Vítkovice – Mladá Boleslav 3:7 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 28.11.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! V předehrávce 23. kola Tipsport extraligy nás čeká repríza loňského semifinále. V tradičně velice atraktivním střetnutí si to rozdají Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno!
    Akce Movember se účastní také hokejisté Liberce
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    V libereckém táboře panuje v probíhajících dnech velká pohoda. Kdo by v říjnu čekal, že na sérii pěti ligových porážek odpoví Tygři osmizápasovou vítěznou šňůrou. Ta katapultovala šelmy na čtvrté místo jen s minimálním odstupem od elitní trojky.

    Na to, aby mohla série pokračovat, se však svěřenci Patrika Augusty pořádně nadřeli. V úterním klání s tápajícími Pardubicemi je dělily od prohry jen dvě minuty. Nakonec si ale celá aréna mohla oddechnout, když nervy drásající duel rozhodly v samostatných nájezdech šikovné ruce Petra Jelínka a Rostislava Marosze.
     
    HC KOMETA BRNO

    Ani brněnská Kometa si v letošním ročníku nevede vůbec zle. Není to přitom tak dávno, kdy se Jihomoravané potýkali s podobnou krizí, kterou si v říjnu prošli i Bílí Tygři. Však také série neúspěchů zlomila vaz Petru Fialovi, jenž se z brněnské lavičky poroučel po vysoké prohře 2:7 s Karlovými Vary.

    Postu hlavního trenéra se tak znovu ujal Libor Zábranský. Muž, který dovedl Brno ke dvěma titulům, sice na úvod svého obnoveného působení prohrál s Třincem, v dalších dvou duelech už ale jeho tým nezaváhal a vyhoupl se zpět do elitní šestky. Vypadá to tedy, že aura zlatého Libora funguje.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – Ordoš, L. Hudáček, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Rychlovský.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec, Baranka, Svozil, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs – Svačina, P. Holík, Zaťovič – L. Horký, Hruška, Orsava – Kucsera, Lev, Dočekal – P. Kratochvíl, Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Kajínek, Špringl.
     
    V brankách se dnes nechystá žádné překvapení. Tu libereckou bude hájit, v novém angažmá doposud neporažený, Dominik Hrachovina. Kometě se bude snažit k příznivému výsledku pomoci Karel Vejmelka.
     
    Oba celky se musejí vypořádat s absencí jedné z ofenzivních opor. Domácím bude chybět Michal Bulíř, Moravanům zas Tomáš Plekanec.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů už vjíždějí na ledovou plochu Home Credit Areny. Šelmy oblékly své tradiční bílé dresy, Brno se představí v modré barvě. Za chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Ivan Baranka zakládal první akci zpoza vlastní brány. Libor Hudáček se vydal poměrně vysoko napadat a donutil hostujícího beka ke zrychlení.
     
    00:56
    Rostislav Marosz nahodil puk do útočného pásma. Tomáš Filippi u něj byl až jako druhý, Kometa se tedy hned pokusila obrátit hru. Roman Graborenko byl však na místě.
     
    01:42
    Jakub Orsava měl co dělat, aby přes Zachara vystoupil z obranné třetiny. Nakonec si ale poradil a Moravané se usazují v blízkosti Hrachoviny.
     
    02:18
    Tomáš Hanousek vybojoval kotouč za bránou. Liberec nikam nespěchá a střídá.
     
    02:34
    Adam Musil se pěkně prosmýkl za brněnského obránce a objevil se v solidní pozici. Musel ale střílet bekhendem a Karel Vejmelka si poradil vyrážečkou.
     
    03:22
    Ladislav Šmíd se na modré lajně skvěle zbavil Petra Kratochvíla a najel si až za kruhy, odkud zkusil štěstí. Karel Vejmelka zakročil ramenem a hra je přerušena.
     
    03:54
    Tomáš Hanousek radši ze středního pásma zacouval dozadu. Později však o touš přišel a musel blokovat pokus Jana Štencela.
     
