Jekatěrinburg – N.Novgorod 3:4 (kon.) | Magnitogorsk – Barys 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
Čerepovec – Riga 1:2 (po pr.) | Minsk – Vladivostok 2:3 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 4:1 (kon.)
Jokerit – Chabarovsk 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)
Admiral Vladivostok
Úterý 26.11.2019, 17:10 • Minsk Arena, Minsk, Bělorusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Dobré úterní odpoledne příznivcům KHL! Po dlouhé době se vám hlásím s textovým přenosem z ruské hokejové ligy. Od 17:10 se v běloruském Minsku utkají týmy, které to mají k sobě neuvěřitelných 9 500 kilometrů vzdušnou čarou. Řeč je samozřejmě o domácím Dinamu, jehož soupeřem bude rozjetý Admiral Vladivostok. Zápas vám přinese Tomáš Kalas, přeji vám příjemnou zábavu!
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK
    Černyševova divize: 3. místo, 36 bodů, skóre 67:67, bilance 11-6-2-10

    Admiral vždy spíše platil za otloukánka soutěže, letos se to ale úplně změnilo a námořníci plavou za velice dobrým dojmem z probíhající sezony. Z posledních pěti zápasů Vladivostok odcházel se ziskem alespoň jednoho bodu, čtyři utkání rovnou vyhrál. V domácím prostředí dokázal jednak porazit helsinský Jokerit (3:2 SN), rozhodující nájezd si připsal na své konto Martin Bakoš, ve druhém případě odcházela s poraženou tradičně silná Magnitka (5:4).

    Jediná prohra z pětizápasové série přišla proti našlapanému Petrohradu, domácí přesto odcházeli proti jasnému favoritovi do kabin se ziskem bodu.

    Právě Martin Bakoš prožívá na dalekém východě zřejmě životní sezonu. Za 28 utkání zapsal 22 bodů (8+14) a drží první místo týmové produktivity před Denisem Vičarevem (13+8).
     
    HC DINAMO MINSK
    Tarasova divize: 6. místo, 25 bodů, skóre 71:100, bilance 6-3-7-14

    Naopak Dinamo se letos opět trápí a oproti vedoucí Kazani nasbíralo o polovičku méně bodů. Minsku se nedaří prosadit se do letošního ročníku o něco lépe a v současné situaci jsou na tom hůře jenom tři týmy. Z posledních pěti utkání má však běloruský tým tři cenné skalpy. Prvním je těsná výhra nad překvapením letošního ročníku, Viťazem, poměrem 4:3. Na to navázalo získání cenného bodu s rozjetým Omskem po prohře v prodloužení.

    Jenže povedený dojem ze dvou zápasů degradovaly následující zápasy v Nižném Novgorodu a Moskvě (na Spartaku). Celkové skóre 4:10 z obou zápasů mluví za vše. U fanoušků si to však hráči spravili odvetnou porážkou Omsku, navíc na venkovní půdě. Přesto si ale v Minsku pískat nemohou...
     
    Československá stopa v utkání

    ADMIRAL VLADIVOSTOKMartin Bakoš (útočník, SVK, #83) – 28 zápasů, 22 bodů (8+14)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Enroth – Kryskin, Znacharenko, Jevenko, Denisov, Jerjomenko, Gotovec, Ďukov – Martynov, Paré, Prince – Děmkov, A. Kosticyn, Kovyršin – Pulkkinen, Spooner, Pavlovič – Kogaljov, Dadonov, Kitarov – Drozdov.

    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Miščenko, Kozlovskij, Bobrjašov, A. Osipov, Ostrovskij, Ďjakov – Vicharev, Ljungh, Bakoš – Lisin, J. Petrov, V. Butuzov – I. Zacharčuk, V. Strelcov, Lomako – Mereskin, Glazačev, K. Voronin.

    Rozhodčí: Oskirko, Rogačjov – Kučava, Černyšjov (všichni RUS).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly dnešního střetu vyhráli hosté, podporováni skupinkou čtyř fanoušků, kteří vážili velmi dlouhou cestu.
     
    00:22
    Domácí je ale o kotouč obrali, natlačili se do útočného pásma a nebezpečně v něm kombinují.
     
    00:56
    Adam Almqvist byl ale na puku, který směřoval za branku dříve, získal jej do své moci a nechává oba celky prostřídat.
     
