Sparta – Vysoké Mýto 14:2 (kon.)
konec
Sparta Praha
14:2 (7:1)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 29.11.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • 1. Futsal liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:38:01)
     
    Zápas je u konce, Sparta rozdrtila Vysoké Mýto 14:2 a díky třem získaným bodům se posouvá na druhé místo v tabulce.

    Sparťané se mohli poprvé radovat už po čtyřech minutách hry, kdy po přihrávce od Tomáše Drahovského skóroval do poloprázdné hostující branky Mladen Kocič. V necelou půlminutu se prosadil sparťanský kapitán Tomáš Drahovský, v 8. minutě pak i Brazilec Wilde. Amadeu z první přízemní trefou poslal Spartu už do čtyřbrankového vedení, pak sice dokázal Tomáš Lipavský snížit, to ale Spartu nezastavilo. Wilde přidal druhou branku, o chvilku později skóroval i Mladen Kocič. Dvacet sekund před koncem prvního poločasu využil rychlý sparťanský brejk Amadeu.

    Ve druhém poločase hra vypadala podobně, na branku Vysokého Mýta se valila nezastavitelná sparťanská ofenzíva, která vstřelila dalších sedm branek. Nejprve se trefil Wilde, o tři minuty později pak dvakrát Drahovský, který tak zkompletoval hattrick. Ve 30. se mohl z gólu radovat Brahimi, kterému náladu nezkazil ani druhý vysokomýtský gól v podání Michala Jiráského. Na závěr zápasu se ještě dvakrát prosadil Wilde, jednu branku přidal Mladen Kocič.
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Na závěr utkání se ještě poměrně nezvykle dostal do velké střelecké pozice gólman Pavel Plecitý, svého kolegu v brance, Jana Ehrenbergera, ale překonat nedokázal.
     
    39:01
    Na hřiště se na posledních několik pár vteřin podívá Pavel Plecitý, který v brance vystřídal Cristiana.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    38:38
    Pátý akumulovaný faul Sparty.
     
    38:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Chvilku po třinácté sparťanské brance se prosazuje potřetí i MLADEN KOCIČ, když poměrně jednoduše dorážel balón do poloprázdné hostující branky. Východočeši domů dnes nepojedou v dobrém rozmaru. Bez asistence.
     
    37:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle se jen tak nevidí! Michal Jiráský našel v bezprostřední blízkosti sparťanského brankoviště úplně volného Šimona Štanglicu, ten ze stoprocentní pozice nakonec ale dokázal míč poslat pouze k jednomu ze sparťanů, který se ihned vydal do rychlého brejku. Míč nakonec skončil u WIldeho, který jednoduchým zakončením k tyči překonal přesouvajícího se Jana Ehrenbergera. Bez asistence.
     
    37:19
    Po nedovoleném zákroku na polovině hřiště rozhodčí přičítá hráčům Nejzbachu další akumulovaný faul, momentálně mají už čtyři.
     
    36:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanský brankostroj opět jede na plné obrátky! Tomáš Drahovský nesobecky z nadějné střelecké pozice ještě prodloužil na míč na úplně volného WILDEHO, který nekompromisně skóroval do poloprázdné východočeské branky. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    36:25
    Zleva se do rychlého úniku na východočeskou branku dostal Wilde, na poslední chvilku se ale ještě pokusil o kličku, což nakonec znamenalo ztrátu míče.
     
    36:09
    Tomáš Drahovský to zkusil ze strany, Jan Ehrenberger ale nakonec jeho pokus dokázal vykrýt.
     
    35:42
    Razantní pokus urostlého hostující obránce Petra Jeníčka nebyl nejpřesnější, míč zmizel ve dveřích od šaten, která se nachází minimálně šest metrů od sparťanské branky.
     
    35:15
    Arton Fejzullahi v další velké šanci, tentokrát ale měl problémy se zpracováním a do pořádného zakončení se tak ani nedostal.
     
    34:49
    Tomáš Drahovský si šikovně naběhl na zadní tyč, kde ho Mladen Kocič razantní přihrávkou našel. Střelu sparťanského kapitána nakonec srazil jeho vlastní spoluhráč mladík Arton Fejzullahi.
     
    34:46
    Arton Fejzullahi to zkusil z pravé strany, škvíru mezi nohama Jana Ehrenbergera ale najít nedokázal.
     
    Na hřiště se dostává i talentovaný sparťanský mladík Arton Fejzullahi.
     
    34:14
    Lukáš Křivánek chtěl svým pasem na levé křídlo najít Tomáše Drahovského, pas to nakonec nebyl nejpřesnější, míč tak skončil v zámezí u stolku časoměřičů.

    Libor Kokoška

    Branky: 4. Kocič (Drahovský), 5. Drahovský, 8. Wilde (Novak), 12. Amadeu (Drahovský), 16. Wilde, 19. Kocič, 20. Amadeu (Kocič), 24. Wilde, 27. Drahovský (Wilde), 27. Drahovský (Kocič), 30. Brahimi, 37. Wilde (Drahovský), 38. Wilde, 39. Kocič – 14. Lipavský (Jiráský), 30. Jiráský

    Karty:   32. Grbeša (SPA) – 31. Jeníček (VMY)


    Sparta Praha: Cristiano (Ruml, 40. Plecitý) – Balej, Kocič, Brahimi, Amadeu, Novak, Wilde, Fejzullahi, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša,
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Ehrenberger (Špinar) – Jeníček, Vágner (C), Semerád, Jiráský, Lipavský, Židik, Vladyka, Mach, Ráliš, Štanglica

    Rozhodčí: Nešněra, Cílek
    thejrc.org