    04:23
    Po dalším Hanouskově zaváhání byl adresátem zpětné přihrávky Jakub Orsava, tomu se ovšem nepodařilo kotouč zpracovat. Brno pokračuje v náporu.
     
    05:01
    Ladislav Šmíd se s tím nepáral a znovu prověřil Karla Vejmelku, tentokrát z prostoru před brněnskou střídačkou. Maskovaný muž získal puk pod svoji kontrolu.
     
    05:35
    Z přetlačované mezi Zaťovičem a Knotem vyšel lépe hostujícímu útočníkovi. Liberci ulevil Ladislav Šmíd, který odehrál puk na střídačku svého celku.
     
    06:12
    Roman Graborenko chtěl dlouhou přihrávkou poslat vpřed Jakuba Rychlovského, bohužel pro Severočechy si nepotykal s přesností a píská se zakázané uvolnění.
     
    06:57
    Michal Birner se hezkým manévrem na modré čáře zbavil beka. Pak nahrál křižně Hudáčkovi, jemuž zakončení nesedlo. Puk se však vrátil zpět k Birnerovi, jehož přízemní projektil vykopl Karel Vejmelka.
     
    07:48
    Kotouč už je pořádně dlouho schovaný ve skrumáži pod bruslemi, rozhodčí ale hru nepřerušují a nechávají hokejisty bojovat dál.
     
    08:25
    Martin Zaťovič měl dvě obrovské šance! Nejdříve vyšachoval Knota se Šmídem, načež v ideální pozici přestřelil klec. O pár sekund později obdržel hezkou přihrávku přímo před Dominika Hrachovinu, který se proti němu parádně přesunul a podržel domácí!
     
    Střely na branku – 4:4.
     
    09:02
    Kometa si zahraje první přesilovku. Lukáš Derner (LIB) si musí odsedět menší trest za nedovolené bránění.
     
    09:23
    Ondřej Němec nahodil od modré. Dominik Hrachovina jeho pokus vyrazil do Martina Zaťoviče, ten ale nemohl zakončit.
     
    10:00
    Skákavá přihrávka Martina Zaťoviče proskotačila až do středního pásma, Bílí Tygři tedy mají chvíli klid.
     
    10:36
    Hosté se znovu sami připravují o třetinu. Jan Štencel hledal spoluhráče na modré nepřesně a touš míří až ke Karlu Vejmelkovi.
     
    10:59
    Závěr početní výhody tráví Brno dokonce v obranném pásmu. Váhavá rozehrávka Vejmelky mu taky moc nepomohla, tohle už Severočeši zvládnou.
     
    11:14
    Rostislav Marosz vystřelil ihned po buly. Karel Vejmelka se nenechal zaskočit a trošku překvapivý pokus šikovného útočníka skryl ve výstroji.
     
    11:40
    Janu Hruškovi se teď za bránou postavil do cesty jeden z rozhodčích. Puk tedy získali domácí, kteří už přemýšlejí, jak s ním kloudně naložit.
     
    12:08
    Jan Ordoš si našel kotouč ve skrumáži před Vejmelkou, bekhendem jej poslal směrem na maskovaného muže, trefil ovšem pouze připravený beton!
     
    Střely na branku – 5:7.
     
    12:58
    Jan Ordoš odvedl dobrou práci u zadního mantinelu. Michal Birner pak zakončoval bez přípravy z poměrně ostrého úhlu, Karel Vejmelka zavřel místečko u bližší tyče.
     
    13:30
    Petr Jelínek v souboji těžkých vah narazil do Gulašiho, jenž ho nenechal projet za modrou čáru. Momentálně sledujeme spíše přetahovanou o puk.
     
    14:19
    Kometa zavřela soupeře v pásmu a Ivan Baranka mohutně napřáhl na modré lajně. Dominik Hrachovina jeho ránu spolehlivě chytil, buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    14:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři v patnácté minutě otevírají skóre! Ladislav Šmíd nabil na modrou čáru Radanu Lencovi, jehož pohotová rána bez přípravy se otřela o hůl TOMÁŠE FILIPPIHO a zapadla přesně k tyči. Filippi se proti Brnu trefuje už popáté v radě, 1:0! Asistence: Radan Lenc, Ladislav Šmíd.
    14:36 Tomáš FILIPPI - 1:0
     
    14:56
    Hned poté navíc mohl skórovat také Michal Birner, z mezikruží ale přestřelil Vejmelkovi svatyni!
     
