Vítkovice – Mladá Boleslav 3:7 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 28.11.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. Hezký večer a dobrou noc! (20:59:35)
     
    Tygři vítězí už podeváté za sebou! Kometu přetlačili 3:2

    Třetí část nabídla jediný gól. Postaral se o něj Jaroslav Vlach, od jehož brusle se kotouč odrazil přímo mezi tyče. Severočeši mohli definitivně rozhodnout, několik příležitostí však neproměnili, Karel Vejmelka chytal skvěle. Brněnští si větší tlak vytvořili až v samotném závěru. Luboš Horký trefil tyčku a v přesilovce šest na čtyři hosté několikrát zatopili pod kotlem. Na vyrovnání už však nedosáhli.

    Liberec vyhrál určitě zaslouženě. Po většinu utkání byl o něco lepším týmem a vládl na puku. Příští pátek bude mít proti Třinci šanci dosáhnout už na desátou výhru v řadě!

    Střely na branku – 38:23.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Kometa se sama připravila o pásmo a Ladislav Šmíd posouvá kotouč daleko mimo obrannou zónu Libereckých.
     
    59:03
    Ondřej Němec nepříjemně vypálil od modré čáry. Dominik Hrachovina vyrazil puk betonem před sebe a Kometa nebyla daleko k úspěšné dorážce! Rozhodčí už ale přerušili hru.
     
    58:49
    Holíkova přihrávka nenašla využití, ale Brno stále pořádně tlačí. Severočeši brání, co jim síly stačí.
     
    58:27
    Hosté už hrají v šesti!
     
    58:12
    Dominik Hrachovina tečoval přihrávku Martina Zaťoviče, který by se určitě nebránil hattricku, mezi diváky. Bude se vhazovat.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Roman Graborenko – 2 min., podrážení).
     
    57:51
    Luboš Horký se skvěle natlačil za obranu a ve velké šanci byl podražen! I v pádu ovšem dokázal zakončit a Hrachovinu zachránila tyčka. Kometa si zahraje přesilovku, kterou bude moci umocnit odvoláním gólmana. Velká šance pro hosty, kteří si berou oddechový čas!
     
    57:15
    Lukáš Kucsera měl plné ruce práce s pronikajícím Hudáčkem, ale nakonec si poradil. Do konce základní hrací doby už nezbývají ani tři minuty!
     
    56:38
    Jakub Orsava zkusil štěstí z poměrně ostrého úhlu, mířil však nad úroveň horní tyčky. Brněnští to musejí zkusit znovu.
     
    55:40
    Vladimír Svačina nahodil touš za branku, kde se Kometě nepodařilo získat černou gumu na své hole. Domácí vyhazují do středního pásma.
     
    55:28
    Petr Holík se příliš dlouho rozmýšlel, co s pukem. Spoluhráč mezitím vjel do útočného pásma a píská se tedy jen postavení mimo hru.
     
    54:41
    Michal Birner napřáhl netradičně na modré čáře. Pěkný projektil mířil příliš vysoko. Následnou protiakci Komety uhasil Lukáš Derner.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 015 diváků.
     
    53:49
    Na druhé straně musel být pozorný také Karel Vejmelka, kterému se zatoulal kotouč do brankoviště. Čeká se na další buly.
     
    53:20
    Kotouč se odrazil proti holi Pyrochty, jeho ránu z první od modré čáry spolehlivě vykopl Dominik Hrachovina.
     
    52:56
    Puk se podíval do prostoru mezi střídačkami, hra je tedy pozastavena. Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 15. Filippi (Lenc, Šmíd), 24. L. Hudáček (Filippi, Birner), 46. J. Vlach (T. Hanousek, Kolmann) – 17. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 34. Zaťovič (O. Němec)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – Ordoš, L. Hudáček, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Rychlovský.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Baranka, Svozil, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs – Svačina, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Hruška (A), Orsava – Kucsera, Lev, Dočekal – P. Kratochvíl, Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Kajínek, Špringl

    Diváci: 6 015
    thejrc.org