aj naďalej sú zatiaľ kamzíci úspešní v oslabení. Sledovali sme ďalší vyhodený puk z obrannej tretiny.
     
    14:24
    Sersen si to už pripravoval na strelu od modrej čiary. Napokon aj pálil, ale jeho delovku Nechvátal bezpečne vyrazil do rohu klziska.
     
    14:58
    V týchto chvíľach sú už hokejisti Popradu v plnom počte a Slovan Bratislava teda nevyužil úvodnú presilovú hru v tomto stretnutí.
     
    15:25
    V strednom pásme bol zasiahnutý Lukáš Paukovček a zlomil hokejku. Napokon však zákrok na neho nie je nedovolený a v hre sa pokračuje.
     
    16:07
    Obranca Štajnoch sa šikovne preštrikoval pomedzi popradských hráčov a švihom vystrelil z pravého kruhu. Jeho zakončenie Nechvátal ramenom bezpečne vyrazil.
     
    16:48
    Zagrapan chcel dokorčuľovať svoj nahodený puk. Pri puku sa však ako prvý ocitol Sersen a mohol pohodlne rozohrať novú akciu.
     
    17:10
    Vyššie medzi kruhmi sa s pukom na hokejke ocitol Eduard Šedivý, ktorý tvrdo vypálil, no jeho delovku pomerne z blízkej vzdialenosti Nechvátal dokázal vyraziť.
     
    17:44
    Šedivý priveľmi zaváhal medzi kruhmi. Puk mu vypichol dôrazný Handlovský a snažil sa ohroziť Brusta. Brankár Slovana bezpečne zasiahol.
     
    18:07
    Presilovku si zahrajú v závere tretiny aj domáci. Marek Viedenský dostáva dve minúty za držanie.
     
    18:28
    Matoušek po nedôraznej Ulrychovej strele bezpečne odstrelil puk cez všetky čiary a domáci musia začať spoza Nechvátala.
     
    19:11
    Dopredu po ľavom krídle vykorčuľoval Preisinger, ktorý sa napokon kľučkou dostal až pred Brusta, no zároveň počas svojej kľučky aj prišiel o puk a Brust ho prikryl lapačkou.
     
    19:38
    Delovka od modrej čiary z hokejky Kozáka skončila bezpečne u Brusta. Gólman Slovana si poradil s touto situáciou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine síce domáci mierne prestrieľali hostí, obraz hry však bol pomerne vyrovnaný. Prvý gól padol v 6. minúte, Poprad do vedenia poslal Vandas.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Poprad ešte začínal druhú tretinu s krátkou presilovkou. Domácim sa však pásmo získať nepodarilo.
     
    20:51
    Erving zaujímavou prienikovou prihrávkou z obranného pásma našiel na útočnej modrej Svitanu, ktorý však odovzdal puk od seba a nahodil ho po mantineli.
     
    21:24
    Abdul zabojoval o puk v rohu klziska. Následne ho však na svoju hokejku získal domáci Takáč a poslal ho nekompromisne preč cez všetky čiary a je to icing.
     
    21:50
    Štajnoch sa dostal k strele od modrej, no jeho koncovka bola zblokovaná. Belasí sú aktuálne natlačení v útočnom pásme a vymýšľajú akcie.
     
    22:12
    Domáci sa vymanili spod krátkotrvajúceho tlaku a Takáč sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu. Brust bol pripravený a aj dôrazne reagoval.
     
    22:30
    Leclerc bol v obrannom pásme zastavený Urbánekom a Popradčania musia začať novú akciu spoza svojho brankára.
     
    23:13
    Poprad získal útočné pásmo. Karterud však veľmi nemal komu prihrať a posunul puk napokon Fabianovi. Domáci udržali pásmo, ale nevystrelili.
     
    23:54
    Puliš sa dostal v rohu klziska do tvrdého súboja s Kozákom a jeho bodyček neustál. Puk získali domáci a posunuli ho smerom dopredu.
     
    24:28
    Štajnoch nepríjemne nahodil puk od modrej čiary. Brankár Nechvátal si najprv myslel, že rozohrá, no napokon sa radšej rozhodol pokryť puk a prerušiť hru.
     
    24:54
    Po ľavom krídle sa dopredu dostal nebezpečný Milan Kytnár, ktorý vystrelil príklepom z ľavého kruhu. Jeho zakončenie skončilo na Nechvátalovej maske a hra bola prerušená.
     