    15:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Birner – 2 min., pozdní dohrání).
     
    15:31
    Verdikt rozhodčího vzbudil v aréně mnoho emocí, avšak nyní si domácí fanoušci můžou na chvíli vydechnout, Tygři se totiž osvobodili a ještě se bude vhazovat před Vejmelkou.
     
    16:03
    Jaroslav Vlach zblokoval střelu Němce, hosté se nadále drží v útočném pásmu.
     
    16:30
    Martin Zaťovič byl aktivní u levé tyčky. Puk vrazil do boční konstrukce brány a znovu se jej zmocnili brněnští hokejisté.
     
    16:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moravané vyrovnávají. Jakub Orsava mezi kruhy posunul kotouč k tyčce po levé ruce Hrachoviny, kde hlídkoval MARTIN ZAŤOVIČ. Tomu se podařilo trefit malou škvírku v brankářově postoji a přesilovka je využita! Asistence: Jakub Orsava, Petr Holík.
    16:55 Martin ZAŤOVIČ - 1:1
     
    17:36
    Střela Romana Graborenka od modré čáry skončila na zadním mantinelu, Liberečtí se ale i nadále drží v ofenzivní zóně. Nyní mají docela solidní tlak.
     
    17:58
    Tomáš Filippi obdržel přihrávku do levého kruhu a z velmi dobré pozice vyprášil Vejmelkovu lapačku! Po zákroku se ještě strhla menší šarvátka, emoce aktuálně stoupají.
     
    18:19
    Kometa se z tlaku vyprostila tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Tygři zkoušejí rozjet další akci z vlastní třetiny.
     
    18:50
    Lukáš Krenželok přihrával zpoza klece mezi kruhy, kde se ale zrovna nenacházel žádný ze spoluhráčů. Touš tedy mají pod kontrolou brněnští hokejisté.
     
    19:38
    Moravané se už třetinu snaží evidentně dovést k remízovému konci a jen odhazují puky. Liberec naopak nadále hýří aktivitou.
     
    19:58
    Tomáš Filippi se ještě jednou dostal do útočného pásma, hosté jeho pokus přizvedli nad horní tyč. Mezitím byl bolestivě zasažen Rostislav Marosz, rozhodčí se radí, zda budou trestat.
     
    19:59
    Filip Pyrochta (KOM) nakonec trestu neunikl. V samotném závěru dvacetiminutovky si míří odpočinout za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou velice zajímavou první část. Oba celky si vytvořily pár lukrativních šancí, ze kterých se nejprve ujala přesná teč Tomáše Filippiho. Událostmi nabité byly šestnáctá a sedmnáctá minuta. Rozhodčí nejprve velice přísně vyloučili Birnera a Kometa přesilovkou nepohrdla. Martin Zaťovič zakončil z úhlu rychlou kombinaci a stanovil skóre na aktuálních 1:1.

    Střely na branku – 11:11.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Liberec má k dispozici ještě prakticky celou přesilovku za faul Pyrochty. Na prvním buly uspěl Tomáš Filippi a domácí pomalu vyrážejí vpřed.
     
    20:22
    Nakonec to byl právě Filippi, kdo zavezl puk do pásma a ještě zkusil vystřelit. Jeden z hostů srazil touš až do ochranné sítě.
     
    20:35
    Jakub Orsava strádal pro Kometu cenné vteřinky v útočné třetině. Tygři mají trošku problémy s navrácením se před Vejmelku.
     
    21:10
    Severočeši zatlačili soupeře a Michal Birner nabil za kruhy Ladislavu Šmídovi. Ten ještě udělal krok vpřed a poměrně těsně minul klec Karla Vejmelky.
     