    01:25
    Pavel Denisov nahodil prudce před branku Olkinuory a vznikla z toho první střela na branku. Zpětná nahrávka na Kovyršina mezi kruhy totiž dala prostor k nepříjemné střele, hostující gólman však i přes clonu drží kotouč ve své moci.
     
    01:56
    Děmkov podél prken posílal kotouč hlouběji do útoku, ale žádnou podporu z domácí strany neměl, proto se dostávají ke slovu hráči Admiralu. Ti spouští útok zpoza branky.
     
    02:51
    Konstantin Glazačev si zkusil prohodit vracejícího se obránce Dinama, ale úspěch to žádný nemělo. Asi popáté se tedy Vladivostok rozhoduje pro návrat za branku a rozehru.
     
    03:40
    Děmkov byl u kotouče rychleji, proto nebyla nutnost pískat icing. Admiral si myslel, že i přesto má vyhráno, jenže puk vyvážel Osipov velice lehkovážně, toho využil Kosticyn a střílel z první na branku. Jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    04:09
    Důrazná obrana Minsku nepovoluje soupeři hrát ve středním a útočném pásmu. Co se tedy ovládání kluziště týče, vedou domácí, hosté ale toto kompenzují držením kotouče.
     
    04:57
    Nikita Bobrjašov po přihrávce na modrou vracel puk zpět do ohně, ale sražená střela skončila kdesi v rohu ledové plochy. Přesto Admiral pokračuje v útočném tažení.
     
    05:41
    Kogaljov ale dokázal obrat posledního hráče Vladivostoku v útoku a založit takový menší brejk, sám domácí hráč si jej ale nepřesným vedením puku zkazil.
     
    06:28
    Střílená nahrávka na Martynova, který najížděl do předbrankového prostoru, byla až moc střílená a domácí útočník neměl šanci holí reagovat.
     
    07:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    První přerušení dnešního zápasu přišlo až současně s gólem domácích! Arťom Děmkov dokázal u mantinelu i v pádu posunout puk za sebe na bruslícího Kovyršina, který se chystal na pravém kruhu. Díky tomu vznikla situace 2 na 1, Kovyršin ji řešil posunutím kotouče na ANDREJE KOSTICYNA, který doklepl do odkryté části branky – 1:0! Asistence: Jevgenij Kovyršin, Arťom Děmkov.
    07:32 Andrej KOSTICYN - 1:0
     
    09:15
    Domácí posíleni úspěchem valí do dalšího útočného tažení a zavřeli Admiral v jeho pásmu. Aktivní pohyb ale k ničemu nevedl, obránci Vladivostoku nakonec zvládli celou situaci ubránit.
     
    10:26
    Kosticyn rozvěsil dva hráče soupeře na mantinelech. Přínos pro hru to sice žádný nemělo, ale zvedl tím alespoň zvukovou kulisu v minském ledovém paláci.
     
    11:08
    Obrana Vladivostoku hoří, nyní dostal přihrávku za Bobrjašova jakožto posledního hráče Vladislav Jerjomenko, ale při zpracování mu puk uskočil z hokejky, tím pádem z celé akce sešlo.
     
    12:03
    Teprve druhé přerušení za 12 minut hry a tři sekundy navrch. Zakázané uvolnění Vladivostoku stěhuje hru před jejich vlastní branku.
     
    12:16
    Od modré napálil touš do klubka těl před brankou Kryskin, žádný úspěch to ale v ten moment nemělo. Domácí však v pásmu budou hrát i nadále, neboť Admiral řešil všechno opět zakázaným uvolněním.
     
    13:02
    Shawn Lalonde se prokousal společně se spoluhráči přes útočnou modrou, následně vyslal střelu z větší vzdálenosti, kterou Enroth lapil, přerušil tím hru a započal reklamní brejk.
     
    13:10
    Buly vyhráli hosté a rychle zakombinovali, poslední střela z levého kruhu se zastavila na hranici brankoviště, kde o něj dvojičky hráčů z obou stran sváděly tvrdé boje.
     
    13:58
    Andrej Kosticyn zkusil rozšířit svoji gólovou sbírku, avšak útočný výpad, který táhl on sám, neměl tak velký úspěch.
     