    25:38
    Bjalončík nahodil puk na bránku z ľavého kruhu. Jeho strelecký pokus dokázal Brust včas zaregistrovať a lapačkou zachytiť letiacu strelu.
     
    26:30
    Preisinger sa snažil uvoľniť šikovnými kľučkami v útočnom pásme, no napokon vyzval na strelu Ťavodu. Jeho delovka letela priamo na Brustov betón.
     
    26:41
    Uvidíme druhú domácu presilovku. Dve minúty za držanie dostáva obranca Martin Štajnoch.
     
    27:02
    Úvod oslabenia vychádza hráčom bratislavského Slovana. Svitana poslal ťažkú prihrávku a bezpečne Bačik oslobodil svoj tím vyhodením puku.
     
    27:53
    Takáčovi v útočnom pásme nevyšla krížna prihrávka na Svitanu a belasí dokázali vo dvojici vyjsť von z obrannej tretiny.
     
    28:24
    Kamzíkom presilová hra vôbec nevychádza. O zisk pásma sa pokúsil Karterud, prekorčuľoval s pukom za bránku, no tam bol zbavený puku.
     
    29:22
    Bačik v strednom pásme pri modrej čiare tvrdo odstavil Kundrika telom a belasí získali puk na svoje hokejky.
     
    30:00
    Erving sa zapojil do ofenzívnej akcie a prebral si prenechaný puk od Kundrika. Vystrelil tesne spoza pravého kruhu, no mieril to na Brustov betón.
     
    30:50
    Presilovku získavajú hostia. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Petr Ulrych.
     
    31:17
    Tomáš Zigo sa výborne uvoľnil medzi kruhmi a dostal prihrávku od Matoušeka. Jeho tvrdá strela mierila na Nechvátalove betóny!
     
    31:53
    Delovka Sersena od modrej čiary bola ešte tečovaná a puk vyskočil na masku gólmana Nechvátala. Potom sa domáci dokázali oslobodiť.
     
    32:28
    Handlovský zabojoval najviac po sérii súbojov v obrannom pásme a takisto dokázal vyhodiť puk a oslobodiť svoje mužstvo.
     
    32:46
    Nahodenie od modrej čiary z hokejky Bačika gólman Nechvátal zrejme poriadne nevidel, no dokázal aj tak včas reagovať a bezpečne prerušiť hru.
     
    33:18
    Ulrych sa už vrátil späť do hry a domáci pokračujú v plnom zložení. Obranca Popradu sa dostal k odrazenému puku od mantinelu a poslal ho preč.
     
    34:04
    Leclerc si nakorčuľoval do zaujímavej pozície na útočnej modrej. Erving ho zaregistroval a vysúval ho dlhou prihrávkou. Leclerc si ju však spracovať nedokázal, inak by šiel sám na bránu.
     
    34:58
    Strela Kozáka spoza ľavého kruhu nebola dobre viditeľná a spred bránky sa snažil dorážať Vandas spoločne so Zagrapanom. Brust nevedel, kde sa nachádza puk a aj so šťastím sa mu podarilo situáciu ustáť.
     
    36:00
    Petráš poriadne bojoval o puk pri zadnom mantineli za popradskou bránkou. Napokon uspeli Popradčania a podarilo sa im aj dostať puk von z pásma.
     
    36:24
    Nebezpečne vyzerala individuálna akcia v podaní Mareka Slobodu, ktorý zakončoval z kruhu. Puk Nechvátal vyrazil na plexisklo a potom puk spadol na hornú časť bránky. Hra preto bola prerušená.
     
    37:08
    Dopredu vyrazil po krídle Jindřich Abdul, ktorý si obhodil popradského obrancu a napokon sa dostal k strele spomedzi kruhov. Mieril však mimo bránky.
     
    37:47
    V dobrej príležitosti sa ocitol Michael Vandas, ktorý si pred bránkou spracoval prihrávku od Preisingera, no mieril iba ponad bránku.
     
    38:34
    Viedenský sa snažil dopredu prejsť po pravom krídle popri mantineli. V útočnom pásme ho však telom odstavil Ulrych a nedovolil mu pokračovať v akcii.
     
    39:23
    Zo stredného pásma Jendek iba nahodil puk do útočnej tretiny a nemohol pokračovať v akcii.
     
    39:33
    Poprad dal gól!
    Kamzíci celú tretinu gólovo mlčali a v závere dávajú Slovanu gól do šatne. Ťavoda vyhodil puk popri mantineli, zachytil ho na ľavom krídle Leclerc, ktorý v prečíslení 2 proti 1 naservíroval PETROVI BJALONČÍKOVI a ten zblízka jednoznačne prekonal Brusta.
    Asistencie: Guillaume Leclerc, Jorgen Karterud.
     