    21:39
    Ronald Knot nahazoval od modré čáry. Vejmelkovi stínil Petr Jelínek, avšak byl to právě on, kdo nechtěně zastavil Knotovu střelu.
     
    22:17
    Kometa už je v plném počtu. Kotouč se rozhodčím ztratil z dohledu, dlouho totiž vězel kdesi pod bruslemi. Sudí se tedy rozhodli přerušit hru, vhazování proběhne po levé ruce Vejmelky.
     
    22:54
    Marek Zachar si aktivním průnikem za bránu vynutil faul. Jakub Lev (KOM) je vyloučen za držení!
     
    23:16
    Tygři si vyměňovali přihrávky, až napřáhl z pravého kruhu Tomáš Filippi. Prostor u bližší tyčky se mu ale trefit nepodařilo.
     
    23:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí sehráli přesilovku parádně a Home Credit Arena je na nohou! Šelmy stále utahovaly šrouby, až Tomáš Filippi přenesl z pravého kruhu hru doleva a LIBOR HUDÁČEK se nekompromisní ranou z první nemýlil! Karel Vejmelka se přesouval marně. Asistence: Tomáš Filippi, Michal Birner.
    23:59 Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    24:46
    Liberec pokračuje v aktivitě a znovu zamkl soupeře. Marek Zachar vystřelil od modré čáry, kotouč byl lehce tečován a zapadl za brněnskou pokladnici.
     
    25:40
    Martin Zaťovič se snažil po delší době pomoci Kometě do útočného pásma, leč Tomáš Hanousek vložil do jeho nahození hokejku a srazil kotouč na tribunu. Hra je přerušena.
     
    25:56
    Dominik Hrachovina chytil nahození ze středního pásma a rychle rozehrál. Puku se ale zmocnili Moravané a důrazný Jakub Lev zaměstnal gólmana z úhlu. Na řadě je komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 14:12.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Lev – 2 min., hrubost).
     
    26:37
    Ondřej Němec přebruslil modrou čáru a napřáhl. Černá guma proletěla mimo branku až k zadnímu plexisklu.
     
    27:30
    Libor Hudáček elegantně získal útočné pásmo. Michal Birner se pak bekhendem snažil oslovit Birnera, jenže v tom mu zabránil Jakub Orsava.
     
    28:06
    Hra ve čtyřech toho moc nenabídla. Oba celky už se po ledě znovu prohánějí v plném počtu.
     
    28:49
    Marek Zachar dojel z druhé vlny volný kotouč a střílel z pravého kruhu. Martin Dočekal jeho pokus lehce tečoval nad Vejmelkovu klec.
     
    29:04
    Adam Musil nabil na vrcholky kruhů Vlachovi, jehož projektil bez přípravy skončil nad břevnem. Severočeši pokračují v náporu.
     
    29:27
    Citlivé nahození Petra Kolmanna tečoval Adam Musil. Karel Vejmelka to neměl vůbec jednoduché, beton ovšem vytyčil včas! Ustál navíc i následnou snahu čtvrté liberecké lajny o dorážku.
     
    30:40
    Ronald Knot nastřeloval puk z pravé strany před Vejmelku, žádný z jeho spoluhráčů se ale k teči nepropracoval. Brněnští jsou nyní pod velkým tlakem a byli rádi, že vyhodili alespoň na icing.
     
    31:10
    Jan Ordoš obdržel přesnou přihrávku do jízdy, v situaci dvou na jednoho ale ztroskotal na Vejmelkově rukavici! Následně už diváci vstávali ze sedadel, střela Knota od modré skončila v síti jen z boku.
     
    31:49
    Libor Hudáček skvěle vytáhl Vejmelku z brány a přihrál Birnerovi, kterému se z úhlu nepodařilo procedit kotouč za gólmanovy betony!
     
    32:43
    Neskutečný zámek! Jakub Orsava hraje bez hole a domácí obléhají Vejmelku. Obrovský tlak šelem zatím v další gól nepramení.
     
    33:31
    Po neskutečně dlouhé době se Kometa konečně dostala ze svého pásma. Hra se tam ale rychle vrací, Karel Vejmelka musí být znovu ve střehu.
     