    14:32
    Minsk ujel do situace 3 na 2, průniková přihrávka na vzdálenější tyč ale neměla potřebnou přesnost. Domácí přesto byli schopni setrvávat v útočném pásmu a rychlé přenesení hry na levé křídlo vybízelo ke gólu, Teemu Pulkkinen však jenom trefil přesunujícího se Olkinuoru.
     
    14:36
    Okamžitě po buly vytvořil obránce Admiralu velkou hrubici a jeho vyhození středem zachytil Pulkkinen, zcela osamocený mezi kruhy. Ten z nápřahu trefil pravou tyčku, od které se puk odrazil do zad Olkinuory a zpět k brankové čáře, hostující gólman ale stihl lapačkou těsně před čárou gólu zabránit!
     
    15:39
    Rychlá rozborka domácí obrany hostujícím útokem dopadla spíše jako rozborka hostí, Dinamo díky tomu mohlo vyhodit a konečně se zkonsolidovat po nejistém střídání.
     
    16:38
    Admiral se další nepřesností připravil o možnost hrát delší dobu s kotoučem. Nyní to jsou tak znovu domácí, kteří útočí a snaží se lačnícím fanouškům dopřát další gólovou radost.
     
    17:37
    První vyloučení přichází na obou stranách a těsně před koncem třetiny uvidíme hru 4 na 4. Vasilij Strelcov (ADM) jde na trestnou lavici kvůli drobnému háčku na Jerjomenka v útočném pásmu. Jenže na trestnou putuje i Vladislav Jerjomenko (MIN), dle názoru sudího totiž pád přihrál.
    17:37 Vzájemné vyloučení Strelcova a Jerjomenka
     
    18:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Při hře 4 na 4 se domácí ale prosazují podruhé a dávají „gól klidu“. Ryan Spooner ještě na modré čáře stihl podržet puk, což hosté možná již nečekali. Domácí útočník pak posunul kotouč doleva na SHANE PRINCEA, který vykoupal Olkinuoru v kličce a zakončil pohodlně do prázdné – 2:0! Asistence: Ryan Spooner.
    18:17 Shane PRINCE - 2:0
     
    19:47
    Mohlo to být již 3:0! Andrej Kosticyn již v plném počtu z obou stran najížděl sám na branku po levém křídle, jeho střelu ale výborně lapil hostující gólman!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Nezvykle rychle odehraná první třetina je za námi a rozhodně spokojenější může být domácí Dinamo. To totiž předvádí výborný útočný hokej a Vladivostok se k ničemu prakticky nedostal. Kromě dvou gólů v hostující síti, o které se postaral domácí kapitán Andrej Kosticyn (čas 7:32) a Shane Prince (čas 18:17, hra 4/4), měli domácí ještě poměrně dost šancí na větší vedení, zatím se musí však spokojit s tím dvoubrankovým. Hosté mají do druhé třetiny o čem přemýšlet, pokud však Dinamo ze svého hokeje nepoleví, zisk dvou bodů za výhru jej nemine.

    Další třetina začne cca v 18:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Buly druhé třetiny vyšlo jednoznačně lépe pro hosty, kteří na nic nečekali a ihned se vrhli do útoku. Jak to ale tak bývá, občas se z vrcholu dostanete na dno, což platilo i v tomto případě, neboť Vladivostok musel vybruslit zpátky do svého pásma.
     
    20:16
    Domácí se osmělili a také podnikli první útočné tažení, to ale jenom skončilo ofsajdem. Snad prvním v dnešním utkání.
     
    20:59
    Domácí neslaví gól ani nyní, opět k němu však nebyli vůbec daleko! Krosová nahrávka od střídaček na volného Parého u levého kruhu byla přesná, Paré však dlouho odkládal zakončení, až si vybruslil z dobré pozice a napálil puk jenom do Olkinuory!
     
    22:09
    Další ofsajdové postavení domácího týmu. Je tak jasné, že tak malého počtu přerušení, jako to bylo v první třetině, se pro tuto dvacetiminutovku nedočkáme. Tím pádem pravděpodobně nemusí někteří čtenáři stihnout začátek televizních zpráv na Nově.
     
    22:58
    Po vyhraném buly Minskem se hra přesunula na hranici pásem, kde si oba týmy předávaly kotouče tak dlouho, až z toho vznikl další nebezpečný útok Minsku. Kovyršin však z pravého kruhu trefil pouze plexi za brankou.
     
