Jaroslavl – Minsk 6:3 (kon.) | Kazaň – Soči 0:1 (kon.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 1:2 (0:1 po s.n.)
Jokerit – Novosibirsk 1:4 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Dinamo Minsk
Pátek 29.11.2019, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Lokomotiv Jaroslavl porazil Dinamo Minsk jasně 6:3 a upevnil si pozici v postupové osmičce, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (19:41:14)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Nakládal (LOK):
    1+0, 2 střely, čas na ledě: 11:08.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-3
    Střely na branku: 33-37
    Zásahy gólmanů: 34-27
    Zblokované střely: 11-8
    Vyhraná buly: 40-28
    Vyloučení: 5-5
    Vyšší tresty: 1-2
    Využití: 2-1
    V oslabení: 0-0.
     
    Zápas je u konce, viděli jsme hned devět branek a každá třetina skončila výsledkem 2:1. Hosté se ve třetí minutě dostali do vedení trefou Alexandra Pavloviče, jenže ve čtrnácté minutě srovnal po hezké akci Grigorij Denisenko a na sklonku třetiny využil přesilovku střelou od modré Jakub Nakládal. Závěr třetiny okořenila ještě bitka Svitova a Jevenka.

    Druhá část začala tak, jak první skončila – gólem Lokomotivu. Pavel Kudrjavcev využil nahrávku Landera zpoza klece a zvýšil vedení domácích. Nicméně krátce na to snížil Ryan Spooner po tom, co si sám navedl puk mezi kruhy a prosadil se bekhedem. Jenže hosté poté doplatili na častá vylučování, hráli šest minut v oslabení, i v dvojnásobném, a přesně tuto zvýhodněnou přesilovku využil Magnus Pääjärvi.

    Ve třetí třetině ještě zdramatizoval stav Teemu Pulkkinen, jenž se prosadil po 70 sekundách díky ideální přihrávce Spoonera mezi kruhy. Nicméně o minutu a sekundu později vedli domácí znovu o dvě branky zásluhou šťastně tečované rány Maxima Osipova, která zapadla až do sítě. V čase 54:04 pak uzavřel gólový účet zápasu Artur Kajumov, jenž byl před brankou zcela nehlídaný a když ho zpoza klece našel Kovalenko, nebylo co řešit – 6:3.
     
    Konec zápasu.
     
    58:23
    Přesilová hra Dinama je platonická, bez výraznější šance. Už na hosty asi doléhá i to, že body rozhodně nezapíšou a neposunou se z posledního místa celé KHL.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny i celého mače.
     
    57:31
    Hráči Dinama Minsk hrají v plném počtu, zatímco se nám třetí třetina – stejně jako celý zápas – poměrně dost natahuje.
     
    57:30
    Ještě před návratem vyloučeného Gotovce jde na trestnou lavici Maxim Osipov, který se provinil nedovoleným bránením.
     
    57:06
    Další kombinace vychází vniveč, domácí přišli o útočné pásmo.
     
    56:34
    Polovina přesilovky domácích je pryč a až na jednu střelu, kterou Enroth zastavil vyrážečkou, si hráči Lokomotivu nevypracovali zhola nic.
     
    55:50
    Hosté vyhazují puk až k Lazušinovi. Dočká se Lokomotiv ještě jedné branky?
     
    55:31
    Hra je přerušená, branka za Enrothem je totiž posunutá a gólman hostí leží na zádech na ledě. Kirill Gotovec totiž v průniku přidržel Denisenka a jde ven. Následně Denisenko povalil gólmana hostí a konec již znáte.
     
    54:04
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ono to je 6:3 i bez případného odvolání gólmana. Kovalenko se prohnal po pravé straně přes modrou a už to vypadalo, že puk zaveze kolem branky, respektive obkrouží ji. Jenže v ideální čas nahrál ARTURU KAJUMOVOVI, který byl nehlídaný před brankou a ten se nemýlil. S tím nemůže Jhonas Enroth v brance Minsku vůbec nic dělat. Asistence: Nikolaj Kovalenko.
     
    53:45
    Bude zajímavé sledovat, zda si Dinamo vezme oddechový čas a pokusí se odvolat Jhonase Enrotha. Jak hovoří známá pravda, je ve finále jedno, jestli prohrajete 3-5 nebo gólem do prázdné klece 3-6...
     
    53:10
    Další tvrdý souboj na domácí klecí. Tentokrát ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Hráči Lokomotivu se osvobozují a tak, že z toho není ani zakázané uvolnění.
     
    Komerční přestávka.
     
    52:32
    Hosté vyvezli kotouč na druhou stranu a před brankou Lazušina vznikl obrovský závar, ve kterém se snažil puk dostat do sítě Jevgenij Kovyršin a Vjačelsav Greckij, kteří byli nejaktivnější. Ale Alexejev s Osipovem a Rafikovem zvládli spolu s Lazušinem celou situaci na jedničku.
     
    51:29
    Martynov zkoušel znovu napadat rozehrávku soupeře, ale nakonec to beci v červeném zvládli. Nyní se naopak bojuje o puk za brankou Minsku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Denisenko (S. Da Costa, Savčenko), 18. Nakládal (Denisenko, Alexejev), 24. Kudrjavcev (Lander, Pääjärvi), 36. Pääjärvi (Rafikov, S. Da Costa), 43. M. Osipov (Polunin), 55. Kajumov (Kovalenko) – 3. Pavlovič (Kitarov, Jerjomenko), 27. Spooner (Pulkkinen, Enroth), 42. Pulkkinen (Spooner)


    Lokomotiv Jaroslavl: Lazušin (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Nakládal, Kronwall, Savčenko, Čerepanov, Misjul – Kajumov, Kovalenko, Alexejev – Lander, Pääjärvi, Kudrjavcev – Denisenko, J. Averin, S. Da Costa – Svitov, Iljenko, Kraskovskij – Polunin.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (D. Taylor) – Znacharenko, Kryskin, Denisov, Jevenko, Gotovec, Jerjomenko, Ďukov – Pulkkinen, Spooner, Dadonov – Děmkov, A. Kosticyn, Kovyršin – Martynov, Paré, Prince – Kogaljov, Pavlovič, Kitarov – Greckij.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov – Stroganov, Slavikovskij
    ocianews.com