    33:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to by nikdo nečekal! Po několikaminutovém drtivém tlaku Liberce je vyrovnáno. Ondřej Němec předal puk MARTINU ZAŤOVIČOVI, který přejel modrou čáru a hezkou střelou zpoza beka překonal Dominika Hrachovinu! Asistence: Ondřej Němec.
    33:59 Martin ZAŤOVIČ - 2:2
     
    34:40
    Hra už se pomalu vrací zpět k předchozímu obrázku. Brno vyhodilo na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Karla Vejmelky.
     
    34:44
    Puk opustil hrací plochu a následuje komerční přestávka. Ta aktuálně prospěje zřejmě více Kometě. Ačkoliv vyrovnala, byla svírána pod konstantním tlakem.
     
    Střely na branku – 20:13.
     
    35:13
    Smělý průnik Ronalda Knota ukončil hvizd rozhodčího. Buly proběhne v obranném pásmu hostujícího celku.
     
    35:41
    Jakub Orsava zkusil napodobit Zaťoviče. Tentokrát ale najížděl trošku z úhlu, a ačkoliv dostal střelu přes Graborenka, neměl Dominik Hrachovina větší potíže.
     
    36:11
    Jakub Lev znovu úřadoval před Hrachovinou. Ten si však nahození od modré čáry i tak našel a schoval kotouč ve výstroji.
     
    36:31
    Radan Lenc tečoval domácí rozehrávku pouze mezi střídačky, hra se tedy vrací zpět před Hrachovinu. Moravané nyní častěji navštěvují útočné pásmo.
     
    37:20
    Jan Ordoš si chtěl drze prohodil touš přes Ivana Baranku, ale nepovedlo se. Další útok Liberce exekuuje Roman Graborenko.
     
    37:57
    Jakub Lev se natáhl po křižné přihrávce, měl to ale na dlouhou hůl a nemohl tedy kvalitněji zakončit. Domácí rychle obracejí hru.
     
    38:23
    Petr Jelínek bleskově objel brněnskou bránu. Tomáš Hanousek měl pak na holi gól, Karel Vejmelka byl totiž mimo ideální pozici. Hanouskovu střelu ovšem zvládl vytěsnit hokejkou! Bravurní zákrok.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:23
    Ladislav Šmíd otevřel přesilovku projektilem od modré čáry, betony Karla Vejmelky se ukázaly být připraveny. Liberec je nadále v pásmu.
     
    39:55
    Tygři nadále kombinovali, avšak prováhali možnosti zakončit. Tomáš Filippi z pravého kruhu při snaze o křižnou přihrávku trefil brusli protihráče a puk je v rohu hrací plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V prostřední periodě měli Tygři jasnou, chvílemi až drtivou převahu. Libor Hudáček v přesilovce poslal svůj tým do vedení, načež si Liberec vytvářel obrovský tlak. Karel Vejmelka ovšem několika skvělými zákroky udržel Kometu ve hře a Martin Zaťovič pěknou střelou přes obránce vyrovnal na 2:2. Za tento stav musí být Brno rádo, druhou třetinu totiž prohrálo na střely 4:14.

    Střely na branku – 24:16.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Bílí Tygři ještě mají k dispozici zhruba minutu z přesilovky. Vhazování s vypětím všech sil vyhráli a mohou se hned podívat do útočného pásma.
     
    40:28
    Libor Hudáček dělovkou z levého kruhu minul bránu. Domácí hokejisté pokračují v náporu.
     
    40:56
    Po nádherně sehrané akci přihrál Birner před branku Radanu Lencovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti vyškrábl Vejmelka!
     
    41:48
    Bílí Tygři pokračovali v tlaku i po konci přesilovky. Moravané už se ale osvobodili a mohou také zkusit zahrozit.
     
    42:06
    Lukáš Krenželok v rychlosti objel Vejmelkovu klec a přihrával před branku, kam si sjížděl Roman Graborenko. Liberci nechybělo mnoho.
     