    24:00
    Kirill Ďjakov se pohybuje s kotoučem za vlastní brankou a díky lehké neaktivitě Admiralu se začíná pomalu snášet na hostující hráče pískot.
     
    24:38
    Tvrdá střela Spoonera po vyhraném buly z mezikruží skončila jenom na hostujícím gólmanovi, Spooner byl následně tvrdě dohrán dvojicí obránců. na nějaký trest ani konflikt to však nevypadá.
     
    24:57
    Zatímco první třetina byla hraná v nějakém spádu a tempu, ta druhá má přesně opačný průběh. Časté kouskování a roztahanost jako koncert dechové kapely kdesi na vesnické pouti.
     
    25:35
    Signalizace zakázaného uvolnění z domácí strany, proto se bude vhazovat zpět před brankou Dinama.
     
    25:54
    Martin Bakoš se mohl posunout v žebříčku bodování o jeden bod, respektive gól dále, ale zblízka trefil levou tyč Enrothovy klece!
     
    26:50
    Pokus o dlouhou nahrávku z dílny Ljungha přerušuje čárový rozhodčí odpískáním icingu. Tuto nahrávku by totiž ještě ve hře nestihl ani Usain Bolt...
     
    27:05
    Minsk půjde poprvé v utkání do oslabení. Souboj Olega Jevenka (MIN) se soupeřem v předbrankovém prostoru byl posouzen jako krosček od domácí #21 a rozhodčí vylučují tohoto obra na dvě minuty.
     
    27:24
    Vladivostok ale nedokázal první část přesilovky prakticky nijak sehrát a do polobrejku se řítil Pulkkinen, střela z pravého kruhu na vzdálenější tyč ale nebyla tak přesná.
     
    28:09
    Minsk však současně s koncem první půle oslabení vyhazuje a zatím se brání v pohodové pozici.
     
    28:32
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Vladivostok se ale přesto dokázal v přesilové hře dostat na dostřel jedné branky! Lalonde na vrcholku celé kombinace posunul puk doprava na Vichareva, který se rozhodl pro šikovně provedenou střelu na úmyslnou teč před brankou. Trefil tak přesně hůl MARKUSE LJUGHA, který usměrnil puk do branky – 2:1! Asistence: Denis Vicharev, Shawn Lalonde.
    28:32 Markus LJUNGH - 2:1
     
    29:47
    Minsk se na chvilku nechal zaskočit a během chvíle vytvořil dvě zakázaná uvolnění. Admiral cítí, že by se mohl dotáhnout a tlačí soupeře, co to jde.
     
    30:17
    Hosté nyní vládnou na držení puku za posledních pár minut. Dinamo prakticky jenom vyhazuje a jeho útočná síla z prvních 25 minut zápasu je ta tam.
     
    31:08
    Ivan Lisin (ADM) během souboje s Jevenkem dokázal dostat nepovoleně hůl soupeři do obličeje, čehož si všiml hlavní sudí a posílá Lisina na trestnou lavici.
     
    31:21
    No jo, jenže z přesilovky Minsku se mohl stát zásah Admiralu v oslabení! Po velké chybě ujel na domácí branku Martin Bakoš, ale trefil jenom betony Enrotha!
     
    32:18
    Vladivostok opět exceluje v oslabení a tentokrát pořádně zavařil Enrothovi a obranné dvojici domácích, jenže nedokázal dostat kotouč do branky. Díky tomu, že hosté v ten moment absolutně opustili obrannou fázi, ujelo Dinamo do brejku 3 na 1, jenže ani tato situace gólem nekončí!
     
    33:36
    Hra 4 na 5 z domácího pohledu je za námi a byly to úžasné dvě minuty hokejové krásy z obou stran. Leč ani jedna šance, ani jedna situace a žádná střela neskončila změnou skóre, zde v Minsku.
     
    33:41
    Po dlouhé době přichází na řadu power-break. Na to, jak druhá třetina zpočátku vypadala na pěknou „holomajznu“, tak se nakonec rozehrála do velice obstojné podoby.
     