    39:43
    Poprad mal k dispozícii buly v útočnom pásme. Od modrej nahadzoval puk na bránku Brejčák, no namieril to iba do Brustovej lapačky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Rovnako ako v prvej časti hry, aj v tej druhej sme videli vyrovnaný hokej, gólovo sa zaprezentovali iba domáci. V priebehu 40. minúty zápasu zvýšil vedenie Popradu Bjalončík. Kamzíci teda po dvoch tretinách vedú 2:0.
    Tretia tretina sa začína približne o 17:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Poprad sa dostal do útočného pásma. Preisinger krížne prihral Vandasovi, no jeho následné nahodenie puku bolo zblokované a skončilo na ochrannej sieti.
     
    40:41
    Viedenský sa chcel individuálne pretlačiť do útočného pásma, ale napokon jeho kľučky úspešné neboli a Poprad poslal puk preč.
     
    41:09
    Sledujeme pomerne zvláštny trest na domácej strane. Jorgen Karterud dokončil svoju akciu a zrejme jeho zákrok bol nedovolený. Dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    41:32
    Úvod oslabenia vychádza viac domácim hráčom. Kamzíci si posunuli puk po obvode klziska a Ulrych ho poslal preč cez všetky čiary.
     
    42:15
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí využívajú presilovú hru a znižujú stav stretnututia. Toto hostia rozhodne potrebovali. Od modrej čiary tvrdo vypálil MARTIN ŠTAJNOCH a jeho delovka prenikla až za Nechvátala.
    Asistencie: Milan Kytnár, Jindřich Abdul.
     
    42:52
    Kundrik chcel preniknúť do útočného pásma po ľavom krídle, no nedovolil mu to bratislavský kapitán Sersen, ktorý získal puk a rozohral novú akciu.
     
    43:21
    Krížna prihrávka došla na pravé krídlo na hokejku Vandasa, ktorý aj vystrelil spoza pravého kruhu. Jeho zakončenie skončilo v Brustovej lapačke.
     
    43:53
    Nechvátal zastavil nahodený puk svojou hokejkou. Chvíľu váhal, chcel pôvodne zrejme rozohrať, ale rozhodol sa radšej puk pokryť a hru prerušiť.
     
    44:29
    Takáč chcel preniknúť do útočného pásma po krídle. Jeho pohyb zbrzdil Šedivý a následne sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    45:19
    Bjalončík chcel preniknúť do útočného pásma, no spadol po prieniku cez modrú čiaru. Popradčanom sa ale opätovne podarilo získať pásmo.
     
    45:42
    Nastal trochu vtipný moment po akcii Žitného, ktorý podrazil vlastného spoluhráča Ziga a Slovan prišiel o útočné pásmo.
     
    46:32
    Presilovku získavajú Popradčania. Dve minúty za podrazenie dostáva Andrej Meszároš.
     
    46:56
    Brejčák šikovne v útočnom pásma vysunul Miroslava Preisingera, ktorý sa zbavil obrancu Slovana, namieril si to pred bránku a zakončil bekhendom. Pozorný Brust včas reagoval betónom.
     
    48:07
    Poprad sa udržal pomerne dlhý čas v útočnom pásme. Takáč sa chcel uvoľniť spoza bránky a napokon sa mu to aj podarilo, no mieril iba do Brustovho betónu.
     
    48:38
    Meszároš sa ihneď po naskočení z trestnej lavice zapojil do útočnej akcie. Smeroval do súboja jedného proti jednému proti Fabianovi, no do zakončenia sa nedostal.
     
    49:33
    Do útočného pásma nahodil puk Jendek, hostia však nekorčuľovali za pukom do útočnej tretiny a domáci teda mohli pomerne pohodlne rozohrať.
     
    50:14
    Erving to od modrej čiary posielal švihom na bránku, pred ktorou mal Preisingera. Barry Brust situáciu s prehľadom videl a dokázal pokryť puk.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4 038 divákov. V priebehu tejto sezóny je to tu v Poprade zatiaľ najvyššia návšteva.
     
    50:47
    Po Handlovského návrate adresoval tento útočník puk dozadu na Brejčáka, ktorý mal mierne problémy s rozohrávkou, ale dokázal prevziať za to zodpovednosť.
     