    42:55
    Už to zavánělo brněnským protiútokem, avšak Radan Lenc výbornou rybičkou zabránil hrozícímu nebezpečí.
     
    43:50
    Rostislav Marosz nahodil do útočného pásma. Kotouče se však zmocnili hosté, kteří obracejí hru na druhou stranu. Také se jim ale kombinačně příliš nedaří.
     
    44:25
    Roman Graborenko přetlačil Lukáše Kucseru a získal pro Liberec puk za Hrachovinovou klecí. Třetí část je zatím plná nepřesností.
     
    44:47
    Po těsném ofsajdu Severočechů se bude vhazovat v neutrální třetině.
     
    45:11
    Petr Jelínek chtěl napodobit druhý gól Zaťoviče. Michal Gulaši ale jeho střelu výrazně zpomalil a Karel Vejmelka jedoucí kotouč schoval pod rukavici.
     
    45:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři i potřetí vedou! Tomáš Hanousek přenesl od pravého mantinelu hru na JAROSLAVA VLACHA, od jehož brusle se kotouč odrazil přímo za překvapeného Karla Vejmelku. Platnost gólu ještě posvětilo video, 3:2! Asistence: Tomáš Hanousek, Dominik Hrachovina.
    45:18 Jaroslav VLACH - 3:2
     
    45:38
    Po zakázaném uvolnění domácích se bude vhazovat u Hrachoviny, jenž si před chvilkou připsal první kanadský bod v extraligové kariéře. To musí i gólmana potěšit!
     
    46:44
    Jan Ordoš ve středním pásmu přihrál křížem na rozjetého Michala Birnera, který vtrhl za modrou čáru a tvrdou ranou zaměstnal Vejmelku. Na pořadu dne je nyní komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 30:17.
     
    47:04
    Libor Hudáček vytvořil pozici pro Ronalda Knota, jehož nahození zaplavalo do Vejmelkovy lapačky. Bude se vhazovat.
     
    48:15
    Lukáš Derner se vydal podpořit útok. Po pravé straně se dostal až před branku, Marek Zachar tečoval jeho nabídku těsně vedle tyče!
     
    48:37
    Kometa se snažila o odpověď, nepohlídala si ale přechod do ofenzivní třetiny a píská se postavení mimo hru.
     
    48:45
    Další šance Liberce! Rostislav Marosz se hned po buly ve středním pásmu hnal z levé strany proti Vejmelkovy, který jeho pokus o zakončení mezi betony dokázal eliminovat.
     
    48:50
    Za aktivitu získaly šelmy přesilovku. Lukáš Kucsera (KOM) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    48:54
    Moravané se hned zkraje oslabení osvobodili.
     
    49:21
    Libor Hudáček přenesl hru na Tomáše Filippimu, jemuž se puk trošku zamotal mezi bruslemi. Severočeši nadále kombinují.
     
    49:45
    Michal Birner byl aktivní před brankovištěm, volný touš ale jako první zmerčil pozorný Karel Vejmelka. Hra je přerušena, čeká nás buly.
     
    49:57
    Ronald Knot je střelecky aktivní. Od modré čáry nahodil do změti těl před brankou, Karel Vejmelka si znovu poradil. Důležité bylo, že z něj kotouč ani nevypadl.
     
    50:29
    Rostislav Marosz nepřesnou přihrávkou vyhnal svůj celek z pásma. Lukáš Krenželok pak musel zrychlit, aby jej nepřebruslil rozjetý Silvester Kusko.
     
    51:00
    Kometa oslabení přečkala, dále se však hraje v jejím obranném pásmu. Nyní si z toho domácí nic nevytvořili.
     
    51:45
    Roman Graborenko na modré lajně mohutně napřáhl. Následná rána mířila mimo tři tyče, za brankou se kotouče znovu ujali Liberečtí.
     
    52:30
    Moravané se vydali do protiútoku. Ladislav Šmíd jim zkomplikoval situaci a po jedoucím kotouči se následně před Hrachovinou natahoval Luboš Horký. Maskovaný muž jej ovšem lapil jako první.
     