    34:01
    Martynov se dostal k puku nehlídaný mezi kruhy a okamžitě pálil bez přípravy, Olkinuora reflexivně máchl rukou a vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    34:16
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Necelých šest minut před koncem třetiny máme srovnáno! Shawn Lalonde zřejmě původně vyvážel kotouč do útočného pásma, jenže ani jeden obránce jej nedokázal od puku odstavit. Lalonde proto nahrál křížem za sebe na najíždějícího MARKUSE LJUNGHA, který zametl puk do prázdné části branky – 2:2! Asistence: Shawn Lalonde.
    34:16 Markus LJUNGH - 2:2
     
    35:25
    Na programu tohoto přerušení je další vyloučení v utkání. Nikita Bobrjašov (ADM) tvrdě narazil na mantinel domácího Děmkova a dostává dvě minuty za naražení zezadu.
     
    35:54
    Domácí sice hrají přesilovku, ale stačí si vzpomenout, jak vypadala ta předchozí. Nyní evidentně takové nebezpečí nehrozí, ale Dinamo se za probíhající výhodu pochválit opět nemůže.
     
    37:00
    Pochvala jistojistě nepřijde od domácího trenéra ani teď, protože ujel Glazačev, ve finální fázi mu však uskočil kotouč z hole a celá akce se tak zapsala do kolonky neúspěšných.
     
    37:54
    Pomalu se blížíme do konce překvapivě útočné a výbušné druhé třetiny. Admiral zahájil poslední dvouminutovku výhozem na icing, proto bude muset poměrně přetížená pětka ještě na ledě chvilku zůstat.
     
    38:45
    Kitarov nepřekonal dvojici obránců soupeře a nedostal se tak do útočného pásma, hosté ale nikam nepospíchají, nechávají prostřídat a budou postupovat až ve druhé vlně útoku.
     
    39:44
    Dinamo mělo v samotném závěru náznak šance na vedoucí gól, stejně tak jako hosté, ani jeden tým to ale v gól nepřetavil a stav zůstane po druhé třetině 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině hra Dinama poněkud drhla, zatímco na hostující straně šel výkon nahoru a důsledkem toho je průběžně remízový stav 2:2. Přitom prvních pět minut druhé třetiny mělo stále pod kontrolou domácí mužstvo, Paré ale zkraje třetiny gól na 3:0 nedal a Admiral udeřil z první přesilovky gólem Markuse Ljungha (čas 28:32). Od té doby Minsk neměl ze hry dopředu prakticky nic, zatímco Vladivostok podnikal brejky a nebezpečné útoky, po jednom takovém se prosadil podruhé Markus Ljungh (čas 34:16). I nadále hosté zastiňovali domácí, stav 2:2 však vydrží do druhé třetiny.

    Třetí třetina začne cca v 18:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:08
    Domácí zahájili třetí třetinu okupací útočného pásma, navíc již mají poměrně dlouhou dobu výhodu jednoho muže v poli kvůli signalizované výhodě.
     
    41:37
    Jerjomenko dostal ve výhodě nabito na osu kluziště, nepochopitelně však dělal ještě kličku, čímž celou akci pohřbil.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Ďjakov – 2 min., podrážení).
     
    42:11
    Domácí mají tedy k dispozici přesilovou hru a hrají ji poněkud v jiném stylu oproti těm přesilovkám v třetině druhé. Vyraženou střelu Denisova pokoušel zblízka zasunout do branky Kogaljov, ale trefil pouze Olkinuorův beton.
     
    42:43
    Spooner vystavil své spoluhráče do ofsajdu, což čárový sudí včas rozpoznal a celou akci přerušil ještě dříve, než se stihlo stát něco zásadnějšího.
     
    43:05
    Dorážka Děmkova z ostrého úhlu po bombě Jevenka gólem nekončí, neboť se hostující gólman stihl včas proti dorážce přesunout. Vedlejším důvodem, proč to gól nebyl, bylo i to, že Děmkov netrefil kotouč tak, jak by chtěl, měl ho totiž na moc krátkou hůl.
     
    43:36
    Vladivostok se zanedlouho dostane do plného počtu a tuto početní nevýhodu dokázal přežít. Minsk se ale od úvodních minut dostal do tlaku a soupeře k ničemu nepouští. Je to dost podobné tomu, co bylo k vidění po první třetinu.
     
    45:04
    Almquist nahrával za branku, jeho pas však zbrzdila ležící hůl jednoho z domácích obránců. Právě to pomohlo Dinamu, dostat se ven z obranné zóny a prostřídat své formace.
     
    45:46
    Nepřehlednou situaci před námořnickou brankou přerušuje včas svým zákrokem Olkinuora.
     
