Buffalo – Calgary 2:3 (po pr.) | Tampa – St. Louis 3:4 (kon.) | Washington – Florida 4:3 (kon.)
Columbus – Philadelphia 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 8:6 (kon.) | Ottawa – Boston 1:2 (kon.)
Detroit – Toronto 0:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (po pr.)
Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Edmonton 4:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 1:5 (kon.)
Los Angeles – NY Islanders 4:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
8:6 (2:1, 0:3, 6:2)
Vancouver Canucks
Čtvrtek 28.11.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh se nevzdal a doslova otočil už ztracené utkání, se loučím a přeji vám příjemný vstup do čtvrtečního dne. (04:02:19)
     
    Hvězdy zápasu

    1. Jevgenij Malkin (Pittsburgh) 2+3
    2. Jake Guentzel (Pittsburgh) 2+2
    3. J. T. Miller (Vancouver) 2+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:14
     
    Uf, tak to bylo utkání z říše snů. Především poslední dvacetiminutovka stála za to! Už to vypadalo, že Pittsburgh je na lopatkách, ale Tučňáci se nevzdali a střetnutí ještě zvrátili na svou stranu. Elitní formace Penguins dotáhla mužstvo k cennému vítězství. Myslím, že oba trenéři si oddechli, protože bláznivé utkání skončilo. Obě defenzivy asi nepracovaly tak, jak by si náčelníci na střídačkách přáli, ale diváci si zase přišli na své. Tohle je hokej, tohle je NHL!

    Střely na branku: 40:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:8.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Jevgenij MALKIN - 8:6
     
    59:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, dvě desetiny před koncem zápasu se ještě prosadil hvězdný Rus! Bryan Rust vyhodil kotouč do středního pásma, ale JEVGENIJ MALKIN situaci nevzdal a po skoku v sedě trefil prázdnou bránu. Asistence: Bryan Rust a Kris Letang.
     
    58:57
    Thatcher Demko míří na střídačku a Vancouver Canucks tak zkusí hru bez brankáře. Podaří se hostujícímu celku ještě vyrovnat?
     
    57:46
    Po rychlé kombinaci na levé straně se mezi kruhy ocitl osamocený Jevgenij Malkin, jehož pokus byl nepřesný. Na druhou stranu se pak vydal Bo Horvat, který zakončení z levého kruhu namířil do Tristana Jarryho.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    56:54
    Furman South oznámil, že branka platí a Pittsburgh Penguins znovu vede!
     
    56:54
    Vancouver Canucks si vyžádal trenérskou výzvu, přezkoumává se ofsajdové postavení Tučňáků!
    56:54 Kris LETANG - 7:6
     
    56:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo znovu otáčí stav zápasu na svou stranu, troufnu si říct, že Thatcher Demko měl být dávno venku z branky! Jake Guentzel si vzal puk za brankou a přihrál jej na vrchol kruhu, odkud se nemýlil střelou z jedné KRIS LETANG. Jeho pokus totiž letěl přesně nad betonem k bližší tyči. Asistence: Jake Guentzel a Jevgenij Malkin.
     
    55:56
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Chad Ruhwedel, jehož pokus byl zastavený v předbrankovým prostoru. Vancouver pak vyvezl hru do středního pásma, kde akce skončila.
     
    55:25
    Hra se znovu přerušuje, protože Alexander Edler přihrával naslepo na pravou stranu, kde se nikdo v bílém nenacházel. Černá guma tak doputovala na další icing.
     
    54:44
    Hned po vhazování vypálil z osy hrací plochy nepřesně Brock Boeser. Na druhou stranu se pak vydal Jevgenij Malkin, jehož sražený kotouč skončil v brankářově lapačce.
     
    Střely na branku: 38:20.
     
    54:39
    Domácí brankář si připisuje do statistik další zákrok, když do lapačky schoval pokus z levé strany, o které se postaral Jake Virtanen.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Guentzel (Malkin), 13. Rust (Malkin, Guentzel), 42. Guentzel (Rust), 47. Kahun (McCann, M. Pettersson), 48. Malkin (Rust, Marino), 51. Aston-Reese (Marino, B. Tanev), 57. Letang (Guentzel, Malkin), 60. Malkin (Rust, Letang) – 17. J. T. Miller (Q. Hughes, Horvat), 28. E. Pettersson (Virtanen, Q. Hughes), 39. Virtanen (MacEwen, Ch. Tanev), 40. Gaudette (Leivo, Q. Hughes), 43. J. T. Miller (Boeser, E. Pettersson), 44. Gaudette (Pearson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (40. Jarry) – Letang, Dumoulin, Marino, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Malkin, Guentzel – B. Tanev, McCann, Galchenyuk – Hörnqvist, Lafferty, Kahun – Simon, Blueger, Aston-Reese.
    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – T. Myers, Q. Hughes, Jo. Benn, Ch. Tanev, Stecher, Edler – Goldobin, E. Pettersson, J. T. Miller – Boeser, Horvat, Pearson – Virtanen, Gaudette, Leivo – MacEwen, Graovac, Schaller.

    Rozhodčí: South, Hebert – Amell, Kovachik

    Diváci: 18 465
    thejrc.org