    Střely na branku – 34:19.
     
    52:56
    Puk se podíval do prostoru mezi střídačkami, hra je tedy pozastavena. Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu.
     
    53:20
    Kotouč se odrazil proti holi Pyrochty, jeho ránu z první od modré čáry spolehlivě vykopl Dominik Hrachovina.
     
    53:49
    Na druhé straně musel být pozorný také Karel Vejmelka, kterému se zatoulal kotouč do brankoviště. Čeká se na další buly.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 015 diváků.
     
    54:41
    Michal Birner napřáhl netradičně na modré čáře. Pěkný projektil mířil příliš vysoko. Následnou protiakci Komety uhasil Lukáš Derner.
     
    55:28
    Petr Holík se příliš dlouho rozmýšlel, co s pukem. Spoluhráč mezitím vjel do útočného pásma a píská se tedy jen postavení mimo hru.
     
    55:40
    Vladimír Svačina nahodil touš za branku, kde se Kometě nepodařilo získat černou gumu na své hole. Domácí vyhazují do středního pásma.
     
    56:38
    Jakub Orsava zkusil štěstí z poměrně ostrého úhlu, mířil však nad úroveň horní tyčky. Brněnští to musejí zkusit znovu.
     
    57:15
    Lukáš Kucsera měl plné ruce práce s pronikajícím Hudáčkem, ale nakonec si poradil. Do konce základní hrací doby už nezbývají ani tři minuty!
     
    57:51
    Luboš Horký se skvěle natlačil za obranu a ve velké šanci byl podražen! I v pádu ovšem dokázal zakončit a Hrachovinu zachránila tyčka. Kometa si zahraje přesilovku, kterou bude moci umocnit odvoláním gólmana. Velká šance pro hosty, kteří si berou oddechový čas!
     
    57:51
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Roman Graborenko – 2 min., podrážení).
     
    58:12
    Dominik Hrachovina tečoval přihrávku Martina Zaťoviče, který by se určitě nebránil hattricku, mezi diváky. Bude se vhazovat.
     
    58:27
    Hosté už hrají v šesti!
     
    58:49
    Holíkova přihrávka nenašla využití, ale Brno stále pořádně tlačí. Severočeši brání, co jim síly stačí.
     
    59:03
    Ondřej Němec nepříjemně vypálil od modré čáry. Dominik Hrachovina vyrazil puk betonem před sebe a Kometa nebyla daleko k úspěšné dorážce! Rozhodčí už ale přerušili hru.
     
    59:22
    Kometa se sama připravila o pásmo a Ladislav Šmíd posouvá kotouč daleko mimo obrannou zónu Libereckých.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tygři vítězí už podeváté za sebou! Kometu přetlačili 3:2

    Třetí část nabídla jediný gól. Postaral se o něj Jaroslav Vlach, od jehož brusle se kotouč odrazil přímo mezi tyče. Severočeši mohli definitivně rozhodnout, několik příležitostí však neproměnili, Karel Vejmelka chytal skvěle. Brněnští si větší tlak vytvořili až v samotném závěru. Luboš Horký trefil tyčku a v přesilovce šest na čtyři hosté několikrát zatopili pod kotlem. Na vyrovnání už však nedosáhli.

    Liberec vyhrál určitě zaslouženě. Po většinu utkání byl o něco lepším týmem a vládl na puku. Příští pátek bude mít proti Třinci šanci dosáhnout už na desátou výhru v řadě!

    Střely na branku – 38:23.
     
    Děkuji za pozornost. Hezký večer a dobrou noc! (20:59:35)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 15. Filippi (Lenc, Šmíd), 24. L. Hudáček (Filippi, Birner), 46. J. Vlach (T. Hanousek, Kolmann) – 17. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 34. Zaťovič (O. Němec)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – Ordoš, L. Hudáček, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Rychlovský.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Svozil, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Hruška (A), Orsava – Kucsera, Lev, Dočekal – P. Kratochvíl, Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Kajínek, Špringl

    Diváci: 6 015
    thejrc.org