    46:12
    Hosté v tomto střídání zavřeli soupeře u jeho vlastní klece a dokonce si dovolili i vystřídat, jenže to k ničemu většímu nevedlo. Poměrně snadno tak domácí vyváží kotouč.
     
    47:14
    Domácí se ale vlastními chybami zahánějí do obranné fáze, ze které už není tak snadný únik. Vladivostok se po úvodních minutách, kdy byl pod tlakem, dokázal otřepat.
     
    48:09
    Ivan Zacharčuk vybojoval sám puk na středovém kruhu a dokázal se dostat po několika nahrávkách i ke střele, jenže Enroth neměl s lapením kotouče žádné větší problémy.
     
    48:42
    Křižná přihrávka do předbrankového prostoru na Kogaljova nepostrádala přesnost, Kogaljov však zblízka nechal vyniknout jenom Olkinuoru, který drží akcie svého týmu ještě vysoko!
     
    48:53
    Zakázané uvolnění hostí přerušuje hru jenom pár sekund po buly, které následovalo po komerční přestávce.
     
    49:19
    V posledních minutách je to o nahánění puku po celé ledové ploše. Alespoň se baví diváci na tribunách, které zaplněností moc neoplývají. Vrchní prstenec je prakticky prázdný, ten spodní je zaplněn zhruba z poloviny.
     
    50:35
    Nepřesnosti hodně sráží celkový projev třetí třetiny, která je spíše udržovací. Oba týmy vypadají, že se s minimálním ziskem jednoho bodu spokojily a počkají si až na prodloužení.
     
    51:30
    Jevgenij Dadonov rychle vkráčel do útočného pásma, ale také z něj zase rychle vykráčel, neboť jeho střela byla dobrá pouze na orazítkování zadního plexiskla.
     
    52:15
    Nikita Kryskin vyhodil obloučkem napříč ledovou plochou a odjel střídat, stejně jako celá jeho čtveřice spoluhráčů.
     
    53:07
    Enroth po delší době vyjel ze svého brankového území, aby rozehrál a jeho rozehrávka přinesla trochu čerstvého větru do hostujícího pásma. Střela Parého mířená na zadní tyč ale nebyla moc přesná a Olkinuora jenom kontroloval let puku.
     
    54:22
    Alexandr Pavlovič dostal holí do obličeje od Adama Almqvista (ADM). Almquist dostává za svůj herní přestupek menší trest v podobě dvou minut a Minsk má tedy přímo ideální možnost na rozhodnutí.
     
    54:41
    Igor Martynov si klepl o přihrávku na modré, kde byl sám. Okamžitě po příjmu pálil z první a protáhl Olkinuoru, jenže mířil mimo. Dinamo nicméně pokračuje v náporu.
     
    55:24
    Hosté vyhazují a první polovinu svého oslabení tedy přečkali v klidu.
     
    55:40
    Teemu Pulkkinen si najížděl do celkem zajímavé střelecké pozice na levém kruhu, puk však pověsil jenom do prvního bránícího obránce. Přesto ještě sám pásmo pro tým udržel.
     
    56:34
    Almquist naskočil do hry a oba týmy hrají v pěti.
     
    57:01
    Poslední tři minuty třetí třetiny. Momentálně má herně navrch spíše Admiral, ale skutečně zápas míří do prodloužení.
     
    57:40
    Dmitrij Znacharenko zatlačil na mantinel u hostující branky Almquista, Dinamu bylo ale tohle vysoké napadání rozehrávky k ničemu.
     
    58:29
    Pokus Strelcova od modré Enroth v klidu viděl a zasáhl. Tím pádem je hra přerušena 91 sekund před koncem třetiny.
     
    58:36
    Domácí se usadili před Olkinuorou, ale ostřelování hostující klece nemá větší úspěch v podobě zákroku čí přímo gólu.
     
    59:41
    Posledních pár sekund v zápase zbývá k tomu, abychom v Minsku dnes viděli maximálně pět nastavovaných minut při hře 3 na 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Sirénou oznamující konec třetí třetiny je to jasné. Oproti prvním dvěma třetinám jsme viděli nezáživnou poslední periodu, ve které se oba týmy soustředily spíše na hru v obraně a tvorbu co nejmenšího počtu chyb. Po krátké přestávce se tak vrhneme na prodloužení atraktivního formátu 3 na 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Pohled na poměrně prošedivělého kapitána Minsku, Andreje Kosticyna, zahajuje pětiminutové prodloužení. Úvodní buly vyšlo lépe domácím, kteří začínají od vlastní branky.
     