    51:30
    Útočné pásmo ešte dokázal zachrániť Dominik Jendek a z pravého kruhu posielal strelu na bránku. Predtým si však hostia prihrali rukou a hra je teda prerušená.
     
    52:04
    Abdul sa zmocnil puku pred modrou čiarou, krátko prenikol do útočného pásma a strieľal. Jeho nahodenie puku skončil na plexiskle.
     
    52:44
    Zdalo sa, že domáci zabudli na Puliša počas svojho striedania. Hráči Slovana si následne však nerozumeli a nedostali sa do koncovky.
     
    53:14
    Tomáš Matoušek sa dostal k puku na pravom kruhu a od mantinelu posielal puk na bránku. Nechvátal napokon zakročiť nemusel, puk letel na zadný mantinel.
     
    53:37
    Strelecký pokus Viedenského z ľavého kruhu bol tečovaný a smeroval na ochrannú sieť. Hra je prerušená a vhadzovať sa bude pred Nechvátalom.
     
    54:30
    Karterud sa po pravom krídle do útočného pásma neprebojoval. Belasí zablokovali vlastnú modrú čiaru a domácich do zakončenia nepustili.
     
    55:11
    Štajnoch dlhou prihrávkou našiel Kytnára, ktorý prenikol po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Jeho pokus skončil na betóne gólmana Nechvátala.
     
    55:58
    Puk je v rohu klziska a hráči oboch celkov oň úpenlivo bojujú. Napokon boli úspešnejší belasí a podarilo sa im dostať puk aspoň do stredného pásma.
     
    56:35
    Paukovček nastrelil puk do útočného pásma spoza pravého kruhu. Brust zachytil do lapačky a ihneď sa mu aj podarilo rozohrať.
     
    57:01
    Kozák napriahol puk za ľavým kruhom a tvrdo pálil. Jeho delovka bola zblokovaná a puk skončil na ochrannej sieti. Pomaličky sa čas na vyrovnanie pre Slovan Bratislava kráti a uvidíme vhadzovanie pred Brustom.
     
    57:36
    Hráčom Popradu sa síce podarilo dostať puk von z obranného pásma, no bolo z toho zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa teda bude pred Nechvátalom.
     
    57:38
    Oddychový čas si vzal domáci tréner Mikula.
     
    58:14
    Ulrych poslal puk preč po mantineli z obranného pásma. Zakázané uvoľnenei to nebude, oba tímy rýchlo striedajú a hostia štartujú dopredu.
     
    58:29
    Brust odchádza na striedačku, Slovan začína svoju powerplay!
     
    58:42
    Od modrej dokázal vypáliť Andrej Meszároš. Jeho tvrdá delovka od modrej čiary skončila na hrudi Nechvátala a hra je prerušená.
     
    58:43
    Oddychový čas pre Slovan Bratislava.
     
    58:53
    Zigo chcel zakončiť spoza pravého kruhu a nastrelil to do Kozáka. Puk sa potom stratil z dohľadu, uvidíme vhadzovanie.
     
    59:16
    Puk je v rohu klziska, Popradčania sa ho snažia pridržať pri mantineli a zbierať cenné sekundy.
     
    59:42
    Vandas nastrelil puk v strednom pásme do Zigovej korčule. Hra je prerušená a vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    59:47
    Poprad vyhral buly v stredovom kruhu, Kozák zakončoval do odkrytej bránky, no namieril do žrde. Bol z toho icing.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sa podarilo hosťom v priebehu 43. minúty znížiť. Štajnoch skóroval, ale len na tento gól sa bratislavský Slovan zmohol. Strelecky bol duel vyrovnaný, Poprad získava veľké víťazstvo nad lídrom tabuľky. Pre Slovan je to druhá prehra v rade a pre Poprad cenné tri body. (18:22:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Vandas (Handlovský, Preisinger), 40. Bjalončík (Leclerc, Karterud) – 43. Štajnoch (Kytnár, Abdul)


    HK Poprad: Nechvátal (Vošvrda) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Fabian (C), Ťavoda, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, P. Svitana (A) – Karterud, Paukovček, Leclerc – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Králik
    HC Slovan Bratislava: Brust (Habal) – Sersen (C), Bačik, Meszároš (A), Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Hudec – Abdul, Zigo, Puliš – Petráš, Viedenský, Pance – Matoušek, Kytnár (A), Jendek – Bondra, Urbánek, Žitný – Sloboda

    Rozhodčí: Müllner, D. Konc st. – Orolin, Šoltés

    Diváci: 4 038
    thejrc.org