Florida – Buffalo 2:5 (kon.) | Detroit – Carolina 0:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Detroit Red Wings
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Carolina Hurricanes
Pondělí 25.11.2019, 02:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:31)
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Hronek (DET)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 26:04
    Filip Zadina (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:04
    Martin Nečas (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:53
    Petr Mrázek (CAR) do hry nezasáhl.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. James Reimer (CAR) 19 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Jimmy Howard (DET) 34 zák., 1 gól, 97,1%
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 19 – 36 (11:12, 5:11, 3:13)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 10
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 25 – 14.
     
    Hurricanes tedy potvrdili roli favorita a upevnili si na Východě čtvrté místo, když zcela zaslouženě zaznamenali šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Detroit naopak pošesté za sebou prohrál a zůstává utopený na dně celé ligy.
     
    Je dobojováno! Oba týmy nastoupily do zápasu pěkně zhurta, hra se přelévala z jedné strany na druhou a šance střídala šanci. Howard s Reimerem ale započali dnešní působivé výkony a vysoký standard si udrželi až do samotného konce. Jimmy Howard se v jednatřicáté minutě přesto nevyvaroval jedné jediné chybičky, která stála Detroit dobrý výsledek. Aho přes něj dorazil puk do sítě, což byl jediný úspěšný zásah až do času 58:47, kdy o hostující výhře rozhodl střelou do prázdné branky Teräväinen. Detroit byl ve hře o body, přestože ve druhé a třetí třetině pouze bránil. Do šancí se vůbec nedostal a James Reimer tak s přehledem vychytal první nulu od loňského března.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Teď už je jasno i o čistém kontu pro Reimera. Hostující gólman si věděl rady s prudkou střelou Zadiny, která v první fázi proletěla skrz van Riemsdyka. Od Red Wings to byla v této třetině teprve třetí střela, což jasně dokumentuje nejen dnešní mizérii.
     
    59:10
    Přesilovka Red Wings pokračuje. Domácí hokejisté se ale provinili ofsajdem a na to velká část fanoušků zareagovala odchodem z už tak prořídlých ochozů.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:47 Teuvo TERÄVÄINEN - 0:2
     
    58:47
    Carolina právě vstřelila branku!
    Do prodloužení se podle všeho nepůjde! Aho u mantinelu jednoduše sebral přihrávku z rohu hřiště od Fabbriho. Kotouč okamžitě posunul na TEUVA TERÄVÄINENA a ten ho neměl problém dovézt do nikým nehlídané branky. Asistence: Sebastian Aho.
     
    58:15
    Znovu je puk mimo útočné pásmo Detroitu, kterému se čas na vyrovnání velice rychle krátí.
     
    57:45
    Hosté mají výhodu, že mohou beztrestně vyhazovat puk přes celé hřiště. Nyní přesně tohle učinil Hamilton.
     
    57:39
    Larkin vyhrál důležité buly na Cholowskiho, který okamžitě otáčel doprava, jenže Athanasiouvi rána golfákem hrubě nesedla.
     
    57:33
    Ještě to bude zajímavé. Dvě a půl minuty před koncem jdou Hurricanes poprvé do čtyř! Niederreiter ve středním pásmu viditelně zahákoval mnohem rychlejšího Athanasioua.
     
    57:08
    Athanasiou byl u útočné modré zablokován Nečasem. Ten poté vydoloval puk ze souboje s Hronkem, ale prudkým pasem z pravého mantinelu se s Niederreiterem nespojil.
     
    56:54
    Helmovo nahození se od Pesceho odrazilo směrem k Reimerovi, jenž byl donucen přerušit hru. Jeho protějšek Howard mezitím opustil brankoviště a Red Wings to budou zkoušet v šesti.
     
    56:34
    Howard si skočil pro puk, který předtím od modré vypálil Dougie Hamilton. Hra je přerušena a velké finále přijde až po reklamní pauze.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 31. Aho (T. Teräväinen, Svečnikov), 59. T. Teräväinen (Aho)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, Nemeth, Ericsson, Biega, McIlrath, Cholowski – Fabbri, D. Larkin (A), Bertuzzi – Zadina, Filppula, Helm – Athanasiou, Nielsen (A), Glendening (A) – Perlini, Ehn, Hirose.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, T. van Riemsdyk, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Foegele, J. Staal (C), B. McGinn – Nečas, Wallmark, Niederreiter – Martinook (A), Luostarinen, Dzingel.

    Rozhodčí: Morton, Nicholson – Baker, Sericolo

    Diváci: 18 726
    thejrc.org