    60:17
    Teemu Pulkkinen ztratil puk na modré, přesto se nějakým záhadným způsobem povedlo domácím v útoku zůstat a vystřelit, slabou střelu ale lapil Olkinuora.
     
    60:47
    Minsk je zatím výlučným držitelem kotouče a nepouští Admiral z jeho obranného pásma. Ale je to bez šancí či střel.
     
    61:34
    Andrej Kosticyn vystřelil nenápadně z otočky někde na vrcholku kruhů, hostující gólman vyrazil před sebe a Kryskin dorážel, i tento pokus však Olkinuora skryl v lapačce.
     
    61:55
    Andrej Kosticyn (MIN) je sice kapitánem, nyní však vytvořil nebetyčnou klukovinu! Při dorážení na Ďjakova nejprve přistrčil zezadu svého soupeře, následně jej zřejmě z frustrace zasáhl holí do obličeje a dostává dvě minuty.
    61:55 Kosticynovo vyloučení
     
    62:14
    Přesilová hra 4 na 3 byla sehrávána v první fázi na Ljungha, jeho střelu ale bez potíží zastavila domácí obrana.
     
    62:47
    Admiral je zpět před brankou Dinama a několik nahrávek v pásmu zakončil střelou z levého kruhu Martin Bakoš, Enroth zasáhl a přerušil hru.
     
    63:19
    Křižné přenesení hry na Vichareva sice neslo účinek, Vicharev ale nedokázal trefit kotouč přesně k tyči, nýbrž vedle ní.
     
    63:50
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    70 sekund před koncem dokonal Vladivostok obrat a odváží si z dalekého tripu dva body! Po vyhození kotouče na druhou stranu zakládali hosté útok. Denis Vicharev potáhl puk po levém křídle, v pravou chvíli jej vrátil pod sebe mezi kruhy na JURIJE PETROVA, který prostřelil Enrotha – 2:3! Asistence: Denis Vicharev, Alexandr Osipov.
    63:50 Jurij PETROV - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Celkově pátým gólem končí dnešní zajímavý zápas, za jehož ztrátu si může Minsk sám. Po první třetině jej měl skvěle rozehraný, Admiral k ničemu nepustil a vedení 2:0 bylo v této pozici komfortní. Jenže co se nestalo, domácí upustili od své hry, která rezultovala v dvougólový náskok a po druhé třetině už to bylo díky dvěma gólům Markuse Ljungha 2:2. Napínavý zápas díky nudné třetí třetině tak dospěl až do prodloužení, kde Dinamo bezesporu potopila blbost kapitána Kosticyna. Ten za zbytečné vyloučení trávil druhou část overtimu na trestné lavici a díky tomu vznikl prostor pro rozhodující gól Jurije Petrova (čas 63:50, 3/4).
     
    Československá stopa v utkání

    ADMIRAL VLADIVOSTOKMartin Bakoš (útočník, SVK, #83) – 0+0, 3 střely na branku, čas na ledě 19:40
     
    Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že jste si textový přenos užili stejně jako já a budu se někdy příště těšit u KHL napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 9 642 diváků. (19:45:35)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. A. Kosticyn (Kovyršin, Děmkov), 19. Prince (Spooner) – 29. Ljungh (Vicharev, Lalonde), 35. Ljungh (Lalonde), 64. J. Petrov (Vicharev, A. Osipov)


    HC Dinamo Minsk: Enroth – Kryskin, Znacharenko, Jevenko, Denisov, Jerjomenko, Gotovec, Ďukov – Martynov, Paré, Prince – Děmkov, A. Kosticyn, Kovyršin – Pulkkinen, Spooner, Pavlovič – Kogaljov, Dadonov, Kitarov – Drozdov.
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Miščenko, Kozlovskij, Bobrjašov, A. Osipov, Ostrovskij, Ďjakov – Vicharev, Ljungh, Bakoš – Lisin, J. Petrov, V. Butuzov – I. Zacharčuk, V. Strelcov, Lomako – Mereskin, Glazačev, K. Voronin.

    Rozhodčí: Oskirko, Rogačjov – Kučava, Černyšjov (všichni RUS)

    Diváci: 9 642
    ocianews.com